Sezon öncesi belirlenen hedefler doğrultusunda gerek hazırlık gerekse de Türkiye Kupası maçlarında ortaya koyduğumuz performans ve aldığımız sonuçlar bizleri hiç memnun etmedi. Fakat ortaya konulan bu performans ve alınan sonuçlardan dolayı antrenörümüz Murat Özyer de kesinlikle memnun değil. Kendisi bu takımın antrenörü olması sebebiyle şu an için yaşadığımız hayal kırıklığının önüne geçebilecek tek isim. Beyefendi kişiliği ve Galatasaraylılığıyla hepimizin çok sevdiği Murat Özyer, bana göre çokta iyi bir antrenör. Şu anda içinde bulunduğumuz durumun farkındadır ve bu durumdan kurtulmamız için çareler düşünüyordur. Konuyu açan Burak abinin söylediklerine de genel olarak katılıyorum fakat Türkiye Kupası'ndan elenir elenmez istifa seslerinin yükselmesini yadırgadım açıkçası. Hatırılıyorum da geçtiğimiz sezon içerisinde de bu tür istifa sesleri yükselmişti sezon içerisinde fakat daha sonra belirlenen hedeflere ulaşılması itibariyle o sesler hemen hemen son bulmuştu. Şimdi yine aynı sesler yükseliyor. Türkiye Kupası'ndaki çok kötü performansımız hocamıza duyulan güveni azalttı muhakkak fakat bazı şeyler için çok erken. Bu sezonki hedeflerimizin çok daha yüksek dereceler olması itibariyle de hocamızın işi oldukça zor. Bu sebepten dolayı da hocamıza köstek olmak yerine destek olmak gerektiği inancındayım. Sezonun başlamasıyla birlikte Türkiye Kupası'ndaki kötü performansımızı sürdürür ve istediğimiz sonuçları alamazsak -daha doğrusu belli bir süre istediğimiz sonuçları alamazsak- hocamızın istifasını istemek belkide haklı birşey olacaktır fakat şu an için istifa istifa diye bağırmanın klübümüze yarardan çok zarar getireceğini düşünüyorum. Yaptığımız yabancı transferlerde hataya düşmüş olabiliriz. Bu transferler doğru transferler olsa bile hepimizin açıkça gördüğü bir 3 numara eksikliği var takımda. Geçen sezon zaman zaman çok eleştirdiğimiz, sezon sonunda ise gidebilir dediğimiz Gerald Fitch'i şimdi mumla arar olduk. Kesinlikle bir 3 numara şart bu takıma. Fakat biz bu eksikliği görüyoruz da Murat Özyer görmüyor mu? Elbette görüyor. O bu takımın antrenörü ve takımın eksiklerini bizden daha iyi biliyor. Bu eksiklikleri gidermek için de gerekli şeyler yapılacaktır. Sadece biraz daha sabrederek beklememiz gerekiyor. Ligin ilk haftalarında çok iyi skorlar alamayabiliriz belki fakat takımın sahada mücadele ettiğini görürsek ilerisi için umutlanabiliriz. Murat hocamız da oyuncularımıza mücadele etmenin gerekliliğini anlatacak ve sahaya yüreklerini koymalarını isteyecektir. Umuyorum ki ligin başlamasıyla birlikte kazanmaya aç, mücadele eden, rakibine nefes aldırmayan bir Galatasaray izleyeceğiz. En azından 3-4 haftalık bir sürenin ardından böyle bir Galatasaray'ı sahada göreceğiz. Bu 3-4 haftalık zaman diliminde de benim şahsen tek isteğim takımın sahada mücadele ettiğini görmek. Zaten takım mücadele ederse skor da kendiliğinden gelir diye düşünüyorum.
Bizlerin şu an için yapması gereken şey; hocamıza olsun oyuncularımıza olsun destek vermek, yenildiklerin de bile onların yanlarında olduğumuzu göstermek. Tekrarlıyorum; eğer belli bir süre istediğimiz sonuçları alamazsak ve takımın geleceği için bir ışık göremezsek, istifa seslerinin yükselmesi normaldir fakat şu an için istifa diye bağırmak yerine hocamız ve takımımız için bağırmak daha mantıklı bir şey. Biz Galatasaraylıyız. Biz büyük Galatasaray taraftarıyız. Sadece iyi günde değil kötü günde de hocamızın, takımımızın arkasındayız. Lütfen bunları unutmayalım. Galatasaray taraftarına yakışan şekilde davranalım. En azından belli bir süre hocamızın arkasında olalım. Murat Özyer çok yetenekli, başarılı bir antrenördür ve takımın şu an içinde bulunduğu durumdan kurtulması için elinden geleni yapacaktır...