Lokomotiv Kuban 91 - Galatasaray M.P. 66

Ligin yanısıra Avrupa kulvarına da hızlı bir başlangıç yapan takımımız Rus temsilcisi L. Kuban´a konuk oluyor. 21 Kasım Çarşamba günü oynanacak karşılaşmanın başlama saati 18:30.

Calathes ve Galatasaraylıların yakından tanıdığı S. Jasaitis gibi tecrübeli isimlerin bulunduğu Lokomotiv Kuban´ın kadrosu:

4 GRIGORYEV, MAXIM
5 BROWN, DERRICK
7 SHABALKIN, NIKITA
8 SAVRASENKO, ALEKSEY
9 KALNIETIS, MANTAS
10 BYKOV, SERGEY
11 LIKHODEY, VALERY
12 ZUBKOV, ANDREY
13 JASAITIS, SIMAS
14 KOLYUSHKIN, MAXIM
15 BARON, JIMMY
22 MARIC, ALEKS
24 TRAORE, ALI
33 CALATHES, NICK
45 SHELEKETO, MAXIM

Zor şartlar altında oynayacağız galiba maçlarımızı. Ergin Hoca'nın dûnkû sôzlerinden bunu anladım. Rakip takım bu sene karşılaşacağımız belki de en hazır ve son takım olacak. Sanırım eurocup'ın en çok sayı atan takımı. Bu maçı kazanırsak eğer savunmamız ile kazanacağız bence. Ôzellikle bûtûn oyuncularımızdan maksimim verim almalıyız. Calathes,Baron,Simas,Maric gibi çok etkili bir oyuncuları var. Ûst düzey savunma yapmamız gerekecek. Ribaunt konusuna çok iyi odaklanmak gerekecek. Bir başka husus ise bizim dış adam savunmamızı bu maçta daha iyi yapmamız lazım. Dış adam savunması gôzlemlediğim kadarıyla bu sene bizim en zayıf noktamız. Kuban ise eurocupta üçlûk yûzdesi en yûksek takım. Mutalaka ama mutlaka ciddi ônlem almalıyız bu konuda. Yoksa Allah muhafaza bûyük bir hezimete uğrarız. Bu maç bence dônûm noktamız olacak. Bu maçı alırsak işte o zaman herkes bizden korkacak. Başarılar diliyorum takıma. Ergin Hocaya,teknik ek

Aleks Maric çok beğendiğim,sezon başında alınmasını çok istediğim bir uzundu.Çok dikkat etmeliyiz kendisine.

İyi bir kadroları var,umarım kazanırız.

Arkadaslar Krasnodardan yaziyorum..Ve bu otel konusunda herkesi bilgilendirmek istiyorum..Basketbol cevrem genis oldugundan Lokomotiv Kubanda calisan Aleksey Dudnik isimli arkadasimdan ( Marketing Sorumlusu) biraz once telefondan konusurken konuyu acikladim.Otel bulunamadigindan sikayetci oldugumuzu soyledim.O da bana birazdan internete girecegini ve bazi seyler aciklayacagini yazdi..Ve size Ergin Atamanin sikayet ettigi otel-kalacak yer sikintisinin perde arkasi..

Алексей Дудник
Я очень расстроен((
Я звонил в клуб и вот что мне сказали:
Два месяца назад ваш клуб предупреждали о том что нужно бронировать отель и что будет коллапс, но сотрудники галатасарая не реагировали, а теперь пишут лож и неправду, если будет жалоба, мы просто покажем письма

Ben cok uzuldum..
Simdi biraz once klubu aradim arkadaslarimi,bana denen bundan 2 ay once klubunuzu konu ile ilgili bilgilendirdik ve onceden otel rezervasyonu yapilmasi konusunda uyarida bulunduk.Ama bu bilgilendirmeye istinaden klubunuzden herhangi bir kisi bizimle irtibata gecmedi.Simdide ulu orta hayali seyler soyleniyor.Galatasarayin Ulebe sikayeti olursa sayet elimizdeki yaziyi 2 ay once gonderilen kanit olarak gosteririz.

Bu konusmalardan da anlasildigi uzere ortada buyuk bir ihmakarlik oldugu kesin..Murat Ozyer el salla diyorum baska da bir sey demiyorum... Krasnodardan iyi geceler.

Olay Onur beyin anlattığı gibi gerçekleşmişse, Kuban'a b.k attığım için haksızlık etmişim diyebilirim. Adamlar üzerine düşeni yapmış.

Bu sezonki en ciddi sınavımıza çıkacağımızı düşünüyorum. FB Ülker ve Efes maçlarından bu kadar çekinmemiştim açıkçası. Adamların kadrosu çok iyi bir defa; Kalnietis, Calathes, Jimmy Baron, Jasaitis, Maric gibi kalite isimler var. Kesinlikle -aynı bizim gibi- Euroleague seviyesinde bir takım kurmuşlar. Bir de ters bir yerde deplasman, üstüne konaklama sıkıntısı eklendi.

Çok keyifli bir mücadele izleyeceğiz. Yenilmez armadaya başarılar.

Yay gerisinden iyi atıyorlar, ama 14/17 performansı biraz ekstra oldu.. Özellikle Simas'ın 4/5'i.. Bugün VTB'de Triumph Moskova'ya karşı oynadılar 74-65 kazandılar.. Derrick Brown ve Nikita Shabalkin oynamadı. Oyuncular arasında skor paylaşımı çok dengeli, 4 veya 5 oyuncu 10 veya üzeri sayı buluyor, en tehlikeli şutörleri Jimmy Baron. Genelde yay gerisinden atmayı tercih ediyor. Son maçlarında takım halinde 21/39 2 Sayı - 6/19 3 Sayı ve faul çizgisinden 14/16 ile attılar.Calathes ve Zubkov 16, Baron 15, Aleks Maric 10 Sayı 10 Ribaund ile oynadı.

Simas, Alex Maric, Jimmy Baron, Calathes ve bir çok isim daha, cidden iyi kadroları var. Zor deplasman. Yine de bir şekilde kazanacağımızı düşünüyorum ama yenilgi halinde bile sayı farkını az tutmalıyız.

-EuroCup'in 3.haftasindaki rakibimiz Kuban, %52.5 ile 3'lük atiyor ve bu alanda acik ara liderler.

-Ort. basina 23 serbest atis kullanan Galatasaray MP, ort.19 isabet buluyor. %82.61'lik yüzde ile EuroCup 3.'sü.

-Ortalama 9 asist yapan Galatasaray MP,EuroCup'in en az asist yapan takimi oldu.

-Mac basina 83 sayi atan Galatasaray MP, EuroCup'in en cok sayi atan 8. takimi.

-Galatasaray MP mac basina 27 ribaund cekerken, Lokomotiv Kuban'da bu sayi 33.5 !!!!

-Lok. Kuban'li Jimmy Baron, %77.7'yle 3 sayilik atis kullaniyor.EuroCup genelinde 4.sirada Jimmy.

-Mac basina 3.5 hücum ribaundu alan Furkan Aldemir,EuroCup genelinde 7.sirada yer aliyor.

Gruptaki en zor maçlarımızdan biri.

Bu gruptan lider çıkmamız önemli. En kötü gruba düştük diyebilirim. Hem Kuban hem de Donetsk EL elemelerinden geliyorlar ve doğal olarak ona uygun takımlar kurdular. Donetsk maçını kolay kazanamadık. Kuban deplasmanından bir sayı ile bile olsa bir galibiyet alırsak çok güzel olacak. En kötü İstanbul'da üstesinden gelebileceğimiz bir yenilgi.
Ama seyircimizin maça ilgi göstermemesi beni çok üzdü. Kuban maçında salonu doldurmalı ve oyuncularımızı motive etmeliyiz. Bunu fazlasıyla hakediyorlar.

Ergin Ataman'ın zor maçlara konsantresi iyidir. Rakibin çok iyi kadrosu var ama bizim kadroda en az onlar kadar iyi. Macvan-Ndong gibi sağlam pota uzunlarımız var. Hawkins gibi muazzam bir winner oyuncu var. Savunmada Gordon'u zaten biliyoruz. Kadromuz ve rotasyonumuz gayet iyi. Başabaş gider, kazanırsak şaşırmam.

Bu macta tabı onemlı ama esas onemlı olan Istanbulda oynanacak maç. Amac bu gruptan cıkmaksa kendı sahamızda bu takıma yenılmememız gerekıyor. Turkıye'dekı turnuvada bızı baya zorlamıslardı hatta ıkı oyuncu cıkmasaydı yenebılırlerdı. Cok ıyı savunma yapmamız gerekıyor domercant'ta olmayınca ısımız baya bı zor.

Burada sis full yogun..Goz gozu gormuyor sokakları..Balkondan bakinca asagida ruslari camdan izlerken insanlar bile gozukmuyor 8.kattan.. Kesin dedim zaten havalimani 1 gun kapali kalir diye ve kapanmis..

Maç iptali söz konusu değilmiş maç saatinde orada olmazsak hükmen mağlubiyet deniliyor.Murat Özyer yarın sabah gidicez demiş hazırlıklarımızı etkileyebilir bu.