NBA PLAY-OFF 2010

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tugay EREN' Alıntı:
benchte bitmiş bir micheal finley,scalabrini ve oynamayan bir marquis daniel var.
İşte bende şunu hep merak etmişimdir. Boston Celtics organizasyonu en umursamaz en vurdumduymaz oyuncudan bile müthiş bir takım oyuncusu, saha içinde yapması gereken her şeyi yapan, yürekli bir oyuncu yaratmıştır, yaşıda hiç farketmez. Hadi diğer 2 isim için birşey söyleyemem ama Michael Finley kullanılmalıydı. Buraları kariyeri boyunca çok yaşamış bir oyuncu, verimlide olabilirdi bence.

O resim neden konuldu, amaç neydi, gönderilmek istenen mesaj neydi acaba merak ettim?

Yıllar sonra kalkıp bir maçı tamamen seyrettim. Hatta kalkınca neden kalktığımı hatırlamam bile bir süre aldı :)

Ama uykusuz işe gelmeye değecek bir maç izledim açıkçası. Cidden Bostonda bütün -sorunlu- yıldızların bir takım oyuncusu olmayı başarması inanılmaz gözüküyor.

Çok fazla detaya girmeden,

-Boston fena yoruldu
-Bostona çalınan ve çalınmayan -özellikle Garnett- düdükler maçı çok fena etkiledi. Zaten sayı atılamayan maçta son periyod 20 tane serbest atış atarsa bir takım kazanıyor.
-Son rasheed-allen-rondo 3lükleri inanılmazdı.
-Kobe yine MVP yapıldı. Gasol a ayıptır direk. Berbat oynadı emvipi.
-Sloven oyuncunun soğukkanlılığına güvenmek.. PJ !
-Bill Russell gibi bir adamı ıslıklamak. Ah ah. 50.000 $ vermişsiniz koltuğa ama işte .. :)

Sonuç süper bir maçtı. Kırmayın birbirinizi ecnebiler için :)

3. periyodun son 2 dksından başladım izlemeye. NBA oyuncularının savunma gördüklerinde nasıl maymun olduklarını bir kez daha anlamama yeterli oldu bu maç.

Kimin şampiyon olduğunun bir önemi yok. Sabahlara kadar oturduğum eski günlere hafif bir nostalji oldu benim açımdan.

Maç çok güzeldi ama baştan sona önde götürdüğümüz maçı kendi hatalarımızla vermek çok üzücü.
Ray Allen tam anlamıyla takımın katiliydi.Tamam savunması süper,nefes aldırmadı Kobeye ama bir tanede at be kardeşim.Her attığın dank diye dönüyor çemberden..Bir ara ben sahaya bu uykusuz halimle çıksam %50 ile oynarım dedim kendi kendime :) Ama onun dışında savunması gerçekten inanılmazdı...

Lakers ve özellikle Kobe'nin bu kadar kötü olduğu bir maçı kaybetmek aklımın ucundan bile geçmiyordu.Ama birden çok etken var bunda.3 etken say derseniz

1-Ray Allen
2-Ray Allen =)
3-Perkins'in yokluğu

Sonuçta Lakers hakederek aldı şampiyonluğu, tebrik etmek gerek.
Not: Şu anda 3 saat uykuyla duruyorum akşam üstü bir ara yatmam lazım =)

Emre,

Neden insanı küfüre yöneltiyorsun merak ediyorum :)

Emre Yuksel' Alıntı:
[quote="Murat İNAL":14167t3b]-Sloven oyuncunun soğukkanlılığına güvenmek.. PJ !
-

o sloven oyuncu sharapova ile birlikte.. ben de hala onu çözmeye çalışıyorum.[/quote:14167t3b]

bütün maria'lar feda olsun kendisine öyle 2 atış attı ki.. kariyeri için de çok önemliydi..

Kobe evet kötü oynadı son maç ama final serisini 28.6 sayı, 8 ribaund ve 3.9 asist ile oynayan adam MVP olur zaten..

seneye son maç iyi oynar artık..

"Biraz önce Shaq'tan bir fazla şampiyonluk kazandım. Hepiniz beni çok iyi tanıyorsunuz. Ben hiçbir şeyi unutmam."

büyüksün.. yücesin , insan diilsin en iyisisin..

Lakers'i tebrik ederim. Aslına bakarsak iki taraf da hak etti. ancak bir kazanan olacaktı. Lakers kazandı.

Dün maç öncesi yorum yaparken Pierce faktörü çok önemli demiştim. Boston son çeyrek yine motoru kapattı, sayı üretemez hale geldi. O kontağı tekrar çalıştıracak adam Pierce'dı, olmadı.

7. maç ne demekmiş öğrendiğimiz bir 7 maç oldu. Maçtan önce demiştim. "Bu maçı Ron Artest ve Odom çözer. Yeter ki Artest, Artist değil "Artest" olduğunu hatırlasın". Nitekim öyle oldu. Artest ribaunt az aldı ama yaptığı savunma süper ötesi idi. Kobe'nin 15 ribaunt alması ayrı bir durum zaten. Kobe çok şey yapmak istedi. Maça bakınca Nijerya maçındaki Messi geldi aklıma. O maçta Messi her şeyi yapmak istiyordu, bu maçta Kobe. Gasolina maçın sonunda gasolini döktü Boston Savunmasının üzerine yaktı ortalığı. Hele 3 kişinin içinde pota dibinde atttığı sayı maçı bitiren sayılardandı.

Gerçekten izleyenin çok şey kazandığı bir maçtı. Zaten maç sonrası ağlayan dev adamları görünce, bizim TV başında hisssettiklerimizin bile ne derece yavan olduğunu anlayabiliyor insan. Lakers'a, GS seyircisi yakışır aslında ama Staples'in sakinleri de bu maçta hiç sakin değildi. Takımlarının 11 sayı geride olduğu anlarda bile ayakta coşku ile takip ettiler maçı. Son pozisyonda Kaan Kural saçmaladığı için burada da aynı şekilde düşünen arkadaşlar var faul olduğu belli, bir tane Boston'lunun yüz ifadesi değişmiyor. Kaan duygularına kapılıp faul olmadığını söylüyor. Daha ironik olanı, orada sayı yapmasının büyük hata olduğunu söylüyor:) Kaan bu yorumu yaptın, çık bir tatile sen, en iyisi. Fark 3 sayı, maç boyu top kaybı yaşayan bir Kobe, topu tutsa geriye dönse zaman kazanmaya çalışırken topu kaybetse ne olacak? En iyi bildiği işi yapıyor potaya yükleniyor ya sayı yapacak ya da faul alacak. Faul alıyor 1ini atsa 2 hücum gerekecek rakibe ve aynen de öyle oluyor. Kaan Kural bırakacak bu işleri. Zaten pozisyona faul değil dedi o tamamen fiyasko idi.

MVP konusunda zaten tartışma yoktu. Yendikleri yenildikleri tüm maçlarda ayakta kalmış ama sadece bu maçta kötü oynamış Kobe var. Bir de buradaki arkadaşların bile Gasolina veya Paula dediği bir adam. Ona rağmen MVP Gasol olmalıydı diyebiliyor aynı adamlar.:) Yani arkadaşlar kendileri ile çelişiyor.

Lakers'in gerçek bir takım olmasını sağlamış Kobe ve Phil Jackson. Özellikle maçın sonunda Kobe'nin 20. sayısı olan basketi el üstünden attığında Kobe, tüm bench delirdi, sırf Kobe basket attığı için. Takım Kobe'nin, Kobe takımın arkasındaydı. Rahatça tüm takım "ben şampiyon oldum" diyebilir. Çünkü bu şampiyonlukta hepsinin katkısı vardı. Maç hakkında yazılacak çok şey var günlerce de yazarız büyük ihtimalle. Epik bir maç oldu unutulmayacaktır. İyi ki varsın Kobe ve L.A. Ay lav dis tiim

Çok güzel bir şampiyonluk oldu.Hem en büyük rakibini yeniyorsun,hem ona bir adım daha yaklaşıyorun,hem de üst üste 2. zaferini kazanıyorsun.

Kutlu olsun Lakers.

Kaan Kural dün akşam tüm eyyamcılığı ile rezil olmuştur,kepaze olmuştur.

Kendisi de çok iyi biliyor Kobe'nin potaya yüklendiğinde ya sayı alacağını ya da faul ama nedense ortaokuldaki çocuk yapmazmış bu hatayı öyle söylüyor kendileri. İşime gelmedi demiyor da önce Kobe yanlış yaptı diyor sonra hakem yanlış faul çaldı diyor kısaca nereye salça olacağını şaşırdı. Eğer bir TV kanalında yorum yapacaksan üstündeki yeşilleri çıkaracaksın sayın Kural. Ama olsun sen cevabını sahada aldın ya artık yeni sezon başlayana kadar NBA konuşmazsın. =)

Tugay Aktepe' Alıntı:
Kaan Kural dün akşam tüm eyyamcılığı ile rezil olmuştur,kepaze olmuştur.

Kendisi de çok iyi biliyor Kobe'nin potaya yüklendiğinde ya sayı alacağını ya da faul ama nedense ortaokuldaki çocuk yapmazmış bu hatayı öyle söylüyor kendileri. İşime gelmedi demiyor da önce Kobe yanlış yaptı diyor sonra hakem yanlış faul çaldı diyor kısaca nereye salça olacağını şaşırdı. Eğer bir TV kanalında yorum yapacaksan üstündeki yeşilleri çıkaracaksın sayın Kural. Ama olsun sen cevabını sahada aldın ya artık yeni sezon başlayana kadar NBA konuşmazsın. =)

Vallahi Tugay, bu kadar taraflı olman akıl mantık kaldırmıyor.
Kaan'a laf atıyorsun eyvallah da , Kosovalı'yı da bir kaç kelime söyle bari.2390482732 yıllık Lakers Tv muhabiri gibi maç anlatan bir zihniyet vardı karşımızda.Kaan Kural , Kobe'nin kararında haklı olabilir ki pozisyonun sadece 1 defa tekrarını gösterdiler.Hata yapılma olasılığı vardır da, Gasol , Garnet'in eline vurduğunda, ilk yarıda Kobe'ye ucuz fauller çalındığında da bunları söylemenizi beklerim.

Harbi iyi ki Boston lu değilmişim olsaymışım Ntvspor'a kadar saldırırırdım herhalde.

Kobe o topu elinde tutsa zaman geçip , faul yapacaklardı.Bunda mantık hatası göremiyorum, orada basketbolcuların yüzde 99 u alır topu kaçırır zamanın geçmesini bekler.Basketbol topunu tutan, 1 kere bile olsa sahaya çıkıp top oynayan ya da oynatan birisi bunu bilir.

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":3tzpqdxj]Kaan Kural dün akşam tüm eyyamcılığı ile rezil olmuştur,kepaze olmuştur.

Kaan'a laf atıyorsun eyvallah da , Kosovalı'yı da bir kaç kelime söyle bari.2390482732 yıllık Lakers Tv muhabiri gibi maç anlatan bir zihniyet vardı karşımızda.Kaan Kural , Kobe'nin kararında haklı olabilir ki pozisyonun sadece 1 defa tekrarını gösterdiler.Hata yapılma olasılığı vardır da, Gasol , Garnet'in eline vurduğunda, ilk yarıda Kobe'ye ucuz fauller çalındığında da bunları söylemenizi beklerim.

Harbi iyi ki Boston lu değilmişim olsaymışım Ntvspor'a kadar saldırırırdım herhalde.

Kobe o topu elinde tutsa zaman geçip , faul yapacaklardı.Bunda mantık hatası göremiyorum, orada basketbolcuların yüzde 99 u alır topu kaçırır zamanın geçmesini bekler.Basketbol topunu tutan, 1 kere bile olsa sahaya çıkıp top oynayan ya da oynatan birisi bunu bilir.[/quote:3tzpqdxj]

Daha konuşmana gerek yok olum zaten :) :) :)

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":1uyu3lm8]Kaan Kural dün akşam tüm eyyamcılığı ile rezil olmuştur,kepaze olmuştur.

Kobe o topu elinde tutsa zaman geçip , faul yapacaklardı.Bunda mantık hatası göremiyorum, orada basketbolcuların yüzde 99 u alır topu kaçırır zamanın geçmesini bekler.Basketbol topunu tutan, 1 kere bile olsa sahaya çıkıp top oynayan ya da oynatan birisi bunu bilir.[/quote:1uyu3lm8]

Burak, Kobe'nin orada topu alıp potaya gitmesi kadar doğal birşey göremiyorum ben. Sonuçta söylediğimiz gibi orada çok yüksek ihtimalle ya sayı alacak ya da faul atacak ki en kötü günü bile olsa Kobe'nin o faulleri kaçırmasına ihtimal vermiyorum. Pozisyona gelirsek faul ile alakası olmadığını düşünüyorum ki eyyamcı Kaan faul demese eminim ki çoğu kişi bu pozisyondan bahsetmeyecekti bile. Ayrıca maçın başında pota altında indirilen baltalardan bahsetmiyorum ben gördüğünüz gibi Kaan da hiç bahsetmedi nedense. Maçın sonlarında Rasheed ve Rondo'nun bulduğu üçlüklerde Kaan'ın sesinin bu kadar çıkmasına hiç anlam veremiyorum ki Kosova spiker bağırır çağırır ama yorumcunun tarafını bu şekilde belli etmesi ilginçtir.

Ayrıca sene boyunca burada Lebronlar konuşuldu, sezon içinde kaybedilen maçlardan özellikle Cavs maçlarından sonra Lakers yerin dibine sokulmaya çalışıldı. Kobe'ye öyle vuruldu olmadı böyle vuruldu olmadı tecavüzcü denildi ine olmadı başaramadı kimse kendisinin büyüklüğünden birşeyler kaybetmesini.

Seri Jazz oldu herkes Utahlı, seri Suns oldu oldu Phoneixli çıktı karşımıza. Devirdik,devirdik Batı şampiyonu olduk susturduk herkesi.

NBA Finali'nde şüphesiz tarihin en iyi iki takımı karşılaştı. Daha önceki serilerde Utahlı,Phoneixli olan herkes bu defa en kral Bostonluydu. Ama cevabı sahada aldılar...

Lakers sadece Bostonu değil Lakerslı olmayan herkesi yenmiştir, özeti budur benim için finallerin...

Tebrik etme medeniyetini gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum tekrar...

sahada konuştuk yine , kosovada Boston sayı attıkça coşuyor du . Kaan Kural da neye çamur atıcağını şaşırdı artık ...

ya kaan kural - murat kosova kim lan benim ömer üründül abim anlatacak maçları tadına doyamıcaz o zaman. zaten fizik gücüne takmış davisi-perkinsi görürse nolur bilemem.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...