Can Akan
0
Oktay hocadan, Songaila konusuna kesin çözüm getirmesini istiyorum.Songaila'yı iyi oynadığı maçlarda bile 15 dakika kullanacaksa Songaila'yı tamamen kaybeder.Şut ritmiyle oynayan oyuncuyu, oyun her durduğunda alacaksa bu Songaila'nın sonu anlamına gelir.Bu durumda hem hücumda hem savunmada verimsiz oynayan bir oyuncuya dönüşür.Bundan karar vermesi gerekiyor.Ya Songaila'nın sürelerini çok değil biraz artıracak ve son periyotları Songaila ile oynayacak.Ya da Songaila'yı gönderip yerine daha fazla süre verebileceği daha fazla güvenebileceği bir uzun forvet getirecek...
Songailanın sürelerini ayarlamakta sıkıntı çektiği aşikar..Songaila düzgün kullanılabilse bu takımın sayıya en rahat ulaşabilecek birkaç oyuncusundan biri..Songaila 10-12 dakika oynayacak oyuncu değil..bazı oyuncular oynadıkça ritm kazandıkça daha iyi oynarlar..Mesela son euroleague maçında da maça iyi başladı songaila 4 sayı 4 ribaunda ulaştı hemen maçın sonunda baktık ki 10 dakika oynamış..
Lakovic son 3-4 maçta istediğim çizgiye gelmeye başladı,daha da iyi olacak..Onunla ilgili sorunda sayısal bazda iyi süre almasına rağmen oyunda kalma sürelerinin doğru ayarlanmadığını düşünüyorum..Çünkü o da şut ritmiyle oynayan bir oyuncu..periyot başı 6-7 dakika oynatılıp kalan sürelerde dinlendirilmesi ritm bulması açısından daha iyi olabilir..Şimdi lakovic istediğim çizgiye geldi kısmını açacak olursam bu istatistiksel bişey değil..Zaten sene başından beri istatistikleri belli bir çizgide gidiyor..Bunun benim için değeri yok..Lakovic için önemli olan son maçlarda sorumluluk almaya başlaması..bugün 2/8 üçlük attı mesela..Bu bir sorun olmamalı..bence sorun lakovicin potaya bakmamasıdır..2/8 atar 1/7 atar ama önemli olan sorumluluk alması o şutlar girmeye başlayacaktır..