Küçük Kız Takımı (2011-2012 Sezonu)

İlk hafta mücadelesinde, DSİ'yi 49-37 ile geçmişlerdi.

İkinci hafta maçında, bugün (10 Ekim, Pazartesi) Caferağa'da Fenerbahçe'nin pilot takımı Suadiye Basketbol ile karşılaşacaklar.
 
Bugün oynanan maçta Fenerbahçe'nin pilot takımı Suadiye Basketbol'u 35-62 ile geçti takımımız.

Maçı izledim ve bir kaç not aldım. Oyuncu isimlerini bilmediğim için forma numaraları üzerinden gideceğim.

Yıldız Takım'daki Gamze'nin bir benzeri de küçük takımımızda var. 4 numaralı oyuncumuz, size problemine rağmen topa yaptığı baskı, ribaund sezgisi ve top hakimiyeti ile hemen dikkat çekiyor. Maç boyunca ön alan baskısında çok etkili olup, Suadiye hücumlarını yarı sahayı geçmeden bitirdi arkadaşlarının da yardımıyla. Son çeyrekte de hücum yeteneklerini gösterip alkışı topladı.

10 numaralı formayı giyen forvetimiz, muhtemelen takımın en skoreri oldu. Sahadaki tüm arkadaşlarından farklı olarak birçok pozisyonu kolayca bitirdi. İyi bir skorer olarak gözüküyor.

11 numaralı pivotumuz, size olarak rakip oyunculardan uzundu ve hücum ribaundlarında oldukça etkili oldu.

İkinci çeyreği, ilk çeyrekte oynadığımızdan tamamen farklı bir beşle oynadık. İkinci beşteki oyuncularımız size olarak çok daha iyilerdi. Fakat geri koşma konusunda ilk beş kadar istekli olmayınca, Suadiye maçtaki en rahat basketlerini bu çeyrekte buldu.

15 numaralı oyuncumuz hücum açısından çok etkili gözükmese de mücadelesiyle dikkatimi çekti. Top çalma ve ribaundlara inanılmaz katkı verdi. Bir de 7 numaralı formayı giyen oyuncumuzdan bahsetmek gerekiyor, -pozitif anlamda söylüyorum- sahada farklı bir duruşu var ama hemen her driplingi steps ile sonuçlandı. Koçunu da kızdırdı haklı olarak, buna dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü bir yeteneği olduğu belli bugün defalarca aynı şekilde top kaybı yapmasına rağmen.

Takımımız lehine ciddi bir size farkı vardı, oyun kurucu pozisyonu dışında. Yanlış saymadıysam 8 blok ve ribaund üstünlüğü ile bunu kullandık. Ön alan baskımız da %80 başarılı olup çok top kazandık diyebiliriz. Bu galibiyetin ardından sezona 2/2 ile başladı Küçük Takım. Şehit Öğretmenler İ.Ö ve Fenerbahçe ile birlikte 2/2 yapan 3 takımdan biri oldular.

Maçın son hücumunu yapmak üzereyken, Suadiye'nin guardı oyuncumuza baskı yapmak istedi. Sanırım ayağı kaydı ve istem dışı bir sertlik oldu. Rakip guard yerde kaldı bu pozisyonun ardından ve kenara taşındı. Maçın en güzel hareketi de burada geldi, tüm oyuncularımız maç biter bitmez rakip benche gitti ve arkadaşlarına geçmiş olsun dediler.

1.P:4-18
2.P:17-36
3.P:27-50
4.P:35-62
 
Küçük Kızlar, bugün Bayrampaşa'da Bakırköyspor'u 106-27 mağlup etti. Lige 4/4 ile başladı Küçük Takımımız ve Fenerbahçe ile beraber zirvedeler. Birkaç transfer yapıldı bu takımımıza, bir maçlarını izlemiş ve yukarıda yorumumuzu paylaşmıştım. İyi bir jenerasyonumuz var gibi, bu hafta içi alt yapı hocalarımızla bir röportaj yapacağız inşallah, daha net bilgi alabiliriz takımlarımız hakkında.
 
Bugün Caferağa'da oynanan maçta Fenerbahçe'ye 65-36 mağlup olduk. İkinci postta anlattığımız Suadiye-Galatasaray maçının tam tersi oldu bu maçta. Fenerbahçe'nin size avantajı ribaundlara yansıdı ve sayıyı bulana kadar hücumları devam etti. Ayrıca tam saha baskıda çok ama çok fazla top kaybettik. Futbol misali bir topla oynama yüzdesi olsa, Fenerbahçe %70 civarı çıkardı herhalde.

4 ve 13 numaralı oyuncularımız iyi gözüken isimlerdi. Özellikle guardımız (#4) salondan alkışı aldı yaptığı güzel hareketler sonrasında. Kendisinden daha önce de bahsetmiştik, size sıkıntısı var. O handikabın dışında iyi bir oyuncu adayı gibi duruyor.

5. maçımızda ilk mağlubiyetimizi aldık bu maçın ardından.
 
İstanbul Universitesi'ne 53-58 kaybettik, Deniz Onat ile yıldız takımımızda da forma giyen Elif İrem Portakal 2'lisi takımın ön plana çıkan isimleri. Maçta çok fazla sayıda faul oldu ve serbest atış oldu, 2 takımın da saha içi isabetleri çok düşüktü.
 
İlk beşimizdeki öne çıkan isimlerle yaptığımız top çalmaları da doğru değerlendirdiğimiz bölüm olan ilk periyotta 23-13 lük üstünlüğü yakaladık.İkinci periyotta istediğimiz oyunu ikinci beşle yansıtamadık ve fark 5'e düştü.Üçüncü periyot ise düşüşün kendini belli ettiği,rakibin eşitliği sağladığı üstüne üstlük bu seviyede çok önemli olan psikolojik üstünlüğü taraftarıyla birlikte ettiği bölüm oldu.Bu periyotta istediğimiz hücumların hiçbirini yapamamamız en can sıkıcı durumdu.Final bölümünde en kritik serbest atış atışları kaçırmamız,rakibin yıldızına istediğimiz baskıyı yapamamamız,Galatasaray basketbolu için kaderin cilvesi olan hakemlerin verdiği anlamsız teknik faullerle maç ellerimizden kayıp gitti.

Bu yaştaki bir kızı üzmek istemem ama Tuana'nın basketbolun temeli olan unsurları öğrenmesi gerekli,belki o zaman takımımıza yararı dokunabilir.Eda'nın ise topa baskı özelliği üzerine daha çok çalışması gerekli.
Deniz'in suratındaki yorgunluk atması için kondisyonunu arttırması gerekir fakat kendisine biçtiği rol model için onu özel olarak tebrik edeyim. http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...05696736210_1053647180_32092554_6213222_n.jpg

Mücadelesi yüzünden takımımızı tebrik ederim.Elif,Deniz ve yanılmıyorsam 6 numaralı İrem öne çıkan isimlerimiz oldu.
Takımımıza bir sonraki maçı olan Beşiktaş karşısında başarılar dilerim.
 
Küçük kız takımımız bayrampaşadaki son maçında BJK ı 54-36 malup etti.Tribünler görülmeye değerdi,neredeyse doluya yakın tribünler önünde oynanan maçı seyreden seyircilerin takımlarına verdikleri destek mükemmeldi.Galatasaray tribünündeki küçük bayraklarla takıma verilen destek için ise bu organizasyonu yapan kişilere ise bizlere böyle güzel bir görsel yaşattıkları için ayrıca teşekkür ederim.Takımımıza gelince ise oyuncuları tanımıyorum ama numaralarıyla ifade edicem baya istekli ve mücadeleci idiler.Takımın guardları 4,12 ve 6 numaralı oyuncular oyunu iyi yönlendirdiler özellikle 6 numaralı oyuncumuzu hırsından dolayı tebrik ederim.Uzun konusunda takımımız biraz zorlanıyor gibi ama genel olarak takımın size ı iyi.Takımımız iyi ve çabuk hücum ediyor,oynadığı basketbol zevk verici.Forvetleri ise 10 ve 13 numaralı oyuncuları beğendim,özellikle 10 numaralı oyuncu takımın skoreli belli,girdiği pozisyonları rahat bir şekilde sayıyı dönüştürdü,ayrıca çok da iyi bir şutör,yanlız sanırım 4 faul alması daha biraz onu etkiledi,14 numaralı oyuncununda size ı iyi,ayrıca 7 numaralı oyuncuyuda beğendim,kuvveti yerinde ama fundemental ını ilerletmesi şart,ayrıca coach umuzuda böyle istekli bir takım yarattığı için ayrıca tebrik ederim...
 
Aras Bey küçük takımımızında 2 maçını seyretme fırsatını bulabildim,seyrettiğim kadarıyla takımızın sıze ı baya iyi,ama yinede takımlarımızın genel sorunu olan uzun pivot eksiği küçük takımımızdada var,14 numaralı oyuncu elinden geldiği kadarıyla bu eksiiği kapatmaya çalışıyor,takımın skorel sorunu yok 10 numaralı oyuncu hem penetreleriyle hemde,şutlarıyla bu açığı yeterince kapatıyor,guardlarımıza gelince 4 numaralı oyuncu sanırım 99 doğumluymuş baya mücadeleci ve hırslı ayrıca çokda şirin :),6 numaralı ve 12 numaralı guardlarda iyi oyuncular,özellikle 6 numaralı oyuncunun hırsını çok beğendim,7 numaralı oyuncuda çok kuvvetli fundemental eksiğini tamamladığında sanırım daha iyi olucek,14 numarada iyi sanırım yıldız takımdada oynuyormuş,benim izlediğim fb maçında oynamadı pek seyretme imkanı bulamadım.. Seyrettiğim maçlar itibarı ile bir sıralama isterseniz 1- 10 numaralı oyuncu(sanırım deniz),2- 7 (sanırım tuana) ve 6(irem) 3- 12 numaralı guardımız(oda irem sanırım) ve 14 numaralı pivotumuz, ama tabi bu yorumlar seyrettiğim maçlar için geçerli,bu formayı taşıdıklarına göre vede hocaları onlara bu takımda yer verdiğinden özellikleri olan oyunculardır,inşallah hepsi bu formaya yıllarca hizmet ederler...
 
Yanılmıyorsam 3 maç izledim ben de, işin ilginç yanı 1 numaraya yazacağım isim Küçük Takım seviyesinde değil Yıldız Takım'da çok dikkat çekti.

1- Dila Kurt:

2 yaş büyüklerle oynarken size olarak hiç sırıtmıyor, pota altında zorlandığımız bazı maçlarda cidden ilaç oluyor. Size ve yetenek olarak gelişimi bu hızla giderse (hızlandırma imkanımız olsa şimdiki durumda A Takım'da oynardı da) ilerleyen yıllarda aranan bir oyuncu olacağı kesin. Onun hedefi daha büyüktür, zaten öyle de olsun da ben onu Michelle Campbell'a benzetiyorum. Gerçekçi düşündüğümüzde bir Michelle'imiz olsa fena olmaz bizzat kendimizin yetiştirdiğimiz. Ben şimdilik ona benzetiyorum ama o "İleride ben Sylvia Fowles veya Tina Charles olacağım." derse hayır demeyiz tabii ki :)

2- Ece Deniz Onat:

Yıldız Takım'da çok fazla süre almadığından ben de hakkında fazla yorum yapamayacağım ama iyi bir skorer olduğunun farkındayım. Bitirme konusunda kendine fazla güvenmesi kısa yoldan biraz saptırıyor onu. Ama özgüvenli oyunculara ihtiyacı var basketbolun, o yüzden bir şey demiyorum. O Taurasi'yi çok seviyor, iyi de yapıyor ama biraz da Alba Torrens'e baksın. Alba, Diana kadar yetenekli bir oyuncu değil ama Dee'siz EL'nin MVP'si Alba oldu. Kimi zaman benchten gelerek yaptı bunu, harika bir takım oyuncusu. Deniz de Alba'nın hızına ve takımdaki tutkal rolüne biraz eğilebilir. Çünkü takım oyuncusu olmak, yıldız olmamak manasına gelmiyor İspanyol ablamızdan gördüğümüz üzere.

3- Eda (#4)

Ben erkek basketbolu izlerken gözüm hep guardlarda olur ama kadın basketbolunda durum böyle değil. Ama sağ olsunlar Gamze ile Eda bunu değiştirdiler biraz. Agresif ve delici oyunu Gamze'ye de Işıl'a da benziyor, tıpkı size olarak olduğu gibi. Aralarında şu dönemde çok fark ettiren 3 yaş var Gamze ile ama yine de ufak bir kıyas yaparsak Gamze'nin kollarının daha kuvvetli olduğunu ve daha atletik olduğunu görebiliyoruz Eda'ya göre. Bayağı güçlenmesi şart, ayrıca en azından ceza atışlarını kusursuz kullanması gerekiyor gerçek bir oyuncu olabilmesi için. Bu küçük kızı izlemesi çok keyifli, inşallah hocalarının tavsiyeleri ile ilerleyen yıllarda çok daha iyi yerlere gelecek ve onu uzun yıllar izleyeceğiz.

Şimdilik ilk 3'e giremeyen ama gün geldiğinde çok iyi yerlere gelebilecek olan Tuana var, bunu hep diyorum maç izlerken şimdi basit hatalar yapıyor ama öğrendiğinde fizik avantajını da göz önüne alırsak önü çok açık. Elif İrem yine farklı tarzda bir oyuncu. İsimlerini bilmediğim ama önceki yazılarda bahsettiğim çok mücadeleci oyuncularımız var. Bu sıralamayı bir yarışma için yapmıyoruz, o yüzden yanlış anlaşılma olmasın. Bir oyuncu zaten Galatasaray forması giyiyorsa yetenekli demektir, sadece yeteneklerini şimdilik daha ileride kullananların altını çizdik. Zaten önünde uzun yollar olan bu kardeşlerimizin, TKBL'deki yerli seçimlerine bakması gerekiyor. En çok süreyi, en iyi üçlük atan değil kendini en çok yoran, yerlere atan mücadele eden alıyor. O yüzden antrenmanlarda mevcut yetenekleri geliştirip, sahada da yüreğini ortaya koyabilmek çok daha önemli, elbet umdukları yerlere geleceklerdir o zaman.
 
Valla sanılmasın ki burada yazılanlara önem verilmiyor, ilgi görmüyor falan.
Şahsen benim okurken en çok keyif aldığım başlıklardan (belki de en çok keyif aldığım) bu altyapı başlıkları.
Yazan arkadaşların hepsine teşekkürler, bu sayede izle(ye)mesek bile oyuncularımız hakkında, alt yapımız hakkında az çok fikir sahibi oluyoruz.
 
Aras'ın ilk 2'sine katılıyorum burada ama 3.sıra için İrem Naz ve Elif İrem arasında gidip gelip İstanbul Uni maçındaki savunmadaki başarılı oyunu, daha sonra son maçta attığı 4 tane 3'lükle şutunu da geliştirdiğini gördüğüm Elif İrem Portakal'ı koyardım ilk 3'e. İrem Naz da çok farklı özelliklere sahip bir isim onun da şutunu geliştirmesi lazım, diğer özellikleri fazlasıyla iyi. Eda, Elif ve Tuana da onlardan sonra gelirdi, Tuana için hepimizin fikri aynı zaten fundemental eksiği var. İnanın şu kadrodaki en büyük potansiyel onda ve hücumunu filan geliştirirse Elif'tedir. Tuana'nın fiziği takımın 4 numarası olacak bir fizik ama öyle bir top sürüyor ki sanarsınız ki oyun kurucu gibi, karşı sahaya hızlı geçebiliyor, içeri girmeyi denediğinde o fizik yapısı ve hızıyla etkili olacaktır ama şu an kontrolsuz güç kıvamında. Topları sürerken herkesi geçmeye çalışıyor, kimseye pas vermeden çok top denediği gibi bazen ribaundu aldıktan sonra ezbere pas veriyor takım arkadaşının konumuna bakmadan. Bu özelliklerini de mutlaka geliştirir unutmayalım ki çok ufak daha. Elif Yıldırım da yıldız takım başlığında yazdığım gibi çok iyi bir pivot fiziğine sahip dolayısıyla pivot özelliklerini de kazanırsa yer bulabilir kadroda ileride ama şu an o özellikleri epey geride.

Küçük Kız Takımı'nın potansiyel olarak çok iyi durumda olması gelecek için umutlandırıyor beni, bu takımdan üst takıma fazla oyuncu gelebilir diye hissediyorum, inşallah çok çalışıp gelişimlerini sürdürebilirler.
 
Tanju bey irem naz ve elif yıldırım küçük takım oyuncusu değilmiş ,ikiside 1997 doğumlu olduklarından yıldız takım oyuncularış,bilgilerinize.
 
Yarın saat 17:00'de İstanbul Universitesi ile çok önemli bir maça çıkıyor takımımız, maç Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanacak, bekleriz.
 

Üst