Küçük Kız Takımı (2012-2013 Sezonu ŞAMPİYONU)

İlk maçta çok denk geçen maç sonunda 8 farkla galip gelmişken, şimdi maçın her anını domine eden isterse 40 fark civarı bitirebilecek bir takımı görmek mutluluk verici. Burada hep yazıyoruz takım her geçen gün gelişiyor diye, çok somut örneği de bu maçtır, aramızda inanılmaz fark vardı rakibimizle, oyunculara ve teknik heyete tebrikler.
 
Bugün Caferağa'da oynanan maçta takımımız Basketbolun Yıldızları karşısında 73-34 galip geldi. Takımımızı eski maçlara nazaran kötü bulduk bu maçta, rakibin zayıf olmasının da etkisiyle rehavet vardı sanırım ama her maçın önemli olduğu, oyuncuların geliştirildiği ortamda konsantre olmaları gerekiyor tabiki de. Zaman zaman set hücumlarında iyi setler gördük ama özellikle savunmada fast breakleri durdurmakta sıkıntı yaşadık.
 
Takımımız Ortaokul Türkiye finalinde Meltem Yıldızhan'ın (Mvp) bitime üç saniye kala bulduğu isabetle Fenerbahçe küçük takımı oyuncularından oluşan İA Ornekal İOO'nu 46-45'lık skorla yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.Meltem 14 sayı,Kübra Turan 15 sayı ve Öykü Taşkın 9 sayı ile en skorer üçlümüz oldular.Bu sezon 3'üncü kez Fenerbahçe'yi mağlup eden takımımızı tebrik ediyorum.Milli takım adayı olan bir sürü oyuncumuz olduğunu belirtmeden geçmeyelim ve Halil Demirbilek yönetiminde nice nice başarılara diyerek bitireyim.Darısı Türkiye Şampiyonasına!
 
Son periyot bir ara 14 fark geriye düşmüşüz ve oradan çevirmişiz maçı, ne desek boş bu takıma helal olsun hepsine! Maçın en skorer oyuncusu olan Kübra Turan'ın bitime 10 saniye kala aldığı sert müdahelenin devamında omzu çıkmış, çok talihsiz bir durum oyuncu için ve takımımız için. Bu tarz sakatlıklar uzun süreli olabiliyor, şampiyonaya yetişmesi zor olacak. Daha önemlisi oyuncunun geleceği burada, ameliyat ve fizik tedavi seçeneği var, fizik tedavide şampiyonaya yetişme ihtimali olabilir belki ama bu sakatlığın nüksedip devamlılık arz edebilmesi sebebiyle çok riskli bir seçenek olur o. Doktorlarımız kararı vereceklermiş 1 haftaya, inşallah oyuncunun geleceğini kötü etkileyecek risk alınmaz, önümüzdeki senelerde lazım bize Kübra. Geçmiş olsun Kübra kardeşimize.

Halil hocaya ve oyunculara tebrikler, milli takım adayı oyuncularının olduğunu görmek çok sevindirici, gelişimlerini sürdürecekler inşallah ve ileride A takımda görme fırsatı bulacağız bu oyuncularımızı.
 
Halil hoca ve tüm takıma tebrikler. Kübra'ya çok büyük geçmiş olsun umarım kronikleşecek bi sakatlık olmaz bir an önce geçer. Bu jeneresyonda çok önemli oyuncular var takımımızda umarım çalışmaya devam edip A takıma kadar yükselirler.
 
Şampiyon kızlarımız Cumartesi günü Fenerbahçe ile saat 13:00'de Bayrampaşa Spor Salonu'nda maça çıkıyor, kazanırsak İstanbul Şampiyonu olarak bitireceğiz, kaybedersek de ikili averajı vermediğimiz takdirde son hafta oynayacağımız İstanbul Universitesi'ni yenersek lider bitiririz gene ligi ve Türkiye Şampiyonası'na da İstanbul Şampiyonu olarak gitmiş oluruz, takımın en önemli isimlerinden Kübra Turan'ın yokluğunda kritik sınav şampiyona öncesi önemli veri bu maç.
 
Fenerbahçe'yi rahat yendik ve İstanbul Şampiyonu olduk bitime 1 maç kala, namağlup şekilde kapatacağız inşallah sezonu. Türkiye Şampiyonası'na o şekilde gidip orada da favori olduğumuzu gösterdik bugünkü maçla. Okullarda kazandığımız final bugüne yansımış bariz bir şekilde belli, psikolojik olarak üstünlük gördüm ben sahada duruş, oyuncuların güveni açısından, ilerisi için çok önemli durum.

Maça gelince Kübra'nın olmaması hücumda dengemizi çok bozdu ve zorlandık hücumda ama savunmada rakibe çok iyi hazırlanmış takımımız, savunma taktiğimiz, 2 oyuncularına aldığımız önlemler, oyuncuların müthiş mücadelesi ayakta tuttu takımı, savunma odaklı hızlı hücumlar da 2 takım arasındaki farkı yarattı diyebilirim. Guardlarımız beraber oynadıklarında gayet iyi yönettiler takımı, top kaybını o dönem azaltabildik, Meltem, Büşra ve İrem'in de daha fazla sorumluluk almaları lazım hücumda Kübra'nın yokluğunda şampiyona açısından çok kritik durum. Takımımıza tebrikler, nazar değmesin inşallah şampiyonada da şampiyonluk getirecek kızlarımız.
 
Uzun zamandır Altyapı maçlarını takip ediyoruz elimizden geldiğince, Fenerbahçe'yi gerek Bayrampaşa'da gerekse Karşıda Caferağa'da bu kadar rahat yenen takım görememiştik. Oyunculardaki olumlu gelişim ve namağlup İstanbul şampiyonluğu için tüm takım ve tabiki en büyük pay sahibi Halil hocamızı yürekten tebrik ediyorum.

Çanakkale de Türkiye Şampiyonluğu kupasını kaldırırken görüşmek üzere...
 
Türkiye Şampiyonası

Galatasaray Küçük Kız Basketbol Takımı'nın katılım göstermeye hak kazandığı 28 Mayıs – 2 Haziran 2013 tarihleri arasında Çanakkale'de düzenlenecek olan Küçük Kzılar Türkiye Şampiyonası’nın fikstürü belli oldu.

Takımımız A Grubu'nda İl Milli Eğitim, Antalya Koleji ve Menemen Belediyesi ile mücadele edecek.
Küçük Kız Takımımızın maç programı şu şekilde;
28 Mayıs Salı
11.00 İl Milli Eğitim - Galatasaray (Anafartalar S.S.)

29 Mayıs Çarşamba
11.00 Galatasaray - Antalya Koleji (18 Mart S.S.)

30 Mayıs Perşembe
17.00 Galatasaray - Menemen Belediyesi (Anafartalar S.S.)

Dört grupta 16 takımın mücadele ettiği şampiyonada gruplarında ilk ikiye giren takımlar Çeyrek Finale yükselecek. Çeyrek Final maçları 31 Mayıs Cuma, Yarı final maçları 1 Haziran Cumartesi ve Final maçları 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.le yükselecek. Çeyrek Final maçları 31 Mayıs Cuma, Yarı final maçları 1 Haziran Cumartesi ve Final maçları 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.
 
Türkiye Şampiyonası ilk maçında Küçük Kız takımımız İl Milli Eğitim Spor'u 89-19 mağlup ederek turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.Capraz grubumuzda Mersin-Ted-Cankaya Uni-Besiktas takimlari var.Final yolu acik demiyorum,direk sampiyonluk istiyorum kizlardan.
 
Çankaya Universitesi'ni 63-25 yenen takımımız yarı finale çıktı, rakip ise Fenerbahçe olacak. Takımımıza başarılar, namağlup şekilde şampiyon olacağız inşallah.
 
Galatasaray 62-54 Fenerbahçe

Bugün final maçı saat 16:00'da Anafartalar Spor Salonu'nda oynanacak, rakip İstanbul Universitesi.
 
Çanakkale’de düzenlenen Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda Galatasaray, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada İstanbul Üniversitesi’ni 63-39’luk skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.



Çanakkale’de düzenlenen Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda Galatasaray, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada İstanbul Üniversitesi’ni 63-39’luk skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Galatasaray adına Meltem Yıldızhan 14 sayı- 15 ribaund ve Öykü Taşkın da 13 sayı- 10 ribaund ile double double yaparken, Büşra Turan 16 sayı- 8 ribaund ve Ece Nur Aydın da 8 sayıyla maçı tamamladı.

İstanbul Üniversitesi’nde ise İrem Has 6 sayı- 6 ribaund, Neslişah Cora 6 sayı- 5 ribaund ve Aleyba Baday ile Zeynep Duru da 6’şar sayıyla mücadeleyi noktaladı.

Galatasaray – İstanbul Üniversitesi maçının istatistiği için tıklayınız

BİREYSEL ÖDÜLLER
Asist Kraliçesi: Eda Şahin / Galatasaray S.K.

Ribaund Kraliçesi: İnci Güçlü / Adana Botaş S.K.

Sayı Kraliçesi: Yağmur Kübra Taşar / Şehit Öğretmenler İ.Ö.O. S.K.

En iyi Guard: Eda Şahin / Galatasaray S.K.

En İyi Forvet: Meltem Yıldızhan / Galatasaray S.K.

En İyi Pivot: İnci Güçlü / Adana Botaş S.K.

En Değerli Oyuncu: Meltem Yıldızhan / Galatasaray S.K.

Turnuva Sıralaması
1. Galatasaray S.K.
2. İstanbul Üniversitesi S.K
3. Fenerbahçe S.K.
4. Antalya Koleji S.K
5. Adana Botaş S.K.
6. Beşiktaş Jimnastik S.K.
7. Barbaros S.K.
8. Çankaya Üniversitesi S.K.
9. Mersin Ted Koleji S.K.
10. Karadeniz Ereğli Bld. S.K.
11. Menemen Belediyesi S.K.
12. Konak Belediyesi S.K.
13. Eryaman Basketbol S.K.
14. Kocaeli 50. Yıl İ.Ö.O. S.K.
15. Şehit Öğretmenler İ.Ö.O. S.K.
16. İl Milli Eğitim S.K.
 
İstersen donatalım dört bir yanı bayraklarla..

Tebrikler,o kadar güzel ki şu şampiyonluk,nasıl kusursuz anlatsam diye düşünüyorum.

Mesala Önder abi,kadın basketbolu onun gözbebeği gibi,en son ne zaman şampiyonluk gördü diye düşünüyorum? 2000 senesi olduğunu araştırarak buluyorum,henüz daha benim yaşımdayken.13 senedir peşinde altyapı-üstyapı dahil şampiyonluk görmeden,bugün Tanju abiyle birlikte Çanakkale'delerdi.Gün sizin gününüz abilerim!

Kulübün ve taraftarın kadın basketbol şubesine pek iyi tavır almadığı günlerde böyle bir motife ihtiyacımız vardı,Yenilmez Armada! Bu takım bu sene önüne kim gelirse gelsin yendi,hemde ezeli rakibini defalarca..

Takıma gelelim.Dirayetli,hızlı oynamayı seven,savunma kaynaklı hücumla yaşayan,bire bir savunmayı gayet iyi yapan,zone'a karşı hücum edebilen,size problemi yaşamayan,fark 25'ken sakatlanma pahasına topa atlayan ve ciddi yetenekli ellere de sahip olan bir takıma sahibiz.Basketbolun doğrularına bu kadar net sadık kalınca,başarıya ulaşıyorsunuz,20 maç üst üste kazanıyorsunuz ve rakibinizi hiç yaklaştırmıyorsunuz.

Özel değerlendirmelere geçecek olursak..

Öykü Taşkın: O ne güzel guard duruşu öyle,safiyane bir Galatasaraylı basketbolcu da ne istiyorsanız bende var duruşu o.Yaşı çoğu oyuncudan küçük olmasına rağmen bu kategoride en olgun isimdi bence.Skor ve ribaund katkısı gayet iyi seviyede,bire bir savunmada rakibin en iyi oyuncularını tutabilir,oyun kurmada ciddi sorumluluklar alabilir,hücumu şekillendirebilir,penetreyle potaya gidebilir ve düzgün şekilde bitirebilir.Sadece biraz şut mekaniğinde sorun olabilir diye düşündüm fakat serbest atışları çok yüzdeli attı.Ödül alamadı diye üzülmesin,seneye tüm ödülleri süpürecek.Ciddi potansiyel.(Sene içinde Tanju abi,Caferağada rahatça hızlı hücumda 3'lük soktuğunu söylemişti)----> A takım seviyesinde görmek istediğimiz bir olaydır.

Eda Şahin: Asist Kraliçesi ve En İyi Guard.Geçen seneye göre hızına hız katmış.Fundamental özelliklerini geliştirmiş.Fiziğini de vasat seviyeye ulaştırdığını söyleyebilirim.Hızlı çıkışlarda Xfactor oluyor,top sürme yetisi artısı.Savunma konusunda kendisini geliştirebilir umarım.Suratında maske vardı,taraftar özel sever böyle oyuncuları.Maske demek ekstra mücadele demektir,acaba maske olmasa asist sayısı daha mı yüksek olurdu? Çok güzel iki ödül aldı,tebrikler.

Meltem Yıldızhan : En Değerli Oyuncu ve En İyi Forvet ödüllerinin sahibi.Takımın skor yükünü çekiyor.Geçen seneye göre kendini müthiş geliştirmiş.İyi özelliklerini sivriltmiş ve kendi yaş kategorisinde en iyi o yapıyor o işleri.Potaya net gidiyor,bitiriyor.Penetre üstü orta mesafe şutunu iyi kullanıyor.Tüm sahayı topla kat edip sayıyı buluyor(bunu yapmaya çalışanlar genelde bu kategoride top kaybı yaparlar) Çok umutluyuz kendisinden,bize İrem Naz Topuz'u anımsattı bu performansı.

Büşra Turan:Aslında iki kişilik oynadı turnuva boyunca,ikizi Kübra Turan'ın omuz sakatlığı sebebiyle.Hangisi daha iyi diye sorulursa,ikisi birbirinden iyi cevabıyla karşılaşıyoruz.Büşra ödül alamadı bu turnuvada ama hak etti kesinlikle.Ödül alamamasının sebebi,ödüllerin azlığından kaynaklıyor.Geçen sene mücadelesiyle öne çıkıyordu Büşra,bu sene yeteğini de işin içine kattı.Vickie Johnson'ı anımsatan orta mesafe şutları ve bugün tüm sahayı geçip attığı Kukoc turnikesiyle aklıma kazındı.


Koç Halil Demirbilek:Ne desem eksik kalır,Botaştayken A takım başantrenörlüğünden buraya geldi.2 senede yenilmez armada takımı oluşturdu.Takım oyunu olarak küçük takımın seviyesinin ötesinde bir oyun var.Oyunculara baktığımızda sene başı-sene sonu arasında muazzam gelişim var.13 senedir şampiyonluk kupası görmeyen şubeye,getirdi kupayı.Bu adam benim için Brian Birch,Coşkun Özarı,Fatih Terim,Jupp Derwall,Aydan Siyavuş,Oktay Mahmuti gibi artık,etrafında kitleselleşmek istiyorum.Ekrem Hocamız ve Halil Hocamız olduğu sürece klüp bünyesinde kadın basketbol şubesinde güzel şeyler olacağına dair hep umudum olacak.

Umudum,hayalim,her şeyim Galatasaray'dan isteğim..
* 2 Haziran Pazar 2013 Galatasaray Küçük Basketbol Takımı Halil Demirbilek Yönetiminde Türkiye Şampiyonu
* 24 Mart 2023 Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Ekrem Memnun ve Halil Demirbilek Yönetiminde Euroleague Şampiyonu

Ben bugün amatör branş şampiyonluğu gördüm,alışkında değilim,duygusallaştım haliyle,teşekkürler emeği geçenlere..
 
Bu takım tam bir Yenilmez Armada oldu. Teşekkürler çocuklar, sizinle ve hocanızla gurur duyuyoruz. İnşallah hepinizi ileriki yıllarda A takımımızda izleyebiliriz.

Yaş sınırlamasını tam bilmiyorum ama eğer bu takımdaki oyuncuların çoğu gelecek sene Yıldız kategorisine çıkacaksa mutlaka başlarında Halil hoca olmalı.
 

Üst