KBL 5. Hafta | Galatasaray 71-77 Yakın Doğu Üniversitesi

Kadınlar Basketbol Ligi'nde 5.Hafta:

Galatasaray - Yakın Doğu Üniversitesi

Tarih: 4 Kasım Cumartesi
Saat: 15:00
Salon: Ahmet Cömert Spor Salonu
Yayın: TRT Spor

Yakın Doğu Üniversitesi ligde oynadığı dört karşlaşmayıda galibiyet ile tamamladı, Zafer Kalaycıoğlu'nun öğrencileri Euroleague Women'da dört karşılaşmada 3 galibiyet aldı, tek mağlubiyetlerini kendi sahasında UMMC Ekaterinburg karşısında aldılar.

Ligin ve Euroleague'n en güçlü kadrolarından olan Yakın Doğu Üniversitesi'de Courtney Vandersloot, Elin Eldebrink, Kayla McBride, Jantel Lavender ve Quanitra Hollingstworth ön plana çıkan oyuncular. Ligde yabancı sınırına takılan oyuncular genellikle Ann Wauters ve Kim Mestdagh. Bahar Çağlar Çağlar, Cansu Köksal ve Olcay Çakır ligde daha fazla süre alan yerli oyuncuları.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin Lig Maçları:

1. Hafta | BOTAŞ 48-51 Yakın Doğu Üniversitesi
2. Hafta | Yakın Doğu Üniversitesi 93-83 Çukurova Basketbol
3. Hafta | Canik BLD 47-65 Yakın Doğu Üniversitesi
4. Hafta | Yakın Doğu Üniversitesi 85-45 AGÜ Spor

Euroleague Women Maçları:

1. Hafta | Yakın Doğu Üniversitesi 67-64 Famila Schio
2. Hafta | BLMA 56-80 Yakın Doğu Üniversitesi
3. Hafta | Yakın Doğu Üniversitesi 70-79 UMMC Ekaterinburg
4. Hafta | Perfumerias Avenida 62-67 Yakın Doğu Üniversitesi

Sarayın Sultanları'na Yakın Doğu Üniversitesi karşısında başarılar diliyorum...

Son düzenleme:
Marina hocanın Quigley yerine Merve ile başlayıp, bir anda 15-20 olan farkı çevirmek için kıçımızı yırtacağımız bir maç olacağını düşünüyorum. Işıl, Quigley, Jelena lütfen 40 dakika sahada kalsın belki bir şansımız olur.

Hoca her sene takıntısı olduğu bir oyuncu buluyor! Geçen sene de bu kişi hatalı yürümeci Traore idi. Bu sene ise Merve...

Maçı kazanmamız imkansıza yakın görünüyor. Umarım yanılırım ve çok mutlu olurum.

Saygılar.

Ne yazik ki oyle gorunuyor, Yakin dogunun su an ki kadrosu Wnba de yari final oynayacak kadar saglam, Siz wnba takimlarinin yarisinda o kadroyu ayni anda goremezsiniz.

Mcbride - Lavender - Vandersloot - Ann Wauters - Quanitra su 5 li bizim lig icin haksiz rekabet - diger oyunculari soyle bir kenarda dursun hele,

Euroleague de Yakin doguyu durdurabilecek tek takim her ne kadar kotu sonuclar alsada, Ekateringburgdan baskasi mumkun gorunmuyor.

Herseye ragmen kazanirsak super olur, en azindan kahraman bakkal supermarketi alt etmis olur.

Son düzenleme:
Ne yazik ki oyle gorunuyor, Yakin dogunun su an ki kadrosu Wnba de yari final oynayacak kadar saglam, Siz wnba takimlarinin yarisinda o kadroyu ayni anda goremezsiniz.

Mcbride - Lavender - Vandersloot - Ann Wauters - Quanitra su 5 li bizim lig icin haksiz rekabet - diger oyunculari soyle bir kenarda dursun hele,

Euroleague de Yakin doguyu durdurabilecek tek takim her ne kadar kotu sonuclar alsada, Ekateringburgdan baskasi mumkun gorunmuyor.

Herseye ragmen kazanirsak super olur, en azindan kahraman bakkal supermarketi alt etmis olur.

Böyle bir durum söz konusu değil. Yakın Doğu Üniversitesi şuan ligin ve Euroleague'n en iyi takımlarından biri ama abarttığınız gibi bir durumda yok.

Euroleague'n en iyi takımı açık ara Dynamo Kursk. Yakın Doğu Üniversitesi ve UMMC Ekaterinburg şuan Dynamo Kursk'a rakip olabilecek seviyede değiller.

Bu maç bizim için test, takımın seviyesini görebileceğimiz karşılaşma olacak. Şuan iki kıta dışı hakkımız var, rakiplerimiz tam kadro, biz transfer yaptıktan sonra gelecek oyuncuların kalitesi belirleyici olacak.

Son düzenleme:
Euroleague'n en iyi takımı açık ara Dynamo Kursk. Yakın Doğu Üniversitesi ve UMMC Ekaterinburg şuan Dynamo Kursk'a rakip olabilecek seviyede değiller.

Bu maç bizim için test, takımın seviyesini görebileceğimiz karşılaşma olacak. Şuan iki kıta dışı hakkımız var, rakiplerimiz tam kadro, biz transfer yaptıktan sonra gelecek oyuncuların kalitesi belirleyici olacak.

Aykut Bey cok iddaali bir soylem olmus, ha tamam bende Dinamo Kursku atlamisim ama, O kadar da degil yani, Butun guclu takimlar A grubuna dolusmus, Dinamonun grubunda 4 te 4 yapmasinin sebebi iyi takim olmalarinin yani sira grubunda ki diger takimlarinda ele alinir bir yanlarinin olmayisidir bence.

Yine de bakalim neler olacak, Yakin Dogu kupayi alsa sasirmam, Bana supriz olmaz. Herseye ragmen Eka da supriz olmaz,

Dinamonun grubunda Yakindogu- Eka - Avenide- Fb olsaydi 4 te 4 yapamazdi belkide,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aykut Bey cok iddaali bir soylem olmus, ha tamam bende Dinamo Kursku atlamisim ama, O kadar da degil yani, Butun guclu takimlar A grubuna dolusmus, Dinamonun grubunda 4 te 4 yapmasinin sebebi iyi takim olmalarinin yani sira grubunda ki diger takimlarinda ele alinir bir yanlarinin olmayisidir bence.

Yine de bakalim neler olacak, Yakin Dogu kupayi alsa sasirmam, Bana supriz olmaz. Herseye ragmen Eka da supriz olmaz,

Dinamonun grubunda Yakindogu- Eka - Avenide- Fb olsaydi 4 te 4 yapamazdi belkide,

Ben sonuçlardan bağımsız yazdım. Kadro ve oyun olarak en iyi takım Dynamo Kursk ve Mondelo gibi winner bir antrenöre sahipler. Namağlup Euroleague şampiyonu olan kadroyu korudular, Sonja Petrovic gibi önemli bir yıldızı aldılar.

Bu sezon büyük maçlarda hiç umudum yok. Az farklı kaybederiz bile diyemem şu tabloda. Maljkoviç'in en büyük sınavı olacak. Sorun kaybetmek veya kazanmak değil, nasıl oynayacağız, nasıl reaksiyon vereceğiz. Bu faktörler daha önemli. İnşallah 6 kez üst üste yenilmeyiz şu takıma.

Yine Quigley olmadan başladık :(

Merveyi aldı oyuna şaka gibi.

Takımda "ben basketbol oyuncusuyum" diyebilen iki oyuncu var Quigley ve Dublijevic... Facia

Işıl bir iki sene önce sırtında oyuncu taşıyarak potaya giderdi, şimdi top taşıyamıyor. Çok ilginç

Koca Galatasarayda 1 tane ya 1 tane kaliteli yerli oyuncu olmaz mı ? Hele o pota altında bombos topla bulusan kız İrem Nazdı sanırım bu kadar mı korkak olunur ya.
Ya delireceğim ya.Allah için Meltem-Gizem-Merve-İrem Naz-Işıl Alben bunlar nedir ya.

Yakındoğuda hem en iyi yabancılar oldugu gibi hemde en iyi yerliler var.Birde üstüne devşirme Q.

Bu maçı Yakındoğu izin verirse kazanırız sadece.

Aslında kötü savunma yapmıyoruz. Yakındoğu'nun çok iyi hücum silahları var. Ne kadar iyi savunma yapsak bile bir şekilde sayı buluyorlar. Maçı bu şekilde son dakikaya kadar götürmek lazım. Belki o zaman kazanabiliriz.

İlk yarı sonucu: GS 40 - 40 YDÜ

Salonda takip ediyorum. Koçları kudurdu, benchleri herşeye itiraz ediyor. Kadromuz ilk yarı çok iyi mücadele etti. Böyle devam edebilirsek neden olmasın. Ama her şartta transfer şart.

Kayla'yı Işıl ile tutmak iyi bir savunma planı olmuş ama bu sefer de Vandersloot attı epeyce. Onu da tutsan bu sefer başkası atacak. Buna rağmen iyi ayakta kaldık ilk yarı.

Maç kafa kafaya gidiyor ve Gizem oynuyor pota altında doğal olarak delik deşik olduk ordan.
Epoupa çok kötü oyuncu. Yabancı kontenjanı boşuna harcanmış ona.