KBSL 1.Hafta | Fenerbahçe Öznur Kablo 64-61 Galatasaray

Sene başında söylediğim gibi Tilbe bile kalsa ortalama üzeri bir takım kurulur ama böyle Williams'ı baskıyla kapattıkları her maç zulüm olur. Diğer kısalar şut sokamadı uzunlar çembere değdiremiyor. Eksik yakalamışken FB'yi yazık oldu.
 
İlk üç periyot gayet iyiyken son periyota girdiğimizde Efe Hoca maalesef maça hiç etki edemedi. Şöyle eksik bir Fenerbahçe'yi elden kaçırmak üzücü. Williams ise büyük skorer ama top yönlendirme ve ikili oyunlarda çok eksik. Pası hiç göremiyor. Bir de Steinberga'yı 3 numarada düşünmek büyük talihsizlik. Her pick sonrası içeri devriliyor. Dışarıdan oynama işini iyi yapamıyor ki zaten maçta da etkisizdi. Bella, Hruscakova, Steinberga ve sonradan takıma katılacak Mercedes ile dört tane pota altı oyuncumuz var resmen. Bunlardan birinin yerine 2-3 numara oynayabilen bir kısa almalıydık ya da gerçekten bir 3.5 numara almalıydık.
 
Euroleague'de kurallar değişmediyse 2 kıta dışı hakkımız var. Bella, Williams ya da Mercedes'ten Avrupa vatandaşlığı olan da yok bildiğim kadarıyla. Benim atladığım bir şey yoksa Mercedes'in takıma katılması saçma olur.
 
Steinberga için söylenenlerde zaten çok top kullanan bir oyuncu olduğu söylenmişti. Mercedes'ten mi vazgeçeriz bilmiyorum ama bu takıma bi kısa almazsak işimiz çok zor. Hem de Euroleague varken. Sofia-Bella-Steinberga gibi 3-4-5 dizilimi çok faydalı olmaz bence. FB sezonu ''Vaughn-Sabally-Cecila-Kayla'' ana planında geçer diye düşünüyorum ki Kayla'sız bir ortamda 23 top kaybıyla maç kazandılar. Şu maçı normal şartlarda kaybetmekle 23 top kayıplı bir şekilde kaybetmek bence çok da aynı şeyler değil o yüzden sorunu erkenden görüp kapatmak gerekiyor.
 

Üst