Küçük Kız Takımı (2011-2012 Sezonu)

Çok heyecanlı bir maç oldu, hakemlerin de berbat yönetimi ve en önemli isimlerden Deniz'in kötü gününde olmasına rağmen kazanmasını bildik zor da olsa. Maçın sonundaki sevinç görülmeye değerdi:) Oyuncu bazında bazı notlar:

Elif İrem Portakal: Bu maçta oyun kurma görevi de kendisindeydi, maç yavaşladığında kontrol etti oyunu içeriye çok iyi girdi zaman zaman. Her geçen maç kendini geliştiriyor Elif, yıldız maçlarında da bahsediyoruz kendisinden zaten son maçlardaki oyunundan, şutunu çok geliştirdiğini tekrar gösterdi. 3'lük çizgisinin gerisinden 3 tane basket attı ama bu kategoride 3'lük sayılmıyor dolayısıyla 2'lik olarak işledim istatistiklere. Tam 8 tane top çaldı ki bazılarını direk kendisi bitirdi, serbest atışları atarken de eli hiç titremedi kritik anlarda. Kendisini özellikle tebrik ediyorum bu maç özelinde.

Kübra Turan: 9 numaralı oyuncumuz kendisi (Büşra ile Kübra'yı karıştırmış olabiliriz özellikle 9 numara olarak belirtiyorum:)) Attığı basketlerin yanılmıyorsam 3 tanesi maç sonunda geldi, dolayısıyla kritik anlardaki bu basketler kazanmamızda çok etkili oldu maçı.

Dila Kurt: Ribaundlarda çok sıkıntı çektiğimiz maçta orada bizi ayakta tuttu, yalnız aldığı hücum ribaundlarından sonra çok iyi bitiremedi onun iyi bitiriciliğini çok övmüştük eski maçlarda bu maçta o yönden sıkıntı yaşadı ama potansiyelini biliyoruz o pozisyonlarda, diğer maçta sokar o topları.

İrem Yalçın: Zaman zaman top kaybı yapsa da (çoğu hızlı hücuma çıkayım sevdasıylaydı) çok değerli basketleri var, içeriye iyi yükleniyor ve kritik anlarda toplar çaldı, hocası da çok güvenip fazlasıyla süre verdi zaten, hakediyor o süreyi de.

İlayda: 2.periyotta ribaundlarda çok etkili oldu ki ribaundlarda bugün sıkıntı yaşarken o performası önemliydi. Oyunda kalmamızı sağlayan oyunculardandı 2.periyotta.

Eda 2.periyot çok iyi girdi içeri bazı pozisyonlarda ki çok güzel 3-4 tane pas verdi bunlardan 1'ini değerlendirebildi arkadaşları. Oyundayken yaptığı savunmayı da çok beğendim.

Tuana ile ilgili fikirlerimiz de değişmedi gene bu maç, müthiş bir fiziğe sahip olmasına rağmen fundemental eksikleri yüzünden o fizik avantajını iyi kullanamıyor, fizik olarak en iyi oyuncu olabilir yaş grubunda pozisyonu itibariyle.

Deniz Onat: Maçın başlarında bazı topları çok şanssız şekilde çemberin içinden çıktı sinirleri bozuldu ve morali de bozuldu gördüğüm kadarıyla bu pozisyonlardan sonra. Oyununu da etkiledi bu durum ama çok yetenekli bir isim, ilerleyen maçlarda toparlayacağına eminim. Attığı tek basket 3'lük çizgisinin gerisindeydi.

Küçük takımını çok iyi bilmediğim için Meltem (5 numara), Büşra (8 numara) ve Ayça (14 numara) için çok detaylı yazamayacağım şimdilik, bu maçta da süreleri çok değildi bu isimlerin Meltem'in ismini de son gittiğimiz küçük maçı numaralarına göre yazdım, isim hatası olabilir orada.
 
Maçın bu kadar heyecanlı geçeceğini düşünmemiştim ama baştan sona kadar tempo üst düzeydeydi. Tanju abinin dediği gibi maç sonu sevinç gerçekten görülmeye değerdi :)
 
Çok önemli bir maç kazandık, tebrikler kızlara ve hocalarına. Bu galibiyetin ardından 2. sıraya yükseldik ve ilk maçın rövanşını da aldık.

Bu yaş grubunda, aralarında basketbola yeni adım atan oyuncular da olduğunu düşünürsek bazı basit hatalardan dolayı maçların keyfi kaçabiliyor ama İstanbul Üniversitesi de bizim aslan parçaları da çok keyifli maçlar oynadılar, ilk maçın da tarihi yakın olduğu için yakın tarihli bu iki maç iyi oldu diyebiliriz. Demin de dediğim gibi küçük takımda başka öncelikler var ve bunu söylemek ne derece doğru bilmiyorum ama takım oyunumuzu çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Oyuncuların basketboldan keyif alması ve kendilerini geliştirmeleri için Halil Hoca toleranslı davranıyordur muhtemelen ama topu alan isim pek pası düşünmeden kendi gidiyor ve iş bireyselliğe dökülüyor kimi zaman. Tabii izlediğimiz maçlarda dip oyunlardan bile sayı çıkardığımıza şahit oldum birkaç kez, onu da eklemek gerek.

Bugün için Elif İrem kesinlikle maçın yıldızıydı, çok iyi bir performans sergiledi, #9 (Büşra ya da Kübra :)) kırılma anlarında çok ciddi katkı verdi ve bu tarz maçlarda hep yenildiğimiz nokta olan ribaundlarda büyük emek koyan Dila en beğendiğim performansları sergilediler bu maçta.

Bu arada hep kendi oyuncularımızdan bahsediyoruz ama izlediğimiz iki maçta da İstanbul Üniversitesi'nin, 10 numaralı formayı giyen, guardı Aleyna Şişman harika işler yaptı. Allah onu sakatlıktan, bizim nazarımızdan korusun çok iyi bir oyun kurucu geliyor gibi. Size'ı çok iyi, 10-15 metreye nokta paslar atıyor, kendi şutunu bulmada ve bitiricilik konusunda çok başarılı ve savunmada da faydalı işler yapıyor. Böyle devam etsin Aleyna.
 
O kadar maç izledim küçüklerde ve yıldızlarda ama bu kadar iyi bitiren ve fundemental olarak bu kadar üst düzey oyuncu hiç görmedim rakiplerde, Aleyna Şişman iyi yerlere gelecek izlenimi bıraktı, keşke kadromuza katsak gelecek senelerde:) 1998 doğumluymuş.
 
İstanbul Üniversitesi'nden sonra, geçen Pazar günü Caferağa deplasmanında ABS'yi 49-81 ile geçti takımımız. 3 Ocak Salı günü, 17:00'de Şehit Öğretmenler İÖO ile karşılaşacaklar Bayrampaşa'da.
 
Başlık geride kalmasın, zevkli maç olacak rakibimiz de ligin iyi takımlarından birisi, hatta İstanbul Universitesi'ni yenip bizi de ilk maç zorlamışlardı.
 
Final grubundaki ilk mağlubiyetimizi aldık böylece, rakibimizin 4 numarası (Hande) mükemmel bir maç çıkarıp maçı getirdi adeta rakibe.

Bizde istatistiklerden de görebileceğiniz gibi Dila çok etkiliydi ama sonlarda yorulup basit 1-2 atış kaçırdı. Elif'in asistleri mükemmeldi, 2 elini birden çok iyi kullanmasıyla değerli bir oyun kurucu olacak, saha görüşü çok iyi, şutları kötüydü bugün. Deniz de şut olarak kötüydü ama esas problem aynı şekilde yaptığı 2-3 stepsiydi, fake yaptıktan sonra topu yere vurmadan adım atıyor onu düzeltmesi gerekiyor.

Rakibin alan savunmasına karşı hücumda çok zorlandık, şuta dayalı oynadık genelde, kaçan topları da Dila topladığı sürece oyunda kaldık.

http://www.istanbulbasket.org/puan_durumlari.php?lig_id=237&grup_id=692

Sanırım final grubunda en azından 2.lik için İstanbul Universitesi'ni rakip seçmişiz ve o maça inanılmaz motiveydi oyuncular, bugün o maçtaki motivasyondan uzaktık bence, gevşek oynadık o maça göre. Muhtemelen Fb maçı hariç diğer 3 maçı kazanırız, Fb ile oynayacağımız maç da liderlik maçı olur.
 
Uzatmaya giden maçta Caferağa'da Fenerbahçe'ye 77-69 ile kaybettik. Çok iyi oynayan 2 oyuncu İrem ve Yasemin'in 5'lemesi, 2.yarı dar rotasyon ile oynayan takımın da yorulması ile uzatmada üstün bastı rakip özellikle ribaundlarda.

Hakemin bol bol düdük çalması ile temponun çok düştüğü ilk yarı çok sıkıcı geçti, 11 sayı ile devreyi önde bitirdi rakibimiz, Fenerbahçe'nin yaptığı tam saha presin etkili sonuç verip bizi top kayıplarına zorlaması, devamında gelen kolay basketler ya da fauller, bizim de özellikle 2.periyotta kaçırdığımız serbest atışların etkisi çoktu bugün. Rakip tam saha pres yaparken oyun kurucularımıza destek gelmemesi yüzünden pasla çıkmak yerine dribling ile çıkmak zorunda kaldık ve dolayısıyla top kayıplarında etkili oldu bu. Presi de cezalandıramayınca hücumda sıkıntı yaşadık.

2.yarıya ise çok iyi başladık özellikle Elif İrem Portakal önderliğinde. Yakaladığı ters eşleşmelerde ayak çabukluğu ve yeteneği ile bire birde sürekli geçti rakibini maçta da ilk defa öne geçtik 39-38 ile 3.periyotun ortasında, bu dönemde rakip 3 hücumda 24 saniye süresi boyunca şut bile atamadı ve hücum süresi doldu. Moladan sonra tekrar tam saha prese döndü Fenerbahçe ve üstünlüğü ele aldı, son periyota da 8 farkla önde girmeyi başardılar. Son periyotta rakibin presini cezalandırmaya başladık, kolay basketler bulduk ve savunmada da müthiş mücadele ettik, uzatmaya da taşıdık maçı 64-64 ile ama uzatmalarda dediğim sıkıntılar etkiledi bizi.

Müthiş mücadele eden takımımızı tebrik ediyorum, özellikle 2.yarıda çok iyi basketbol oynamayı başardılar size olarak her pozisyonda farklı rakibimiz karşısında ama özellikle bu maç özelinde Elif İrem Portakal ayrı bir tebriği hakediyor diye düşünüyorum. Ters eşleşme yakaladığı her pozisyonda ya da rakip guard ile bire bir kaldığında bile sürekli içeri yüklenip turnikeler atmayı başardı, zaman zaman orta mesafe şutlar denedi bu pozisyonlarda ve çoğunda başarılıydı. Maçın 2.yarısı ve uzatmalarda toplam 25 dakika hiç çıkmamasına ve rakibin 2'li 3'lü sıkıştırmalarla kendisine sürekli baskı yapmasına rağmen ayakta kalıp harika bir maç çıkardı. Top kaybı sayısı 6-7 olabilir ama bu baskıda gayet normal bir rakam çünkü genelde yardım da gelmedi kendisine bir çok pozisyonda. (Baskılarda yardım gelmemesinin sebebi guardlarımızın kendilerini daha iyi geliştirmesi için olabilir mi diye düşünüyorum açıkcası çünkü iyi dizilip pas da yapıp çıktığımızda iyi cezalandırdık bunları) Tahminime göre 25-26 sayı da atmıştır, maçın da yıldızıydı yenilmemize rağmen.

Geçen sene final serisinde Caner'in Kaya'nın sırtına çarptırıp alıp faule kaldığı pozisyonun aynısını Deniz yaptı bugün, rakibin sırtına çarptırıp aldı topu ve ters turnike denedi, top da içinden çıktı çemberin çok şanssız pozisyondu ve maçın da kırılma anlarındandı bu yaşta bu oyun aklı da hoşumuza gitti açıkcası. Pota altında Dila'yı çok kullanamadık bizim açımızdan negatifti, aldığı hücum ribaundları ile önemli dakikalarda kritik işler yapsa da onu daha çok kullanmalıydık. (rakibin yaptığı pres ve topa baskınında etkisi vardı tabi)
 
Çok dengeli bir ilk yarı oldu, Aleyna'yı pek durduramadığımız ilk yarıda (13 sayı attı ilk periyotta, zaten 2.periyotta oyuna giremedi kurallar gereği) skor 30-30 geçildi.

2.yarıda ise harika bir maç oldu Elif hücumda kontrolü iyice alıp takımı çok iyi yönetirken Dila da pota altında mükemmel bir maç çıkardı özellikle savunmada. Aleyna'nın ve rakip kısaların içeri girdiği pozisyonlarda karşılarında çok iyi durdu ve bir çok pozisyonda hata yaptırdı bu kısalara. Kaçan toplarda da Yasemin ile beraber ribaundları topladılar zaten. Elif geçen maçtaki gibi içeri yüklenirken rakiplerini hem sağdan hem soldan çok iyi geçti ama bitirirken Fb maçındaki kadar yüzdeli bitiremedi, o pozisyonları çok iyi bitirebileceğiniz biliyoruz önemli olan bu yapısını kaybetmemesi ve savunmayı yardırmaya devam etmesi, zaten kaçırsa da aynı şekilde oynamaya devam etti. İçeri çok iyi girdiği için onu biraz uzaktan savunmak isteyen savunmaya cezayı 4 tane 3'lükle kesti ve toplam denemesi de 4 taneydi, hepsi de tertemiz giren şutlardı. Savunma ribaundlarına çok yardımcı olurken, pozisyon bilgisiyle top da çaldı yeterince. Eksi hanesine ise serbest atışları ekleyelim zira yorgunluk bahane değil buna çünkü ilk yarıda 7'de 2 serbest atış oynadı yanlış hatırlamıyorsam diri olduğu dönemlerdi, serbest atışları soktuğu dönemde yorgundu:)

İlk yarı 3'de 0 isabeti olan Yasemin karma 5'de çok iyi oynadı ve böylece pota altında üstünlüğü hissettirdik rakibimize. Dila-Yasemin 2'lisi hücumda da ribaundlarda çok etkili oldular ve 2.şans sayıları bulduk fazlasıyla. Topladığımız ribaundlardan sonra hücuma hızlı çıktık, topu çok iyi paylaşıp bol bol fast break imkanları yakaladık ve başarılı olduk çoğu zaman ki 16 asist de topu ne kadar iyi paylaştığımızı gösteriyor.

Yedek 5'imizle oynadığımız dönemde Meltem ve Eda çok önemli katkılar verdiler, o dönemde Yasemin de iyi değildi dediğim gibi (2.periyot) bu yüzden katkısı önemliydi bu 2'linin. İrem de bu 5'de önemli katkılar verirken, savunmada çok iyi işler yaptı, toplam 3 tane 3'lüğünü de not edelim İrem'in, şutunu geliştirdiğini de gösteriyor, maçın 2.yarısında da Elif'in nefeslenmesine yardımcı oldu top taşırken. Onun da serbest atışlarını geliştirmesi gerekiyor. İlayda ve Büşra da özellikle savunmada çok etkili oldular, zaman zaman Aleyna'nın karşısında da iyi savunma yaptı Büşra ama ribaundu aldıktan sonra sakin olması gerekiyor, yaptığı top kayıplarının hepsi ribaundu aldıktan sonra hızla ileri çıkayım derken oldu. Şutorumuz Deniz de 2 turnike kaçırdı fast breakte ama toparlanmasını bildi ardarda 2 şut sokarak kritik anlarda. Bu arada kaçırdığı turnikelerin 2'si de soldan giderkendi ve sağ elle atmaya çalıştı, eksi olarak ekleyelim kendisine, solunu geliştirdiğinde ve soluna güvendiğinde o turnikelerin kaçma ihtimali de azalacaktır.

Takımımız her geçen maç daha iyi oynuyor ve oyuncularda da gelişim olduğu çok açık şekilde belli oluyor, top paylaşımı ve savunma eski maçlara göre çok daha iyi, oynarken de keyif veriyorlar. Bu oyunumuzu sürdürdüğümüz takdirde şampiyonada çok iddialı olduğumuzu söyleyebilirim, bir çoklarına göre Fenerbahçe çok açık favori şampiyonlukta ama biz onlarla kafa kafaya oynayabileceğimizi gösterdik geçen hafta, gelişimin de süreceğine inanıyorum.

Salonun yanındaki Çetin Emeç Stadı'na maç izlemeye gelen 4-5 kişi vardı ve o maçta ev sahibi takım cezalıymış, salona gelen bu kişiler önümüzde solda izlediler maçı, onların da yorumunu aktarmak gerekiyor diye düşünüyorum. Sürekli harika maç olduğunu belirtirlerken, profesyonel maça gitsek bu kadar zevk almazdık iyi ki buraya gelmişiz diye konuşuyorlardı. Elif'in son 3'lüğünden sonra yok artık tepkisi geldi, arkaya dönüp sanırım siz tutuyorsunuz sayıları kaç sayısı var diye sordular.

İstanbul Universitesi'nde de Aleyna'yı çok beğendiler tabiki ama Aleyna 2.yarıda fark açılınca tamamen bireyselliğe döktü işi bir çok kez 1'e 3 hücum etmeye filan çalıştı, gene de ribaundlarda, top çalmada çok etkiliydi Aleyna ve inanılmaz hırslıydı. Oldukça yetenekli bir isim, ilk maçtan sonra ondan özellikle bahsetmiştik.

Bu kategoride 3'lüklerin de 2 sayı olarak değerlendirildiğini hatırlatayım, dışarıdan 11'de 8 gibi çok yüksek yüzdeyle atsak da 2 sayı değeri kazandı bunlar.
 
Şehit Öğretmenler ve Beşiktaş takımlarına karşı aldığımız moral bozucu iki mağlubiyet sonrası takımımız reaksiyon vermeliydi.O reaksiyonu en az 18 fark atmış,en fazla 36 sayı yemiş Fenerbahçeye karşı vermiş olmaları önemliydi ve bugün İstanbul Üniversitesine karşı gelen galibiyetin habercisiydi.

Sömestr arası takıma oldukça iyi gelmiş çünkü oyunumuzu bir üst seviyeye taşıdık.Bugünkü galibiyete gelirsek,gerekliydi ve kızlar sonuna kadar hakettiler bu maçı.Bu seviyede 1.periyot ve 2.periyot kuralı bizim için can sıkıcı olabiliyor çünkü karma beşimizden muazzam verim alıyoruz.O sebeple ilk yarının berabere bitmesi bizim adımıza avantajdı diyebiliriz.3.periyotlara iyi girmek bu takım adına ritüele dönüşecek gibi fakat bu maçta farkı da koruyup rakibi bozmak takımın artı hanesine yazıldı ve önemli bir eşik daha atlandı.Karma beşimizden bu kadar iyi verim almamızın sebebleri: Savunma kaynaklı hücumları daha iyi bitirmemiz,tüm oyuncularımızın ritim bulması ve rakiplerimize karşın daha takım gibi oynamamız.

Takımın atlayacağı diğer eşikler: Faul problemini aşma,Dila'yı daha aktif kullanabilme,baskı karşısında topu rakip sahaya geçirirken daha akılcı olma vb. Tabii takım gelişim gösteriyor ki bunları yazıyorum.İddialı bir söylem olacak ama bu takım yıldız takımımızı yenebilir.Belki reelde böyle olmaz fakat bize verdikleri bu heyecan zaten önemli nokta.

Rakibin en önemli oyuncusu Aleyna Şişmanı sık oyuncu değiştirerek savunduk ve önemli savunmacılarımızla onu kontrol dışına çıkarmayı bildik.Ekstra skorer çıkarmalarını da engelleyebilirsek çok daha farklı olabilirdi.Fakat takımın savunma azminin istenen seviyede olduğunu söylemek gerekir.

Eğer bu maçı da kaybetsek "Şampiyonluk şarkışı düşmesin dillerden" diyoruz ya düşecekti belki de fakat artık ayrı bir parantez,paragrafı geçtim değerlendirme yazısını hak eden(sanırım Tanju Abi yazacak) Elif İrem Portakal var ki,bu bestedeki o dizeyi en üst seviyeye çekti.Ben de kendisi hakkında gördüğüm birkaç detayı yazayım.Doğru öğrenci profilinde,kendimden biliyorum :) öğretmeni -koçu- büyük duyarlılıkla dinliyor.Çok çalıştığı net ortada,sorumluluktan çekinmiyor.Profesyonel oyuncuların yaptığı gibi takım arkadaşına rakibe karşı nasıl davranması konusunda saha içinde bir şeyler anlatıyor.Topu sağına iyi vurduğu için perdeyi kullanırken yaptığı sola gidiş fake i sonrası sağından gitmesi önemli gelişim(kendini iyi tanıyor). Uzaktan savunamıyorsunuz,kaldırıp üçlügü çemberin en ortasına gönderiyor.Turnikeleri daha dengeli bitirip,Dila'yı daha efektif hale getirmesi onun adına önemli bir gelişim olabilir.Bir de faul gösterme meziyetine sahip olursa,top her eline geçtiğinde sayı attığımız hissiyatına kapılabilirim.

Birazcık Deniz'i yerelim.Savunma konusuna önem vermeli.Birebir savunma,pozisyon bilgisi,adam seçimi gibi konularda sıkıntı yaşıyor.Bu sıkıntı hücumda dahi ritim bulmasında sıkıntı oluşturuyordur.Çok çalışmalı,bu takımın ona çok ihtiyacı var.Sen bırakmak istesen bile bu takım seni bırakmaz,haydi kalk ayağa.Sen Denizsin,Caferağada kaçan ters turnike girseydi,mutluluktan uçmuş şekilde tweetler atacaktın,vakti değilmiş,ne dedin en son?Daha yeni başlıyor! Ne demiştin Dee? Başarıcam,Başarıcam,Başarıcam!

Bu takıma karşı da aidiyet duygusunu hissettim,şampiyonluk şarkısını erkenden söyleyenlerin dili tutulacak sanırım!
 
Takımımız Abs karşısında derece kolay maçta rakibini 88-25 ile geçerken final grubundaki 6. galibiyetini alarak 3.sıradaki yerini perçinledi.Skorer oyuncumuz Deniz 18 sayıyla oynarken diğer çift haneyi bulan oyuncularımız 15 sayıyla Dila,11 sayıyla Ayça ve 10 sayıyla İlayda oldular.Elif İrem ise fazla süre almazken maçı 7 sayı 6 asist ile tamamladı.
 
Rakip zayıf olsa da ciddiyetten hiç kopmadan tamamladığımız bir maç oldu, özellikle Deniz'in nihayet sezon başındaki gibi oynaması sevindirdi bizleri toplam 3 tane 3'lük attı şut ritmini de buldu, yalnız soldan bitirdiği turnikeler gene sağ elleydi:) İleride içeri savunmanın arasına daldığında sol turnikeleri karşısında savunma varken sol elle atmak zorunda olacağından onu mutlaka geliştirmesi lazım, sağ elle denerse blok yer ya da dengesiz bir atışa dönüşür. Eski maçlara göre diğer dikkat çeken isim de Ayça oldu, rotasyon açısından çok önemli onun da katkısı son maçlarda mücadelesi ile dikkat çekiyordu bu maçta da arkadaşlarının servislerini iyi değerlendirdi.

Şu an 3.sıradayız Beşiktaş'ın 1 galibiyet arkasındayız ama bu takım Beşiktaş'ı çok rahat yenecek eminim çok daha derli toplu takım verilen 15 günlük ara çok iyi gelmiş. Final grubunu 2.tamamlayıp şampiyonaya o şekilde gideriz.
 
Yarın kızların rakibi Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu, Final Grubu'nda oynanan ilk maçı 52-42 kaybetmiştik. Bu takım motive olduğunda neler yapabileceğini önemli maçlarda gördük bu sene, çok zevkli maç olacak ve ilk maça da cidden çok konsantre değildik. Kaybetmenin de verdiği hırsla yarın motive olan takımımızın kazanacağına inanıyorum, maça gelmenizi tavsiye ederim, müthiş mücadele göreceğinizden emin olabilirsiniz. Rakibin de taraftarı oluyor epey de hırslı genç taraftarları:)

Maç saat 16:00'da Bayrampaşa Spor Salonu'nda oynanacak. Bu maçtan önce tam 4 maç olduğu için maçın başlaması yarım saat civarı gecikebilir ama 4 olmadan oradayız biz.
 


Kazanmamıza emin olduğum maçtı ama son maçlara göre çok kötü oynadık, normal standardımızda oynasak +10 fark olurdu en az. Kendi standardına yakın oynayan tek oyuncumuz Deniz'di. Elif ise bu sene bizim izlediğimiz maçlardaki en kötü performansını sergiledi, keza Yasemin ve Dila da en kötü maçlarını oynadı diyebilirim izlediğimiz maçlar içerisinde. Maça odaklanamadı oyuncularımız çok, ribaundlarda filan bariz belli oluyordu bu durum, geçtiğimiz haftalardaki konsantrasyondan uzaklardı yani. Alan savunmasına da hücum etmekte zorlanınca sonuç kaçınılmaz oldu. Sağlık olsun, takımın kapasitesinin ve yapacaklarının farkındayız, final grubunu 2.sırada tamamlayacağımıza inanıyorum.
 
Yiğit Çelebi'nin maç boyu tuttuğu istatistikler:







Maçın en iyi oyuncusunun istatistiklerini attı sadece bana :)

Maçı DSİ karşısında 58-28 kazandık, 3'lükler 2 sayı yerine geçtiği için bu kategoride, yukarıda 61 gözüküyor. Bir sonraki maç çok önemli, rakip Beşiktaş ve şampiyonaya gitmek için hayati önem taşıyor.
 
Küçük Kızlar | Galatasaray-Beşiktaş

6 Mart Salı
17:00 Bayrampaşa S.S.

Küçük takımız Salı günü Türkiye Şampiyonası'na gitmek için çok önemli bir maça çıkacak. Turnuvaya ilk 4 katılacak, lider Fenerbahçe 11-0 yaparken bizim de içinde bulunduğumuz 4 takım (İstanbul Üni.-Şehitler-Beşiktaş) 7g-4m ile kıyasıya bir mücadele içindeler.

Bu maçtan sonra çıkacağımız maçlardan biri de Fenerbahçe'ye karşı olduğu için Beşiktaş'ı mağlup edip işimizi şansa bırakmamamız gerekiyor.

Takımımıza başarılar dilerken, bu kırılma maçında taraftarımızı da salona davet ediyoruz. Bu maçın ardından Genç Erkek Takımı'mız da Fenerbahçe ile karşılaşacak aynı salonda. İki derbide de yanlarında olalım aslan parçalarının.
 
http://www.istanbulbasket.org/takim_mac_programi.php?takim_id=4214

Takımımızın aldığı skorlar burada mevcut, ilk maçı kaybetmemize epey şaşırmıştım çünkü bizim yendiğimiz Üniversite 24 fark atmıştı Beşiktaş'a bizden 1 hafta önce. Son yıldız maçında sakatlanan Elif İrem Portakal'ın durumu önemli ve oynarsa bu kez rahat yeneriz diye düşünüyorum ama oynamazsa sıkıntılı bir maç olabilir, özellikle hücumumuzda çok önemli rol üstleniyor kendisi.
 

Üst