Milli Takıma Devşirme Oyuncu

Bildiğiniz üzere Emir'in milli takıma gelemeyeceğini açıklaması üzerine milli Takımımıza yeni bir devşirme oyuncu alınacak. Basında bu oyuncunun Goudulock, Jamon Lucas Gordon veya Bobby Dixon'dan biri olacağı söyleniyor. Sizce bu devşirme kim olacak ve olmalı?

Bence Ergin Ataman eğer GS'de kalacaksa bu devşirmeyi takıma alabileceği bir oyuncu olarak seçer. Bu yüzden bence başka oyuncularla da görüşülüyor. Ben bu isimlerden farklı biri olacağını düşünüyorum.

Farmar ya da Goudelock diyorlar.Farmar isteksizmis ama bir de çok para istiyormuş ibre Goudelocktan yana gibi gözüküyor şimdilik

Şu üçü içinde açık ara Goudelock.Rakipte oynuyor diye gerçeği söylemeyecek halimiz yok.Hatta Goudelock'tan iyisini bulmak epey zor da bu Fenere avantaj sağlayacak mı o önemli.Bildiğim kadarıyla tek devşirme olduğu için Fenerbahçe ya Emir'i ya Goudelock'ı seçmek durumunda kalacak.Çok zararı olmaz da bize böyle düşününce

Langford'ı geçen sene alamayacak konumdayken dahi Ergin hoca onu devşirmek istiyordu,devşireceği oyuncuyu buraya da getireyim diye bir düşünce içine gireceğini sanmam.Goudelock devşirilecektir.

Şu üçü içinde açık ara Goudelock.Rakipte oynuyor diye gerçeği söylemeyecek halimiz yok.Hatta Goudelock'tan iyisini bulmak epey zor da bu Fenere avantaj sağlayacak mı o önemli.Bildiğim kadarıyla tek devşirme olduğu için Fenerbahçe ya Emir'i ya Goudelock'ı seçmek durumunda kalacak.Çok zararı olmaz da bize böyle düşününce

Goudelock Türk statüsünde yer alamayacak geçen sene çıkan yönetmeliğe göre o konuda içimiz rahat olabilir yoksa Goudelocki yerli yapıp Emiri yollayıp daha iyi birini alabilirler "çakallık" yapıp.

Artık Türkiyede yetişme kıstası var Yerli oyuncu sayılabilmek için geçmiş dönemi kapsamıyor tabi verilen hak geri alınmaz babında.Yani kim seçilirse seçilsin Türk sayılamayacak o yüzden ne bizlik ne başka bi takımlık durum yok ortada.

Bobby Dixon eksik olan parçaları doldurabilir yapı ve karakter olarakta sanki Milli Takımda çok sırıtmaz ,Farmar ismi de çok geçiyor o da olur belki ama ilk tercih tabi ki Goudlock olmalı dogruya dogru.Bizim takımda eksik olan skor kıtlıgını aşarız net olarak .Bana kalsa hiç devşirme olmasın ama madem olacak eksik olan kısmımız skorer bi guard o da Goudlock.

İsmi geçenler Farmar, Goudelock ve Dixon ama bunlar düşünülenler mi yoksa teklif edilenler mi bilmiyorum.

Benim bu isimler dışında favorim John Diebler. Farmar ve Goudelock çok kaliteli olsalar da milli takım ruhunu zedeleyebilecek oyuncular bence. Dixon da milli maçlarda fiziksel olarak çok küçük kalır. Diebler tarzı oyuncular hem savunmadaki çabasıyla hem de hücumda şutörlüğünden doğan spacing katkısıyla hep lazım.

Farlar ve Dixon yaşlı.
Bu takıma liderlik yapacak biri lazım Emir de gelmeyecekse.
Guard bölgesine bir transfer şart oğlu şart.

Ben Milli Takımın bir numara oynayabilen bir oyuncuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Farmar veya Dixon'ı tercih ederim. Yaş konusu çok önemli değil. Devşirdiğimiz oyuncuyu uzun yıllar kullanacağız diye bir şart yok. Ayrıca Farmar henüz 28 yaşında... Dixon için de 32 yaş, çok fazla değil. O mevkideki oyuncular 35-36 yaşına dek verimli oynayabiliyor.

Goudelock'a ben de sıcak bakıyordum, ama F4 maçlarında kritik anlarda tıkanması, maç koptuktan sonra skor üretebilmesi, zihnimde soru işaretleri yarattı. Dixon ve Farmar'da en azından ne alacağımızı biliyoruz.

Ben Milli Takımın bir numara oynayabilen bir oyuncuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Farmar veya Dixon'ı tercih ederim. Yaş konusu çok önemli değil. Devşirdiğimiz oyuncuyu uzun yıllar kullanacağız diye bir şart yok. Ayrıca Farmar henüz 28 yaşında... Dixon için de 32 yaş, çok fazla değil. O mevkideki oyuncular 35-36 yaşına dek verimli oynayabiliyor.

Goudelock'a ben de sıcak bakıyordum, ama F4 maçlarında kritik anlarda tıkanması, maç koptuktan sonra skor üretebilmesi, zihnimde soru işaretleri yarattı. Dixon ve Farmar'da en azından ne alacağımızı biliyoruz.

Yalnız Final Four tarihinin en fazla sayı atan oyuncusu olmuş 2 maçta toplam 50 sayı. FB'nin ayakta kalan birkaç oyuncusundan biriydi, hücumda ne zaman tıkansalar Goudelock'ın bire birleriyle sayı buldular kritik anlarda tıkanmadı bence.
Ben de oyun kurucuya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum aslında skorer 2 numaraya da ihtiyacımız var fakat oyun kurucu daha önemli, tek devşirme hakkı oyun kurucudan yana kullanılmalı. 2 numara da Sinan, Birkan, Melih oynayabilir ilerki yıllarda Furkan Korkmaz da gelecek ama oyun kurucu Ender, Engin Atsür, Barış Ermiş çok yetersiz Farmar devşirilmeli.

Dixon iyi oyuncu ama fark yaratabilecek biri değil. Bİze 1 numara lazım oluyorsa Farmar devşirilsin olmuyorsa oyuncu devşirmeye gerek yok çünkü başka fark yaratacak guard yok devşirilebilecek. İlla adam devşirelim diyorlarsa ve Farmar olmuyorsa en makulu Goudelock olur yine en azından bir skorerimiz olur.

Yalnız Final Four tarihinin en fazla sayı atan oyuncusu olmuş 2 maçta toplam 50 sayı. FB'nin ayakta kalan birkaç oyuncusundan biriydi, hücumda ne zaman tıkansalar Goudelock'ın bire birleriyle sayı buldular kritik anlarda tıkanmadı bence.
Ben de oyun kurucuya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum aslında skorer 2 numaraya da ihtiyacımız var fakat oyun kurucu daha önemli, tek devşirme hakkı oyun kurucudan yana kullanılmalı. 2 numara da Sinan, Birkan, Melih oynayabilir ilerki yıllarda Furkan Korkmaz da gelecek ama oyun kurucu Ender, Engin Atsür, Barış Ermiş çok yetersiz Farmar devşirilmeli.
Evet totalde yine çok sayı üretti, ama o sayıların büyük kısmını fark açıldıktan sonra kaydetti. Maçın başında, skor kafa kafaya iken fazla üretken olamadı. Milli Takım'ın katılacağı şampiyonaların sertliği de F4'ten çok aşağı olmayacaktır.

Goudelock bence aradığımız oyuncu değil daha çok takımı oynatan oyunun sıkıştığında sayı bularak takımı rahatlatacak bir oyuncu bulmalıyız.

Harun Erdenay: Ergin Ataman ile 2016 Olimpiyatları sonuna kadar sözleşmemiz var ve kendisiyle çalışmaya devam edeceğiz. Devşirme oyuncu konusunda… Emir Preldzic senelerce Milli Takıma çok önemli hizmetler vermiş bir oyuncu ama doktorlarımızın da yaptığı kontrollere göre aşil tendonunun kesinlikle dinlenmesi gerekiyor. Biz de Ergin Ataman ile bir toplantı yaptık ve yakın zamanda devşirme oyuncu konusunda kararımızı açıklayacağız. Şu anda oyuncunun ligimizden olduğunu söyleyebilirim.”

Farmar, Goudelock ve Dixon isimleri çıkmıştı. Hocanın Dixon'u isteyeceğini sanmıyorum ben ya Goudelock ya Farmar devşirilir.

Doğuş-Gadlock-Cedi-Ersan-Enes(Ömer)
Farmar-Sinan-Cedi-Ersan-Enes(Ömer)
Hangi kadro daha iyi?İsteyerek gelecekse ve candan oynayacaksa Farmar'ı tercih ederim ben.