Olympiakos Deplasmanı, Pire Zirvesi..

"Yunanistan: Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir." (Dışişleri Bakanlığı Sitesindedir)

Erhan Bey,

Hususi pasaportu olanlar için vize işlemleri hariç fiyat nedir?

(Ben gelemiyorum, bnaşka harcamalarım olacak bu aralar; ama forumda hususi pasaportu olanlar muhtemelen vardır)

Ayrıca, ucuz konaklama alternatifleri için hostelworld.com ve hostelbookers.com yararlı olur. Bu siteler de hosteller olduğu gibi, günlük kiraya verilen apartman daireleri ve oteller de var. Kimse yalnız gitmeyeceği için, 2-3-4 kişi bir daire ya da odada kalacağından iyi koşullarda 15-20 €'ya kalmak mümkün.

Gelmeyi inanılmaz istiyordum ama işten ayrılmış olmam sebebiyle maddi olarak uygun olamayacağım. Şimdiden giden arkadaşların boğazlarına kuvvet.

Arkadaslar otobusun kira bedeli 2600 € 46 kişilk oldugundan dolayı hesap basit.

2600 / 46 = 56.52 € yapıyor yani 57 € kişi başı otobus ucreti.

3250 / 54 = 60 € kişi bası otobus ucreti

1600 / 16 = 100 € kişi bası minubus fiyatı.

Benim gibi pasaportu olmayanlar için, 6 aylık 140 lira pasaport + 160 € + konaklama falan, öğrenciyi aşacak cinsten maalesef. Gideceklerin boğazlarına kuvvet.

Birde şöyle bir söylenti var.
Yunanistan'a giriş yapmak için Pasaportunuzun en az 1 yıllık olması şartı var diyorlar.
Doğru mu?

Biraz önce sn. Oğuz Altay ile telefonda görüştük.
İki gün boyunca bu organizasyon için yoğun bir şekilde uğraş verilmiş.
Fakat Yunanistan hükümeti, iki taraf arasında yaşanması kuvvetle muhtemelen olan gerginliğin yanında, ülkedeki kaos ortamını da gözönüne alarak, güvenliğimizin garanti edilemeyeceğini bildirmiş.
Bu sebeple de klubümüze sadece resmi görevliler için 30 adet bilet temin edilecekmiş.
Dolayısıyla herhangi bir taraftar organizasyonu yapılamayacakmış.

Bu takım, orada yalnız kalmayı haketmiyor.
Fakat maalesef ki, defalarca tecrübe ettiğimiz üzere her devlet, bizim ülkemiz gibi anlayışlı ve "misafirperver" değil.
Umarım bir gün biz de "onlar" gibi, taraf olma lüksümüzü doyasıya yaşayabileceğimiz bir dünyaya sahip oluruz.

Her şartta, her yerde;
Bizim için Olympiakos'a Atina'da koy !

Şu can guvenligi olaylarına acayip sinir oluyorum ne demek 500 kişinin can guvenligi koruyamayız kos koca ulke 500 kişiye sahip cıkamıyorlar cidden batmıslar demektir...

Oğuz Abi' nin bu organizasyon için ne kadar çok uğraştığını biliyorum; ne diyelim kısmet değilmiş ama bu takımın Atina' da yalnız kalması da içimi acıtıyor doğrusu.

Madem taraftarın can güvenliğini sağlayamıyorsunuz ,sporcularımızın can güvenliğini nasıl sağlayacaksınız? O zaman tarafsız sahada oynansın maç.

Bu arada maçın olduğu hafta Almanya'dayım, maç Almanya'ya alınırsa iki elim kanda olsa giderim o maça :)

Hayal kırıklığı deyiminin karşılığı olsa gerek bu sonuç. Öncesinde hep yakın deplasmanları tercih ediyordum ama ilk kez mesafe tanımama zamanı geldi demiştim.

Arda´nın dile getirdiği, çoğunluğun düşündüğü gibi bu takımın Pire´de yalnız kalacak olması can yakıyor!

Not: Bu organizasyonun fikrini ortaya atarak ufukları açan Savaş, maliyet hesabı için katkı sağlamaya çalışan Erhan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkürler...