KSK Macinin Teknik Tartismasi

Acikcasi mac topicleri icinde son 3-4 aydir 3 atma elestirisi disinda birsey okumadim.
Su andaki topicede yazmak cok anlamsiz kacicagi icin bir topic acalim.
Uzun zamandir mac yorumuda yazmiyoruz.

Mac basladigi anda zaten oncedende bildigimiz uzere Ron u zorliyacak bir guard gorduk.Kendi gibi hizli ve sutu ayni seviyede bir guard Akins.
Mac boyuda zorladi oldukca Ron u.Zaten Ron mac oncesi Crysin moral bozuklugunu atamadi bana gore.

KSK nin uzunlari gercekten cok iyi.Birde uyum sagladiklari belli.Tam bir pota alti karartmasi var aslinda.Eger bu macta Donald olsaydi bizim mac 3. perioda kalmaz biterdi.Jason Keep i ben oldukca begendim.Tabi su sartlar altinda.2. sinif pivotlarin arasinda iyi diyebilirim.
Zaten oynadigi sure ve bu iki pivota karsi istatistigide fena degil.

Muratcani izlemeyi ozlemisim.Drivelari hala beni hayran birakiyor.Ama hala ayni hatalar.Iyiki bu hatalari yine yaptida bende kahrolmadan bitirdim maci.Gittiginde nasil uzuldugumuzu hatirlarsiniz.
Karsisinda Jacopson vardi genelde.Ilk defa Nick i bu kadar iyi savunma yaparken gordum.
Aslinda takim olarak bu sezonki en iyi savunmamizi yaptik diyebilirim.Bundaki en onemli katkida Nick ve Jasondaydi bana gore.

Burak cok kotu mac cikardi gercekten.Bos sutlarin cogu girmedi.Yapmak istediklerinide yapamadi genel olarak.Macin basinda eski takimina karsi istekliydi ama kacirdikca uzaklasti mactan.

Brian son haftalarda gercekten kotu.Kafa olarak kopmaya basladigini dusunuyorum.Imzamdaki soz zaten kendisine aittir.2 hafta once soylemisti sanirim.Eger bir seyler yapmak istiyorsak mutlaka Brian i yeniden maca kazandirmaliyiz.
Bu macta steps ve teknik faullerine de dikkat cekmek gerekiyor.Steps pozisyonunda sadece ayaklarini gordum.Kritik bir karardi.Hakem takdiriydi bana gore.

Umut son haftalara gore daha iyiydi.Ama bir sut denediki ne bekliyordu o suttan merak ediyorum.Yine bir drive bile goremedik Umuttan.
Cihad az sure aldi.Aldigi surelerdede birazdan yazicagim olaylari ya yapmadi yada yaptirilmadi.

Gelelim simdi genel mac yorumuna.

Ilk period hersey guzeldi.Her macta oldugu gibi.Kolay sayi bulduk belli bir ritmle devam ettik.
Ama sorun sonra basliyor.Ahmet Kandemirde bu sezon kotu olmasina ragmen yinede tecrubesi ve bilgisi ortada.
Her macta oldugu gibi ilk period hucumumuz ve savunmamiz diger takim tarafindan rahatlikla cozuluyor.Ve ne yazikki fazla alternatif uretemiyoruz.
Bu macta bol switch ve screenli bir set gorduk.Tabiiki uc sayi uzerine!Ama yine set baslarken biz bile anliyorduk kime oynandigini.

Ikinci periodda ise mac yine ortada gitti.Jason un en iyi oynadigi perioddu.Onunda katkisiyla devreye 4 sayi onde girdik.
Iki onemli nokta vardi.Johnson,Jason ve Burak 3 faulle girdiler devre arasina. Bu beni en cok korkutan noktaydi aslinda.
Diger noktada faul yuzdeleriydi.Tam emin degilim ama bizimde KSK ninda yuzdesi %10-20 arasindaydi.

Ucuncu periyodda ilk 5 dakika faul problemi yasayan oyuncular faul almadi.Zaten bu dakikaya kadarda iyi gittik.Ama sonra Jason a calinan faul ve teknik faullerle ibre KSK a dondu.Bu arada KSK nin uzunlari faul problemine girdi.

Simdi benim macla ilgili en onemli elestirim.Boyle bir durumda Cihad in en onemli ozelliklerinden birini kullanabilirdik.Cihad iyi yada kotu drive ederken savunmayi dagitiyor.Ve cok kolay faul caldiriyor.Boyu ve fiziginin yaninda drive ederken mutlaka savunmaya carptigi icin iki uzunada faul caldirabilirdi bana gore.
Birde Cihadin oynadigi dakikalarda onu ya Faruk tuttu ya Muratcan.Boyle bir mis-matchup nasil kullanilmaz bunu da aklim almadi.Cihad a guvenilmiyor sanirim artik.Tek nedeni bu olabilir.
Mac boyunca kullanilmadi gerci diger mis-matchup larda.

Ama hucumda kullanmadigimiz etkinligi savunmada son derece iyi gosterdik.Burak ve Boddickerla oynamamiza ragmen yardimlar cok iyi geldi.Pek sut imkanida vermedik mac boyu.Faruka verdigimiz bir bos sut ve Muratcan in yarattigi pozisyonlar disinda.

Son period ise tam bir sinir harbi olarak gecti zaten.Jason tam iyi oynadigi bir donemde 5. faulunu alarak oyun disi kaldi.(Bu arada Jasonin yaptirdigi ama calinmayan hucum faulu cok begendigimide eklemek istiyorum).
Bu dakikadan sonra hemen iki uzunu oyuna aldi zaten Ahmet Kandemir.
Son period hizli oynandi oldukca.Yuzdelerde artinca bol skorlu bir period oldu.
Macin son anlarinda mac gidip geldi.Brian in hatasi uzerine KSK ayni hucumda 3 yada 4 defa sansi yakalamasina ragmen degerlendiremedi.Pota altindan bombos 2 sut bile degil top birakma kacti.

Boyle bir sondan sonra ben uzatmanin moralle cok rahat gecicegini dusunuyorum.Ama yanilmisim.
2.5 dakika sayi bulamadik uzatmada.Sut disinda birseyde yapmadik zaten.
Fark 8 oldu hatta uzatmada.
Bu arada surekli macta dile getirdigim kim faul alirsa alsin Ron almasin durumuda devam ediyordu.10 dakika kadar 4 faulle oynadi Ron.
Ve yanilmiyorsam ilk sayiyi Ronun iceri drive iyla bulduk.
(Acikca yazayim yeniden 4 faullu iki uzunu olan bir takima drive nasil edilmez.Hocanin ozellikle Burak a drive edin dedigini soyledilr ama ya hoca hatasi yada oyuncu hatasi olarak drive etmedik ne yazikki)
Sonra Nickin kendi cabasiyla yarattigi bir basket faul kazandik 3 sayilik atis sonrasi.Serbest atisi kacirsakta ribaund sonrasi alinan topu yine Nick baskete cevirdi ve 5 sayi birden bulmus olduk.
Bu donemde topun surekli Nickten oynanmasini bekledim ben acikcasi bu kadar sicakken.
Ama Ron sorumluluk alip bir 4 sayilik oyunda o buldu.
Tam mac yine bize geldi derken kacan sut sonrasi ribaund mucadelesinden sonra saniyeler 17 (tam emin deglim ama son hucum olucakti onu biliyorum) i gosterirken top soldan dogru disari cikiyordu.Topun etrafinda 2 sari kirmizili oyuncu vardi.2 side cikmasi icin birakti.Neden biraktiklarini bana kimse aciklayamaz.Molamiz olsa tek nedeni bu olabilirdi ama molamizda kalmamisti.Oyuncular sanirim Burak ve Briandi.
Top KSK a verildikten sonra son sozu yine KSK a birakmis olduk bir kez daha.
Akins topu alip zorladiktan sonra sut yaratip sutu kullandi.Bu sirada savunma yine iyiydi.Top bir sekilde Muratcan a geldi.(yoksa direk tek hucumu mu Muratcan kullanmisti?) .
Neyse;
Muratcan zorlama bir sut atti savunma ustunden.Normalde sokabilecegi bir suttu aslinda Muratcan icin.Ama topu fazla havaya dikti.Topun degmiyecegi pota dibinden goruluyordu acikca.
Bu sirada cembere gore potanin saginda KSK li oyuncu solunda GSli oyuncu vardi.Isimleri tam hatirlamiyorum simdi.KSK i tutan oyuncu sanirim Muratcan a cikmisti ki adam bos kaldi.
Bizim oyuncularin yukari baktigini gordum bu sirada hayal meyal.KSK li oyuncu ise ziplayip topu aldi.Yere indikten sonrada yeniden ziplayip topu direk potasiz icine birakti cemberin.

Teknik elestiri kadar macinda anlatimi oldu biraz.Bunuda isteyenler vardi ozelden.Kusura bakmayin artik.Umarim diger izleyenlerde birseyler yazar.Izlemeyenlere birseyler katmis oluruz.
 
Bu kadar uzun yazi yazilmamisti sanirim hic.
Ama zevkli bir yazi oldugunu dusunuyorum acikcasi.
Yorumlari bekliyorum.

Bu arada Gokhandan bahsetmemisim.En guzel yorumu biri yapmisti.Sut takintisi yuzunden drive etmiyor diye.Gercekten boyle bir durum var sanirim kendisinde.
 
Eline sağlı X. Ben de birşeyler yazacağım, ama geç oldu şimdi sadece aklıma gelen konu başlıklarını belirteyim yarın falan yazarım hayırlısıyla.
*İlk yarı bizim 5te 1, KSK'nın 11 de 2 faul yüzdesi vardı.
*İçeri drive, özellikle Burak 3 tehditi olduğu için fake atınca savunmalar yiyor.
*Brian ilk yarı vs. 2.yarı ve uzatma
*Onur Aydın hamlesinin bence doğruluğu
*Jason Keep
*entersan bir takım olmamız
 
her hafta yaz olm Murat boyle...

biz angut gibi bakiyoruz sadece kuralari biliyoruz ama taktikleri degil..yaz yaz da biseyler ogrenelim

bisey daha yaz...sen yaz ki, abi dusmicez yaz...sen yaz bende inanim
fena daraldim...bjk fener efes maclari dusunduruyor...

Ha,,bisey daha...tGecen hafa dacka macini seyrettim...bu hafta da dacka-bjk izledim...BU DACKA nasil oluyor da sampiyonliga oynamiyor...yoksa cok mu abarttim? valla acik soylim keyif aldim oynadiklari basketten...
 
Ellerine sağlık, mükemmel yazmış ve yorumlamışsın,
Bence basketbol yazarlarını okudukça, gerçekten harcandığın ya da bu özelliğini kullanmadığın düşüncesi hakim oluyor ben de.
Murat bir şey öğrenmek istiyorum,
Jason kep e çalınan 4, ve 5, faullerde üç saniye koridorunda topu alıp dönüp yüklenen ve keep e faul çaldıran kafası bantlı amerıkalı, her ıkı pozisyonda da steps yaptı mı yapmadı mı,
Birinde belki, ama diğerinde kesinlikle steps gördüm ben,
çALSALARDI ADAM 5 LEMEYECEKTİ, HUCUM FAULU VERSEYDİLER DE , ONLARIN UZUNLARI 5 LEYECEK Tİ.
 
Demin bu yazıyı yazdım ama silindi gitti bir daha yazacağım :(

Öncelikle X herşeyi çok güzel yazmış, ben de biraz yazacağım ama maçarada özellikle heyacanlı olanlarda bazı şeyler hafızama girmiyor yada silinebiliyor nedense o yüzden hatalarım olursa affola.

İlk yarıda istatistik kağıdını elimize aldığımızda bizim 5te 1, KSK nın ise 11 de 2 faul attığı gözüküyordu. Bu ortalamalar küçük takım maçlarında bile kabul edilemez, Türk basketbolu için çok üzücü. Biz de galiba Jason 4te4 kaçırmıştı ilk yarıda.

X içeri drivelardan sözetmiş. Burak bu konuda çok önemli çünkü kendisi gerçekten önemli bir 3lük tehditi. Hal böyle olunca Burak'ın attığı fakeleri savunmaları genelde yiyor. Burak bunu 2 defa kullandı sanırım, biri de basket faul oldu galiba. Özellikle hücumda adam eksilttiketen sonra savunma dağılınca Burak'a gelen toplar da Burak topu alınca, savunması zaten set olmadığı için üstüne geliyor ve şut atacak diye fake i yiyip sokak tabiriyle pazara gidiyor. Bence Burak burada bir adım kenara çekilip 3lük atacağına topu 1 2 kere yere vurup drive ile içeri girip basket bulmalı. Burak size ına göre seri ve aynı zamanda kuvvetli. Çok rahat bir şekilde şu 2 oyunu gözümde canlandırabiliyorum o fake sonrası. Burak içeri girer, içeride tek kalan uzunun yanından turnikeyi bırakırken faule maruz kalır ve basket faul olur. Yahut o uzun da yardıma gelince bizim 2. uzunumuz boş kalır pota altında, o da smacı vurur(düşününce Cihad da bu iş için çok uygun ama maalesef o o kadar 3 tehdidi değil ve son pasları yanlış verebiliyor). Cihad özellikle Telekom maçında "5 açık" da top kullandı içeri girdiğinde verdiği paslar da isabetsiz oldu genelde. Hadi Burak, hadi Cihad.
Ayrıca içeri drive etmeme olayını Bursa'da Arı'ya maçında da yaşadık 2 uzunları da 4 faullüydü biri kenardaydı ama oynayan Perotskaya sanırım uzun süre 5lemedi çünkü üstüne doğru drive yapamadık.

İlk yarı bitince Brian'ın 14 yada 16 sayısı vardı sanırım. Ben "vay be çaktırmadan ne kadar çok atmış" derken ünlü anonsçumuz "yok be abi Briaaan Boddicker demekten yoruldum" dedi. Ama 2. yarı kötüydü 2-4 civarı bir sayıda kaldı. Benim göremediğim bir steps ve bir de topu bırakma olayında da o varmış. Son maçlarda özellikle sonlara doğru bir konsantrasyon eksikliği göze çarpıyor. Agresif de oldu, teknik faul de aldı. Telekom maçında da bomboş turnikeye girecekken steps yapmıştı. Brian'ın aklı her zaman NBA'deydi bunu röportajda da belirtmişti. Sene bitiyor, playoff umudumuz da hayal olunca sanırım konsantrasyonu azaldı, yada aklıma gelmeyen başka sebepler de olabilir. Ama iyi bir Brian'a ihtiyacımız var. Sene başında 20-20 yapan bir oyuncuydu. Ben ülkemizde onu yapan pek bir oyuncu anımsayamıyorum. Haydi Brian.

Ahmet Kandemir cumartesi günü işler kötü giderken, momentum bize dönerken Onur Aydın'ı oyuna aldı. Onur Aydın da kısıtlı vakitte, extra katkılarda bulundu, 2 hücum reboundu aldı, fiziksel varlığını hissettirdi ve istatistiki olmasa da kendinden bekleneni yaptı. Basketbolda bu tür oyuncular önemli. Bence bizim takımımızın Onur Aydın'ı Ufuk'tur. Telekom maçında elinden geleni yapan faydalı bir Ufuk vardı sahada. Momentum'un rakipte olduğu anlarda Ufuk düşünülmesi gereken bir oyuncudur bence. Ufuk göstereceği efor ile takım ve tribünü hareketlendirebilir ve kuvveti ile boğuşulması gereken yerlerde boğuşabilir. Takımın sertliğe ihtiyacını karşılayabilir.

Jason Keep ilk maçına göre iyi bir maç çıkardı. Özellikle reboundlarda iyi işler yaptı. Ama potaya asılması çok amatörceydi. Hem faulünü 3 yada 4ledi hem rakibe 2 atış hakkı verdi teknik faulle. Smacından sonra ise potayı kıracak havası verdi :wink: Yaptırdığı ama hakemlerin es geçtiği hücum faul sözlükte hücum faulün 1e1 karşılığıdır. Bir sonraki hücumda ona verilen faul de komediyid yanlışım yoksa. Takıma alışmış gibi , benchteyken bir çok yerli oyuncumuza oranla daha bir hırslıydı. Benim farketmediğim ama X'in farkettiği 2 olay var. 1 tanesi rebound mücadelesi sonrası diresk göstermesi biri de benchte yaptığı mimikler. Ama savunma bakımıdan yetersiz ve ağır gibiydi. Israr edilirse faydalı olabilecek gibi zaten bu sene artık fazla bir opsiyonumuz da kalmadı.

Cidden enteresan bir takımız. 3lüklere dayanıyoruz lafı bence de doğru. Maç koparken 4 tane üstüste 3lük attık maç geri geldi. Bir ara sahada Umut-Nick-Gökhan-Brian-Burak beşi vardı ki en kötü 3lükçümüz point guardımızdı enteresan bir şekilde. Forumda belki de bu takımdan en umutlu kişi bendim, ilk yarı sonunda bile 5-6 yı zorlayabileceğimiz inancındaydım açıkçası. Bu düşüncemde sanırım sene başında ben dahil kimsenin Seattle'a şans vermemesi ve onların herkesi yanıltması var. Onlar daha Avrupai bir oyun oynayıp başarıya ulaştılar. Seattle'da hücumda ağırlıkla Allen, Lewis Radmanovic 3lüsünün dış şutlarına endeksli. Onlar maç başına 23 3lük atarken biz 27 atıyoruz(süre farkı da gözardı edilmemeli, her 5 dakikada 1 fazla 1 3lük deniyoruz). Onlar %35 ile atarken biz %32 ile atıyoruz, yani 3 aşağı 5 yukarı aynı(anlayan anlar :wink: ) Hücum stratejimiz aynı gibi. Bence en büyük fark Seattle'da herkesin görevleri, çok keskin bir şekilde belli. Kimisi şut atar, kimisi asist yapar(Ridnour, Daniels) kimisi ise ağır işçidir. İşte en büyük fark burada. Sonics de Reggie Evans, Danny Fortson ve Jerome James gibi tek görevleri rebound alıp, sert oynayıp, caydırmak olan adamlar var. Bizde bu yok belki Keep bu görevi yapabilir ama sanmıyorum. Hal böyle olunca biz rakibe 2. hatta 3. hücum şansını da veriyoruz, içeri dalmalarında korkutamıyoruz ve sertliğe karşı veremiyoruz. Efes maçında fark hemencecik açıldı çünkü Efes çok sert bir takım, bizim belki de ne yaparsak yapalım yenemeyeceğimiz tek takım. Kısalarımızın da savunma yönleli oldukça vasat. Nick her ne kadar son maç iyi iş çıkardıysa da kötü bir savunmacı, ağırca biri. Ron iyi bir savunmacı ama savunma stiliyle biraz atak bir savunmacı. Yani rakibine yapışıp stance ile onu zorlamaktan çok çabukluğuyla top kapmayı denemekte. Umut ve Gökhan da savunma yönleri iyi olan oyuncular olmayınca kısa savunmalarında da sorun yaşıyoruz. Kısa savunmamız kötü olunca 1e1 de geçenler içeri giriyor, korkutacak biri yok, olursa da savunma rotasyonu devreye girioyr, maalesef bunda da pek iyi değiliz. Mesela son sayıda Muratcan şuta kalktığında da top inerken de içerde kimse yoktu, orada Muratcan şut yerine pası indirse de zaten sayı olacaktı. Neyse uzun lafın kısası Seattle ile hücum stratejimiz benzese de bizde asıl eksik olan "sertlik", bize tabiri caizse "tough" oyuncular şartı.

Biraz uzun bir yazı oldu, başında da belirttiğim gibi ilk yazım silindi o yüzden bazı noktaları atlamış olabilirm bu yazıyı 2 defa yazmaya çalışınca insan yorgun düşüyor hak verirsiniz :) Ayrıca bazı hatalrım olmuş olabilir net hatırlayamadığım yerler var. Zaten son pozisoynu X ile uğur yapıyorduk göremedim maalesef uğur da son pozisyonda bozuldu :(
 
Boddicker maça çok iyi başlamıştı işte dedim bu maç patlıyacak ama sonra oyunda hiç yoktuuu
Nick bence savunma olarakta şut olarakta çok süperdi
Ron herzamanki gibiydi
Burak İşte burayı anlamıyorum Burak genelde üç sayının arkından topu 1 metre gerisindende alsa şutunu çekinmeden atıyo ya anlamıyorum(ama bi tane sokmuştu sanırım :) )
Keep bence beyendim doğru Little olsaydı ezilirdik Keep biras kalıbıyla iyi durdu savunmada onların pivotlarına karşı
Şutör Umut gene aynı ya bi oyun kurucu böyle oynamalı adam bi alır oyun kurar içeri yüklenir asist yapar YOK
Gökhan bence iyiydi ama daha iyi olabilir çok çok iyi olabilir

RON JONSHON un en çok neyini seviyorum biliyomusunuz Hızlı hücumlarda böyle teke tek kaldımı falan Normalde herkes şunu bekler turnike atcak ama bi an faul çizgisinin arkasında hızlanıyo duruyo şut atıyo Ve SÜPER YAPIYO
 
Ahmet abi,
Jason a calinan son fauller gercekten cok ucuz ve hatta alcakca calindi.
Bence asil kasit varsa burada var hatta.
Bu yazida ozel olarak hakemlerle ilgili yazmak istemedim.Ama baslamisken devamini getireyim.
Kimsenin farketmedigi birsey Jason ligin Efesten sonra en saglam iki uzunu olan takima karsi iyi oynadi.

Gelelim stepslere.Cok acik 2-3 stepsi calmadilar.Jasonin son faulunu cok acik hatirliyorum kesinlikle cok ucuz fauldu.
Burak ve Jason a o kadar kolay faul caldilarki aklim almadi.

Bu arada destek cikarsa yeniden her hafta yazarim boyle.Sozlerin icinde tesekkurler Ahmet abi.
Kalemimin cok kuvvetli oldugunu dusunmuyorum.Daha dogrusu yazi yazmak zevk vermiyor bana.Ama maci tamamen hatirlama ozelligim var arti olarak.
Pozisyonlari su an bile kafamda oynuyorum=)
Ama bundan sonra daha cok yazmaya calisicam.
 
Ben başka birşey söyleyeceğim.

Dikkat ettiniz mi. Jacobson'a 3 sayılık atış sırasında faul yapıldı. Bir feyk attı sonrasında üzerine düşen adama faul yaptırdı. Tartışması bile olmayacak bir faul. Ama Karşıyaka benchi itiraz ediyor. Hakemlerle diyalog kuruyorlar hakeme faul olmadığını gösteriyor Nihat Mala hakem de faulu anlatıyor. Bu bir örnek sadece. Hakemle diyalogları iyi yani. Hemen her pozisyon böyle. Ya biz ? Tamam çok gerginiz ligin dibindeyiz falan ama neden teknik faul alıyoruz ? İtiraz etmeyi mi bilmiyoruz yoksa hakemler mi hemen bize teknik faul çalıyor. Bence birincisi daha çok geçerli. Hakemle diyalog kurmak varken gereksiz teknik faul alma yoluna gidiyoruz. Hakemler masum demiyorum kesinlikle. Hakemler çıldırtıyor. Karşıyaka'yı tutuyorlar manasında demiyorum resmen çıldırtacak kadar kötüler. ' Onlara hakem lisansını vereni' demek geliyor insanın içinden... Ama biz kendimize bakalım neden gereksiz teknik faul alıyoruz. Bilen bilir teknik faul 1-2 serbest atış zarar getirir belki ama doğru yerde alınırsa takıma gaz da verir. Neden biz teknik faulleri boşu boşuna alıp bu gazdan faydalanamıyoruz. Karşıyakalıları dövelim manasında söylemiyorum ama mücadele etmemiz gereken Karşıyakalılarken hakemleri alıyoruz karşımıza. Hakemler karşımıza geçmeye dünden razı zaten.

Fiziksel yetersizlik falan değil bu. Kafada bitmeli olay. Hasta hasta maça çıkan Onur Aydın ortayı kapatıp maçı çeviriyorsa düşünmemiz gerekir. Hakemlere karşı hırs duyuyorsak bunu hakemlere karşı değil Karşıyaka'ya karşı göstermemiz gerekirdi. Maç sonunda değil maç içinde. Hırs, konsantrasyon, motivasyon vs.. artık ne derseniz deyin, kayboluyor. Kaybetmemizin başlıca nedenlerinden biridir.
Kısacası teknik faullere ve dolayısıyla hakemlerle değil de rakiple mücadele etme konusunda daha dikkat etmemiz gerekiyor derim.
 
hatırladığım kadarı ile bu maçta bizim bench teknik almadı,
Bodiker itiraz etti, teknik aldı, bir de Keep fileyi çekip teknik aldı.
Yanlış hatırlıyot da olabilirim.
 
Aslında js12 nin dedikleri aynen doğru, en azından şu düşünülebilir ki, bir teknik az yeseydik, skor olarak maç bizim olurdu,
Ben gerek kız takımının gerekse erkek takımının maç kayıplarını tamamen hakemlere bağlamanın çok yanlış olduğunu hatta ilgisi bile olmadığını düşünüyorum ama, gerçekten bu da her maçta yaşandıkça, yönetende de , oynayanda da , izleyendede ciddi bir stress yaratıyor.
 
sn. kaemre,

Haklisiniz da, Keep'in aldigi teknik faul disindaki kararlar (ki bence orada bile karar yanlis. Evet, Keep cember ipine asildi ancak ribaunt mucadelesinde kendisine calinmayan bence acik bir faul vardi) biraz subjektif kararlar. Tamam, Halil Uner (kendisi hakkindaki dusuncelerimi muhtemelen diger yazilarimdan biliyorsunuz) surekli etrafa negatif elektrik saciyor ve bu butun takima ve benche de yansiyor; ancak KSK kocu Ahmet Kandemir de surekli gulumseyen yumusak bir tip degil ki!Turabi'nin teknik faul aldigi pozisyondaki itirazi (ki hemen benchin onundeysim, kesinlikle hakaret etmedi) siddetinde mimikler ve jestlerle KSK benchinden en az 2 pozisyonda itirazlar geldi ama hic teknik faul calinmadi. Zaten bu macin hakemlerinin art niyetli oldugu dusuncesine bu nedenle sahibim, su veya bu pozisyonu yanlis gordugu icin degil. 2. yarida KSK benchinden gelen bu sert itirazlara 2 defa baka baka es gectiler.
 
Sn Dawkins,
Aynı şeyleri vurgulamaya çalıştım, sizinle tamamen hemfikirim,
Ben Bursa da oynadığımız, Arı maçında dayanamayıp itiraz ettiğim, bağırıp, birazda ağzımı bozduğum için, iki kez hakem isteği üzerine polislerce yukarılara çıkartıldım.
HÜ de bu maçı izliyordu,
Son maç öncesi yanıma geldi, ve samimi söylüyorum kendisi ile çok fazla bir dialoğumda yoktu öncesinde,
Bana aynen " siz çok sinirlisiniz, haklı olarak tepki veriyorsunuz ama, hakemlerle maçtan sonra konuştuğumuzda, bu kadar tepki olunca ister istemez bazı şeyler çalınmıyor diyor hakemler dedi, ve ekledi
----- gelin bu gün bir şey deneyelim, siz maçı sakin seyredin , tepki vermeyin, belki bazı şeyler farklı our dedi, ben de kendisine sakin olacağıma söz verdim, verdim de yine olamadı.

HÜ bu mantığı bana empoze ederken kendi bana yapma dediklerini yapıyorsa, ki ben de yaptım, yani ne demeli,
Kabahat hep bizde mi yoksa bizi zıvanadan çıkartanlarda mı ?
 
Arkadaşlar maç başladığında ne oluyor dedim, ilk periyot Brian yüzde yüzle atoyordu, şaşırdım valla. Sonra ne oldu herkes biliyor..kısa özet bence aşağıda...

Nick 3/6(Birinden 3 faul kullandık)
Brian 2/9
Ron 1/5
Umut 0/2
Burak 2/9
Gökhan 2/7

Nick dışında başarılı kimse göremiyorum. Arkadaşlar boşa giden şutlardan biri girse maçın sonucu değişiyor. Dikkatinizi çekiyorum. İnanın 30 ikilik, 38 üçlük atmışız. Bence bu gidişle maç kazanmamız çok zor. Gerçekten üzgünüm ama ...
 

Üst