KBL Çeyrek Final | Yakın Doğu Üniversitesi 90 - Galatasaray 53

Tarih: 25 Nisan 2018 Çarşamba
Saat: 19:00
Salon: Caferağa
Yayın: ?

5 gün aslında takvim üzerinde çok uzak bir tarih değil ama mevcut fikstürde biraz uzak kaldı. YDÜ Macaristan'da Euroleague F4'te iki yıpratıcı maça çıkacak haftasonu. Bizim takım Eurocup sonrası göstereceği reaksiyon ya da vereceği karar ne olacak merak konusu. Ne olursa olsun daha dinlenmiş çıkacağımız bir gerçek. Her ne kadar tam kadro ve maçı ciddiye almış YDÜ yenilmez gibi dursa da normal sezonda özellikle ilk maçta son 4-5 dakikaya kadar nasıl zorladığımız hafızalarda. Kötü geçecek bir F4'ün hasarı ya da tam tersi belki de kupayla gelecek bir YDÜ'nün rehavetine bizim takımın da tam tersten eser rüzgarla yelkenleri doldurarak sahaya çıkması bir şans yaratabilir bize. Bir şekilde bir galibiyet çalabilirsek cumartesi günü "sezonu kapatma" mantığıyla bakılan maç bir anda bambaşka bir havaya bürünebilir.

Ben Yakın Doğu'yu geçeceğimize inanıyorum, kilit ismimiz Kaela Davis!!!

Formdayız, ve bu turu geçeceğiz, yeterki Giga faul problemine girmesin...

Ben Yakın Doğu'yu geçeceğimize inanıyorum, kilit ismimiz Kaela Davis!!!

Formdayız, ve bu turu geçeceğiz, yeterki Giga faul problemine girmesin...

Kaela Davis kadroya giremeyebilir ki bu seçim de doğal olur. Diğer 4 yabancımız kendisinin önünde.

Biz sezon içinde yakalayamadığımız bir form durumundayız. Rakip her ne kadar kendini ağırdan satsa da bu sezonki asıl hedefi olan Euroleague madalyasını alamadan geri döndü F4'ten. Onların da vereceği reaksiyon önemli ama sezon içindeki kadar rahat ve özgüvenli olmayacakları kesin. Maya Moore olmasa Kursk zaten yenilmez bir takımdı ama özellikle Sopron karşısında tabi -kendi standartlarına göre- çok kötü oynadılar. Çok uzunca bir süre topu pota altına indiremediler, indirdikleri dönemde de Gruda ve Levander geçen sezon Fener'de iken gerçekleştirdikleri ve spekülasyonlara dahi sebep olan ölü final performanslarının bir benzerini gerçekleştirdiler. Yine de son çeyrekteki 7-8 dakikalık oyunla maçı dengelemeyi başardılar ama orda da basketbol tanrıları Sopron'un çabasının boşa gitmesine razı gelmedi. Milovanovic'in el üstünden neredeyse bakmadan kaldırdığı top süzüle süzüle çembere indi, sonra da genelde bir şekilde sulandırılan 5 saniye kuralı uygulandı ve maç Sopron'da kaldı.

Vandersloot'a illallah çektiren bir Epoupa, pota altında bir açık bulan Gigi, ben bu oyunu bozarım diyerek 40'lara dayanan bir Allie...
Sonrasında Cumartesi 16:00 Sinan Erdem... Aç kapıları 40 dakika savaşalım cümbür cemaat...

Tabi bunlar hala hayal, en azından şu an için. Gruda beşleyince kenardan Q'nun girdiği bir takımdan bahsediyoruz. 2 sezondur her uzunun elini kolunu sallaya sallaya şov yaptığı o gamsız takım değiliz belki ama hala size olarak aynı konumdayız. Üstelik sezon içinde Ydü maçında oynamayan Allie bu sefer ne yapacak, taraftar olarak onu bile bilmiyoruz...

Ancak 2017 Eylül'ünde bu güne kadar gerçekleşme ihtimali hiç bu denli yüksek olmayan bir hayal bu...
Bu imkanı veren de takımın son 1-1.5 ayda saçtığı parıltı. Sezonun ilk yarısındaki maçta -yine Allie yokken üstelik- ne hallere soktuğumuz hala hafızalarda.

Son düzenleme:
25 Nisan Çarşamba günü saat 19:00’da oynanacak Yakın Doğu Üniversitesi - Galatasaray müsabakası için rakip takım bilet satışları müsabaka günü saat 17:00 ile 18:30 arasında Caferağa Spor Salonu bilet satış ofisinde gerçekleşecektir. Kamuoyuna duyurulur.

110 yıllık camiaya tepeden bakan şımarıklar. Kim gelecek maça bu sene yine çarşı mı?

Bu arada Vandersloot'un son durumu nedir acaba, parmağı için çıkık diyen de vardı kırık diyen de...

Yakındoğu belki Avrupa şampiyonu olsaydı en azından bir şansımız var derdim ama onu kaybettikten sonra elde kalan tek kupaya asılmak zorunda olacaklar. Bizim de Eurocup şampiyonluğu sonrası takımın bu sezonki hedefler bitti kontağı kapattık hesabında mı olacaklar merak ediyorum.

Galatasaray sezonu bitirmiş. Çoğu oyuncu, bitse de gitsek modunda... Bu da madalyonun diğer tarafı... Esas önümüzdeki sene, bu seneki transfer politikasıyla hareket edilirse - ki, öyle olacak sanırım; Çünkü EuroCup, bütün yanlışları kapatacaktır - GS için tehlike çanları çalar!..
Ha bu arada, "Eurocup'ı aldılar ya, onlara her yol serbest" düşüncesine de, katılmasam bile saygı göstermek zorundayım!.. Herkese bol şans!..
Bir de şunu söylemek isterim: Kısıtlı yeteneğine rağmen, forma için, her maç elinden gelenin fazlasını yapmanın azminde olan Petronyte ve Epoupa'ya bir Galatasaraylı olarak huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bir de, Quigley ve Kaela'ya bakmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Quigly için oynamaması hoca benim tercihim demiş, bu maç sezon finali ve bence hoca değil Quigly çıkmadı maça. Gelecek sezon kalsın istiyordum ama kalmasın böyle profesyonellik olmaz !

Takım iyi mücadele ediyor da yetmiyor işte kadro olarak uçurum var. Seneye bu takımın bütçesinin düşmesini bırakın, bilakis 2 kat artması lazım. Yoksa ne ligde final oynayacak durumda oluruz ne de ELW'de F4'e kalırız. Kaela Davis bu arada benim bu takımda gördüğüm en kötü 2 Amerikalıdan biri. Diğeri de karpuzcu Lindsey Harding'di.

Hiçbir federasyonda lobimiz yok ki sesimiz çıksın. Futbol federasyonu siyasetin ve Bjk'nin emrinde. Basketbol federasyonu erkeklerde Fb kadınlarda Ydü'nün emrinde. Voleybol federasyonu "Voleybolun arkasındaki güç" Vakıfbank'ın emrinde. Uzun yıllar sonra bu kulübün ilk bu kadar pasif olduğunu gördüm. Ünal Aysal zamanlarında da hakkımız yeniyordu ama en azından tepkimizi koyuyorduk. Hatırlayın o zamanki federasyon başkanı Turgay Demirel 17 Haziran duruşumuzu yaptığımız günler "Galatasaray maça çıksın yoksa basketbolumuz prestij kaybına uğrar" diye ağlıyordu. Maalesef bu yönetimler varken daha çok canımız yanar. Ağlamayana meme yok.

Geçen sene YDÜ Migrosspor ile birleşirken Girne Üniversitesi adı altında aynı ligde kalmaya devam etti. Ligi ve Eurocup'u darmadağın eden o "yenilmez" takım dandirik Girne Üniversitesi'ne maç verdi ve o galibiyetle Girne Üniversitesi ligde kaldı. 14 takımlı ligde hiçbir yönetici, idareci, az sayıdaki kadın basketbol medyasından tek bir insan ağzını açıp bir kelime söylemedi. Bas bas bağırıyoruz iki senedir bu yol yol değil diye, biz bu filmi izledik diye; umrunda olan yok... 2 sene sonra lig kapanınca oturur ağlarsınız...

O takım da bu sezon hepimizin kurduğu kadroya hayret ettiğimiz Çukurova. 2 sene sonra sermayedarlar çekilince kapanacak zaten... Siz bu kafayla lig idare ettiğinizi sandıkça yerli oyuncu niye kendini geliştirmeye çalışsın ki? Kapağı böyle bir takıma atıp dünyalığını yaptıktan sonra güle oynaya hayatına devam etmek varken niye basketbol odaklı olsun ki tabi ki para odaklı olur hepsi... Bugün Türkiye'deki en legal vurgun yollarından biri amatör branş kulüp başkanlığı. Türk futbolu bok çukuru evet ama diğer branşların yöneticileri de malesef çok çok çok temiz değil. Fark şu, burda daha vurgun odaklı kaldı bu insanlar....

Para futbola kıyasla daha küçük, kamuoyu yok, nispeten küçük bir camia olduğu için daha barışçıl... Bir de basketbol, voleybol gibi sporlara bu ülkedeki bakış hala farklı olduğu için işin lokomotifi insanlar hala farklı... Tek şansı bu...

Son düzenleme: