Murat Özyer Oktay Mahmuti'den daha iyidir falan demedim ben,ama insanların emeklerine yapılan haksızlığa da sabredemiyorum üzgünüm..Murat Özyer'den önce kaç kişi basketbol maçlarına gidiyordu,kaç kişi televizyon başından düzenli olarak takip ediyordu..Burda herkes ben ben diye çıkmasın ortaya,birbirimizi kandırmayalım hiç..Eski Galatasaray'dan eser kalmamıştı,Murat Özyer geldikten sonra yensek de yenilsek de maçları heyecanla izler olduk..Gelen giden oyuncuları biliyoruz..Ben demiyorum ki Murat Özyer elindeki imkanlarla en iyisini yaptı,en iyisini başardı..Benim de hatalı olduğunu düşündüğüm şeyler var..Ama basketbol camiasını yeniden dirilten isimlerden biridir Murat Özyer..
Kaldı ki Erdal da söylemiş Murat hocanın çalıştığı kişiler,çalışma şartları,basketbola ilgi Oktay hocanınkiyle aynı değildi..Oktay hoca bugün yaptıklarıyla tabi ki bu ilgiyi tepelere çıkardı ama Murat Özyer nerdeyse yerlerde olan ilginin olduğu dönemde birşeyler yapmaya çalıştı..
Dünyanın en iyi isimleri arasında saysanız ilk ona girecek hocalarda kim var mesela ? Nba'den Phil Jackson(gerçi bıraktı ama daha yeni),Avrupa'dan İvkovic..Bu koçlar hiç hata yapmadı mı? Yaptıklarında koskoca koç onu eleştirmek olmaz mı denildi ?
Eleştiri her daim yapılır isim kim olursa olsun..Yapıcı eleştiri her zaman da yarar sağlar..Murat Özyer de hata yaptı,yeri geliyo Oktay hoca da yapıyor..Aradaki fark,Oktay hoca ve şu anki şube bize daha fazla güven veriyor,daha inandığımız güvendiğimiz bir sistem üzerinde ilerliyorlar..Ayrıca göreve geldiklerinden beri de başarıları,yaptıkları ortada.Bundan dolayı da hata yapma lüksü diğerlerine oranla çok daha fazla..Ama eleştirilemez gibi bir şey olmaz..
Onur abinin de dediği gibi birilerini(Oktay hoca için değil sadece genel söylüyorum) öveceksiniz diye bu kulübe emeği geçen diğer insanları yermek,hatta dalga geçmek hiç hoş değil..