KBSL 14. Hafta | Galatasaray 60-74 Fenerbahçe Öznur Kablo

30.12.2020 Çarşamba
17:00
Ahmet Cömert Spor Salonu

12 galibiyet ve 1 mağlubiyetle ligde ikinci sırada bulunan takımımız, ligde namağlup ilerleyen Fenerbahçe ile karşılaşacak. Derbi olmasıyla zaten maçın önemi ortadayken, kazananın liderlik koltuğu ve muhtemel saha avantajını alacak olmasıyla maçın önemi daha da artıyor. Ligin ilk yarısındaki maçta 3 sayıyla kaybetmiştik. 3 sayı üstü bir galibiyetle çok büyük bir avantaja sahip olacağız. İşimiz hiç kolay değil. Rakibin zaten kadro kalitesi bizim üstümüzde. Kayla Mcbride, Kia Vaughn, Jasmine Thomas, Kiah Stokes, Satou Sabally, Cecilia Zandalasini, Olcay Çakır Turgut, Sevgi Uzun ve Tuğçe Canıtez gibi iyi oyuncuların üstüne bir de Alina Iagupova eklemesi yaptılar. Iagupova'yı büyük ihtimalle Euroleague için aldılar ama Iagupova olmadan da ligde rahat bir şekilde ilerlediler. İşimiz zor ama imkansız değil. Geçtiğimiz senelerde de kadro kaliteleri bizden öndeydi ama bir çok defa yenmeyi başardık. Maçı rakibimizden daha çok istemeliyiz, daha çok mücadele etmeliyiz. Sene başından beri her maçta elinden geleni yapıp mücadeleyi bırakmayan takımımızın da bu maçta her şeyini ortaya koyacağına dair inancımız tam. Takımımıza başarılar.
 
Galatasaray'da futbolu bu yıl izlemiyorum, dolayısıyla ümitli olduğum tek yer kadın basketbolu. Bu maçtan da ümitliyim, kazanıp geliriz umarım
 
Yenersek şahane olur ama kaybedersekte canınız sağolsun diyeceğim,çünkü aradaki kalite farkı çok fazla.Öznur Kablo takımı bizim bu sezonki en ciddi maçlarımız olan Sopron maçlarını izlemiş ve ona göre önlemler alacaktır.

Courtney'in coştuğu,uzunların harika maç çıkardığı,hakemlerin adil düdük çaldığı bir maç olur umarım.
 
Oktay Mahmuti'nin CSKA maçı öncesi soyunma odasında dediği gibi; evet çok iyiler ama en iyi bireysel performanslarımızın toplamından iyi değiller...

Olmazsa canları sağolsun ama her takım elbet yeniliyor, ve bu takım da bir gün yenilecek. Ve bu takımı yenmeyi en çok hak eden takım da biziz.

Gerisi artık sahadakilere kalmış...
 
Sanırım kolektif totem yapıyoruz :LOL: Evet rakip güçlendi ama güç farkının çok daha fazla olduğu maçlarda bile ya kazandık ya da elimizden kaçırdık onları. Bence onlara karşı alınan galibiyet/mağlubiyet oranımız bütçe oranlarına göre kat be kat iyi. Sezonun ilk maçında da önceki sezon ki şampiyonluk serisinin son maçındaki gibi son periyotta rotasyonun göreceli darlığından yorgunluğun baş göstermesinin birincil neden olduğu son periyot performanslarıyla durunca kaybetmiştik. Ama evimizde böyle bir şey olmaz ve ikili averajı da alıp lider oluruz diye ümit etmekteyim.
 
Hücumda ne yaptığımız belli değil,Anete bitirebileceği pozisyonu bile bitiremedi.Savunmadada çok rahat adam kaçırıyoruz.Çok yavaş kalıyoruz.Umarım toparlarız moladan sonra.
 
Parkeye çıkmasaydınız da bir çeyrekte en fazla 35 sayı yiyebilirdiniz zaten pek bir şey değişmedi o yüzden. Tebrikler takım. Sadece 8 sayı attınız, zahmet oldu.

Takımda basketbolcu ara ki bulasın. Kadrolar arasında uçurum var zaten ama bu fark rezillik.
 
Işılı arıyor gözler böyle maçlarda. Sahada takımı yöneten ve ne yaptığını bilen kimse yok.
 
Courtney şaka mısın sen? Topu çemberden geçirecek biri yok malesef. Koca EL şampiyonunu lise takımına çevirenler kına yaksın. İzlerken sinirlerim bozuldu.
 
Bu maç böyle farkli kaybedilirse yönetime yazar ve hemen istifa etmeliler..yok mu ya bizim elimizde taraftar olarak yönetimi istifa ettirebilecek bi güç..kafayı zaten yemek üzereyim...bi de 35 -8 nedir abi...
 
İlk yarı performansları.

Asena 7 de 1
Anete 8 de 1
Courtney 11 de 3

Hücumda tek opsiyonumuz Courtney'in şut atması.Rakip takımlar ona önlem aldığında Asena'nın zorlama üçlüklerine kalıyoruz.Pelin yetersiz kalıyor.Uzunlara top indiremiyoruz,ya da o kadar kötü indiriyoruz ki top kaybı yapıyoruz.

Fenerbahçe ikinci çeyrek kötü hücum etmesine rağmen 23 sayı önde.Takım Hatay'a karşı oynayacak gibi hazırlanmış maça.İsteksiz,moralsiz,keyifsiz.Fark 27 olduktan sonra direnç göstermeye çalışmanın manası ne.Aynı şey Sopron deplasmanındada oldu.Fark 20 olduktan sonra bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.
 

Üst