Koçumuza Tebrikler!!!

Abi aynen öyle. Oynattığı savunma, kişilik ve koç olarak güzel. Eyvallah.

Halil hoca döneminde burada konuşmadığım için birşey de demiyorum. Keza dediğin gibi alakası yok.

Ama hücumda bana kalırsa yanlış bir sistem oynatıyor. Ha, bunun nedeni biraz da uzunların sırtı dönük oynayamaması, yani kadronun yetersizliği ama yine de daha yaratıcı çözümler bulabilir. Kısacası, bir gün iyi şut atarsak yenemeyeceğimiz takım yok, atamazsak yenilemeyeceğimiz takım yok. Böyle kumar üzerinden oynanan sistemleri de çoğu zaman tutmayacağı ve her zaman tutma ihtimali olmadığı için sevmiyorum ben.

Savunmadan memnunum, fakat hala zamana ihtiyaç var. Yanlış gidilen yardımlaşmalardan çok yanımız yandı Fener maçında, onun dışında memnunum.
 
Çözümlere gelince, Burak kaptana bir kere söylesin, onun işi hücumda içeride durmak. Ha, pick and roll'den sonra dışarıya devrilir, alır, atar. Eyvallah. Fakat 3 numara gibi oynayarak oyunda olduğu dönemde pota altımızı tek uzunla öksüz bırakıyor.

Fatih'e her maç en az 10 top indirilmeli sırtı dönük oyun için. Ve eminim en az 6'sını atacaktır.

Pick and roll'lerde yanlışlıklar yapıyoruz. Misal Fitch adamını geçti, Fatih devrildi ve Fitch pas verecek, birden Murat kat yapıyor ve hücum dağılıyor. Halbuki sağlıklı bir pick and roll için alanın bomboş olması lazım.

Cemal'i de biraz daha aktifleştirebiliriz, pick and roll'den sonra verdiğimiz paslarla. Holman zaten az çok sırtı dönük oynayabilen bir oyuncu, ona da maç başına 6 - 7 top indirirsek, fade - away şutlarıyla fazlasıyla katkı yapacaktır.

Mc Gowan belki de fundemantal'ı en iyi uzunumuz. O olsa, idda ediyorum çok farklı olurdu bu maçın skoru ama yoktu. Ha, olduğunda da bence onu çok doğru kullanamıyoruz. Sırtı dönük oyunu var ve vücudunu kullanmasını biliyor. Sezon öncesinde Fitch piyasada yokken söylemiştim, bu takımın en iyi skoreri Mc Gowan olur diye. Her halükarda bir 15 sayılık katkı yapabilecek katkıda bir oyuncu bana göre.
 
3 sene diplerde hatta play-out oynadıktan sonra tamamen yeni kadro kurup başarıya ulaşmış bir takım gösterin bana.
Hedeflerinizi düşünüp ona göre yorum yapın.Evet hataları tabiiki var.Aydın Örs gibi bir hoca bile şu anda en büyük eleştirileri alıyor.Ama dün yenildik bu kadar basit.
Takımda kimya daha oturmadan fiziksel reaksiyonlar bekliyorsunuz.
Ki ben kendi adıma pazar günkü maçta yine bazı şeyler gördüm.Küçük ama etkili bir örnek mola sonralarına bakın.Her mola sonrası sayı bulup sayı yemiyoruz mutlaka.
Zamanla herşey zamanla.

Dediğim gibi kimse bana o gelseydi bu gelmeseydi demesin.Gidenlerin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor aslında.
Ben şu anda en azından karakterli bir insan gördüğüm için benchte mutluyum.Fitch i KSK maçında ikinci yarı sahaya sürmeyerek kendisine olan inancım ve saygımıda iki kat arttırdı.
Ben güveniyorum ve inanıyorum kendi adıma.Başarınında aslında çok uzak olmadığını düşünüyorum.Sadece 2 oyuncu değişikliği yapmak gerekiyor neden yapılmıyor onuda bilmiyorum açıkçası.
 
Takımın çok süper olmadığı doğru. Lakin kötü değiliz, uzun süre sonra ligi en kötü ihtimal ilk 5 de bitireceğiz, e zaten takımın ayarı da o. Açıkçası çok iyi bir kadro değiliz- Murat Hoca burda suçlanabilir belki, kadroyu iyi kurmamakla, harcanan paralara daha iyi kadrolar kurulabilirdi, o konuda katılıyorum. McGowan+Cemal parasına bulunabilen Euroleague uzunları varken hele.- , ama bu şartlarda bu takım Efes-Fener-Telekom üçlüsünden daha kötü ve diğer takımlardan da daha iyi. Sahaya baktığımızda uzun süre sonra Banvit- Ksk gibi takımlara rahatça diş geçirebilen bir Gs var sahada.3 yıllık bir soytarılık döneminden sonra, bir hocayı beklentileri aşamadığı, ancak karşılayabildiği için bu kadar sert eleştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum sevgili Kerem kusura bakmazsan...
 
Burda kusura bakılacak birşey yok,herkes fikrini gayet güzel söylüyor,tek fark bu sezonu geçtiğimiz soytarılık yıllarıyla karıştırmayalım arkadaşlar, takıma ciddi paralar harcandı, insan daha iyisini bekliyor açıkcası,zaten farkındaysanız bu maça kadar hiç bir yorum yazmadım zira takımın iyi oynamasını bekledim,ancak şu aşamada iyi oynadığımız söylenemez,bunları yazarkende yenildiğimzi için yazmıyorum açıkcası, yendiğimiz KSK maçında bence bu maçtanda kötü oynamıştık,allahtan rakip çok zayıf ve eksik yabancıyla oynuyoırdu,pota altı zayıftı ve kazanmasını bildik...Hücumlarda sadece kısalardan katkı beklemezsek,inadına topu içeriye indirirsek hem uzunlardan hem de kısalardan daha fazla katkı alacağımızı düşünüyorum...
Not:Fatihin parmak hassasiyetini geliştirecek çalışmalar yapması gerekiyor zira verilen pası tutmakta çok zorlanıyor ve smaçlık pozisyonları top kaybıyla kapatıyoruz...Mitchellda rakiplere göre çok kısa kalıyor,Mitchella ne kadar verildi bilmiyorum ama sanırım çok daha düşük fiyatlarda çok enterasan kısalar bulunabilir zira çok ilginç kısalar çıkabiliyor çok uygun fiyatlara...Tolga'nın sakatlığımı var bilmiyorum ama hazırlık maçlarında onu fizik olarak çok hazır görmüştüm, Telekomda Haluğun soyunduğu göreve soyundurulabilir diye düşünmüyorum değil zira basketbolu bilen,savunmayı seven tecrübeli bir oyuncu...
 
Bir tezimi de atayım ortada. Fitch esasen oyun kurucu. Şöyle bir beş;

Fitch - Murat - Tufan - Mc Gowan - Fatih.

Bence çok etkili olur.

Kerem Ersuna'nın eleştirilerine ben de katılmıyorum açıkcası. Tek eleştirdiğim Murat hocanın uygulatmaya çalıştığı hücum sistemleri. Dikkat ederseniz, eskiyle de kıyaslamıyorum. Ben hocadan tek memnunum. Tek istediğim, üstüne basa basa vurguluyorum, hücum sistemini biraz değiştirip, içeriden daha fazla top kullanılmasını sağlamak.
 
bazi arkadaslara sasiriyorum..sene basindan beri israrla soyluyorum..bu takim 1 yabanciyla oynuyo,guard siz oynuyo die..hala daha febe nin kadrosundan kotu olmadigini soleyenler var..sadece guluyorum..daha once turk telekom macindan sonra yazmistim..ilk 4 e oyniycak kadro bole kurulur die,iste bi ornek daha febe kadrosu,yada efes gibi artik sistem,ekol olmus bi kadro..simdi bide bizim kadroya bakalim onlarin yaninda anca play off ta 1 tur atlayabilecek , ilk 5-8 arasi bi derece elde edebilecek bi kadro!! bu takimdan ne bekliyosunuz dienlerede diorumki..eger bu takimdan bisey beklemiyceksek o zaman nie bu kadro ilk 4 icin kuruldu hedefimiz bu denildi...her koc hatalar yapabilir,ama sen elinde asist yapmayan bi guard la oynarsan antremanlarda deneyip begendigin mcgowan gibi neye yaradigini cozemedigim ayrica murat ozyerin onda ne gordugunude cozemedigim,holmann gibi ne kadar ii bi oyuncu oldugunu hepmizin bilmesine ragmen sakatliktan sonra resmen sefilleri oynayan bi oyuncuya daha ne kadar sabir edilecegini merakla bekliyorum...
basketbolda 2 onemli gercek vardir!!!

BiR TAKIM GUARD I KADAR KONUSUR
BiR TAKIM SAVUNMASIYLA SAMPiYON OLUR ( HUCUMLA ANCA BAZI MACLARI KAZANIRSIN )

Bu 2 sini incelersek
1 bu takim guard siz oynuyo..istatistikler ortada...her maci asistsiz kapiyo mitchell..mithat demirel ancak ii bir guard in arkasinda mac basina 20 dk civari sure alabilecek bi oyuncu..bir takimin guard yukunu kaldirabilecek bi oyuncu diil..bi takim ve sistem oyuncusu..
hala 4-5 numaralarda diger takimlara ustunluk saglayacak oyuncumuz yok..burda kastim alt sira takimlari diil,ilk 4 e oynayan takimlari kastediyorum..bi kambala,bi prkacin gibi oyuncumuz yok
fatih in yetenekleri belli ancak hucum gucu sinirli,ve dengesiz bi oyuncu..

butun bunlardan sonra bircok soru sormak lazim...yolun baindayken tren kacmadan nie degisiklik yapilmiyo...kesnilikle ii 2 oyuncuya ihtiyacimiz var..eldeki kafena diil..ancak ilk 4 hedefine kesinlikle cok uzak bi kadro!!
 
Takımın kurulmasına dair eleştirilere katılıyorum. mesela Türkiye ligini sırf kuuvetiyle domine edebileceğini düşündüğüm Art Long 200 bin dolara beklerken, ciddi bi paraya orta ayar bir uzun rotasyonu kurduk... Ki Cemal için 130 bin dolar telaffuz edilirken... Ama geçen yıla baktığımızda aslında çok da bir artış yok, Malik Dixon yine aylık 25 bin doalra oynuyordu ki sanıyorum Fitch de 30 bine oynuyor. Bu noktada açıkçası Halil Üner dönemi soytarılığıyla çok uçuk rakamlar olduğunu sanmıyorum açıkçası, %25-30 luk lik falan bir bütçe artışı vardır. Eni nihayetinde Türkiyede üst klasman takımlar için 2.5 milyon dolar çok fazla bir bütçe değil, bu parayla iyi bir tkım kurulup daha üst takımlar geçilebilir lakin bu genelde çok başarılı bir sezon ve yılın sürprizi olarak adlandırılır. Ha bunu başarsak güzel olur, lakin başaramadığımızda da ben açıkçası bu kadar büyük bir rezillik görmüyorum ortada. Hele ki şu son 3 yıldan sonra. Ha bu görüşlerimden bağımsız oarak Erman Kunter'in çok daha iyi olduğunu düşünüyorum Murat Hocadan, ama diğer topicte de belirttiğim gibi Murat Özyer Galatasaray adına 16.5 milyon dolar + basketbol bütçesi kadar bir dealdır, yapacak birşey yok.

Not: Açıkçası Fatih konusunda seninle hem fikir değilim. Ciddi manada öğrenmeye kapalı , algısı zayıf bir adam olduğunu düşünüyorum. zaten Murat Hoca Ülker altyapısından beri kendisiyle, neredeyse 10 yıldır beraberler, bu şartlarda bu eksikliği farketmemesinden öte, Fatih'in bu açığı kapatamadığı üzerinde duruyorum , birçok başka açığı gibi...
 
Guardının asist yapamamasının nedeni,topu bir oyuncuya verip,perde üstünden oynamaktan başka hücum girişiminin olamamasından kaynaklanmasın sakın?

Hatta TBL'in en az asist yapan takımlarından biri olmamızın sebebi de bu olmasın?

Dolayısıyla guard oyuncularından ziyade,hocanın sistemiyle doğrudan ilgili olmasın?
 
bence Murat hocayla devam etmemiz gerekiyo ve bu saatten sonra artık Erman Kunter isminin dolaşması yanlış.bu takım yeni oluşmuş ve yenildiği için eleştirildiği maçtaki rakibi fenerbahçenin oyuncularını kadrosuna katmış olan ve kendine taraftar bulan ülkerspor o yüzden bu mağlubiyet çok normal ben hedeflerimize Murat hocayla ulaşacağımız düşüncesindeyim ve hepimizn Muart hocaya destek olması lazım... :atki
 
oyun sisteminin guard in asist yapmasina engel oldugunu ilk kez duyuyorum hayatimda...sen ii bi guard isen o topu ole yada bole alirsin en kotu 2-3 asist yaparsin..( oyun sistemi guard in asist yapmasina engel dien arkadasa sunu soruyorum,bu mitchell mac boyunca hic mi topa dokunmuyo,hicmi top kullanmiyo...lutfen yani biraz daha mantikli olalim...adam cok vasat bi guard,nerden nasil bulmuslar bu adami anlayamiyorum..avrupada onun fiyatina yada az bisey fazla verdikten sonra cok cok daha ii guardlar bulunabilir...mitchell kisa,kuvvetli diil,bire birde oyuncu eksiltecek skor yaraticak,insiyatif alabilecek yeteneklere sahip diil...kafaya oynayan takimlarin guard lari karsisinda eziliyo...

2.si fatih konusunda yanlis anlasildim saniyorum..fatih 10 senelik calismayla anca bu noktaya gelmis bundan sonra daha ii olucaginida zannetmiyorum...yapabilecekleri kisitli bi oyuncu..kafasini kullanmiyo,hep bi blok duskunlugu icinde,bu yuzden basit fauller aliyo,gunu tuttugunda ii oynuyo ama buda 10 macta 2 mac anca...genelde maci hep katki sagliyamadan yada cok az katkiylas tamamliyo..pota altina mutlaka iceriyi domine edicek bi uzun oyuncu alinmali die sene basindan beri soluyorum..fatih bu takimda anca ii bi uzunun arkasinda 20 dk civari sure alicak bi uzun olabilir...
 
Bir kere baştan başlarsak maçlarımızı dikkatli şekilde izlemediğine kanaat getirdim.Oynadığımız oyun bariz biçimde uzunun perdesi üstünden,kısalarla sayı bulmak üzerine.Dolayısıyla top çevirmek,boş adamı bulmak gibi bir kaygımız da yok.Bu da direk olarak takımın asist sayısının az miktar kalmasının başlıca sebebi.

İkincisi bu tür oynarken topu genel olarak Fitch vea Murat'la kullanıyoruz.Bu da Mitchell'ın ya da Mithat'ın oyun kurmasını,asist yapmasını engelleyen bir faktör.

Üçüncüsü burası mahalle takımı değil,guard kafasına göre alsın,oyunu doğaçlama kursun.Sistem,oyun planı denen bir mevhum var.

Dördüncüsü zaten Mitchell'ın asist ortalaması 3'e yakın.Yani 2-3 asist yapıyor istediğin üzere.

Sonuncusu da Mitchell iyi oyuncu.
 
baştan sona yazılanları tek seferde okudum, yazacaklarımı hepsini okuduktan sonra yazayım dedim, zira sovereign yazmış,
takımın 1 numarası mitchell, ama topu fitch ona getirtmiyor, off guard topu vermiyor arkadaş oyun kurarken p.maker'a.
kimse ama kimse sakın mitchell a asist yapmıyor demesin, çünkü bu malzemecide asist yapmıyor cevabıyla karşı karşıya kalmanıza sebep olur. topu vermezsen guarda nasıl yapsınki...

bu arada antrenör konusuna geleyim,
coach'a diğer maç başlığında söylediğim gibi güveniyorum. ancak bu maçta berbattı. ve kaybettirdi. tıpkı bir maçta önemli bir oyuncunun berbat olabilme lüksü gibi coachumuzunda aynı lüksü var ve bana göre öyle oldu. hedef bir maç değildi. çok kahrolmaya gerek yok. benim açımdan şuana kadar ki en büyük sorun sahada rezil olduğumuz telekom ve casa ted maçıdır. gerisi olağan şeylerdir. telekom'a yenilmekte sorun olduğundan değil, sadece çözümsüz kalmaktan dolayı idi
neyse işte, bu takım ligi 4. yada 5. bitirir.
hedef olarakta coach'ta ilk 4 diyorsa, ve hedefini açıkladığında herkes makul bulduysa, kimsenin hocaya birşey deme hakkı olamaz, adam söylediğini yapacak ise yani.

budur bence
 
ozzy' Alıntı:
Ben hala Murat Özyer'in Halil Üner'den fazlasını göremedim saha içinde..Umutla bekliyorum.
hiçç alakası yok arkadaşım.. haLiL hocayla Muray hocayla karsılastıramazsın BiLe... Murat Hoca kim HaLiL üner kim yaa.. Murat hoca harika elinden geleni yapıo bence!!
 
bende burak arkadaşıma katılıyorum murat hoca takıma bir heycan getirdi ve ileriye umutla bakmamızı sağladı

güzel günlerin yakında olduğunu düşünüyorum...canaydına rağmen
 
spawn1905' Alıntı:
2.si fatih konusunda yanlis anlasildim saniyorum..fatih 10 senelik calismayla anca bu noktaya gelmis bundan sonra daha ii olucaginida zannetmiyorum...yapabilecekleri kisitli bi oyuncu..kafasini kullanmiyo,hep bi blok duskunlugu icinde,bu yuzden basit fauller aliyo,gunu tuttugunda ii oynuyo ama buda 10 macta 2 mac anca...genelde maci hep katki sagliyamadan yada cok az katkiylas tamamliyo..pota altina mutlaka iceriyi domine edicek bi uzun oyuncu alinmali die sene basindan beri soluyorum..fatih bu takimda anca ii bi uzunun arkasinda 20 dk civari sure alicak bi uzun olabilir...


Mitchell'a ilişkin yazdıklarınıza kesinlikle katılmıyorum. Ama yazınızın sadece Fatih bölümünü alıntıladım çünkü diğer konulara ve Mitchell'a ilişkin Utku ve Sovereign cevap vermişler. Ben de onlara büyük bir oranda katıloıyorum ve Mitchell üzerine yatırım yapılasını savunuyorum.

Fatih yorumunuza kısmen katılmakla birlikte yorumunuzda bir çelişki olduğunu da belirtmem gerekiyor. Fatih sanki 40 dakika oynatılıyormuş gibi aldığı sürenin ço olduğunu 20 dakaikanın yeterli olduğunu söylüyorsunuz ama Fatih Zaten iyi bir uzun olmamasına rağmen 23 dakika süre ortalaması ile oynuyor. Takımda iyi bir uzun olsa Fatih'e 20 dakika'da çok.

GS'ın acil olarak sırtı dönük oynayan bir pivota ihtiyacı var ve buna pek kimsenin karşı çıkacağını zannetmiyorum. öyle bir pivot bulsak bile Fatih savunmaya kattığı sertlikle (aynı Tanjevic'in milli takımda kullandığı gibi) 10-12 dakika çok iş yapar. Fatih'in daha öğreneceği şeyler var ve öğrenmeye açık olduğunu düşünüyorum. Bir zamanlar Tamer Oyguç vardı (hala var ama emekli basketbolcu). o ünlü Efes alan savunmasının ortasını kapatan oyuncuydu. 25-30 yaş arasında şutunu biraz geliştirdi ve yüksek posttan şut sokarak hücumda katkı sağlamaya başladı. 30'lu yaşlarına geldiğinde alçak posttan bir hücum geliştirdi ve dönerek atışları ile önemli sayılar kazandırdı. Emeklilik günlerinin çok yaklaştığı zamanlardaki bir allstar maçında üçlük atarak bu konuda bile kendisini gelişştirebileceğini gösterdi. buy nedenle Fatih'e özel bir hücum sağlanabilir. Şuta daha fazla çalışabilir. O fizikte adam bulmak zor.
 
Birde Fatih 10 yıldır çalıştırılmıyor.6 yıldır basketbol oynayan birisi.
Dikembe de çok hata yapardı NBA de yıllarca.
Aslında herşeyin sonu başa dönüyor.Sistem ve kimya.
Ben daha bu iki olgunun oturduğuna inanmıyorum.Hem takımda hem hocanın kafasında
 
Acaba ben mi yanlış biliyorum diye baktım da , yok hayır, Fatih'in ilk Ülkerspora katışıl 1998 , yani 9 yıldır bu işle uğraşıyor. Zaten 6 yıl sırf Beşiktaştan bu yana oynadığı süre, ondan önce 1 yıl Ülker altyapısı ve 2 yıl da 2 lig tecürebesi var...
 

Üst