İstersen donatalım dört bir yanı bayraklarla..
Tebrikler,o kadar güzel ki şu şampiyonluk,nasıl kusursuz anlatsam diye düşünüyorum.
Mesala Önder abi,kadın basketbolu onun gözbebeği gibi,en son ne zaman şampiyonluk gördü diye düşünüyorum? 2000 senesi olduğunu araştırarak buluyorum,henüz daha benim yaşımdayken.13 senedir peşinde altyapı-üstyapı dahil şampiyonluk görmeden,bugün Tanju abiyle birlikte Çanakkale'delerdi.Gün sizin gününüz abilerim!
Kulübün ve taraftarın kadın basketbol şubesine pek iyi tavır almadığı günlerde böyle bir motife ihtiyacımız vardı,Yenilmez Armada! Bu takım bu sene önüne kim gelirse gelsin yendi,hemde ezeli rakibini defalarca..
Takıma gelelim.Dirayetli,hızlı oynamayı seven,savunma kaynaklı hücumla yaşayan,bire bir savunmayı gayet iyi yapan,zone'a karşı hücum edebilen,size problemi yaşamayan,fark 25'ken sakatlanma pahasına topa atlayan ve ciddi yetenekli ellere de sahip olan bir takıma sahibiz.Basketbolun doğrularına bu kadar net sadık kalınca,başarıya ulaşıyorsunuz,20 maç üst üste kazanıyorsunuz ve rakibinizi hiç yaklaştırmıyorsunuz.
Özel değerlendirmelere geçecek olursak..
Öykü Taşkın: O ne güzel guard duruşu öyle,safiyane bir Galatasaraylı basketbolcu da ne istiyorsanız bende var duruşu o.Yaşı çoğu oyuncudan küçük olmasına rağmen bu kategoride en olgun isimdi bence.Skor ve ribaund katkısı gayet iyi seviyede,bire bir savunmada rakibin en iyi oyuncularını tutabilir,oyun kurmada ciddi sorumluluklar alabilir,hücumu şekillendirebilir,penetreyle potaya gidebilir ve düzgün şekilde bitirebilir.Sadece biraz şut mekaniğinde sorun olabilir diye düşündüm fakat serbest atışları çok yüzdeli attı.Ödül alamadı diye üzülmesin,seneye tüm ödülleri süpürecek.Ciddi potansiyel.(Sene içinde Tanju abi,Caferağada rahatça hızlı hücumda 3'lük soktuğunu söylemişti)----> A takım seviyesinde görmek istediğimiz bir olaydır.
Eda Şahin: Asist Kraliçesi ve En İyi Guard.Geçen seneye göre hızına hız katmış.Fundamental özelliklerini geliştirmiş.Fiziğini de vasat seviyeye ulaştırdığını söyleyebilirim.Hızlı çıkışlarda Xfactor oluyor,top sürme yetisi artısı.Savunma konusunda kendisini geliştirebilir umarım.Suratında maske vardı,taraftar özel sever böyle oyuncuları.Maske demek ekstra mücadele demektir,acaba maske olmasa asist sayısı daha mı yüksek olurdu? Çok güzel iki ödül aldı,tebrikler.
Meltem Yıldızhan : En Değerli Oyuncu ve En İyi Forvet ödüllerinin sahibi.Takımın skor yükünü çekiyor.Geçen seneye göre kendini müthiş geliştirmiş.İyi özelliklerini sivriltmiş ve kendi yaş kategorisinde en iyi o yapıyor o işleri.Potaya net gidiyor,bitiriyor.Penetre üstü orta mesafe şutunu iyi kullanıyor.Tüm sahayı topla kat edip sayıyı buluyor(bunu yapmaya çalışanlar genelde bu kategoride top kaybı yaparlar) Çok umutluyuz kendisinden,bize İrem Naz Topuz'u anımsattı bu performansı.
Büşra Turan:Aslında iki kişilik oynadı turnuva boyunca,ikizi Kübra Turan'ın omuz sakatlığı sebebiyle.Hangisi daha iyi diye sorulursa,ikisi birbirinden iyi cevabıyla karşılaşıyoruz.Büşra ödül alamadı bu turnuvada ama hak etti kesinlikle.Ödül alamamasının sebebi,ödüllerin azlığından kaynaklıyor.Geçen sene mücadelesiyle öne çıkıyordu Büşra,bu sene yeteğini de işin içine kattı.Vickie Johnson'ı anımsatan orta mesafe şutları ve bugün tüm sahayı geçip attığı Kukoc turnikesiyle aklıma kazındı.
Koç Halil Demirbilek:Ne desem eksik kalır,Botaştayken A takım başantrenörlüğünden buraya geldi.2 senede yenilmez armada takımı oluşturdu.Takım oyunu olarak küçük takımın seviyesinin ötesinde bir oyun var.Oyunculara baktığımızda sene başı-sene sonu arasında muazzam gelişim var.13 senedir şampiyonluk kupası görmeyen şubeye,getirdi kupayı.Bu adam benim için Brian Birch,Coşkun Özarı,Fatih Terim,Jupp Derwall,Aydan Siyavuş,Oktay Mahmuti gibi artık,etrafında kitleselleşmek istiyorum.Ekrem Hocamız ve Halil Hocamız olduğu sürece klüp bünyesinde kadın basketbol şubesinde güzel şeyler olacağına dair hep umudum olacak.
Umudum,hayalim,her şeyim Galatasaray'dan isteğim..
* 2 Haziran Pazar 2013 Galatasaray Küçük Basketbol Takımı Halil Demirbilek Yönetiminde Türkiye Şampiyonu
* 24 Mart 2023 Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Ekrem Memnun ve Halil Demirbilek Yönetiminde Euroleague Şampiyonu
Ben bugün amatör branş şampiyonluğu gördüm,alışkında değilim,duygusallaştım haliyle,teşekkürler emeği geçenlere..