Lütfi Arıboğan

Bu haber FBTV'de bile yapılmaz. Devletin kanalı TRT1'de sırf yandaş diye bunun gibi vasıfsız kişileri göreve getirirseler daha çok görürüz böyle olayları.

1i basketbolun Davutoğlusu öteki ise bilinmezlerin ve genelde sonu hüsran olan şeylerin adamı. 2sinin de ne bize ne basketbola gram faydası olmaz. Kötünün iyisi Arıboğan olur umarım. Ayrıca klüp gidip Turgay'a pardon Harun'a oy atarsa da klübe yazıklar olsun. Gerçi yapmadıkları şey de değil.

Fenerbahçe'den Arıboğan resti!
Fenerbahçe, Basketbol Federasyonu başkanlığına aday olan Lutfi Arıboğan'a çok sert tavır aldı!
3 Temmuz sürecinde Futbol Federasyonu Başkan Vekili olan Arıboğan'ın Fenerbahçe'ye kumpas kurulmasında rol aldığı iddialarını yineleyen Fenerbahçe Yönetimi'nden yapılan açıklamada "Şimdi Arıboğan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan adayı olarak ortaya çıkmış ve delegelerden seçilebilmek için oy istemektedir" denildi.

Arıboğan’ın desteklenmesinin, kumpasçıların desteklenmesi anlamına geleceğinin savunulduğu açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a da çağrıda bulunuldu. Arıboğan'ın devletin en üst noktalarından ve Spor Genel Müdürlüğü Teşkilatı’ndan tam destek aldığını açık bir şekilde ifade ettiği öne sürülerek Bakan Kılıç'a "Spor teşkilatı mensuplarını kongreye göndermeyin" çağrısı yapıldı.

Fenerbahçe Yönetimi, açıklamanın sonunda bir de rest çekti! Açıklamada "Arıboğan’ın seçilmesi halinde 3 Temmuz Kumpas planının basketbola sirayet etmesinin önüne geçerek, bu zihniyete dur demek adına basketbol şubemizi yeniden yapılandırmak için gerekli her türlü idari tasarrufta bulunulacağını kamuoyunun bilgilerine sunarız" denilerek, basketbolda küçülmeye gidileceğinin sinyali verildi.

Arıboğan'ın seçilmesi sürpriz olur zaten...Demirel'in desteklediği Harun başkan olacak gibi duruyor.Fülkerin yaptığı bu açıklama bana önlem gibi geldi ..

Arıboğan'ın seçilmesi garanti gibi. Demirel'İn FB GS EFes'in vs hiç bir gücü yok. Hükümet belirliyor başkanı. FB de bu yüzdne açıklamasında Bizim şike olayında dikkat edin iddianamede adı geçmeyen tek adam Lütfi çünkü o bir paralelci!! demeye çalışmışlar. Ki Lütfi paralelci bilinirse RTE ve hükümet diğer adaya yönelir:))

Lütfi'nin seçilmesi garanti olduğuna göre, FB bu açıklamayı neden yaptı düşünelim:))

Arıboğan’dan Fenerbahçe’ye jet yanıt

Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri, Basketbol ailesinin yoğun destek ve daveti ile yola çıktığım Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan adaylığım ile ilgili olarak bugün talihsiz bir açıklama yapmıştır. Baştan aşağı haksız itham ve iftiralarla dolu metnin seçim sonuçlarına etki etmek maksadıyla taktik bir manevra olarak yazıldığı spor kamuoyu tarafından bilinmektedir.
Her şeyden önce bu açıklama sadece bana değil, Türkiye’nin her yerinden bu yola çıkmamda beni destekleyen, yüreklendiren ve imzaları ile aday gösteren kişi ve kurumlara karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır.
Bu tür açıklamaların beni, Türkiye Basketbolunu güçlendirmek ve uluslararası alanda sürdürülebilir başarılara ulaştırmak hedefi ile çıktığım yoldan geri döndüremeyeceğinin ve aynı mücadele azmi ile yola devam edeceğimin bilinmesini isterim.
Hakkımda daha önce de benzer metinler ile hedef şaşırtmaya çalışanlar ile hukuki haklarımı kullanarak, yasalar önünde hesaplaşacağımı bir kez daha belirtiyorum.
Yeni Türkiye Basketbol Federasyonu başkanının seçileceği olağanüstü genel kurul öncesi gündemi kirletmeye çalışanlara en güzel cevabı değerli genel kurul delegelerinin vereceğine inanıyor, Basketbol Ailesi’ne verdikleri destek için tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

Fenerbahçe'den Arıboğan resti!

Fenerbahçe, Basketbol Federasyonu başkanlığına aday olan Lutfi Arıboğan'a çok sert tavır aldı!

3 Temmuz sürecinde Futbol Federasyonu Başkan Vekili olan Arıboğan'ın Fenerbahçe'ye kumpas kurulmasında rol aldığı iddialarını yineleyen Fenerbahçe Yönetimi'nden yapılan açıklamada "Şimdi Arıboğan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan adayı olarak ortaya çıkmış ve delegelerden seçilebilmek için oy istemektedir" denildi.

Arıboğan’ın desteklenmesinin, kumpasçıların desteklenmesi anlamına geleceğinin savunulduğu açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a da çağrıda bulunuldu. Arıboğan'ın devletin en üst noktalarından ve Spor Genel Müdürlüğü Teşkilatı’ndan tam destek aldığını açık bir şekilde ifade ettiği öne sürülerek Bakan Kılıç'a "Spor teşkilatı mensuplarını kongreye göndermeyin" çağrısı yapıldı.

Fenerbahçe Yönetimi, açıklamanın sonunda bir de rest çekti! Açıklamada "Arıboğan’ın seçilmesi halinde 3 Temmuz Kumpas planının basketbola sirayet etmesinin önüne geçerek, bu zihniyete dur demek adına basketbol şubemizi yeniden yapılandırmak için gerekli her türlü idari tasarrufta bulunulacağını kamuoyunun bilgilerine sunarız" denilerek, basketbolda küçülmeye gidileceğinin sinyali verildi.

Yıllar boyu Turgay'ı kukla yapmaya iyi alışmışlardı, "kurdukları düzen" tıkır tıkır işliyordu, hayatlarından memnundular.

Şimdi Turgay gidince onun devamı niteliğindeki Harun Erdenay'ın seçilememe ihtimali bile nasıl da kıçlarına iğne batmış gibi zıplattı bunları, hep birlikte görüyoruz. Net şekilde paniklediler, gücün ellerinden gitmesinden çok korkuyorlar. Yeryüzünün en utanmaz, en arsız camiasına yakışacak türde hareketler bunlar.

Ben Ülker Holding ve Anadolu Grubu'nun ne düşündüklerinin önemli olduğunu düşünüyorum..Sonuçta hükümetle ilişkileri olan büyük holdingler.
Arıboğan il il geziyor hadi hayırlısı..

Başkanlık seçimi yapıldı mı ? Bilmediğimden soruyorum çünkü Erdenay yeni kurallardan bahsetmiş lig ile ilgili. Başkan Erdenay mı oldu ?

27 Mayıs çarşamba..

Delege işlerini bende bilmiyorum ama 25 yıllık başkanlık yapan Demirel Harun'u destekliyorsa bil ki öndedir..Arıboğan'ın işi gerçekten zor..Kazanırsa devrim gibi birşey olur..
Valla Demirelin desteğinden öyle çok bişey olacağını sanmıyorum ama Harun kazanırsa siyasi destekten dolayı kazanır diye düşünüyorum

Delege yapısını filan bilmediğimden soruyorum Arıboğan'ın seçilme ihtimali yüzde kaç sizce ?

Basketbol ve diğer tüm federasyonlarda Hükümet kimi istiyorsa o başkan olur. Misal bunun en açık örneği geçen seçimler. GS FB Efes BJK Ali Doğan'ı desteklemesine rağmen TD kazandı seçimi:))

Lütfi Arıboğan kurultay kongre yapılarını seçimi bilen bir adam. Kazanamayacağı yere direk girmez. Bence bir çok vaat aldı. Daha önce T.Demirel ile TBF başkanlığı için kapışmış ve kaybetmişti. Sonra onu TFF'ye aldılar. Ama bu süreç o süreçle alakasız.

Ben de kendi payıma tabii ki Lütfi Arıboğan kazansın istiyorum ve ben neredeyse %100 görüyorum kazanmasını. Abdullah Gül'ün onun davetlisi olarak istanbul'da maça gelmesi (üstelik TBF'nin haberi bile yokmuş) bile bir mesaj içeriyor. Turgay Demirel Ankara'da görüşmeler talep ediyor RTE dahil bir çok yer ile ama randevu verilmemiş. Haliyle kuyruğu sıkıştı çünkü yaptığı yolsuzluklar ve kayırmalar ortaya çıkacak. Tabii Lütfi bunları çıkarmaya çalışırsa. Eğer yapılan yolsuzlukları örtbas ederse Lütfü'ye de büyük ahım olacak

Bilgilendirme yapayım arkadaşlar, 187 delege var 20 sgm diğer kalanlar klüplere dağılmış durumda.. Şunu da belirtmek isterim yok Demirel 25 yıl orda durmuş yardımcısı kesin seçilir demek yanlış bir düşünce, çünkü son seçimi 168 delegenin oy kullandığı sandıklardan 1'i geçersiz 85-82'lik sonuçla 3 oy fark ile kazandı Demirel.. Bence iyi düşünelim ayrıca aldığım bir duyumda ülkerin ama fenerle devam ama fenersiz ligin isim hakkını almak istiyolar.. Son olarak söyleyeceğim şey ise Lütfi Arıboğan kazanacaktır arkadaşlar benim görüşüm kazandı bile.. Bekleyelim görelim.