Jaka Lakovic

Serhat Türkel cevap verecek konumda değil, kendisi 1 hafta cezalı, uyarılara rağmen tahrik edici iletiler yazması nedeniyle. Belki de Lakovic tartışmalara son noktayı koyacak bir başarım sergileyecek 2. turda.

Lakovic´i de beğenmez olduk! Kısa sürede yaşadığımız devrimin sonucu olsa gerek bu durum...
 
Yeni transferimiz Jaka Lakovic, son maçta attığı 8 sayı ile Slovenya tarihinde 1450 sayıya ulaşarak en çok sayı üreten oyuncu oldu.Adamsın JAKA !
 
Bazen kendi de fantazi/yanlış tercih yapıyor ama anlaşılan çok sayıda çok ve zor top elinde patlıyor şut yüzdesinin düşük olmasında bununda etkisi büyük bugünkü maçta kaçırdığı şutlar çok çok zor toplarda istatistikler yanıltıcı olabiliyor vesselam.Slovenyanın uzunları Lorbek hariç ikili oyuncularda çok iyi değil gibi buda asist verimliği etkiliyor.Bizim takım kimyamız ve uzunlarımız onun oyun yapısına oldukça uygun şekilde dizay edildi bizde daha da verimli olacaktır ve bizde muhtemelen daha az süre alacak 32 dk süre aldı bugün bizde 20-25 arası süre alır diye düşünüyorum ortalama dolayısı ile daha dinç olacak sahada.

Bu arada yeni 10 Numaramız hayırlı olsun
 
Bugün kaybederlerse JAka için de trnuva bitecek bugun kaybetmeleri ve birkaç gün erken dönmesi mi iyi bugun kazanıp biraz moralli gelmesi mi daha iyi bilemedim.
 
Bugün kaybederlerse JAka için de trnuva bitecek bugun kaybetmeleri ve birkaç gün erken dönmesi mi iyi bugun kazanıp biraz moralli gelmesi mi daha iyi bilemedim.

Ben de tereddütteyim. Bir yandan elenirlerse hortlayabilecek ''Nerde Jaka'nın winner'lığı'' laflarından da tırsıyorum. Ama çeyrek finale kalırlarsa, İspanya'ya elenmeleri muhtemel olsa da klasman maçları falan olacak sanırım. Gelişi uzar, takımla gelip çalışması daha iyi olur gibi.
 
Yenerler zaten Finlandiya'yı o kadar da değil yenilirlerse büyük süpriz olur elenmeleri:)

Vallahi belli de olmaz feci dağınık bir takım Slovenya bazen 3-4 hücum alan sallıyor üçlüğü Jaka yokken tam dağınıklar o sahada iken en azından arada ikil oyun falan deniyor zaman zaman oda araziye uyuyor sallıyor vs zaten savunmada da pek iyi değiller hücumda yüzdeli atamazlarsa herşey olabilir yani.
 
Bu adam 1 numara oynamalı kesinlikle.2 numara için kısa bana göre.Lorbek ile anlaştığı gibi bizim uzunlarla da anlaşırsa uçarız :)

Ayrıca 10 numara da tam adamına gitmiş.
 
Bugün itibari ile Sırbistan maçının ardından Jaka'nın da turnuvası bitmiş oldu. Dün oynanan Litvanya maçında özellikle son çeyrekte organizasyon anlamında oldukça iyiydi. Takımını çok akıllıca yönlendirdi, son bir top kullandı. O topu kaçırdı ama faul şüphesi vardı. Litvanya TV'si tekrarı bile göstermedi. Ama özellikle son periyotta hem vitesi ayarlaması hem de organizasyonu oldukça iyiydi.

Bugün Sırbistan maçını NTVSpor sayesinde izleyemedik. Ama Slovenya, Sırbistan'ı yenerken Lakovic 15 sayı 5 ribaund 2 asist ile oynadı. 0/3 2'lik, 5/6 3'lük performansı ile oynamış. Yani dışardan baya bir bombardıman yapmış. Bununla beraber maç anlatımından anlaşıldığı kadarı ile Slovenya 68-67 geri düştüğünde, Lakovic 1:21 kala 3'lüğü yazıyor ve 70-68 oluyor. Sonra da maç zaten 72-68 bitiyor.
 
http://www.twitpic.com/6oe380 Lakovic 5,Songalia 25 numaralı formaları tercih etmiş.

Resmi sitede 10 ve 99 olarak açıklanmıştı..ve bana da mantıklı gelmişti doğrusu..beklentilerde o yöndeydi..lakovicin milli takımda 5 olsa da barcelonada 10 numara giymesi de bunu destekleyen donelerden biriydi..Lakovic ya 5 ya 10 numarayı alır diyordum ben de..

Songailanın da kariyerinde genel olarak giydiği numara 9 olduğu için ve bizde de 9 dolu olduğu için 99 mantıklı geliyordu..

Numaraları değişmişte olabilir..yalnızca antrenman forması da olabilir..ilerleyen günlerde netleşir..
 

Üst