KKTC?de bulunan Okan Çevik, dün Havadis?in sorularını yanıtlayarak, ?Bu olay bir şanssızlıktı. Olay çok abartıldı ama 10 gün sonra yapılacak tahkim kurulunda bu cezanın kalkacağına inanıyorum? dedi
Çevik: ?Ben Galatasaray?a Avrupa Kupası kazandıran bir hocayım. Bu kadar eleştiriyi hak etmedim?
Tonguç KOTAK
Günlerdir Türkiye ve KKTC?de konuşulan Cemal Nalga olayının başkahramanı o dönemin Galatasaray antrenörü Okan Çevik, içini Havadis?e döktü.
Bu konuda hiç konuşmayan ve suskun kalan Okan Çevik dün sabah KKTC?ye geldi ve Havadis?e içini döktü.
Okan Çevik ile Havadis için Girne?de buluşarak konuştuk. Tecrübeli hoca, ilk ve son kez konuştuğunu belirterek olayın tahkimden döneceğini söyledi.
?Cezalar çok ağır?
Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından ağır cezaya çarptırılan Okan Çevik suskunluğunu Havadis için bozdu ve şunları söyledi:
?Bir şanssızlık oldu. Deutche Bank Skyliners ve Ludwigsburg maçlarına 3 sakat oyuncumuz olması nedeniyle 8 kişi çıkacaktık. Cemal?i, Tufan?ın formasıyla sahaya sürdük. Maçı kazanma ve milli duygular ön plana çıktı. Cemal?in 5 maçlık cezası vardı Basketbol Federasyonu yönergelerinde cezalar resmi maçta çekilir denir. Bunlar hazırlık maçı idi. Biz de Cemal?i oynattık.
Bizlere verilen cezalar Türkiye Ligi?ni kurtarma için verilmiştir. Bu cezaların tahkim kurulundan döneceğine inanıyorum.
Bayan basketbolunda Avrupa Kupaları?nı kazanarak büyük başarı elde ettik. Bu bir ilktir ve Türkiye?de bayan basketbolunun miladıdır. İnşallah bayan basketbol Türkiye?de iyi yerlere gelir.?
?Eleştirileri hak etmedim?
Okan Çevik, Havadis?e açıklamalarına şöyle devam etti:
?İnsanlar olaylar konusunda çok konuştu. Olayı bilmeden bana ve Galatasaray?a saldırıldı. Bu olay biraz daha sükunetle karşılanabilirdi. Olay çok abartıldı ve farklı boyutlara gitti. Ben, Galatasaray?a Avrupa Kupası kazandıran bir hocayım ve bu kadar eleştirileri hak etmedim.
Basketbol camiası benim ne olduğumu biliyor. Medya olayı abarttı. Tahkim kurulu cezayı indirirse ne yapacaklarını merak ediyorum. Bu olay tahkimden dönecektir.?
?KKTC?de neden olmasın?
KKTC basketbolunu tanımadığını söyleyen Okan Çevik teklif gelmesi durumunda seve seve yardımcı olabileceğini belirterek, ?KKTC?de çalışırım. 26 yıllık spor hayatımda her kademede çalıştım. KKTC?den de teklif gelmesi halinde potansiyelimi aktarmak isterim. Elimden geleni de yapmaya hazırım? dedi.