Öncelikle Galatasaray, büyük haksızlığa uğradığımız Nalga olayında normal sezonu galibiyet sıralamasında 3. bitirdi diye hatırlıyorum. Enkaz devraldı denmesi bana göre hatalı. Ama Oktay hoca iki şeyi iyi yaptı. Normal sezonda istikrar ve eurolig. Sorun şu ki bu sene play off'ta başarı gelmeliydi. Ülkerin çöktüğü, efesin istikrar sağlayamadığı bir ortamda şampiyonluk kazanılmalıydı. Eurolig'e katılamamız(daha kesin değil ama çok zor) büyük bir felaket. Bunun getirdiği yıpranma büyük olacaktır. Galatasaray'ın basketbolda bütçesinin arttığı yıl sonuç alma zorunluluğu var,yoksa sonuç alamazsa seneye aynı bütçelerle gidemiyor. Sağlam bir sponsor için eurolig'e girilmesi gerekiyor veya Galatasaraylı zenginlerin şubeyi devralması gerekiyor(bu da olmadı hiçbir zaman).
Oktay hoca'nın başarısız gözükme nedeni Ergin Ataman. Bunu kabul etmeli. Beşiktaş'a karşı 7 maçta 5 yenilgi olmaz, olmamalıydı. Kendinden daha büyük bütçeli bir takıma karşı elenince mazeret uydurabilirsinde burada bir şey diyemiyorsun. Bu sezon şampiyon olma arzumuz bjk'den daha fazla olmalıydı. En fazla bunu hakeden, en fazla ihtiyacı olan, buna en fazla aç olan bizdik. Buna cevap verilmeliydi. Eurolig sonuçları ilk kez katılmamıza rağmen iyi de kritik beşiktaş maçlarında başarısızlık var. Jerry Sloan tarzı bir sistem yapılanması bizde olmaz, çok zor. Sonuç elde etmeye dayalı bir yapıyız.
Sonuç; Oktay hoca ile devam edilmeli ama bu başka adımlar atılmazsa ne kadar sağlıklı olur bu vakitten sonra ayrı konu. Seneye Allah korusun eurolig bileti alınmazsa baskette iflas ederiz yani hoca gider, basketçiler gider. Kişisel görüşüm, en sağlıklı yapılanma ise basketbol şubesini Lütfi Arıboğan'na teslim edip (Arıboğan'ı kazanma yolunda eksik olan noktalarımızı dolduracak parça olarak görüyorum) Oktay hoca ile devam etmemiz yönünde.