Küçük Kız Takımı (2011-2012 Sezonu)







(Via: Yiğit Çelebi)

Hayati bir galibiyet aldık şampiyonaya gitme yolunda süpriz yaşamazsak artık gideriz şampiyonaya.

İlayda harika bir maç çıkardı, top sürmesini filan da çok geliştirmiş bulduk, ayrıca Yasemin'i de çok beğendim ben bugün. Yüzdesine de aldanmamak gerekiyor çok doğru atışlar yaptı özellikle yedek 5'te takımı sırtlayan isim oldu İrem ile beraber. İrem de iyi savunma yaptı maç genelinde. Ana opsiyonlarımız Elif, Deniz ve Dila standartlarının altındalardı ama gene de rahat bir galibiyet aldık tebrikler takımımıza. Toplam asist sayımız az gözüküyo, bana daha fazla gibi geldi maçta, neyse ufak hatalar olur diyelim :) Bu tarz önemli bir maçta hele küçükler gibi bir kategoride bu tarz bir serbest atış yüzdesine çok az rastlanır onu da ekleyelim not olarak.

Sakatlanan Tuana'ya da geçmiş olsun, bileği burkuldu sanırım, dilerim ki ciddi bir şeyi yoktur.
 
Beşiktaş takımını iyi savunarak ve onların şut yüzdesini minimum seviyeye çekerek önemli bir iş yaptık müdafaada.İşin hücum kısmında güvendiğimiz ellerden istediğimiz verimimi alamamız sıkıntı yaratmadı çünkü ekstra skorerleri çıkarmayı iyi bildik.Bugün Yasemin ve İlayda ile doğru hücumlar ederek sonuca ulaştık öte yandan çok kritik bir galibiyet alarak şampiyona yolunu yarıladık.Serbest atış yüzdemiz oldukça iyi fakat çok fazla top kaybı yapmak can sıkıcı.Bu sayıyı belli bir baremin altına çekebilirsek güzel olur.Evet ülkemizde bayan basketbolu şöyle falan .. Ama bu takım izlenmeli :)
 
İlk kez izledim bugün küçük takımımızı, şahsen izlediğime de çok memnun oldum :).
Valla çok fazla bilgim yoktu takım hakkında, ama beklentimin üzerinde bir takım buldum.
Gerçekten yetenekli oyuncularımız var. İnşallah iyi noktalara gelirler.

Bu yaş grubunun maçını ilk kez izlediğimden şunu söyleyebilirim, hayatımda bu kadar steps yapılan bir maç daha izlemedim :D.
Ayrıca 3 sayılık atışların olmamasını da çok saçma buldum. 3 sayı çizgisinin gerisinden isabet bulsan bile 2 sayı olarak geçerli oluyor.
Neyse hergün yeni birşey öğreniyor insan :).

Son olarak, maçlarını izledikten ve oyuncuları tanıdıktan sonra bu başlığı okumak çok daha keyifli geliyor.
Herkese tavsiye ederim :)..
 
Takımımızın, Fenerbahçe'nin pilot takımı Suadiye Basketbolu 35-81 mağlup ettiği maçın istatistikleri:

3kzm2.jpg


Shotchart:
3kzn4.jpg


En skorer oyuncumuz Dila'nın shotchart'ı:
3kzp3.jpg


Deniz'in shotchart'ı:
3kzpx.jpg


Dila pota altında çok dominant bir performans sergiledi, ilk çeyrekte double-double'ı 1 ribaundla kaçırmıştı ama maçta az süre almasına rağmen rahatlıkla tamamladı double-double'ı. Deniz'in birçok pozisyonu içeriye girerek bitirmesi güzeldi. Büşra ve Kübra'nın da performansları iyiydi bu maçta.

Salı günü Final Grubu'nun son maçında Fenerbahçe'yi ağırlayacağız Bayrampaşa'da. Bu maçta başarılar takımımıza.
 
Yarın Fenerbahçe ile grup maçlarının sonuna geliyoruz, oradan şampiyonaya gidecek takımımız ve bu da son ciddi maç olacak şampiyona öncesi. Caferağa'daki maçta uzatmalarda kaybettiğimiz Fenerbahçe maçı onları yenebileceğimizi ve şampiyona öncesi iddiamızı göstermişti, bu maçta da aynı derecede güzel bir oyun ve mücadele bekliyoruz takımımızdan.

Yarın 18:30'da Bayrampaşa Spor Salonu'nda maç, mutlaka bekleriz.
 
Yarın Fenerbahçe ile grup maçlarının sonuna geliyoruz, oradan şampiyonaya gidecek takımımız ve bu da son ciddi maç olacak şampiyona öncesi. Caferağa'daki maçta uzatmalarda kaybettiğimiz Fenerbahçe maçı onları yenebileceğimizi ve şampiyona öncesi iddiamızı göstermişti, bu maçta da aynı derecede güzel bir oyun ve mücadele bekliyoruz takımımızdan.

Yarın 18:30'da Bayrampaşa Spor Salonu'nda maç, mutlaka bekleriz.

Tanju,

Maç hangi salonda ? Tuna Lisesi'nin karşısındaki salon mu ?
 
Bahçelievler Mevlana İÖO:47 - Bahçelievler Kumport İÖO (Galatasaray):59

Bu skorla takımımız okullar yıldızlar şampiyonasında finale çıktılar. Yarın saat 15:00'de Fenerbahçe'li oyuncuların oynadığı ilköğretim okulu ile maç, isteyenler erken gelebilirler akşamında da A takımın derbisi varken. Dila Kurt hariç takımımız tam kadro, Dila farklı okulda okuduğundan forma giymiyor okul maçlarında.
 
Türkiye Şampiyonası başlıyor Gruplar ve Program:



En zor gruptayız, özellikle yarınki maç büyük önem taşıyor kazanıp gruptaki konumumuzu rahatlatmak gerekiyor, başarılar takımımıza. Turnuva Isparta'da, oradaki taraftarlarımızı bekleriz.
 
Sene içine bakarsak kadromuz sanırım şu:

Eda Şahin
Meltem Yıldızhan
İrem Yalçın
Tuana Dinç
Büşra Turan
Kübra Turan
Ece Deniz Onat
Dila Kurt
Elif İrem Portakal
İlayda Nurkan
Yasemin Koç
İrem Bilir
 
2/2! Takımımız ilk maçta Şehit Öğretmenler'i 56-42 ile geçtikten sonra ikinci maçında Turgutlu Belediyeyi 67-44 lük skorla mağlup etti.Bu maçta Deniz Onat 23 sayı 10 ribaund ile en skorer oyuncu olurken,Dila Kurt 18 sayı 22 ribaundluk katkı verdi,Kübra Turan'ın 6 sayı 12 ribaundluk katkısı da önemli bir faktör.Bu sonuçlarla gruptan lider çıkmayı garantileyen takımımız çeyrek finalde Dsi-Antalta kazananı ile eşleşicek.Bu sefer madalyadan öte şampiyonluk yolu açık,başarılar takımımıza.
 
Takımımız Bugun Bağlar Belediyeyi 67-70 yenerek 3/3 yaptı ve Grup Lideri olarak çeyrek finale çıktı.Maçta Dila 19 Sayı 13 ribaund ile en skorer oyuncu olurken , Ece Deniz onat ise 13 sayı 7 ribaund ile oynadı . Bağlar Belediye de i Zilan Gülsüm 30 sayı 7 ribaund ile oynadı. Turnuva'daki şu 3 maça bakınca en dikkat çekici özelliğimiz ribaundlarımız şu ana kadar oynadığımız 3 maçtada rakiplerimizi ribaund konusunda ezdik.Bundan en büyük katkı kuşkusuz 3 maçta 63 ribaund çeken Dila'daydı.Takımı yeni yeni takip etmeye başlamama rağmen burda yazılanları okudukça ve tüm turnuvanın istatiklerine bakınca neden Madalya olmasın diyorum.Kızların yolu açık ! ve Sanırım Turnuvanın en zor grubundaymışız .
 
Grupta 3'te 3 yaparak lider çıktık rakibimiz Antalya Koleji olacak maç yarın saat 13:00'da 6 Mart Spor Salonu'nda oynanacak. O maçı da geçtiğimiz takdirde yarı finalde rakibimiz Çankaya Universitesi - Botaş maçını kazanan takım.

Takımımızın istatistik ortalamaları:

 
Sonuç olarak iyi başladık turnuvaya 3/3 yaptık zor bir grupta ama henüz en iyi oyunumuzu oynamıyoruz. Bugün çeyrek finalde Antalya Koleji ile oynayacağız. Bir terslik olmazsa kupa yolu Antalya-Botaş-Fenerbahçe olacak.

Dila şu ana kadar çok iyi bir performans sergiliyor. Deniz ve Elif de performans arttırdılar. En iyi derece gelecek gibi bu sene alt yapılardaki. Bu arada Fenerbahçe maçına ufak bir grup da olsa destek geldi, bizim maçlarda veliler dışında kızlarımız yalnız kalıyor, destek bekliyoruz Ispartalı Galatasaraylılardan :) Dönünce daha kapsamlı bir değerlendirme olacak tabii ki.
 
4/4! Küçük Kızlarda Yarı Finaldeyiz!

Galatasaray Küçük Kız Basketbol Takımı, Isparta'da düzenlenen Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası dördüncü günü 6 Mart Spor Salonu'nda Antalya Koleji'ni 53-75'lik skorla geçerek yarı finale yükseldi.

Takımımızın yarı finaldeki rakibi Çankaya Üniversitesi - Botaş arasındaki maçtan sonra belli olacak. Yarı final mücadelesi 26 Mayıs Cumartesi günü 6 Mart Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

GALATASARAY (75): Eda Şahin (1 asist), Meltem Yıldızhan 2 (3 ribaund), İrem Yalçın 4 (3 asist), Yaren Tuana Dinç 2 (1 ribaund, 2 asist), Kübra Turan 7 (3 ribaund), Büşra Turan 7 (2 ribaund), Ece Deniz Onat 11 (4 ribaund, 1 asist), Dila Kurt 14 (24 ribaund)(4.Maçta 4.DoubleDouble), Elif İrem Portakal 9 (7 ribaund, 5 asist), İlayda Başak Burkan 8 (2 ribaund, 2 asist), İrem Bilir 2 (2 ribaund), Yasemin Koç 9 (5 ribaund)

1. ÇEYREK: 15-16
2. ÇEYREK: 16-14 (31-30)
3. ÇEYREK: 13-27 (44-57)
4. ÇEYREK: 9-18 (53-75)

Takımımız yarı finalde Çankaya Üniversitesini rahat geçen Botaşspor ile yarın 17:00 'de 6 Mart Spor Salonuda final için oynayacak.
 
Yarı finalde Botaş'a kaybettik, ilk yarıdaki kötü oyundan sonra toparlanamadı kızlar, 3.lük maçında rakibimiz Doğa Koleji olacak.
 
Bugün 3. lük maçında Mersin Doğa Koleji'ni 79-64 yenerek 3. olduk, oyuncumuz Dila Kurt 14 sayı 20.5 (7.2 H, 13.3 S) ribaund ortalaması ile turnuvanın ribaund kraliçesi ve turnuvanın en iyi pivotu seçildi.

Aldığımız kupa bir tarafa sene başına göre gösterdiğimiz muhteşem gelişim bizi çok mutlu etti bu noktada da Halil hoca şahsında bütün teknik ekibi tebrik ederim. Atılıma devam.
 

Üst