Miami Heat

Hücumda çok daha fazlası var Erdal, ikili oyunları da çok daha iyi oynar Baynes, takımı 1 kişi eksik bırakmaz hücumda. Savunmada onla aynı işleri yapar işte ama hücumu fark yaratır, aldığı paralar da eşit olur, iyi ekleme olurdu.
 
NBA Tarihi'nin en uzun 2. galibiyet serisini yakalamış durumdayız, bu sabah itibariyle. Boston'ı LBJ önderliğinde geçerek seriyi 23 maça çıkardık, ve Chamberlain'li Lakers'tan sonra en uzun galibiyet serisini elde ettik.
 
hadi bakim aslan parçaları,seneye de yüzüğü alın da üst üste 4. şampiyonluğun yolu açılsın...
greg oden da gelecek,bir de tutarsa muazzam olur..umarım bosh'u göndermek gibi bir salaklık yapmazsınız..
 
Eric Bledsoe bize geliyormuş güzel hamle olur seneye Pivot bulup Boshu 4 e atarsak yine en az konferans finali görürüz.

Bu arada başlığı Miami Heat ''Kalan Sağlar Bizimdir' şeklimde değiştirelim lütfen :D
 
Kadro yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor.Luol Deng'le anlaşmaya çok yakınız ve başka baba 3 numara kalmadığı için de anlaşmaya mecburuz.Wade için 3 ,Haslem için 2 yıllık kontratlar yapmaya uğraşıyoruz.Bu 3 kontrat da bitince kadro şekillenmiş olacak.

Shabazz Napier-Norris Cole
Dwyane Wade- ?
Luol Deng-Danny Granger
Chris Bosh-Josh McRoberts
?-Udonis Haslem

Yeni takımın pivotu ve şutör guard yedeği belli değil.Piyasada 1. sınıf pivot kalmadı.Boşta olan en önemli pivotlar arasında [Emeka Okafor-Kevin Seraphin-Jason Smith] arasında tercihim Kevin Seraphin ama sınırlı serbest olduğundan Wizards kıllık yapıp takımda tutabilir.Şutör guard içinde fazla seçenek yok. Rodney Stuckey-James Anderson-E'Twuan Moore-Alan Anderson gibi isimler kaldı.Kafası kırık Stuckey dışında kim gelse olur artık.Bu 2 hamleden sonra yeni sezona tekrardan Doğuda birincilik için girebiliriz.Takım mutlaka bu sezon ölmediğini ispat etmeye çalışacaktır.Lotaryaya yatma gibi bir niyet en azından önümüzdeki 2 sezon boyunca olmamalı.
 
Jimmy Butler'ı 4 yıl 140 Milyon Dolar'lık bir kontratla almak üzereyiz.Üçlü takasta, Philly Josh Richardson'ı takımına kabul etti ama Dallas ilginç bir şekilde Goran Dragic'i takımına istemedi.Doncic'e abilik yapabilecek ve kontratının son yılındaki önemli bir oyuncuyu neden istemediler anlamış değilim.Dragic postalanabilecek bir takım bulununca ya da başka bir takas gerçekleşince Butler resmileşecek.

Bunun dışında kontratının son yılındaki Whiteside'ı Portland'a postalamışız.Jusuf Nurkic'in , Ocak ayında döneceğini düşünürsek onlar açısından akıllıca bir hamle ama bizim için pek bir anlamı olmayan bir hamle.Getirdiğimiz iki oyuncuda yeteneklerini parkeye yansıtamamak konusunda simge haline gelmiş 2 oyuncu (Maurice Harkless - Meyers Leonard) ve 2 oyuncunun da bizim takımda benzeri var (James Johnson - Kelly Olynyk ) .Neyseki 2 oyuncuda kontratlarının son yılında.

Eğer Dragic'i göndermeden Butler'ı almanın bir yolunu bulabilirsek Doğu'da ilk 5'e oynamak için bir umut doğabilir.Ama Dragic giderse oyun kurucu için takas yapmazsak ve boşta kalan oyun kuruculardan (Tomas Satoransky - Isaiah Thomas - Nando De Colo) birini alıp sezona başlarsak bu takım play-off'a kalamayabilir.Butler'ın gelmesiyle bizim de bir süperyıldızımız oldu ama oyun kurucusuz takımın play-off yapabileceğine çok da inanmıyorum.Ayrıca takımın başa oynayabilmesi için Bam Adebayo'nun seviye atlaması ve arkasına önemli bir uzunun (Mesela Kevon Looney) alınması gerekiyor.Kısaca ince bir ip üstünde yürüyoruz.Umarım Pat Riley , Butler hamlesinin arkasını getirebilir.
 
Son düzenleme:
Clippers'ı da Butler takasına dahil ederek Butler takasını kesinleştirdik.Sonuç olarak Jimmy Butler ve Meyers Leonard geldi bunun karşılığında Richardson ve Whiteside gitti.Ve Goran Dragic takımda kaldı.

Goran Dragic
Dion Waiters - Tyler Herro
Jimmy Butler - Justise Winslow - Derrick Jones Jr
James Johnson - Meyers Leonard
Bam Adebayo

Kadro şimdilik bu şekilde.Ryan Anderson'un kontratının yarısı garanti olduğundan onu da yollayacağımız ortaya çıkıyor.Anderson'da kovulduğunda geriye harcanacak 8 küsür milyon dolar kalıyor.Bu parayla yedek oyun kurucu (Satoransky - Larkin - Nando De Colo - TJ McConnell) ve yedek uzun (Kevon Looney - Ivica Zubac) alıp çekirdek kadroyu bitirebiliriz.Josh Richardson yerine Waiters'ı yollayabilseydik doğuda ilk 3'e oynayabilecek duruma gelirdik ama şu anda en iyi ihtimalle 4. olabilecek bir takımız.Indiana'nın seviye düşeceği Brooklyn'nin tepeye oynayacağı açık.Kawhi dönmezse Toronto'da bariz seviye düşecek.Asıl tablo 1-2 gün içinde (Kawhi kararını verince ve biz transferlerimizi tamamlayınca) ortaya çıkacak ama en iyi ihtimalle Boston - Brooklyn - Milwakuee arkasında dördüncülüğü kovalayacağız gibi duruyor.
 
Son düzenleme:
Udonis Haslem'la 1 yıllık kontrat yapmışız.Ciddi bir katkı vereceğini sanmıyorum.Hatta 10 maçtan fazlasına çıkamaz herhalde.

Bradley Beal takasını yapabilseydik Doğu'da şampiyonluğa oynayabilirdik.Şimdi iyi ihtimalle 4. ya da 5. sırayı kapmak için oynayacağız.Neyseki Doğu'daki büyük üçlü (Boston-Milwakuee-Philadelphia) dışında kalanların büyük zaafları var.Onları kullanarak birşeyler yapma ihtimalimiz var.Samuel Bam Adebayo'nun seviye atlaması ve sağlıklı bir sezon geçirmesi şart bunun için.
 
Direndik ama efsane olamadık. Dragic ve Adebayo'nun maç kaçırmadığı bir seri nasıl olurdu bilinmez ama bu sezon final oynamamız ve kılpayı farkla şampiyonluğu kaçırmamız olağanüstü bir başarıdır. Hiçbir şey bu başarıyı gölgeleyemez.

Transfer döneminde çok hareketli günler bizi bekliyor. Goran Dragic'in 19 Milyonluk kontratı bitiyor. Kendisiyle 1 yıllık mı anlaşacağız yoksa yerine başkasını mı alacağız net karar veremiyorum. Meyers Leonard'ın felaket kontratı bitiyor. Bir daha 11 Milyonu rüyasında görür. Solomon Hill ve Jae Crowder'ın kontratları bitiyor. Crowder'la 5-6 civarına tekrar anlaşsak iyi olur çünkü gelecek sezon Igoudala'dan fazla birşey beklemiyorum. Udonis Haslem dede basketbolu bırakıyor. Derrick Jones'un kontratı bitti. Herhalde 2 Milyona tutamayacağız kendisini. 5-6 Milyonluk bir kontratla başka bir takıma gidecek.

Kısaca Kelly Olynyk oyuncu opsiyonunu kullanır (13,5 Milyon Dolar'ı bırakmaz tabi) ve Duncan Robinson - Kendrick Nunn'ın 1,600'lük takım opsiyonları kullanılırsa 83,4 Milyon Doları kullanmış oluyoruz. Geriye kalıyor 22-23 Milyon Dolar. Draftta ilk turda seçilecek elemanda düşülürse 20 Milyon Dolar kalıyor. Bununla Dragic'le imzalamak yerine Fred VanVleet ya da Malik Beasley kovalanabilir. Adebayo'nun arkasına bir uzun yedeği de almak gerekiyor ama bunu drafttan bulabiliriz. Basında 1 yıllık hamlelerle 2021 yazında Giannis'i kovalayacağımız yazıyor ama Adebayo'nun çaylak kontratı bitince yıllık 20'den başlayan bir kontrat alacağını düşünürsek ona istediği parayı veremeyebiliriz. Zaten Jimmy Butler'la Giannis'i yanyana çokta uyumlu durmuyor. Eğer gelecek sezon Washington play-off yapmazsa Bradley Beal'a gidebiliriz ama gelecek ay 2-3 hamleyle doğuda 1 numara olmak bana daha mantıklı geliyor. 2021'e hazırlanan bir sürü takım var. Bize sıra gelmeyebilir.

Bu unutulmaz sezon için teşekkürler.

 
Son düzenleme:
Geçen ay yazdığım gibi uzun yedeğini Draft'tan almışız. 20. Sıradan seçtiğimiz Precious Achiuwa 2.05 Boyunda ,atletik,hareketli ve gelişmeye açık bir pota altı oyuncusu. Oyun zekası ve şutu düşük seviyede. Montrezl Harrell - Theo Ratliff seviyesinde önemli bir oyuncu olabileceği gibi Jordan Mickey gibi 2 sezon sonra NBA'de tutunamayabilir. Adebayo'yla yanyana oynaması şimdilik mümkün değil. Adebayo'nun yedeği olacaktır bu sezon.

Duncan Robinson ve Kendrick Nunn'ın takım opsiyonlarını kullanmışız. İkiside 1.7 Milyon Dolar alacak gelecek yıl. NBA'in en kelepir kontratları. Bizim için büyük şans.

Danilo Gallinari için adı geçen 2-3 takımdan biriyiz. Onun dışında, Dragic'in tek yıllık kontrat önerisini kabul edip etmeyeceği belli değil. Eğer Dragic yerine Fred VanVleet'i alabileceksek Dragic'i abilik yapacağı başka bir takıma (Dallas - Atlanta - Utah) gitmesine izin verebiliriz. Çünkü ben kendisinin sezon içinde ve play-off'ta %100 sağlıklı kalabileceğine inanmıyorum.

Harcayacak para bol (Achiuwa ile birlikte bütçe 85 Milyon Dolar'a geliyor) ama oyuncular kıt. Oyun kurucu olarak VanVleet dışında boşta olan en önemli ismin istikrarsız Malik Beasley olduğunu düşünürsek dikkatli hamleler yapmamız gerekiyor.
 
Goran Dragic'le 2 yıl 34 Milyon Dolar'a yeniden anlaşmışız (son yılı takım opsiyonlu). Bu kadar aceleye gerek var mıydı bilmiyorum ama 102 Milyon Dolar'a geldiğimizi düşünürsek geriye harcanacak 7 küsür Milyon Dolar kalıyor. Onunla değil Danilo Gallinari, Rodney Hood bile gelmez. Belki Olynyk kaplumbağasının 13,5 Milyon Dolarlık kontratı kullanılarak birşeyler yapabiliriz ama o da şimdi değil sezon başladıktan sonra yapılacak bir hamle.

10 Dakika sonra gelen 2. haber : Meyers Leonard'la 2 yıl 20 Milyon Dolar'a yeniden anlaşmışız (Son yılı takım opsiyonlu). Bütçede boşluk kalmadı. Artık mini mid level (5 Milyon Dolar'ı geçmiyordur herhalde) ve daha düşük kontratlar yapabiliriz. 15 Dakika önce "Doğunun yeni hanedanı" olmak için şansımız varken şimdi tekrar geçen sezon başladığımız (Doğunun dördüncülük adayı) yerdeyiz. Normal sezon ve play-off'ta maçların üçte birini kaçıracağını adım gibi bildiğim Dragic ve basketbol zekası diplerde gezen, maç içinde konsantrasyonu dağılmaması mucize Leonard'a neden bütün parayı gömdük gerçekten bilmiyorum. Temmuz ayında opsiyonları kullanılmayıp gönderilseler bile bizim Giannis'i alma şansımız neredeyse yok. Çünkü Temmuz'da Adebayo "verin bana 4 yıl 90 Milyon Dolar" diyecek Nunn ve Robinson ikilisi en az yıllık 7'den başlayacak kontratlar isteyecek ve bizim bütçe yine dolacak. Sezon ortası Olynyk ya da Igoudala'dan birini ( ya da ikisini ) takasla gönderemezsek takımın daha ileriye gitmesi sadece Herro ve Adebayo'nun gelişmesiyle olacak. Onlar zaten Play-off'ta olağanüstü iş çıkardılar ama onların yanına daha net bir oyun kurucu ve 4 alabilirdik. Neden bu kadar acele ettik, gerçekten anlamıyorum.

Meyers Leonard gelecek sezon 10 Milyon Dolar alacak ve daha 1 ay önce biz bu adamı NBA Finalinde 5 dakika parkede tutamıyorduk...
 
Son düzenleme:
Goran Dragic'le 2 yıl 34 Milyon Dolar'a yeniden anlaşmışız (son yılı takım opsiyonlu). Bu kadar aceleye gerek var mıydı bilmiyorum ama 102 Milyon Dolar'a geldiğimizi düşünürsek geriye harcanacak 7 küsür Milyon Dolar kalıyor. Onunla değil Danilo Gallinari, Rodney Hood bile gelmez. Belki Olynyk kaplumbağasının 13,5 Milyon Dolarlık kontratı kullanılarak birşeyler yapabiliriz ama o da şimdi değil sezon başladıktan sonra yapılacak bir hamle.

10 Dakika sonra gelen 2. haber : Meyers Leonard'la 2 yıl 20 Milyon Dolar'a yeniden anlaşmışız (Son yılı takım opsiyonlu). Bütçede boşluk neyin kalmadı. Artık mini mid level (5 Milyon Dolar'ı geçmiyordur herhalde) ve daha düşük kontratlar yapabiliriz. 15 Dakika önce "Doğunun yeni hanedanı" olmak için şansımız varken şimdi tekrar geçen sezon başladığımız (Doğunun dördüncülük adayı) yerdeyiz. Normal sezon ve play-off'ta maçların üçte birini kaçıracağını adım gibi bildiğim Dragic ve basketbol zekası diplerde gezen, maç içinde konsantrasyonu dağılmaması mucize Leonard'a neden bütün parayı gömdük gerçekten bilmiyorum. Temmuz ayında opsiyonları kullanılmayıp gönderilseler bile bizim Giannis'i alma şansımız neredeyse yok. Çünkü Temmuz'da Adebayo "verin bana 4 yıl 90 Milyon Dolar" diyecek Nunn ve Robinson ikilisi en az yıllık 7'den başlayacak kontratlar isteyecek ve bizim bütçe yine dolacak. Sezon ortası Olynyk ya da Igoudala'dan birini ( ya da ikisini ) takasla gönderemezsek takımın daha ileriye gitmesi sadece Herro ve Adebayo'nun gelişmesiyle olacak. Onlar zaten Play-off'ta olağanüstü iş çıkardılar ama onların yanına daha net bir oyun kurucu ve 4 alabilirdik. Neden bu kadar acele ettik, gerçekten anlamıyorum.

Meyers Leonard gelecek sezon 10 Milyon Dolar alacak ve daha 1 ay önce biz bu adamı NBA Finalinde 5 dakika parkede tutamıyorduk...

90 milyon dolarla kurtarırsan iyi zira ben Adebayo'nun max isteyeceğini düşünüyorum. Miami verecektir bu parayı ancak hareket alanını çok kıstıladı özellikle Leonard'a verilen gereksiz kontratla. Üstüne Derrick Jones Jr. da ayrıldı takımdan.
 
Maurice Harkless'la 1 Yıl 3.6 Milyon Dolar'a anlaşmışız. Geçen sezon Clippers dönemi kötü Knicks dönemi orta karar geçirmişti. Derrick Jones'dan daha zeki ve daha iyi şutör bir oyuncu. Jones'a 10 Milyon verileceğine kendisinin gelmesi kabul edilebilir.

1-2 Yedeği de alırsak kadroyu tamamlamış olacağız. Avery Bradley'i herhalde yıllık 5 milyona alamayız. Bryn Forbes - Yogi Ferrell vs. kovalayacağız gibi duruyor.
 
Son düzenleme:
HAHAH! Avery Bradley'i yıllık 5 Milyona değil 5.8'e almışız (2 Yıl 11.6 Milyon Dolar). Şimdi keyfim yerine geldi. Sezon ortası Olynyk'i takasla işe yarar bir uzun forvet için salabilirsek tekrar Doğu'nun 1 numarası olabiliriz. Tabi öncelikle Dragic'in olası kaçıracağı maçlar için Kendrick Nunn'ın seviye atlaması lazım.

Kadronun son hali:

Goran Dragic - Kendrick Nunn
Tyler Herro - Avery Bradley - Duncan Robinson
Jimmy Butler - Maurice Harkless - Andre Igoudala
Kelly Olynyk - Precious Achiuwa - KZ Okpala
Bam Adebayo - Meyers Leonard - Chris Silva JR
 
Son düzenleme:
90 milyon dolarla kurtarırsan iyi zira ben Adebayo'nun max isteyeceğini düşünüyorum. Miami verecektir bu parayı ancak hareket alanını çok kıstıladı özellikle Leonard'a verilen gereksiz kontratla. Üstüne Derrick Jones Jr. da ayrıldı takımdan.

Tahmin ettiğim gibi bonuslarla 195 milyon dolar, 165 mlyonluk max kontrat imzaladı Adebayo.
 
Ortalama yıllık 32.5 Milyon Dolar'a uzatmışız. 2021 yazında Dragic - Leonard - Igoudala takımda olmasa bile Cap sınırında oluyoruz. Sezon içinde Igoudala - Olynyk eksenli bir takas yapabilirsek gelecek sezonun transfer döneminde yapabileceğimizden daha da güçlendirebiliriz takımı. Zaten gelecek sezonun sonunda Duncan Robinson ve Kendrick Nunn ücretlerini en az 5'e katlayacaklar.
 

Üst