• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Okan Buruk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Prince
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
CL'de gruplardan çıksaydık 13 milyon Euro'dan fazla ek gelir elde edecektik ve kadronun maliyeti çıkacaktı.
UEFA Avrupa liginde finale kadar çıksak bile bu para gelmiyor.
Dün bir yayında şunu duydum-ne kadar doğru bilmiyorum- yayıncı kuruluşun teklifi 60 milyon dolar civarındaymış. Önce 500,ardından 100 milyon dolar olan yayın geliri şimdi 60 milyon dolara gerilemiş.
Bu şu demek ligde şampiyon olmanın artık ekonomik anlamda ciddi hiçbir karşılığı olmuyor. Bundan dolayı da Galatasaray'ın mutlaka CL gruplarından çıkması gerekiyordu. Böylece ekonomik anlamda kulüp baya bir rahatlamış olacaktı.
UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek de bizim için önemlidir sonuçta. Çünkü UEFA Avrupa liginde kupayı hayal edebiliyoruz ama ekonomik anlamda CL'de gruptan çıkmak UEFA kupasını kazanmaktan daha fazla gelir getiriyor. Bunu da göz ardı etmemek lazım diye düşünüyorum.

Dün başlangıç 11'ine bir şey diyemem sonuçta 7 gün 24 saat bu oyuncularla yiyen içen, çalışan dertleşen Okan hoca. O yüzden Ziyech başlamadıysa, Dombele oyuna bile giremediyse, Davinson sakat sakat zorlandıysa illa hocanın bizden iyi bildiği bir şeyler vardır. Düne dair taktiksel anlamda tek eleştirebileceğim nokta kenar ortalarında bu kadar etkili rakibe karşı Ziyech'i çizgiye yapıştırıp hiç 10 numarada kullanmaması olabilir. Maçın sonunda oyuncu insiyatif alıp oraya geldi maçtaki tek kaydadeğer ceza sahası şutumuz da 90'ıncı dakikada geldi.

Onun dışında hocanın eli gerçekten zayıf özellikle merkez pozisyonunda. Torreira-Kaan çok karakterli 2 oyuncu olarak bu yoklukta takıma bir sağlamlık katıyor ama yaratıcılığı yapamıyorlar tabii ki. 6 numaradan 8 numaraya evrilmiş bir oyuncu, diğeri sene başı kadroların hiçbirinde yokken stoperden evrilmiş bir 6 numara. Takımda Ziyech hariç 10 numaraya benzeyen oyuncu da yok. Orta sahaya her zaman oynadığın piyango bu sefer tutmamış, 10 numarada da tek alternatifin gönderen kulübünün 0 kiralık, 0 bonservis ücreti değer biçtiği Hakim Ziyech. Arkadan sadece maharetli stoperlerinle top çıkarıyorsun, ilerde de İcardi'nin sürprizleri hariç gene 0 bonservis ödediğin yetenekli ama prime'ından uzak 2 kanadın ayağına bakıyorsun. Bu şartlarda çok yaratıcı olmak imkansız gibi bir şey.

Dünden beri Fener'in ''elimizden aldığı'' 2 oyuncu bizde olsa ne olurdu diye okuyorum. 20 milyon bonservisle kurduğun tüm bu kadroya Fenerbahçe'nin zenginleriyle 30 milyon verdiği 2 oyuncuyu eklesen iyi olurdu evet ama gerçekçi ve mantıklı şeylerden konuşmak lazım. Orta sahada fahiş bir hata yapsa da elde olanlarla Erden Timur eli yüzü düzgün bir takım kurdu, Okan hoca da sineğin yağını çıkartıp bu takımı Bayern-Manulu grupta Avrupa Ligi'ne götürdü. Elendiğimiz takım kalite olarak bizden düşük ama 10 yılın 7-8'inde Şampiyonlar Ligi'ne giden bir takım. Hem tecrübe, hem de organizasyon olarak bizden çok daha üstün ve bilinçliler. Manu'nun şansa yendiği, Bayern'in 30 küsur maç sonra içerde puan bıraktığı bir takıma elenmenin çok ayıbı yok. Hele de eldeki şartları düşünürsek.

Devre arasında Erden başkan ve Okan hoca sayılı ama kritik 1-2 hatasını düzeltir ve takımın seviyesini 1 gömlek yukarı çekebilirlerse Avrupa Ligi'nde de göğsümüzü kabartacak bir Galatasaray'ı bize izleteceklerinden şüphem yok. İnşallah bugün biraz da haklı olarak hazırlıksız gözüken oyuncularımız o zamana kendinden beklenenleri yerine getirmeye başlar ve futbol şansı gruplarda olduğundan çok daha fazla yanımızda olur. Ondan sonra neler yapabileceğimizi, nerelere gidebileceğimizi bize zaman gösterecek.

Onyedika gündemdeymiş.
Club Brugge takımının konferans ligi maçlarında beğendiğim bir oyuncuydu.
İcardi'nin arkasında çok iyi bir yedek olmasının yanı sıra gelecek için de as santrafor adayı olur.
Santrafor? Icardi'nin arkasında?

Eski Brugge oyuncusu Okereke ile karıştırdım.
Dostum bu arada benim her yorumuma cevap vermek zorunda değilsin. Beğenmiyorsan görmezlikten gelebilirsin.
UEFA Avrupa Liginde devam etmeyi CL gruplarından çıkmaya tercih eden ben değilim.
13 milyon Euro gibi bir fark var ama.😂

Son düzenleme:
Galatasaray, Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonunda 1989'da yarı final oynadı; 2001'de çeyrek final oynadı, 2002'de son 16'ya yükseldi, 2013'te çeyrek final oynadı, 2014'te son 16'ya yükseldi. 2024'te ise 2000'de UEFA Kupası'nı kazandığı stadyumda son 16'ya kalabilmek için final maçı oynadı. Madem Serdar Bey konuyu g.te getirmiş, stadyumumuzu g.t deliğine benzeten Kopenhag kalecisi bu final maçının ilk 80 dakikasında yere yatmaya dahi gerek duymadı.

Son raddede g.t arıyorsak stadyumumuz, et arıyorsak da yarım dünya vücutlu Güney Amerikalı oyuncularımızın; kronik sakatlarımızın İstanbul'daki barbekü partileri. 2002'de son 16'ya yükselip çeyrek final ihtimalimizi de son maçta yediğimiz ofsayt golle tükettiğimiz sezonda 0 çeken Fenerbahçe'nin; 2000'de Parken öncesi yarı finalde elediğimiz Leeds United'dan sonraki sezon deplasmanda 6 yiyen Beşiktaş'ın Galatasaray için Avrupa'da bir kıstas olamayacağını Ali Sami Yen ifade etmişti. Ben kendisinden alıntı yapıyorum. Yani kendilerinin hayali gay bar deneyimleriyle Galatasaray'ın çıtasının bir alakası yok ve olamaz.

Takimin idmanini o yaptirsin,taktigini o versin,teknik direktorlugunu yapsin,oyunculari hazir tutmaya calissin,sampiyon yapsin,top oynatsin,sayisiz dogrusunun yaninda tek bir ufak hatasinda toksikler tarafindan iyi yaptiklari hice sayilip lince ugrasin..Bunlara zaten alismistir da.Yahu bu kulubun hakkini da tek basina bu adam mi savunsun ? Bugun verilmeyen penalti hakkinda tek konusan kisi kendisi.Her macta da bu boyle.Hepsinde de cesaretle konusuyor.Bu isi yapmasi gereken kisi Okan Hoca degil.Artik yonetimin su konularda bir aksiyon almasini beklemekten herkes cok sikildi.Cikin konusun ya.Neyden veya kimden cekiniyorsunuz ?

Galatasaray'ın yakın dönemde başta futbol olmak üzere tüm branşlarda ya hep ya hiç şeklinde bir yaklaşımı oldu. İdare eden Galatasaray takımlarını nadiren gördük. Haliyle bizlerin kuşaklarında da ya bütünüyle odaklanma ya da televizyonun, bilgisayarın fişini çekme şeklinde bütüncül bir reaksiyon var. Bu ortamda, hem yeteneksiz hem de saygısız; Linderoth-Elmander-Larsson-İbrahimoviç'lerden oluşmayan bir takıma karşı ait olduğumuz arenada sezonun final maçı kaybedilmişken sosyal ağlarda yayın yapan hemen herkesin eyvah demesi hayli normal. Tutuşması bir o kadar anlaşılır. Zira aylar boyunca alenen gazladılar insanları.

Sosyal, dijital ağ yorumcularına dair bir alt metin okuması bu. Okan Buruk'un taktisyenliği bizler tarafından bilahare değerlendirilebilir, şerh koymuyorum.

1.5 sene içimde harika iş yaptı. Devamını bekliyoruz.

Senden razıyız hocam. Şampiyonluğu kaybedersek hiç bir suçun yok. Güveniyoruz..

Muazzam winner bir hocamız var...

Takımın bu halde maç kazanması Okan Buruk sayesinde.
Takımın bu halde olması da Okan Buruk’a yazar.
Geçen sezonki halimizden eser yok. Acayip geri gittik.

Son düzenleme:
Zamanla yeni imparatorumuz olacak. Her geçen gün kendini geliştiriyor.

4-4-2 yi düşünme vaktimiz geldi sanki hocam 😊

En ufak terslikte, hakemlerin puan kaybetmemiz için sonsuz mesai verdiği Sivas maçından sonra bile elinde tuzlukla hocayı gömmeye gelenler, takımı idare ediyor yönetmiyor edebiyatı yapanlar kayıp. Hocam benim, fenerliden çok bu tipleri yakıyor, cayır cayır hemde.

Derbi maçlardaki başarısı inanılmaz.

🧿

En ufak terslikte, hakemlerin puan kaybetmemiz için sonsuz mesai verdiği Sivas maçından sonra bile elinde tuzlukla hocayı gömmeye gelenler, takımı idare ediyor yönetmiyor edebiyatı yapanlar kayıp. Hocam benim, fenerliden çok bu tipleri yakıyor, cayır cayır hemde.
hep dedim ve diyorum sampiyon olmassak bile devam edilmeli.
2000lerin basinda Fatih Terimle yasadigimiz dominasyonu Okan Buruk yasatir bize, yeni tesislerde yapiliyor

Geri