Y
Yılmaz Karakaş
Misafir
Sıkıntınız Oktay Mahmuti'nin gönderiliş şekli mi, yoksa ondan daha düşük vizyona sahip olduğuna "inandığınız" Erman Kunter'in getirilme olasılığı mı? Eğer ikincisi ise Obradoviç getirilirse sorunlar bitecek mi?
Bence kendimize şöyle bir soru soralım;
Takımın başında Abdullah Hacıhasanoğullarındangil diye biri var ve sözleşmesi 30 Mayıs 2012'de sona erdi ve emekliliğini istedi.
Galatasaray Yönetimi de, emekliye ayrılan Abdullah Bey'in yerine yeni hoca arayışlarına girdi ve 3 aday bulundu.
Oktay Mahmuti, Obradoviç ve Erman Kunter. Biri göreve gelecek ve bunun seçiminde taraftarın da fikrini merak ediyoruz dediler,
Siz kimi isterdiniz?
Çok başarılı 2 sezon geçiren, düzeni oturtan ve taraftarlarca inanılmaz sevilen Oktay Mahmuti
İsmi Avrupa Basketbolu ile özdeşleşmiş, oyuncu transferlerinde "Obra bizim antrenörümüz zaten" diyebleceğiniz transfer avantajı dahi sağlayabilen Obradoviç
İnanılmaz kısıtlı kadrosuyla, kendisinin dönemine kadar Galatasaray'da son 10-15 yılın en iyi sonuçlarını almasını sağlayan, akabinde Fransız Cholet'yi zirveye taşıyan bir Erman Kunter
Bence sorun hangisinin seçileceği değil, zira yönetim kurulu herhangi bir ismi ekonomik açıdan olsun, diğer açılardan olsun seçme konusunda mantıklı temellere oturttuğu düşünceleri olabilir, (her ne kadar durumu yakından takip etmesem de, bu olasılık payını saklı tutuyorum)
Soruna gelirsek; son 2 yılın başında hep antrenör kalacak mı gidecek mi diye luzumsuz gündem oluşturulması. Yönetimimiz futbol ve basketbol branşlarında özellikle sessiz bir iş yapamıyor. Görüştükleri her kişi ile ne yaptıkları herkesin bilgisi dahilinde oluyor.
Çık de ki; Obradoviç ya da Erman Kunter takımın başına geçmiştir, Bize büyük hizmetleri dokunan Sn Oktay Mahmuti ise üstün çalışmaları neticesinde Basketbol şubesinin idaresinden sorumlu genel menajer olmuştur, şeklinde bir ifade kullan. Enazından taraftar gözünde adamı hem terfi ettirmiş olursun, hem de baskıyı epey bir azaltırsın.
Çok uzattım ama toplayım,
Şahsen Oktay Mahmuti'nin göreve devam etmesinden yanayım.
Diğer adı geçen kişilere de teknik açılardan pek karşı olduğumu söyleyemem.
Birçok arkadaşımın da yazdığı gibi, kulübün krizi yönetemediğini düşünüyorum.
Taraf olan kişilerin biraz gereğinden fazla fırtına kopardığını düşünüyorum (Tamamen kişisel görüşümdür)
Utku benim sikintim 1. Oktay Mahmuti'nin gonderilis sekli 2. Takima disiplin, oyun anlayisi kazadiran Oktay Mahmuti'nin gonderilmesi (simdi yeni kocla her sey onun oyun analsina gore sil bastan baslayacak) 3. Basketbol kulturu olusturacagiz uzun vadeli hedeflerle geliyoruz derken 3 mac kaybedildi diye Hoca'nin satilmasi 4. Sozlesme yenileyip, arkasindyiz diye resmi siteden aciklama yapip, sozlesemenin bekletilmesi 5. Oktay Hoca hakkinda cikarilan asli astari olmayan onursuzca siparis haberler (1. yonetime kufretti, 2. Menajerini gonderdi sakiz cigde ayak ayak ustune atti, 3. Fenerbahceli zaten Fenerbahce ile gorusuyor)