Nba'de nefret ettiğim,izlerken beni çok sinirlendiren 2 durum var.
1-Tanking Savaşları.Son sıradaki takımlar maçı kazanma noktasına getirip saçma sapan maçı kaybederler.
2-Bir takımda çok ciddi eksikler varken rakip takımın ''oynarsak 30 sayı fark atarız,amannn sal maçı gitsin,gece parti çok iyiydi' kafasıyla maça çıkması.Senin All Star oyuncunun parkede sarhoş gibi takılması daha mı hoş ? Sende dinlendir oyuncunu geç arkadaş.
Bucks - nuggets maçı kurbanıyız heraldeNba'de nefret ettiğim,izlerken beni çok sinirlendiren 2 durum var.
1-Tanking Savaşları.Son sıradaki takımlar maçı kazanma noktasına getirip saçma sapan maçı kaybederler.
2-Bir takımda çok ciddi eksikler varken rakip takımın ''oynarsak 30 sayı fark atarız,amannn sal maçı gitsin,gece parti çok iyiydi' kafasıyla maça çıkması.Senin All Star oyuncunun parkede sarhoş gibi takılması daha mı hoş ? Sende dinlendir oyuncunu geç arkadaş.
Bucks - nuggets maçı kurbanıyız heralde
Tanking savaşları yöneticiler arasında daha çok. Ne oyuncuya ne koça maçlara sılmayın diyemezsin. Yapabileceğin tek şey kadroyu boşaltmak. Bunu yaptığında da kendini göstermek isteyen oyuncu sayın artıp, clutch anlarda sorumluluk alıp verimli şekilde takımı taşıyacak oyuncun azalıyor. Maç kaybetmeleri hem bu yüzden hem de 2.maddendeki durumunla aynı ve favori takım maça 2.viteste başlayabiliyor. Ardaından maça girebilirlerse dediğin şey oluyor.
Rakibin eksikleri olunca gevşeme olayı ne NBA'e ne de basketbola özgü birşey. Bu tip mativasyon sıkıntılarına kendi takımımızda hiç rastlamıyor muyuz? Konu NBA olunca eksik kadrolarla sahaya çıkan takım sayısının artması ve 82 maçlık yoğun tempoda maç seçmenin sıradanlaşması neticesinden bazı maçlar aktif dinlenme gözüyle bakılabiliyor ama beklediklerini bulamıyorlar. Eksik olan takım için de maçı kaybetmek olağan sonuç olup baskı azalınca ve bir de üstüne rolleri artan oyuncular kendilerini göstermeye çalışınca rakiplerini neye uğradıklarına şaşırtabiliyorlar.
Bunun en üst seviyesi heralde Sga'sız Okc 'nin Celtics' e 150 sallamasıdır ben onun kadar absürt bir şey uzun zamandır görmedim.Bucks'ın ilk yarısından kazandım ama parkede gördüğümüz durum hiç şaşmıyor buna sinir oluyorum.Giannis ilk çeyrek 5 top kaybı yapıyor,Joe Ingles giriyor topu seyircilere atıyor,Holiday'in turnikeler kısa kalıyor.Brook Lopez tek hareketiyle 1 hücumda 7 sayı yedirdi mesela inanılmaz dağınık bir takım vardı.
Bu sezon geriye doğru baksak 20 tane böyle maç vardır.Lakers Lebron-Davis yokken Miami'yi yeniyor.Miami sadece Lowry varken çaylaklarla Washington'u zorluyor.Brooklyn sadece Durant varken Portland'ı zorluyor.Philadelphia'da Harris hariç kimse yokken,Harris tek başına Brooklyn'i yeniyor.
Bu durumla yorumcular bile dalga geçiyor,bu tür maçlarda eksik olan takım aslında yatırım tavsiyedir hiç şaşmaz böyle maçlar diye o esnada taraftarlara bakıyorum takımımız partiden çıkamamış,sarhoş gibi geziniyor diyorlar.