Küçük Kız Takımı (2012-2013 Sezonu ŞAMPİYONU)

Geçen sene bu kategoride bronz madalya almıştık ve o takımın yarısı bu sezon da oynayacak, hayırlı bir sezon geçirmemizi dilerim. Kadrolar ve maç bilgilerini güncel şekilde bulabilirsiniz.
 
İstanbul Universitesi'ni 61-53 ile yendik, hedef rakiplerden biriydi Universite önemli galibiyet aldık. Geçen seneki oyuncularımızdan kadroda olanlardaki gelişme göze çarpıyor, yeni transfer 10 numaralı formayı giyen oyun kurucu Öykü de oldukça dikkatimizi çekti, 2000 doğumluymuş ileride adından söz ettirir, Meltem ile beraber bugün en dikkat çeken isimdi.
 
Uzunca bir süre sonra Caferağa'da galibiyet görmek,güne galibiyetle başlamak çok güzel oldu.İlk yarıda potaya gitmek yerine dış şuta fazla yöneldik ve hem ilk hem de ikinci çeyrek başa baş bir oyunun ardından 24-23 geride girdik devre arasına.İlk yarıda Öykü takımı sırtlayan oyuncu oldu diyebiliriz.Takımın hücumda en önemli isimlerinden Meltem çok erken 3 faule ulaşınca bugün çok az süre aldı.İkinci yarıda daha çok potaya gidip,hızlı hücumlardan da kolay sayılar bulunca farkı çift hanelere taşıdık.Eda bugün hem önemli bir sayı katkısı verdi,hem de takımı çok iyi yönetti.Maçın son bölümünde baskıya karşı top kaybı yapmadan hem süreyi çok güzel kullandı,hem de hücumda doğru tercihler yaptı.Geçen sene kendinden 1 yaş büyüklerle oynarken fiziğinin de dezavantajıyla çok ön plana çıkamıyordu ama bu sene top hakimiyeti,driblingi göze çarpıyor.Ek olarak özellikle 2. yarıda İkizler-Büşra ve Kübra- hem hücumda hem de savunmada çok etkiliydi.İrem de hem savunmada pota altını çok iyi kapattı,hem de ribaundlarda çok etkiliydi.Maç sonunda çok stres yaşamadan 52-46 galip ayrıldık maçtan.Henüz sezon başı olmasına rağmen Beşiktaş,Üniversite ve Fenerbahçe galibiyetleri ile takım ne durumda olduğunu gösterdi,bundan sonrası için de başarılar.
 
Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, çok önemli bi galibiyet alındı geçen seferde söylemiştim kadın altyapılarında bırakın FB galibiyetini başa baş mücadele bile sayılıdır. Burada işleri tersine çeviren adamı, Halil hocayı bir kez daha tebrik ederim. Geçen sene çalıştırdığı küçük takımdan yıldız olan oyuncuları Fb yi yendi şimdi kendi takımı Caferağa'da galip geldi.

Oyuncu özelinde bakacak olursak arkadaşlarından 1 yaş küçük olmasına rağmen takımin saha içinde liderliğini yapan Öykü bence gerçekten çok değerli bi kumaşa sahip bu maçtada çok önemli işler yapmasına rağmen Öykü özelinde değerlendirirsek vasat bi performans sergiledi, onu kulübümüze kazandıranlara teşekkürü borç bilirim. Kübra ve Büşra'nın galibiyete katkısı üst düzeyde oldu, Kübra'nın orta mesafeleri Büşra'nın ribaundları onlarda çok çok iyi oynadılar gerçekten. Eda'dan bahsetmezsek olmaz baskıda çok iyi top çıkardı kritik noktalarda verdiği sayı katkısı ile Fenerbahçe'nin dönmesine izin vermedi. Meltem erken faul problemine girince oynayamadı ama biliyoruz ki Meltem bu takımın yıldızı onun da katkı verdiği bi maç olsaydı herhalde 20 lik falan yapardık.

Çok güzel takımımız var geleceğe umutla bakıyor insan. Emeği geçen herkese teşekkürler.
 
İlk defa bir alt yapı maçına gittim , galibiyetle başlamak çok güzel oldu.Takımı gerçekten beğendim caferağadan galibiyetle dönmeleri ile bizi mutlu ettiler.Maçta bir tek Meltem , Öykü ve Eda'nın isimlerini ezberleyebildim.Guardlarımız gerçekten çok iyi , topu kolay kolay kaybetmiyorlar baskıları iyi aştılar.Öykü sadece biraz daha fazla kafasını kaldırarak oynamalı. İsimlerini bilmediğim için affola 8 ve 9 numaralarımız yürek koydular resmen maçta.Savunmada hücumda yapılması gereken ne varsa yaptılar.

Üst üste galibiyetlerle lige başlamışız umarım arkası kesilmez
 
İstanbul Universitesi maçında olduğu gibi ilk yarı denk maç oldu, karma 5'e geçince ikinci yarı birbirini daha iyi tanıyan oyuncularla oynamayı tercih etti Halil hoca. İlk yarıda maçın denk geçmesinde hakemlerin de etkisi büyüktü, saçma sapan faullerle rahat sayı imkanı sağladılar Fenerbahçe'ye. Ayrıca ilk yarılarda 2 maçtır böyle olmasının sebebi bu oyuncuların ilk defa bu sene bir arada oynaması. Son yıldız derbisinde olduğu gibi 2.yarıda rotasyonu dar tuttuk, takıma yeni katılan isimler ilerleyen günlerde iyice alışacak ve onlar da ligin 2.yarısındaki önemli maçlarda daha çok süre alacaklar muhakkak. Maçın ilk yarısında guardlarımız Öykü ve Eda baskıya karşı iyi iş çıkardılar, Öykü hücumda da çok iyiydi ilk yarı. İkinci yarıda karma 5'te de hücumda Büşra epey iyi işler çıkarttı kendi şutunu yaratıp kritik sayılar attı, Kübra ve İrem de ribaundlarda çok etkili oldular, İrem'in savunması da oldukça iyiydi ama hücumda basit topları bitiremedi, geçen sene ağır sakatlık geçirmişti maç oynadıkça o toplar daha yüksek yüzdeyle girecektir. Eda maçın 2.yarısında da çok iyi oynadı bence, şanssız şekilde çemberin içinden topları da fazlaydı. Meltem ilk yarı 3 faul aldıktan sonra 2.yarıda çok süre alamadı sahadaki 5 mükemmel oynayınca ama onun da potansiyelini biliyoruz. Son periyota kadar dengede giden maçı son periyotta rahat bir oyunla kazandık. Geçen sene minik takımda oynayan kardeşlerimizin ismini şimdilik ezberleyemedik kusura bakmasınlar o yüzden onlar hakkında bir şey diyemedim. İstatistik de tutarız ileride herkesi tanıyınca.

En güçlü 3 rakibi ilk 3 maçta geçmeyi başardık bu maçtan sonra, geçen sene minik takımda oynayan oyuncular da fazla süre alıp kendilerini gösterecekler. Onları da tanımaya başlayacağız çok süre aldıkça ve eminim ki oradan da çok iyi katkılar alacaz ilerleyen günlerde, çünkü o jenerasyonumuzun da kuvvetli olduğu söyleniyordu. Tebrikler aslan parçalarına, gördüğüm kadarıyla potansiyelimiz Fenerbahçe'nin de ilerisinde, 2-3 ay sonra onlarla aramızdaki fark bence açılacak ama zaman gösterir tabi emin konuşmayalım şimdilik.

Geçen sene de takımda olan isimler: Eda Şahin, İrem Bilir, Büşra Turan, Meltem Yıldızhan, Kübra Turan

Küçük takıma bu sene katılanlar: Ecenur Aydın, Aleyna Aydos, Öykü Taşkın, Tuğba Yaman, İlayda Saner, Ezgi Sarıözüm, Ecem Türkcan.

Eda Şahin 4 sayı, İrem Bilir 7 sayı, Ecenur Aydın 2 sayı, Büşra Turan 16 sayı, Meltem Yıldızhan 5 sayı, Aleyna Aydos 2 sayı, Öykü Taşkın 10 sayı, Kübra Turan 6 sayı, Tuğba Yaman, İlayda Saner, Ezgi Sarıözüm, Ecem Türkcan

Skor dağılımını resmi siteden aldım.
 
Altyapı takımındaki oyuncuların değerlendirilme yazılarını okudukça gelecek emin ellerde diyorum. Başlığa yazan kişi sayısını görünce parkenin geleceğinin yanısıra tribünün geleceği de emin ellerde diyor insan..

Başta -anlaşılan o ki takımda büyük emeği var- Halil Hoca olmak üzere emeği geçenlere ve tribünde armayı desteklemeye giden arkadaşlara can-ı gönülden teşekkürler.
 
Beşiktaş'ı 61-36 yenen takımımız 8/8 yaparak liderliğini korudu, ilk yarısı zor geçen maçta 3.periyotun ortalarından itibaren aldık kontrolü ve farkı açarak rahat bir galibiyet aldık, tebrikler takıma, namağlup bitecek inşallah normal sezon.
 
Galatasaray 52-44 Fenerbahçe


Caferağa Spor Salonu'ndaki maçta Fenerbahçe'yi bu sene 2.defa yendik ve namağlup ünvanımızı sürdürdük. Oyuncuların yüreklerine sağlık, onları hazırlayan teknik heyete de tebrikler, her geçen gün büyüyen ve gelişen oyuncular görmek çok mutlu ediyor, geleceğimiz parlak bu aslanlarla.

Maç boyu domine ettik oyunu, Fenerbahçe sürekli kovaladı farkı 2'ye çektiler zaman zaman ama oyunun kontrolü hep bizdeydi. Çok iyi savunma yapmamıza rağmen hakemlerin basit faul çalmaları sebebiyle çok önemli oyuncularımız uzun süre sahada kalamadılar, zaten ilk 5'ten 3 oyuncu 5 faul aldı, ona rağmen ilk maça göre daha rahat şekilde kazandık bence, onlardan daha iyi takım olduğumuz oyunun her anında belliydi. Şöyle ki attıkları 44 sayının en az 20'si serbest atıştandı. Toplam 35 faulle tamamladık maçı, rekor olabilir belki de. Maç boyu en olumsuz nokta ise şut attıktan sonra tüm oyuncularımızın hücum ribaunduna gidip uyuması ve arkayı boş bırakması oldu. O pozisyonlarda rakip çok kolay fast breakler buldu, neyse ki son anda yetiştik bazı pozisyonlarda ve aza indirgedik o sayıları.

Şampiyonaya kadar takımın gelişeceğine ve orada da en büyük favori olarak turnuvaya katılacaklarına inancım tam.
 
Maça gidemedim bu sefer ama kızlar yine aynı tarifeyi uygulamış ellerine sağlık. Hakemlerde engelleyememiş :)
 
ha ha psikolojik, kaotik maotik hiç bir şey engellemiyor maşallah fenere aynı taifeyi uygulamada. en çok voleybolcularımıza seviniyordum bu genç kızlarımızda gurur duyulacak işler yapıyorlar. maşallah ..
 
Galatasaray 74 - 45 İstanbul Üniversitesi ( 20 Ocak )

Ahmet Cömert'te oynanan maçta, ilk çeyrek kafa kafaya(14-13) geçmesine rağmen ikinci çeyrekteki ikinci 5'imizle ilk yarı sonucunda(36-17) farkı baya açtık. İkinci yarıdaki gevşemeler olmasa 40 sayı farkı çok rahat bulacağımız maçı 29 sayı fark ile aldık.

Takımımız ciddi anlamda çok iyi. Bunda Halil Hoca'nın katkısı yadsınamaz. Takıma fazlasıyla emek verdiği ortada.

Maçla alakalı dikkatimi en fazla çeken şeyse, İstanbul Üniversitesi'nin koçuydu. Herhalde kendisi Türkiye'de tektir. Bu kadar çok bağıran, oyunun her anına aşırı şekilde müdahale eden başka bir koç görmemiştim. Ama 2. yarı bu bağırması sükunete evrilince daha rahat bir maç izledik.
 

Üst