Bugün NTV'de dinledim koçu. Gerçekten kendine ve takımına olan güveni üst noktada. Nirvanaya ulaşacak nerdeyse(tabi işin espri kısmı) 5 numara konusunda çok güzel cevap verdi. Özet olarak, 'ben çocuklarla bu işin üstesinden gelirim. Benim için problem değil. Transferi değil, bu çocukların yaptığını konuşalım' dedi. Bize öyle bir güven depoluyor öyle sıcak elektrikler veriyor ki, inanılmaz. Bakın biz Türkler liderimizi seversek olumlu, pozitif işler yaparız. Bu tarihte de böyleydi. Orta asyada sürekli göçebe olarak yaşamamız da bunun göstergesi. Oba liderleri bir kayalığın üstüne çıkar ordaki vatandaşına,halkına,insanına seslenirdi..Yazın göl, akarsu kenarlarında yaşar, kışın mağaralara sığınırdık. Liderimizi seviyorsak onla beraber ayrı bir devlet oluşturur, inanılmazları gerçekleştirirdik. Paçasına tutunurduk deyim yerindeyse.
Gelmek istediğim nokta şu, Oktay Mahmuti gerçek bir lider ve öğrencileri de onun gerçek bir hizmetkarı! Öğrencileri ve insanı onu çok seviyor, inanıyor, güveniyor! Birlikten kuvvet oluşturuyorlar. İşte bu hazmin karşısında da hiç bir klişe duramıyor.
Galatasaray taraftarı yıllardır bu kadar gururlu dolaşamamıştı herhangi bir salonda. Dünya Şampiyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ve Avrupa Şampiyonu Kadın Basketbol takımlarının başarıları bir yana Mahmuti ve öğrencileri Galatasaray'ın "artık yapamazlar" denilen Erkek Basketbol takımını tüm güçlüler arasında şaha kaldırmış ve sadece herkese kafa tutacak hale getirmemiş, onlardan kendi kazanma ekolü olan bir takım yaratmanın yolunu açmıştır.
Oktay Mahmuti Sen Çok Yaşa!