Mauro Icardi

Mauro Icardi: "Zor bir sezondu. Bileğimden sakatlandım o yüzden yüzde yüzümde değildim. Hep devam etmek istedim, oynamak istedim. Defalarca enjeksiyon yapıldı. Sonunda hedefe ulaştık."

Böyle oynadı ve bizi şampiyon yaptı ama bazı Galatasaraylılar oynamasaydı diye yorum yapabiliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Darbeye bağlı sakatlıkta bir şey yok. Sene boyunca Ghezzal'e yüz kere sövdüysek o pozisyonda penaltıyı geçtim, faulü Beşiktaş lehine veren hakem ve Var'a bin kere sövdük. Sıkıntısı o darbeden önce de veremediği kiloları ve şampiyonluk maçında topla kaleye giderken arkadan gelen Konyalı Adil'e bile yakalanmasına neden olan kötü kondisyonuydu. Sene başında da doğru veya yalan aile içi kimi sağlık problemleri de yaşadı, gene de doğru konuşmak gerekirse parasını takır takır aldıysa fiziğine de o oranda bakmalıydı. En azından kendisine haftada 2 antrenman yaptırıp her maça kafadan 11 başlatan ve desteğini esirgemeyen camiaya bunu borçluydu. Geçen yıl PSG'den geldiği halle, bu yıl bize layık gördüğü arasındaki farkı anlamak için alim olmaya da gerek yok, Galatasaray düşmanı olmaya da.

Ha buna rağmen sene başı o kadar berbat yönetime rağmen kendimizi ŞL'ye atmamızda ve devre arası Bakambu'yu 5 milyona satıp ala ala Brezilyalı Mehmet Batdal'ı almamıza rağmen şampiyonluğa yürümemize oyuncu bazında Barış Alper, Mertens ve Torreira'yla birlikte en büyük aktörlerden olmuştur yalan yok. Ama sağ ayağını 37 yaşında kaybeden Dzeko'nun 20 gol attığı, farklı sorunları aynı ölçüde yaşayan Onuachu'nun 0.71 gol ortalaması tutturduğu ligde kendine bakan Icardi sezonu 30 golün altında tamamlamazdı. Seneye sakatlık olur olmaz gene onu Allah bilir ama sağlıklı kaldığı müddetçe fizik ve mental olarak çok daha hazır bir Icardi'yi görmek bu camianın en doğal hakkı. Zaten kendisi de yapmış özeleştirisini. 31 yaşında santrafor olarak genç sayılabilecek, yıllık 10 milyon euro para kazanıp kimsenin gözüne batmayan, özel hayatındaki sıkıntılarına rağmen taraftar ve camia tarafından kucaklanmasını geçtim takımla ilk tam sezonunun başında takımın 3. kaptanlığına layık görülmüş bir oyuncu. Galatasaray'ın başarıda Icardi'ye ne kadar borcu varsa Icardi'nin de profesyonellikte Galatasaray'a o kadar ihtiyacı var. İnşallah seneye geçen yıl yarım sezon parmağımıza çalınan Icardi'yi bu saatten sonra bizde kaldığı her an izleriz ve Galatasaray tarihinin en büyük santraforlarından Galatasaray tarihinin en büyük efsaneleri kisvesine kendini atar.
 
Kim İstanbul'da, kim değil bilmediğimden hemen herkesin hak ettiği; fakat bu ışıkta yazmaya devam etmesi gereken bir değerlendirme. Anadolu Yakası'nda Galatasaraylılar, Avrupa Yakası'nda ise Galatasaray Spor Kulübü çok etkin bir kutlama organize ediyor; kutlamayı yapıyor ve yaşıyor. Dün Kalamış'taki olaylar da Fenerbahçelilerin kalpleri denebilecek bir bölgeyi bu denli sarı kırmızı görmeye dayanamaması; kulüplerini de suç statüsünde bayrak indirme eylemlerine dönem itibariyle değer görmemesinin bir reaksiyonuydu.

İstanbul'daki Galatasaraylılar diyor ki, bu şampiyonluk arafta bir şampiyonluk. Fenerbahçelilerin damarına basmak doğrudan isteniyor, Galatasaray'ın çıtası dahilindeyse 40 gün 40 gecelik bir kutlamaya karşılık gelmiyor. Aynı arafta çerçeve İcardi için de geçerli; Old Trafford ve Urfa gollerini allame-i cihan gelse tarihten silemez, Parken'deki halini ve alamadığı sonucu ise menajeri Gsbasket üyeliği alsa aklayamaz.

Bende dijitalin geleceğe taşınma açmazı üzerinden mükemmelliyetçilikten bir uzaklaşma varken; sizlerin hayrına olansa Önder abinin burada hakaret içeren mesajları silmesindense kulübün içerisindeki insanları Gsbasket'e taşıyıp sizlere okutmasıyken hakaret içeren mesajlara değecek bir ortam da yok. İstanbul'daki güzelinden 5 milyon Galatasaraylı şampiyonluğun fotoğrafını sokak üzerinden bizlere çeker halde.
 
Bu adam geldiğinden beri ikinci kez sakatlığını atlatıp en diri haliyle sezona başlıyor, sahada ayak basmadık yer bırakmıyor. Gel gelelim bu adama 90 dakikada 10 kere top gelmiyor. Gelen toplar da orta sahaya koşup isyan ederek aldığı toplar. Ceza sahasında 1 kere top alınca da hemen kaleye sokuyor golü.
Şu adamın şu zımba gibi haliyle en az 30 atacağı sezonda ayağına nasıl top gelmiyor ? Bu takımın içine eden kim varsa istifa edecek.
 
Takimda ne kadar sorun varsa bir sorun da kendisidir.Ceza sahasinda agzinin icine top getirelim de gol atsin diye 10 milyon Euro vermiyoruz kendisine.Sezon basindan beri berbat durumda.Kendisinin oynadigi her mac rezalet futbol oynamamiz tesaduf degil.Hareketlilik sifira iniyor,arkasindaki oyuncularin bile performansi dusuyor.Batshuayi bile su an kendisinden onde bence.Batshuyi oynarken benim icim daha rahat mesela.Cunku artik Icardi’den alabilecegimiz ve alamayacagimiz cok net gibi.Eger Icardi artik influencerligi birakip ozel hayatini da saha icine sokmazsa zaten yine bu takimin en onemli topcusu olur.Insallah oyle olur tabi.Ama ben pek sanmiyorum.
 
M.Icardi sezon başı fit halini kaybetmis; onde tabi ki Osimhen kadar hareketli olamaz ama onun eksiklikleri dışında onun beslenememesi de ortada, surekli geriye gelip top alma isteği yerine ceza sahası içerisinde topla bulusturulmasi gereken isim maalesef takımın biraz da gazabına uğruyor bence.Sallai onu daha çok etkin hale getirecektir hala en önemli yıldızımız.
 

Üst