Kitakyushu Kupası 2. Maç | Galatasaray 63 - 36 Wollongong Roller Hakws

Engelsiz Aslanlar Kitakyushu Kupası 2. maçında yarın TSİ 07.00′da Avustralya temsilcisi Wollongong Roller Hawks ile karşılaşacak. 1984 yılında kurulan Roller Hakws, 2001 yılına kadar tekerlekli sandalye basketboluna amatör olarak katkı verdi. Bünyesinden Avustralya milli takımında yer alan sporcular çıkaran Roller Hawks, Avustralya Ulusal Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde yer alan ilk bölgesel takım olarak da dikkat çekiyor. 2003 senesinde ligdeki ilk şampiyonluğunu yaşayan organizasyon, 2011 senesinde Perth Wheelcats’in hükümdarlığına oyuncumuz Tristan Knowles önderliğinde son verdikten sonra bu sene Haziran ayında üst üste 2. şampiyonluğuna da ulaştı. Oyuncumuz Tristan Knowles, 11 sene Roller Hawks için mücadele ettikten sonra ilk defa kendi takımına karşı mücadele edecek. Maç bu açıdan da ilginç bir anlam taşıyor.

Roller Hawks turnuvadaki ilk maçında ev sahibi Miyagi Max’a 47-60 mağlup oldu.

Ulaşabilinen Roller Hawks kadrosu şu şekilde: (Japonya’daki kadrolarında bir ihtimal 2-3 farklı isim olabilir.)

Andrew Tarrant (4.5 Puan)
Anthea Castelli (Kadın – 1.0 Puan)
Brad Fisher (3.5 Puan)
Brett Stibners (4.0 Puan)
Colin Smith (1.0 Puan)
Darren Hayes (1.0 Puan)
Eino Okkonen (4.0 Puan)
Grant Mizens (2.0 puan)
Luke Pople (2.5 Puan)
Nick Taylor (2.0 Puan)
Shawn Russel (4.0 Puan)
Tim Markcrow (2.0 Puan)
Melanie Hall (Kadın – 2.5 Puan)


Engelsiz Aslanlar 11 kişilik kadro ile Japonya’da bulunuyor. Kadromuzda şu isimler var:

Murat Yazıcı (1.0 Puan)
Fikri Gündoğdu (1.0 Puan)
İsmail Ar (1.5 Puan)
Matt Scott (2.5 Puan)
Mustafa Korkmaz (3.0 Puan)
Sofyane Mehiaoui (3.0 Puan)
Ferit Gümüş (3.0 Puan)
Özgür Gürbulak (4.0 Puan)
Tristan Knowles (4.0 Puan)
Mateusz Filipski (4.0 Puan)
Piotr Luszynski (4.5 Puan)

Kitakyushu Kupası’ndaki ilk maçımızda Dallas Mavericks’i 95-54 mağlup ettik ve averajla liderlik koltuğuna oturduk. 10.su düzenlenen turnuvada 4. şampiyonluğumuzu kovalıyoruz. (Bu alanda rekor takımımıza ait.)
 
Sedat İncesu: İyi savunma yaptığınız ve kazandığınız maçın ardından kendinizi iyi hissedersiniz. Arzumuz iyi savunma, yaratıcı hücum içeren bir oyun oynamak. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Her maç için stratejimiz değişebiliyor. Miyagi Max ile 4. kez karşı karşıya geleceğiz. İyi bir takımları var. Özellikle Fujimoto'yu iyi biliyoruz ve beğeniyoruz. İyi bir oyuncu olmasının yanı sıra iyi bir insan.
 
Engelsiz Aslanlar, Kıtalar Arası Kupa olarak bilinen Kitakyushu Kupası 2. maçında Avustralya temsilcisi Wollongong Roller Hawks’ı 63-36 mağlup ederek ikinci maçından da galibiyet ile ayrılmayı bildi.

İsmail – Fikri – Mustafa – Filipski – Luszynski beşi ile çıktığımız maçın ilk çeyreği karşılıklı sayılar ile başladı. Çeyrek ortasında Filipski’nin yerine Özgür’ün girmesi ile hücumda biraz daha rahatladık. Piotr Luszynski de dün bıraktığı yerden skor üretmeye devam edince ilk çeyreği 18-14 önde tamamladık. Rakibimizin özellikle sol forvet bölgesinden aşağı yukarı aynı setlerle sayı üretmesi savunmadaki sıkıntımızdı.

İkinci çeyreğe İsmail – Fikri – Özgür – Ferit – Luszynski beşi ile başladık. Özgür asistleri ve sayıları ile bu çeyrekte etkili oldu. Savunma dozajını iyice artıran takımımız bu çeyrekte farkı iyice açtı. Tristan Knowles 11 sene formasını giydiği takıma karşı ilk kez bu çeyrekte sahaya çıktı ve ilk basketini devrenin sonunda bularak takımımızı soyunma odasına 40-22′lik üstünlükle götürdü.

Maçın ikinci yarısında yaptığımız savunma ile sadece 14 sayı yedik. Hücumda ise işleri biraz daha rolantiye almış görüntümüz vardı. Pek ihtiyacımız da kalmadı. Sofyane ve Matt’in de ikinci yarıda şans bulması ile süre almayan oyuncumuz kalmadı. Piotr Luszynski ve Tristan Knowles takımımızın en skorer isimleri oldular.

Güç farkının bariz şekilde bizim tarafımızda olması ve iyi savunma yapmamız neticesinde rahat bir galibiyet alarak finale yükseldik. Yarın saat TSİ 03.00′da Miyagi Max ile önce son maçı oynayacağız, sonra da TSİ 08.00′da yine aynı takım ile final mücadelesine çıkacağız.
 

Üst