NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Joel Embiid, Philadelphia 76ers'la 4 yıl / 196 milyon dolarlık yeni sözleşme imzalama konusunda anlaşma sağladı. (ESPN)

Joel Embiid'in kontratı, 2026-27 sezonuna kadar uzatılmış oldu.
 
Kyrie resti yemiş en sonunda. Umarım bir daha basketbol oynayamaz her sene bir gerizekalıca hareket.
Ben Simmonsta geri dönecek heralde sixers a bu da ayır bir saçma hareket. İlk iç saha maçında tepkiye boğulacak sonra yine uğraş, Moreyde ütopik isteklerinden vazgeçse maaşında kurtulsa bile belki şampiyonluk için bir ihtimali olacak ama yok 3 tane ilk tur yok levert+Brogdon yok daha neler. Brogdon ve Simmons kafa kafaya oyuncular artık hatta maaşınında düşünürsek Brogdonı herhalde çoğu takım tercih eder.
 
Avrupa basketbolunun saçma sapan başladığı şu sezonda nba ilaç gibi geldi. Charlotte-İndiana maçında resital vardı heralde sezon boyu en büyük keyfi verecek 4-5 takımdan biridir. İndiana da yeni Danny grangerını bulmuş duarte ile.
 
Dünkü maça daldık dün Lakers maçında neler olmuş öyle.

LeBron net hatalı ama İsaiah Stewart da aşırı tepki vermiş. Henüz 20 yaşında olduğu için gençliğine veriyorum ama öyle bir kendinden geçti ki eminim görevlilerden bazıları yaralanmıştır. Hele soyunma odasına giderken, tutmayın artık yeter beni, der gibi birini duvara doğru itmesi var ki kahkaha attım :LOL: 110+kg'luk bir kas yığınının kontrolsüz itmesine maruz kalan birinin birkaç gün rahat yürüyebileceğini sanmam. En çok o arkadaşlara geçmiş olsun.
 
Olayda şöyle bir şey sezdim yalnız. Önce Lebron'a doğru gidiyor refleks olarak tabii haklı. Fakat dikkat ettiyseniz, sonra tamamen Lebron devre dışı kalıyor. Olay Westbrook ile ikisi arasında geçiyor. Orada WB'dan küfür duymuş olma ihtimali var gibi sanki.
 
Şu pas acayip bir şey, yanında Capela varken eksi açıdan o noktadaki adamı görüp bilinçli bir pas atmak muazzam ve bunu yaparken sadece 19 yaşında olup 26.maçında yapması insanı çok heyecanlandırıyor. İstatistiklerini 36 dkya vurunca 18-9-5 gibi rakamlar çıkıyor. Büyük ihtimal o kadar sahada kalamaz çünkü faul problemi şuana kadar ki en büyük sorunu gibi ama fiziken kuvvetlendikçe onuda aşacaktır. İlerleyen yıllarda mesela Jokic-Sabonis gibi benzer tipte oyuncular gibi savunmada kara delik olmayacak, çocuğun oyun iç güdüsü o kadar yüksekki çok rahat pas arası yapabiliyor, çember savunması belki şuan yapamıyor ama deniyor. En kötü senaryoda bile ortalama bir savunmacı olacaktır. Kariyer gelişimini çok merak ediyorum Wood ve Porter jr dan ne kadar çabuk çıkarlarsa Alperen için o kadar iyi olacak.
 
Insanlarin asi gecmisine gore kadroya alinma olayini gormemistik. Nba bu konuda bolunmus durumda. Biz isin sahadaki kismina bakarsak kyrie dondugunden beri nets iyi degil. KD sakat iken 0-7 yasadilar, liderlik gitti. All star bir oyuncuyu kadroya ekleyip duzeni bu kadar bozan baska takim var mi acaba?
 
Insanlarin asi gecmisine gore kadroya alinma olayini gormemistik. Nba bu konuda bolunmus durumda. Biz isin sahadaki kismina bakarsak kyrie dondugunden beri nets iyi degil. KD sakat iken 0-7 yasadilar, liderlik gitti. All star bir oyuncuyu kadroya ekleyip duzeni bu kadar bozan baska takim var mi acaba?

Aşı geçmişine göre kadroya alınma değil mesele. Bazı eyaletlerde aşısız spor faaliyetlerine katılamıyorsun en başta da Kyrie'nin takımı olan Brooklyn(NY) bölgesinde. O yüzden iç saha maçlarında oynayamıyor Kyrie. Sene başında yarım oynayacağına hiç oynamasın dendi ancak takım kötü gidince mecburen çağırdılar. Bu tarz süperstarlı takımlarda özellikle eksik oynadıkları dönemde maç kazanmaları zorlaşıyor çünkü kadronun geri kalanı veteran ve görev adamlarıyla dolu. 2 yıldır bu 3 oyuncunun toplam 13 maçta birlikte oynaması, Brooklyn'in kötü gitmesinden daha konuşulması gereken bir mesele aslında. Üstüne Griffin, Aldridge, Millsapp gibi sadece isimleri kalmış oyuncular da kalan oyuncuların performansını aşağı çekiyor.
 
Ben nba tarihini demistim. Insanlara yapilan tek asi korona degil neticede. Nets neden istemedi belli, boyle yaparak kyrie mecbur birakacaklarini dusunduler sanki. Basta kural kadar oynarsin demediler.

Devaminda kotu gittikleri icin cagirdilar demem cunku kyriesiz daha iyilerdi ve hatta dogu lideri durumundalardi.

Bence basindan sonuna kotu yonettiler durumu. Takas bile yapmadilar.
 
Bulaşıcı bir salgının gölgesinde oynanan başka bir dönem var mı hatırlamıyorum. Geçmişe bakmak lazım. Zaten Nets'in isteği Kyrie'nin aşı olmasıydı ama bunu baskıyla yapmadılar. Ki böyle bir ortamda Kyrie'yi takaslamaya kalksan aynı durumda olacak takımlar da var ve pek takas değeri olmayacak.Oyuncu ne kadar iyi olursa olsun kimse sezonun yarısını oynayamayacak oyuncuya değerli bir assetini vermez. Evet Kyrie'siz daha iyilerdi ancak bunun sebebi takımın iyi olması değil Durant'ti. Harden da süperstar diyebileceğimiz yıllardan itibaren ki en kötü ve en verimsiz sezonunu yaşıyor. Hatta deadline'da takaslanacak oyuncuların arasında adı geçiyor. Nets'in bu durumu tamamen Durant'le alakalı. Kyrie geldi de takım bozuldu diye bir şey söylemek zor.
 
PORZINGIS de yanında 2.tur draft hakkıyla beraber Spencer DINWIDDIE ve Davis BERTANS karşılığında Dallas'tan Washington'a yollandı. Açıkçası beklenilenin de ötesinde çok gürültülü bir trade deadline geride kaldı.
 

Üst