Mihriban Oğuz'u geri getirmekten korkmayın

Forumda bir hava oluşturuluyor; sanki Mihriban Oğuz'un elinde sihirli değnek var. Mihriban Hanım seçilmiş bir kurtarıcı gibi gösteriliyor. Ya da onun gelmesiyle her şey harika olacak, çok farklılaşacak. Kendisini sevdiğimi ama bu görev için adayım olmadığını yazmıştım, havada kaldı. Sebepleriyle beraber bir kere daha yazayım:

Kadro planlaması onun üzerine yapılan Vickie Johnson, 3 ay beklememize rağmen onun döneminde takıma katılmadı. Yerine transfer edilen Keisha Brown, değil yerini doldurabilecek eline su dökmekten uzaktı VJ'in.

Taj McWilliams onun döneminde takımı yarı yolda bırakıp ülkesine döndü. Taj'ın yerine transfer edilen Kara Braxton, o boşluğu dolduramadı, takıma fayda sağlayamadı.

Petra ikna edilemedi, onun döneminde takımdan ayrıldı. Yerine Marina Kress geldi. Marina'dan o dönem memnunduk ama Galatasaray'dan ayrılan Petra Euroleague'de kariyerine devam ederken, Marina Anadolu'ya açıldı. Hangisinin daha iyi olduğu açık.

Bu sene Ekrem Memnun'un, geçen sene Ceyhun Yıldızoğlu'nun yaşadığı kafaca dağılma süreci, Cem Akdağ'a da onun döneminde oldu. Cem Akdağ onun döneminde takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

Fenerbahçe'nin çalışanının, Galatasaray benchinin arkasında telefonla taktik vermesi rezaleti onun döneminde yaşandı.

Galatasaray'ın Fenerbahçe deplasmanına koçsuz çıkıp, 30 fark yediği maç onun döneminde oynandı.

Okan Çevik (belgede sahtecilik yapan kişi, kadın basketboluna uzak, kötü koç, kötü insan) onun döneminde takımın başına getirildi.

Zafer Kalaycıoğlu, taraftarın tüm isyanına karşın onun döneminde takımın başına getirildi. Sonra da yanlış olduğu anlaşıldı.

Şimdi tüm hataların suçlusu olarak gösterilen Özge Alev, onun tarafından işe alındı.

Ligin kaderini değiştirebilecek devşirme Newlin, onun döneminde Botaş'tan Fenerbahçe'ye geçti. Biz Korel Engin'i onun döneminde aldık.

Son dönemde yaşadığımız yolculuk problemleri gibi; onun döneminde de bildiğimiz çok atraksiyonlu bir metro yolculuğu gelişti Ukrayna'da.

Nilay Yiğit yine taraftar tepkisine karşın onun döneminde transfer edildi.

Sakatlıklar sebebiyle kariyeri bitmek üzere olan ve takıma 0 katkı sağlayan Ivana Vecerova onun döneminde transfer edildi.

Ağır bir sakatlıktan çıktığı sezon sonunda final serisinde yapamadıklarıya WNBA'de kader oyuncusu olan Katie Douglas, -kariyerinin en kötü bölümünde- onun döneminde transfer edildi. Takıma fayda vermedi.

Ahmet Dedehayır'ın çirkin soyunma odası baskınları onun döneminde oldu.

Adnan Polat/Galatasaray'ın Arda Turan'ı koruyamaması ve kaybetmemize yol açan süreç, onun döneminde de Işıl Alben için oluştu ve önlenemedi.

Aklıma ilk gelen hatalar, yanlışlar bunlar. Tabii geçen zamanda yanlışlarından ders almış ve tecrübe kazanmış olabilir. Oyla seçilse ben oy vermem ama delice muhalefet edeceğim bir isim de değil. Benim itirazım sürekli kurtarıcı olarak gösterilmesinde ve bir baskı yaratılmasında. Sürekli "Mihriban Oğuz göreve, göreve" diyerek burada, onun da istemeyeceği bir biçimde mevcut bench üzerinde baskı yaratılıyor. Sonra bir Galatasaraylı'nın en temel hakkı olan salona gelip maç izlemesi bile, art niyetli insanlar tarafından başka tarafa çekiliyor.

Geçmişte yaptığı hata yüzünden Mihriban Oğuz'a çok kızgındım ama bu onu sevdiğim ve başarılı bulduğum gerçeğini değiştirmez. Onu camiaya kazandırmak herkesin hayrına olacaktır. Umarım sesimizi duyan olur:)

Aras bey'in yazdıklarından hatırladıklarım var, hatırlayamadıklarım var, ekleyeceklerim de olabilir. Zamanında ben çok eleştirdim kendisini ayrıca şubede görevli iken.

Lakin şu anda bu işi en iyi kıvırabilecek insan kendisidir ve hatalarından ders aldığını düşünmekteyim. Tabi ki Mihriban Oğuz şubeyi tek başına kurtarmayacak ama olabilecek ciddi bir yapılanmadan bahsediyorsak bunun temel taşlarından biri olacaktır kendisi. Zira ne burada tek tük yazılan diğer isimler, ne de başkaları kadın basketbolu üzerine onun kadar profesyonel, bilgili ve tecrübeli olmamakla beraber, Galatasaray'ın menfaatlerini onun kadar düşünüp koruyacak, paraların saçılmasını engelleyecek başka birisini göremiyorum ben. Bildiğim kadarıyla kendisi aynı zaman kulüp üyesi, yani içimizden biri. Aras bey bir çok şey yazmış ama onun zamanında gelen ve kadın basketbolunda şu anda tek olan Avrupa Şampiyonluğunu unutmuş. Kötüleri yazdığımız gibi iyileri de yazmak gerekir.

Kısaca bütün şartlar göz önüne getirildiğinde en mantıklı ve hatta yegane ismin, taraftar tarafından da çok istenen Mihriban Oğuz olduğu açık bir şekilde görülüyor. Ve yine bildiğim kadarıyla bu yönde düşünceler var yönetim kanadında gelecek seneye dair.

Saygılar.

Son şampiyon olduğumuz seneden bu yana en başarılı sezonumuz hangisiydi ve o sezon takımda koordinatör olarak kim vardı diye sorsam sanırım yeterli olacaktır Aras bey. Yoksa tabiki kimse mükemmel değildir herkesin hataları vardır.

Eskimeyen ampiyonlar Abdi peki Spor Salonu'ndayd - 30.04.2013 13:13 (KADIN BASKETBOL) / Galatasaray.org

Büyük bir çekişmeye sahne olan ve 70-71'lik skorla kaybettiğimiz maçta Galatasaray'a destek veren eskimeyen şampiyon oyuncularımız arasında Myriam Henningsen, Pınar Baysan, Elif Kaçar, Etkin Ünal Kerimoğlu, F. Müge Kolday Berkalp, Canan Bakır Erdoğan, Nurgül Karsıoğlu Söylemez, Zeynep Gül Onay Ene, Özlem Palabıyık, Aycan Yeniley, Soley Aydoğan, Filiz Şahin, Nil Erayda, Tülin Artırır, Handan Özbek, Çelen Kılınç Memnun, Funda Tahmaz Kurtyılmaz, Özlem Özbek Kugay, Pınar Baysan, Gülizar Kalçalar, Aycan Yeniley, Betül Zindan, Melisa Çakmak, Filiz Yükrük, Nihan Anaz, Arzu Özyiğit, Serap Köz Yücesir, Zeynep Korur gibi isimler bulunmaktaydı.

Mihriban Oğuz ismini bilinçli olarak mı yazmadılar acaba?

Artık lütfen daha fazla uzatmadan ve egolarınızı bir yana bırakarak Mihriban Oğuz'u ikna edin. Israrla onun gelmesini istemeyenler ciddi anlamda bu takıma hainlik yapıyor. Başka tek bir isim bile onun yapacağı etkiyi yapamaz.

Saygılar.

Neden Mihriban Oğuz diye soran arkadaşlar var. En basit örneği Dünya Veteran Şampiyonasında yaşandı dün. Çok fazla detay ve emek var ama kısa olarak anlatayım. Yarı finalde yenildiğimiz Brezilya kural dışı oyuncu oynattığı için disiplin komitesinde 2 Brezilyalı olmasına rağmen turnuvadan diskalifiye edildi. Ve bizim veteran takmıı bugün Brezilya yerine finalde oynuyor. Kim yaptı bunu dersiniz?

Neden Mihriban Oğuz diye soran arkadaşlar var. En basit örneği Dünya Veteran Şampiyonasında yaşandı dün. Çok fazla detay ve emek var ama kısa olarak anlatayım. Yarı finalde yenildiğimiz Brezilya kural dışı oyuncu oynattığı için disiplin komitesinde 2 Brezilyalı olmasına rağmen turnuvadan diskalifiye edildi. Ve bizim veteran takmıı bugün Brezilya yerine finalde oynuyor. Kim yaptı bunu dersiniz?

Ağabey daha detaylı anlatabilir misiniz size zahmet. Küçüklüğüme verin anlamakta zorluk çektim. Teşekkür ederim...

Metehan, turnuvada yarı finaldeki rakibimiz Brezilya´nın kural dışı oyuncu oynatarak yaptığı kural hatasını Mihriban Oğuz fark edip üzerinde durmuş. Kurulda iki Brezilyalı olmasına rağmen rakibimiz turnuvadan ihraç edilip finalde oynamaya hak kazanmışız.

Metehan, turnuvada yarı finaldeki rakibimiz Brezilya´nın kural dışı oyuncu oynatarak yaptığı kural hatasını Mihriban Oğuz fark edip üzerinde durmuş. Kurulda iki Brezilyalı olmasına rağmen rakibimiz turnuvadan ihraç edilip finalde oynamaya hak kazanmışız.

Anladım ağabey teşekkürler.
Mihriban Oğuz olsaydı geçen sene ki Whalen şansızlığını yaşamamış olurduk,bundan bunu çıkarıyorum...