KBSL 14. Hafta | Galatasaray 52-65 Beşiktaş

Aziz Akkaya'nın şu cümlesi özetlemiş herkesi. "Belki kalite olarak onlardan çok daha iyi değiliz ama iyi bir takımız."

Biz takım falan değiliz, kim ne yapıyor belli değil.
 
Kimse yok bizden bütçeleri fazla, yok hakem yok bilmem ne gibi bahaneler üretmesin. Bu takıma senelerdir adam gibi planlama yapılmıyor. Herkes transferleri Haziran ayında açıklarken biz Ağustos ayında açıklıyoruz. Hoca bile aylarca açıklanamadı belirsizlikten.

Çukurova'nın kadrosu çok mu iyi? Çok mu fazla bütçesi var? Neden onlar namağlup gidiyor? Neden bizim takım senelerdir büyük maç kazanamıyor? Neden adı duyulmamış oyunculara fahiş fiyatlar ödüyoruz? Kimse de açıklamıyor, açıklamak istemiyor.

Efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir
Yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir?
Bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir!
Bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir...

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
 
Senelerdir bizi yenemeyen Beşiktaşa karşı maç kazanamaz olduk. Bu işin sorumluları belli ama kafalar kuma gömülmeye devam etsin.
 
Salonu doldurduk ama takım oyunu dolduramadı ! Çok kötü basketbol oynadık. Top kayıpları ve kaçırdıklarımız üstüne bir de savruk oynamamız bizi çok düşürdü. Kazanmayı hakedecek hiçbirşey yapmadık maalesef.
 
Öncelikle Beşiktaş'ı tebrik ederim. Bu maç özelinde performanslarını çok beğendim. Son 3 maçtır takımımızı seyretme imkanı buluyorum. Üç maçın ikisinde kötü bir performans sergiledik ve maçın başında kaybedeceğimiz belliydi. Eurocup yorgunluğu vs ile de alakası yoktu.

Baktığımız zaman Moriah Jefferson bu takımın bir numaralı skor gücü olması lazım ama performans 6 sayı 2 asist. Bir önceki maçın yıldızı Macaulay 6 sayı ... Monica hariç kimseden istenen katkı gelmiyor. Bu oyuncu grubuyla kim olsa bir şey yapamaz görüşündeyim. Rakipte eski oyuncularımız Epoupa ve Bahar toplam 20 sayı katkı verdiler. Kelsey Mitchell 24 sayı ... Bunlar işi özetliyor zaten...

Kulüpte yönetim olsa transfer hamlesi diyeceğiz ama nerde ...
 
Abiler keske Ertugrul hocaya vurduguzun ceyregini Efe Guvene soyleyebilseniz. Yakistiramiyorum size. Bazilarinin ne karı var bu isten biliyorum ama beni hayal kirikligina ugratanlar da var. Yazik bu adamciligin kimseye faydasi yok.
 
Doruk Bey bu forumda basketbolu bilen, araştırmacı, yönetimle arası olan birisidir. Ancak Efe hoca hakkındaki görüşlerine anlam veremiyorum. Erkek basketboldaki duruma hocanın başarısızlığı deyip kadın basketboldaki duruma yönetim başarısızlığı demek bana mantıklı gelmedi. Başarısızlık varsa ikisinindir, ikisi de Galatasaray'ın hocası olacak seviyede olmadığını düşünüyorum (Oktay Mahmuti, Ekrem Memnun gibi isimleri gördükten sonra) ancak eğer başarılı olan biri varsa Ertuğrul hocadır. Bjk, Fb, Daçka gibi takımlara karşı maçlar kazandı. Kaybettiği maçlar da öyle +15 sayı farkla değil ucu ucuna.

İyi forumlar dilerim herkese.
 
Abiler keske Ertugrul hocaya vurduguzun ceyregini Efe Guvene soyleyebilseniz. Yakistiramiyorum size. Bazilarinin ne karı var bu isten biliyorum ama beni hayal kirikligina ugratanlar da var. Yazik bu adamciligin kimseye faydasi yok.

Furkan , bana söylüyorsan eğer inşallah Efe Güven en kısa zamanda ya kovulsun ya istifa etsin. Bakalım o zaman ne olacak? Çok samimi söylüyorum inşallah gider ya da gönderilir. Ben her zaman temel sorunun yönetim olduğunu söyledim. Efe Güven'i gönderecek kadar bile yöneticilikleri olmadığını çoğunluk bilmesine rağmen bunları yazmanız çok üzücü sevgili kardeşim. Ben , sevene de sevmeyene de beğenene de beğenmeyene de saygı duyduğumu her zaman yazdım. Yazın ki süreçten şu zamana kadar yaşananları takip edip kendi görüşlerimi yazıyorum. Şu ortama iyi ki Efe Güven var. Ekrem Memnun veya Cem Akdağ olsaydı mesela o isimler hem kendileri hayal kırıklığı yaşayacaklardı hem taraftar yaşayacaktı yine. Yönetim 50 bin dolar para verip oyuncu almıyor. Yazın da alamadı şimdi de alamıyor. Ekrem Memnun'un çalıştığı oyuncular ve kariyeri ortada. Bu bütçeye bu yönetime gelmez, gelse bile ne olurdu hali ? Ha dersen ki bence bu kadroyla daha başarılı olur ona da saygı gösteririm.

Öyle bir durum oluşmuş ki Efe Güven'i istifaya davet etmeyenler yalaka veya koçtan para alıyorlar. Koçun kendisi parasını alabiliyor mu acaba o da ayrı :) Kimse kimseye kendisi gibi düşünmediği için hakaret edemez veya bir takım sıfatlarda bulunamaz. Herkes haddini bilsin bu kadar söylüyorum. Şahsıma burada hakaret eden arkadaşı forum yöneticilerine hatta Önder Çiçekoğlu'nun takdirine bırakıyorum. Tek amaç Efe Güven'i göndermek tek amaç Efe Güven istifa demeyene hakaret ve yaftalama yapmak bazılarının.

Ertuğrul Erdoğan'a gelirsek. Evet beğenmiyorum istifa etse memnun olurum ama Ertuğrul Erdoğan'a dolaylı yoldan en büyük desteği veren insanlardan bir tanesiyim. Her iki takımın koçu da transfer istiyorlar ve yapılmıyor. Kadın takımında Jefferson'ın hali hazırda gelen bir kontratı var. Geriye bir Amerika'lı hakkı kalıyor. Bu Jefferson'da aldığı paranın karşılığını veremiyorsa değil Efe Güven Ekrem Memnun veya X bir insan olsa ne yapsın... Yönetim ne gönderebiliyor, ne transfer yapıyor ne de çare üretiyor. Ertuğrul Erdoğan kendi oyuncusu Klobucar'ı bu takıma getirmiş guard oynatırsa ben eleştiririm. Guard problemi varken Emir iyi oynarken kenara alıp daha oynatmıyorsa ben eleştiririm. Aynı hataları tekrar yapıp mağlubiyet alırsa istifa derim. Bir sürü şey yazarım bu konuda. Dediğim gibi iki koçtan önce asıl sorun yönetimdir. Basketbola düşman bir anlayış var.

Son olarak da mesela beni eleştirdiğin şeyin aynısını sen yapıyorsun. Ben elenme ihtimalimiz yüksek dediğim maçta takım iyi oynayıp turu geçiyor tek kelime yok bugün kaybedince Efe Güven'e neden bir şey demiyorsunuz veya falanca menfaat güdüyor diyorsunuz. Çok ayıp yakıştırmalar. Menfaat güdenler kimler? Delilleriyle ortaya koyun hepimiz bu kişilere cephe alalım. Ama sırf Efe Güven'e hakaret veya istifa demiyoruz diye bu algı hiç hoş olmadı.
 
Abi bu konuda dusunduklerimin bi kismini sana ozelden yazdim. Digerlerini de burdan yazayim. Ekrem hocanin calistigi oyuncularin fiyatlari belli demissin kelsey bone buraya geldiginde sagina donemiyordu ondan oyuncu cikardi hoca keza jewell loyd da nasil evrim gecirdi oyunu su an ne halde goruyoruz. Ekrem hocanin efe guvene gore yuksek butcesi olabilir ama bu yerlilere verilen para ortadayken bence kimsenin butce diye aglama hakki olmamali. Elbette transfer yapilmali ama Efe Guven kisilik olarak bu yonetime yakisiyor olabilir ama bu kulube yakismadigi kesin.

Mesela su ispanyol takimi. Forumda daha once adini biliyorum diyen 2 adim beri gelsin 15 yedik. 16 atmamiz basari goruldu. Degil abi bu takimin zaten bize 15 atmasi skandaldi. Besiktas daha yeni hafta ici ormana eleniyordu 25 attigi mactan sonra 1 aydir para problemleri vardi mac skorlari ortada.

Rant kisminda soyledigim tabi ki sen degilsin ama rant sadece maddi baglamda olan bi sey degil. En basitinden nevriye bile neden istifa etti ayrildi ordan onu bile bilmiyoruz.
 
Yönetim hocalarını da alsın hepsi defolsun gitsin. Biz dünya gözüyle basketbola hakettiği değeri veren bir yönetim göremeyecek miyiz? Gerçi futbolda bile bir forvet almaktan aciz tiplerden medet ummak beyhude..
 
. Ben elenme ihtimalimiz yüksek dediğim maçta takım iyi oynayıp turu geçiyor tek kelime yok bugün kaybedince Efe Güven'e neden bir şey demiyorsunuz veya falanca menfaat güdüyor diyorsunuz.

Adını bile duymadığımız takıma elenme ihtimali neden oluştu peki onu neden sorgulamıyorsunuz? Sonra o bütçesi bizim yarımı bile olmayan takıma fark atıp turu geçtik diye başarı mı yani bu? Sezon başından beri kaç tane oyuncunun performansı yükseldi? Genç oyuncuları ne kadar oynatıyoruz ve katkı alıyoruz?Takımın oyunun iki tarafında doğru düzgün bir planı mı var? Senden iyi kaç takıma kaşı kazandın?

Takıma koç katkısı sıfır, full salon önünde daha 3 gün önce ormanspordan 20 fark yiyen ve senden daha iyi olmayan bir takıma felaket kötü oynayıp maç kaybediyorsun ve koça tek kelime etmiyorsun.
 
Adını bile duymadığımız takıma elenme ihtimali neden oluştu peki onu neden sorgulamıyorsunuz? Sonra o bütçesi bizim yarımı bile olmayan takıma fark atıp turu geçtik diye başarı mı yani bu? Sezon başından beri kaç tane oyuncunun performansı yükseldi? Genç oyuncuları ne kadar oynatıyoruz ve katkı alıyoruz?Takımın oyunun iki tarafında doğru düzgün bir planı mı var? Senden iyi kaç takıma kaşı kazandın?

Takıma koç katkısı sıfır, full salon önünde daha 3 gün önce ormanspordan 20 fark yiyen ve senden daha iyi olmayan bir takıma felaket kötü oynayıp maç kaybediyorsun ve koça tek kelime etmiyorsun.

Benim görüşüm başarı değil sizler mahsus Efe Güven başarılı , o sonuç başarı deniyormuş gibi bir algı oluşturuyorsunuz. Her zaman Efe Güven'e de laf var başka biri olsa ona da. Eldeki malzemeyi oynatıyor koç. Varsa daha iyisi getirin daha iyi oynatabiliyorsa oynatsın diyorum ben de :) Son kez yazıyorum; Efe Güven başarılı değildir, elde ki malzemeyle bunu oynatmıştır ve başarısız da değildir. Bu benim görüşüm. Buna ek olarak Efe Güven başarılıdır diyen bir insan bu forumda velev ki olsa , ona herkesin saygı duyması gerekir ve hiçbir şekilde ne hakaret edebilir, ne de elinde somut delil olmadan yalaka veya menfaati var diyemez. Bunu yapanlara yönetimin gerekli cezayı vermesi forum kurallarının gereğidir. Tek amacı ben veya başkası buraya gelsin yorum yazsın ve onu tahrik edeyim ona hakaret edeyimci arkadaşlara burada herkesin tepki koyması lazım.

Son cümlenize de şunu söyleyeyim Beşiktaş bizden iyi takım. Bunu sahadaki oyun gösterdi. Haa, yenmen lazım mı? Evet. Sonuç başarısızlık. Ama bu elde ki kadro da Jefferson 6 rakipte Mitchell 24 sayı atıyorsa koç ne yapacak? Efe Güven'lik mevzu değil kim olsa malzeme bu bunu anlatmaya çalışıyorum kadın basketbolunda.
 
Eldeki malzemeyi ben mi seçip aldım pazardan? Beşiktaş bizden daha iyi takım diyorsunuz katılmıyorum ama bizden fazla para harcamadılar nasıl oluyor daha iyi? Demekki ortada bir kadro kurma ve seçim hataları da var yukarıda yazdıklarıma ek.

Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Efe Güven net başarısızdır. Başarılı diyen kusura bakmasın inandırıcı değilsiniz.
 
Maçı izlemedim ama kaybedeğimizden emindim. Beşiktaş bizden iyi takım diyenlere sadece gülerim.
 
Eldeki malzemeyi ben mi seçip aldım pazardan? Beşiktaş bizden daha iyi takım diyorsunuz katılmıyorum ama bizden fazla para harcamadılar nasıl oluyor daha iyi? Demekki ortada bir kadro kurma ve seçim hataları da var yukarıda yazdıklarıma ek.

Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Efe Güven net başarısızdır. Başarılı diyen kusura bakmasın inandırıcı değilsiniz.

Moriah Jefferson Amerikalı ve kontratı ortada. Işıl Alben takımda kalsın dedik hepimiz seviyoruz Kaptanımızı. Ona da belli bir para ödüyoruz. 500 bin dolar bu ikisi alsa geriye ne kaldı bütçede ? Rakip Bjk'nin yabancıları kaç para alıyor, bizimkiler kaç para alıyor bunları araştırın öyle yazın bari. Bu Efe Güven'lik mevzu değil bu yönetim almıyor, para vermiyor daha ne diyeyim bilemedim. Kadın basketbolu kapansın diye bakıyor adamlar. Bu ortama Ekrem koç veya sevilen başka biri gelse bundan fazlası olmaz. Keşke gelseler de görsek.
 
Besiktas’in form durumu ortada, bizim maca kadar ligdeki son 8 macin 6’sini kaybetti, iclerindeki bazi maclar:

Rezil durumdaki Canik
Loyd ve Williams’in oynamadigi macta Botas

Kazandigi 2 mac:

3 yabancili Kayseri’ye karsi biri, o maca kadar tek galibiyeti olan hani gecenlerde Istanbul Universitesi ile uzatma oynayan ve Ibekwe’siz.

2 yabancili Adana Basket diger galibiyeti de, o yabancilardan biri de mactan sonra 2.lige Elazig’a transfer oldu, adi da Erwin bilmeyen icin.

25 farktan Avrupa’da neredeyse tur vermek zorunda olan Besiktas, yani bilmeyen icin cok rahat demesi, bizden iyi takim diye...
 

Ekli dosyalar

  • 78F34EE4-7FE3-46CB-8ED5-F33BABB81F81.png
    78F34EE4-7FE3-46CB-8ED5-F33BABB81F81.png
    674.5 KB · Görüntüleme: 4
Moriah Jefferson Amerikalı ve kontratı ortada. Işıl Alben takımda kalsın dedik hepimiz seviyoruz Kaptanımızı. Ona da belli bir para ödüyoruz. 500 bin dolar bu ikisi alsa geriye ne kaldı bütçede ? Rakip Bjk'nin yabancıları kaç para alıyor, bizimkiler kaç para alıyor bunları araştırın öyle yazın bari. Bu Efe Güven'lik mevzu değil bu yönetim almıyor, para vermiyor daha ne diyeyim bilemedim. Kadın basketbolu kapansın diye bakıyor adamlar. Bu ortama Ekrem koç veya sevilen başka biri gelse bundan fazlası olmaz. Keşke gelseler de görsek.

Ekrem hoca gelse bundan fazlası olmaz mı? Bir kere sistemin olurdu, takım olurdun. Genç oyuncular basketbolu öğrenirdi. Düzgün bir savunma stratejin olurdu. Salonda disiplin olurdu. Oyuncularını form durumları iyi olurdu. Tabi bunlar sizin için önemli şeyler değil anladığım kadarıyla şimdi koçdan memnunsunuz.
 
Ekrem hoca gelse bundan fazlası olmaz mı? Bir kere sistemin olurdu, takım olurdun. Genç oyuncular basketbolu öğrenirdi. Düzgün bir savunma stratejin olurdu. Salonda disiplin olurdu. Oyuncularını form durumları iyi olurdu. Tabi bunlar sizin için önemli şeyler değil anladığım kadarıyla şimdi koçdan memnunsunuz.

İnşallah Ekrem Memnun gelir öyleyse ben kendisini çok severim. Kasıtlı olarak aynı şeyi tekrarlıyorsunuz benim isimlerle işim olmaz koçtan memnun falan değilim. Bu ortamda bu diyorum kendi yorumumca. Kendi görüşünüzü bana kabul ettirmek için her türlü yola başvuruyorsunuz çok yazık. Dediğim gibi inşallah Efe koç GS birlikteliği en kısa zamanda sona erer de sorunlar biter sizin için.
 
Hiç yakışmadı bu. Takıma zerre artısı olmayan bir koçu savunanlardı da görmek üzücü. Galatasaray'ı bu mantalite küçültüyor işte.
 

Üst