KPSS 2009

sevgili arkadaşlar
kusuruma bakmayın efkarıma verin bu konuyu...

öncelikle bize üniversite sonrasında tekrar sınav yapanlara,
elimizi kolumuzu bağlayıp bizi başkalarına muhtaç edenlere,
bu sorularda bizleri öğretmen yapmamaya çalışan ve adeta bizimle dalga gecen tüm ösym yetkilerine,
soruları hazırlarken kendi egolarını tatmin etmeye çalışan bilinçsiz kişiliklere,
ayrıca bizi, ATATÜRK'ün yarınları emanet ettiği öğretmenleri, bu hallere sokanlara yazıklar olsun...

bu kadar insanın haklarını nasıl öeyecekler bilmiyorum.. ALLAH BİZİ SABREDENLERDEN EYLESİN!..

yok ötesi ne güzel yazmış arkadaşım..

Re: KPSS 2008

Forumdan uzaklaştırılmazsak iyi. :)

Şu ana kadar 10'dan fazla kişiyle görüştüm. Bir Allah'ın kulu da, "İdare eder." bari demez mi ya? Herkesin mi berbat? Olay bu mudur yani?

neden bu ösym hep böyle yapar.. 86 doğumlulara ne gıcıgı var bu insancıkların..
göçtük mü ne.. bütün herkes berbat gerçekten de..
tam bir facia

Bu sene farklı bir şey denediler sanırım ve bizi de denek olarak seçtiler.

Yazacak çok şey var da, neyse...

Uzun yıllardır sınava girmediğim için fırsat bu fırsat neyi ne kadar biliyorum bir test edeyim istedim.

Sınava en güvendiğim ders olan Türkçe ile başladım. Yarım saatte 20 soru çözüp hemen hemen çoğu soruya kendimden emin yanıt veremeyince moral bulmak için en güvendiğim ikinci derse (Tarih) atladım ama morali buldum mu kaybettim mi anlamadım. Yurttaşlık Bilgisi bölümü adı altında gelen Anayasa ve İdare Hukuku soruları bir nebze moralimi yerine getirdi o kadar.

Her ne kadar iki günlük sınav harcı yatırsam da yarın kendimi denemek isteyeceğimi hiç sanmıyorum.

Esra, ismini şu anda anımsamadığım bazı bakanlar verdikleri demeçlerle (personel açığımız aslında yok )diyerek sınavın amacını açıkladı. Kamu kuruluşlarını görünce hak veriyorum ama öğretmen adaylarının günahı ney? Ben buna akıl sır erdiremedim.

bugun de başbakınımız demiş ki ülkede doktor açığı var,eğitim hastanelerinde doktor yetiştirelim..
yetiştirin salın adı doktor tiplemeleri hastanelere.. bizede yapmadılar mı aynısını,ziraat mühendislerini öğretmen yaptılar.. şimdi bizi eleyerek almaya çalışıyorlar.. ki yarımız kadrolu yarımız sözleşmlei.. kalanlarda ücretli öğretmenlik yapıyorlar..
benim tekstil öğretmeni arkadaşımı ilkokul öğretmeni yaptılar ücretli öğretmen olarak.. verdiler ilköğretim 1. sınıfı.. bi tekstil öğretmeni,1. sınıf öğrencisine ne öğretebilir ki..
sistem baştan bozuk...

Arkadaşlar bozmayın morallerinizi hemen , biz sizlere inanıyoruz verdiğiniz emeği biliyoruz ve en önmlisi kazanacaksınız bunuda biliyoruzzz

Türkçe öğretmeniyim. 4-5 tane soruda tereddütte kaldım ve 2-3 tanesini yanlış yaptım, eminim. Türkçe öğretmeni olmanın yanında, Türkçe konusunda kendime güvenirim. Gerisini siz düşünün artık. Matematik biraz uygundu sanırım. Gerçi matematiği nasıl değiştirebilirsin ki? Tarih ve Yurttaşlık soruları beklenenden farklıydı.

Eğitim Bilimleri soruları ise, tamamen bilgiye dayalı, kavram kargaşası yaratmak üzerine tasarlanmış... Normalde (geçmiş senelerdeki sorular), konuları hiç bilmeyen birisinin en azından soruların bir bölümünü yapıp "Ben bu işten az çok anlıyorum." diyebileceği soruların yerini, kavram yığını almış. Bu kavramları uygulayan bir tane öğretmen çıksın karşıma, büyük küçük demeyip elini öpeceğim. Annem ve babam öğretmen, biliyorum olayı.

"Öğretmenler başka alanlara yönelsin." diyen bir bakan varken bunları niye düşünüyorsam ben?

Yahu ben bunaldım arkadaşlar yapmayın allah aşkına , çalışan didinen gene başaracaktır benim inancım bu yönde ...

Bu seneki ÖSS de böyle zor ve saçmaydı bana göre.

Bizde üniversiteye bir kapak atalım gerisi kolay diyoruz.Daha neler varmış !

Girdim sınava. :)

Genel-Kültür bölümünün son sorusu çok zordu.

2008 Avrupa Şampiyonu olan ülke hangisidir ? :ehue

Ben yanına ekleme yapacaktım golcüleri var Guiza adında gol haricinde ok atıyor diye. : )

Sınav çıkışı kızlar fazla şikayetçiydi bu sorudan.
Eeee GsBasket bayan üyelerinin ne kadar değerli olduğunu bu sayede görmüş olduk. :)

yıl 2009 oldu,
27 haziran da yeniden sınava gireceğiz..öss konusu açılınca aklıma geldi de bende güncelledim konuyu..

İyi yaptın Esra. :) Çok güzel oldu bu. :)

Bu arada, bu eğitim öğretim yılında öğretmenlik yaptım. Emin olun ki, çıkan Eğitim Bilimleri sorularının büyük bir kısmı, öğretmenlik yaparken uygulanmıyor. Eleme sınavına hoş geldiniz yani.

Bir de, yazılı basında gördüğüm zaman sinir küpü olduğum bir eğitim bilimi sorusu yapmışlar. Konu: "Öğrenilmiş çaresizlik." Peki nedir bu öğrenilmiş çaresizlik?

Bir durum karşısında, ne kadar çabalarsanız çabalayın, o durumdan kurtulamayacağınızı gösteren bir kavram...

Buna örnek olarak da bizim, futbolda bir türlü Fenerbahçe'yi yenemeyip kaderimize razı olduğumuz örneğini vermişler. Mükemmel bir örnek yani!