Bu yenilgiler takımın oturması için iyi oldu. Nerede eksiğimiz var nerede hata yapıyoruz tam anlamıyla gördük. Hoca da gördü tabi ki. Şu ana kadarki sonuçlara ve oyuna bakıldığında kendimce bir kaç sonuç çıkardım.
1-Lakovic rakip takım için tutulması gereken ilk adam ve ilk 5 başlayınca rakip takımın en dinamik savunmacı Lakovic'i bağlayabiliyor. Lakovic oyundan düşünce ilk yarı sonra da toparlayamıyor. Onun için Lakovic'i benchten getirmek dolayısıyla rakibin yedekleri sahadayken oyunda tutmak ve o sırada maça ısınmasını sağlamak daha isabetli olabilir.
2-Shumpert 13-15 dk hiç oynamadıktan sonra geri kalan 25 dakikada 20-22 dk oynuyor ve bu durum maçın sonlarında Shumpert'ın şutunu bozuyor, yorgunluktan dolayı. Evet o ilk girdiği dakikalarda maçta etkili oluyor, devre sonuna doğru yorulan rakibe karşı dinamik, yorgun olmayan Shumpert etkili olsa da son dakikalara göre de ayarlanması lazım Shumpert'ın sürelerinin. 2 maçtır atabileceği şutları kaçırmasını ben buna bağlıyorum.
3-Forumda en çok eleştirilen isimlerden biri Songaila. Alırken de bilinmesi gerekiyordu sertlikle yılabilecek biri olduğu ve biliniyordu bence zaten. Rakibin enerjisini en fazla sahaya yansıttığı dakikalarda Songaila oyunda oluyor ve çok kolay yılıyor. Son maçta Cevher'in Barca pota altıyla nasıl başa çıktığını gördük. Muazzam bir mücadele koydu ortaya ve savunmada hatasız oynadı. Yani demek istediğim Cevher'i maçın başında kullansak Cevher pota altına sertlik getirebilir ve Songaila oyuna girdiğinde daha yumuşak bir pota altı bulabilir, tam istediği şekilde. Ayrıca Cevher BJK'de iken genelde iyi oynadığı maçların ilk periyotlarında coşan bir adam. Eğer Cevher-Songaila rotasyonunu şuankinden zıt bir şekilde yaparsak iki oyuncumuzun da verimi artacak gibi.
4-Tutku ve Andric ikilisi sene başında beraber çok az oynatıldı yani Andric oynatılırken Tutku kenardaydı, Tutku oyundayken Andric. İlk kez Barca maçında Tutku ile Andric geçen sene alıştığımız o uyumu gösterdi. Tutku'nun acaba bir sakatlığı mı vardı bilmiyorum ama bu sene azalan dakikalarını arttırmak lazım diye düşünüyorum çünkü o oyundayken daha kontrollü gibi oluyoruz. Bu takımın en guard gibi guardı Tutku'dur bence.
5-Lucas Gordon'un üzerinden fazla oynadık bu süreçte ve Barca maçının son dakikaları hariç verimsizdi hücumları. Onu biraz takımdaki rol paylaşımındaki belirsizliğe bağlamıştım daha önce ama Barca maçında da öyle olduğuna göre Lucas üzerine çizilen setler sanırım bunlar ama Lucas'ın burda daha çok potaya gitmesi lazım, penetre edince durdurulması zor oluyor ama şutunda istikrar yok pek. Lucas Gordon'un biraz daha frenlenmesi ve kontrollü oynaması lazım.
Bu oynanan maçlardan sonra aşağı yukarı buna benzer sonuçların çok daha detaylısını ve daha doğrularını Oktay Hoca da çıkarmıştır. Bu maçla beraber artan bir grafik bekliyorum takımdan ve bence yakın gelecekte eksik noktalarımızı düzelteceğiz, her oyuncudan katkı alacağız bence.
Bir de şunu söylemek istiyorum Caner formsuzken 3-5 dakika oynayacaksa daha doğrusu, oynayan kişi Haluk Yıldırım olsa süpriz üçlüklerle takıma katkı koyabilir özellikle Euroleague'de. Çünkü Caner 3-5 dakika oynayacaksa heyecandan maçın içine giremeden sahadan çıkıyor ve katkı koyamıyor. 1-2 maçtır aklımda olan bir düşünce ama hoca düşünmediğine göre vardır bir bildiği
Galatasaray Basketbol'una 1-2 değil 3-5 seviye birden atlattıran hocamızın kıymetini de bilelim lütfen.