Kelsey Plum

Kadın Basketbol Takımımız, ABD’li guard Kelsey Plum ile anlaşma sağladı.

24 Ağustos 1994 tarihinde ABD California Eyaleti’nin Poway şehrinde doğan Plum, kolej kariyerinde tarihe geçti. Washington Huskies’te oynadığı 2013-2017 yılları arasında gösterdiği performansla NCAA tarihinin en fazla sayı kaydeden oyuncusu unvanına sahip olan Plum, Kelsey Mitchell’ın önünde 3 bin 527 sayı ile kolej ligi tarihinin en skorer oyuncusu olarak buradaki macerasını noktaladı. Plum 1.080 sayı ile NCAA’de bir tam sezonda en fazla sayı atan oyuncu olma unvanını da hâlâ elinde bulunduruyor.

2017 WNBA draft’larında San Antonio Stars tarafından ilk sırada seçildi ve WNBA All-Rookie takımında yer aldı. San Antonio’dan sonra WNBA’de Las Vegas forması giyen Plum, 26 maça çıktığı son sezonunda 14.8 sayı ve 3.6 asist ortalamalarıyla oynadı. 2021’in Eylül ayında ortaya koyduğu üstün performansla WNBA Batı Konferansı’nda ayın oyuncusu seçilmekle birlikte WNBA’in en iyi altıncı kadın oyuncusu seçildi.

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda 3x3 Basketbol Turnuvası’nda ABD takımıyla altın madalyanın sahibi olan Plum, 2018 FIBA Kadın Basketbol Dünya Kupası’nda şampiyon olan takımın da parçasıydı.

Kelsey Plum’a kulübümüze hoş geldin diyor, Galatasaray formasıyla kendisine başarılı bir kariyer diliyoruz.
 
FB döneminde maaşını alamadığı için, sahaya çıkmadığı, çıktığında da baya gönülsüz oynadığı bir dönem vardı. Yönetmesi çok kolay bir oyuncu değil, üstüne geçen seneden beri yaşadıklarımızı düşünürsek öncelikle sezonu tamamlamasını diliyorum.
 
Bu sezonu umarım tamamlar. Son 2 sezondur enteresan bir oyuncu sirkülasyonu var, bir türlü kadro istikrarı sağlanamadı. Israrla gerekli takviyeler yapılmıyor, Anete'nin sakatlığı işin tuzu biberi oldu ve yerine ne düşünüyorlar gerçekten merak ediyorum. Hatta bu sezonla ilgili nedir düşünceleri o bile tam belli değil.
Efe Güven hatalar yaptı fakat bu kadroyla daha ötesi zor maalesef... Maçları izlemek bir çile hatta bir işkence oldu. Çankaya'dan 86 yedik zor kazandık, Beşiktaş'a yenildik ve onları havaya soktuk, Bellona'ya yenildik, lig sonuncusu Elazığ maçını son çeyrek kopardik. Muhtemel kalan sezonda bu şekilde geçecek eğer gerekli takviye yapilmazsa.
Neden son yıllarda israrla cok benzer kadro sorunlarını yaşıyoruz anlaşılır değil! Bu yönetimde sagolsun hiçbirsey yapmadı 2 basketbol şubesi içinde, gerçekten Yazıklar olsun!
 
10 Numara Kaptan’ı bekliyordu. 3 Kupa kazandırmış Kaptanımızı! Keşke 10 Numarayı, daha önce Fener de oynamış bir oyuncuya vermeselerdi. Hatta Işıl gelene kadar kimseye vermeselerdi ama muhteşem 3 Li ve takım menajeri Meloş bunun ne demek olduğunu anlayacak bilgi , tecrübe ve görgüye sahip değiller!
 
Çok sevdigim bir oyuncuyu Galatasaray forması ile görmek beni üzdü. Gitmeden önce bizden bayağı iyi bir ücret istemişti ne kadara geldi merak ediyorum.

Not: Bence de Işıl Alben gibi bir efsanenin numarası verilmemeliydi.
 

Üst