gasol takası zamanında büyük sansasyona neden olmuştu.. memphis'te eski gm , lakers efsanesi jerry west'in o sıralar görevinden ayrılması falan çok konuşulmuştu. bütün oyuncular, taraftarlar, basketbol yazarları. herkes şaşkınlıklarını dile getirmişlerdi..oralarda adaletsizlikler oldu ama NBA yönetimi her zaman göz yumdu. Boston'a da göz yumdu. Bu iki takım iyi olsun , contender olsun , final oynasın , ratingler artsın, nba'e daha çok ilgi olsun diye göz yumuldu. boston da KG yi hiç bir şey vermeden aldı. Sadece Al Jefferson ve işe yaramaz adamlar karşılığı Kevin Garnett alınabildi..
Bu takasları kimse kafasından yapamıyor tabii. Sonuçta hepsi NBA tarafından inceleniyor ve onaylanıyor.. NBA yönetimi bunu onaylamışsa kimseye söyleyecek söz kalmıyor ama dediğim gibi, ben de Lakers ve Boston'un kayırıldığına inanıyorum..
NBA yönetimi hakemlerle olsun, takaslarla olsun, cezalarla olsun balans ayarını her zaman yapar.. Phoenix Suns'ın şampiyonluğunu ellerinden aldılar 3-4 sene önce.. NBA asla temiz bir organizasyon değil benim gözümde.. Bir master planları var.. Onu uyguluyorlar..