Koray Hoca ile Yaptığımız Söyleşi

Gerek sunum olarak olsun,gerek sorulan sorular olsun her bakımdan harika bir sohbet olmuş.Birçok konuda fikir sahibi olduk.

Bu röpartajın bizlere ulaşmasında emeği geçen gsbasket.org büyüklerine ve sayın koçumuz Koray Mincinözlü'ye sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım.
 
Samet Semiz' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":3tuxgc89]Tolliver çok saygılı biri, beni görünce elini önüne kavuşturup saygı gösterdi, beyhudar olsun:)


:p :) :)

Eyüp Abi'ninde boyu uzunmuş.[/quote:3tuxgc89]


Evet kendisi boyunun 1.90 olduğunu iddaa etti ölçtük 1.83 çıktı.Girdiğimiz iddaayı kaybetti ama hala Muray CANDAŞ ve bana yemeği ısmarlamadı ,forumda ki Eyüp fanatiklerinin dikkatine!!!!!!!!!!
 
Koray Hoca bu gece Ahmet Dedeoğlu ile Ribaund programına katılmış programı izleyen varsa neler konuşulduğunu bize aktarırsa çok sevinirim
 
Hoca tam anlatmaya başlamıştı içeriye daha çok top indirmek lazım , Milo'ya bu toplarla beslemek gerek ve Hüseyin'den son maçta çok memnunum ortayı kapayarak ve de ikinci şutları bozarak iyi işler yaptı dedi ondan sonra yayın dondu kaldı o şekilde , şu an bile aynı şekilde televizyon.
 
Koray Hocanın kazandığımız beşiktaş maçından sonra Ahmet Dedeoğluyla Ribaund Programına katıldığını söylemiştim ama o gün o programı izleyememiştim ve neler konuşulduğunu öğrenememiştim sanırım programda aksaklık olmuş yayın donmuş vs...
O programda neler konuşulduğu hakkında pota forumdan bişeyler buldum.Onları buraya alıntı yapayımda herkesin haberi olsun.

Evet yayın gitti.25 dakikalık bir canlı yayın yapabildik..Koray hoca,FB maçını kazandıkları takdirde haftaya yine kaldığımız yerden bu sefer daha farklı ve detaylı devam edelim programa dedi.Tabii kazanırlarsa gelecek..
Benim çok beğendiğim iki oyuncuyu sordum.Cemal Nalga ve Murat Kaya..İkisi de çok yetenekliler ancak normal çalışmaların üstüne katarak daha fazla çalışırlarsa oldukları yerden daha ileriye gidebilirler,dedi.İyi oyuncu ile çok iyi oyuncu arasındaki farktan bahsetti.Çok iyi oyuncu,istatistiklerde iyi oyuncunun yaptıklarını yapınca medya dahil herkesin beğenisini aldığında bu bana yeter deyince çok iyi oyuncu olduğunu gösteremiyor.Yani ondaki potansiyali iyi oyuncu istatistikleri ile değerlendirmek yanlış oluyor.Üstüne katarak daha fazla çalışması ve kendini zorlaması gerekiyor.Yani tatminlik duygusunu aşması gerekiyor.İstediği zaman sonucu değiştirebilecek kapasitedeki çok iyi oyuncu,istemediği zamanlarda iyi oyuncu istatistikleri ile herkesi kandırıyor aslında..Her zaman her maçta en iyisini vermeli ve çok iyi oyuncu olarak takıma iyi oyuncudan daha fazla katkı yapmalı.Bu konuda antrenörü,yöneticisi ve medya da üzerine düşeni yapmalı,dedi.
Milojeviç'in az süre alması konusunu reklamlardan sonra işleyecektik.Sorduk ama cevabı yayın gittiği için izleyemedi izleyeciler..Ben de farkındayım az süre aldığının,dedi..Ancak oyunun içinde bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı az süre alıyor sonra bakıyorum ya gene bu adama az süre vermişiz,diyorum,dedi..
Bu esprili yaklaşımı şöyle açıkladı..Önde gittiğimizde sorun yok..Ancak kısa sürede geri düştüğümüzde mecburen tempolu ve baskılı bir oyun tarzına dönüp rakibi yakalamak istiyoruz..Bu durumda Hosley'i 4 numaraya çekip 5 ' te de Hüseyin'i kullanınca otomatik olarak Milojeviç kenarda olmuş oluyor,dedi..Ta ki rakibi yakalayıp öne geçince normal oyun düzenimize dönüyor ve tekrar oyuna alıp iki uzunla oynuyoruz..Ancak bu da son maçlarda az olduğu için o da az oynadı,dedi..
Senin yakaladığın espri şuydu sanırım..İstanbul Büyük Erkekler liginde Engin Bayav'ın oynadığı Potalı takımının finaldeki rakibi Suadiye'de Serkan ve Volkan kardeşler aynı zamanda potaforum üyesi..Ben onlardan büyük olanının müthiş üçlük attığnı ve her maçta 30 sayılık bir ortalama ile oynadığını söylediğimde,evet ya muazzam üçlük atıyor onu Koray abiye tavsiye ediyorum alsın takıma dediğinde,Koray hoca " Ondan bizde çok var.." demişti.
İşte bu tarz oyunun yani herkesin dışarıdan attığı bir oyunun kendi tarzı olmadığını,içeri dışarı dengesini kuracak sistemi oturtmaya çalıştığını,kendi sisteminde aslında herkesin rollerinin,süresinin ve hatta istatistiklerinin bile belli olduğunu ama bunu oturtmak için zamana ihtiyaçları olduğunu ve bunun için de taraftar,medya ve yöneticilerden sabır beklediklerini söyledi.

Potaforumdan alıntıdır...
 

Üst