Önümüzdeki Sene Yapılması Gerekenler

Uzun süredir foruma yazmadığım için ortamı epeyce özlemişim...

Bu sezon fazla anlamlı iyi geçmemekle birlikte ligi 8. bitirdik, Efes Pilsen2i uzun yıllar sonra yenerken, Ülker ile 2 maçta kafa kafaya oyun oynadık, Fenerbahçeyi yendik ancak yinede ligi ancak 8. tamamladık ve ilk turda Ülker Spora elenmekten kurtulamadık aslında yanlışlarımız bir önceki senelere göre çok farklı değildi tek fark elimizde Avrupa'nın sayılı bir kaç gerçek oyun kurucusundan fazlasıyla faydalanmamızdı. Bu da bizi play off lara taşıdı.
Bu sezon bitti,artık önümüzdeki sezona bakmak lazım; Öncelikle Malik Dixon ve DeSean Hadley'i elimizde tutmalıyız, yerli oyunculardan Burak,Fatih ve Hüseyin mutlaka tutulmalıdır. Malik'i oyunun 5-10 dk'lık sürelerinde dinlendirecek yerli bir oyun kurucu mutlaka transfer edilmelidir. Seneye Serhat takımda kalacaksa mutlaka oynadığı süre arttırılmalıdır zira defansif anlamda takıma çok şeyler katıyor, dış şutu ise fena değil. İyi bir yabancı 3 numara ve yine onu yedekleyecek bir yerli oyuncu(bu isimde kesinlikle Tufan Ersözdür) takıma monte edilmeli. Yabancı alternatifleri ise Filip Videnov(Bon Servis değeri yüksek olabilir)Brian Boddicker(Bonservis ödememize gerek yok ve mükemmel bir oyuncu) ya da bu sezon mükemmel oynayan Triana ve 4,5 numara olan J.R. Koch olmalıdır. Böyle bir takım oluşturabilirsek 1.ligin altını üstüne getirirz diye düşünüyorum zira Malik'in asist yönü çok yüksek adını yazdığım oyuncularında şut yönü ve hızlı oyun oynama yönleri çok yüksek ayrıca çokta uzun bir takım haline geliriz.
Bir düşünsenize içeride Fatih ile Koch, dışarıda Boddicker, Malik ve Tufan...Şuanda bile heyecanladım, kaldı ki saydığım oyuncuların maliyetleri inanılmaz düşük olacaktır. Yedekler ise Burak,Hadley,Hüseyin, yerli bir oyun kurucu ve Şemsettin...
Fakat herşeyden önemlisi kurulacak takımın bir felsefesinin olmasıdır bu oyun türüde kesinlikle hızlı ve bol pasa dayalı basketbol türüdür. Bunun örneklerini Maccabi ve Sunsda görebilirsiniz. Yukarıda saydığım ilk 5 de buna çok müsait 5tir.
Umarım Halil Hoca bu tarz oyunu ve bu oyuncuları düşünür.

Kerem Ersuna' Alıntı:

Bu sezon fazla anlamlı iyi geçmemekle birlikte ligi 8. bitirdik, Efes Pilsen2i uzun yıllar sonra yenerken, Ülker ile 2 maçta kafa kafaya oyun oynadık, Fenerbahçeyi yendik ancak yinede ligi ancak 8. tamamladık ve ilk turda Ülker Spora elenmekten kurtulamadık aslında yanlışlarımız bir önceki senelere göre çok farklı değildi tek fark elimizde Avrupa'nın sayılı bir kaç gerçek oyun kurucusundan fazlasıyla faydalanmamızdı. Bu da bizi play off lara taşıdı.
Bu sezon bitti,artık önümüzdeki sezona bakmak lazım; Öncelikle Malik Dixon ve DeSean Hadley'i elimizde tutmalıyız, yerli oyunculardan Burak,Fatih ve Hüseyin mutlaka tutulmalıdır. Malik'i oyunun 5-10 dk'lık sürelerinde dinlendirecek yerli bir oyun kurucu mutlaka transfer edilmelidir. Seneye Serhat takımda kalacaksa mutlaka oynadığı süre arttırılmalıdır zira defansif anlamda takıma çok şeyler katıyor, dış şutu ise fena değil. İyi bir yabancı 3 numara ve yine onu yedekleyecek bir yerli oyuncu(bu isimde kesinlikle Tufan Ersözdür) takıma monte edilmeli. Yabancı alternatifleri ise Filip Videnov(Bon Servis değeri yüksek olabilir)Brian Boddicker(Bonservis ödememize gerek yok ve mükemmel bir oyuncu) ya da bu sezon mükemmel oynayan Triana ve 4,5 numara olan J.R. Koch olmalıdır. Böyle bir takım oluşturabilirsek 1.ligin altını üstüne getirirz diye düşünüyorum zira Malik'in asist yönü çok yüksek adını yazdığım oyuncularında şut yönü ve hızlı oyun oynama yönleri çok yüksek ayrıca çokta uzun bir takım haline geliriz.
Bir düşünsenize içeride Fatih ile Koch, dışarıda Boddicker, Malik ve Tufan...Şuanda bile heyecanladım, kaldı ki saydığım oyuncuların maliyetleri inanılmaz düşük olacaktır. Yedekler ise Burak,Hadley,Hüseyin, yerli bir oyun kurucu ve Şemsettin...
Fakat herşeyden önemlisi kurulacak takımın bir felsefesinin olmasıdır bu oyun türüde kesinlikle hızlı ve bol pasa dayalı basketbol türüdür. Bunun örneklerini Maccabi ve Sunsda görebilirsiniz. Yukarıda saydığım ilk 5 de buna çok müsait 5tir.
bu takima katiliyorm güzel gayet mantikli

bncede bu takıma ve solediklerine katılıyorum ama nolursa olsun su teknik kadro bi degissin üner edirne dısı mac seyretmez hızlı oyun falan bilmez o.ayrıca ozellikle tufan fikrin cok hosuma gitti oyuncu ve klubu ikna edilirse 3diil ama 2 numarada cok iyi olur cunky iyi bir sutor ve fazla top kullanmıo

Keremcim hiç bahsetmediğin için tek bir soru soracağım; teknik heyetten memnun musun, başarılı olduklarına inanıyor musun ve önümüzdeki sezon da takımın başında kalmalarını mı istersin?

Güzel yazmışsın ' da o kadroyu verelim biz Ünere 8. likten play off alır oda şüpheli arkasından ilk turda ülker gelir çakar gönderir. Ardanın sorularına katılıyorum o kadroyu belli bi teknik taktiği ve sistemi takıma oturtabilen hoca gelirse dediğin kadro ligde iş yapar.

Arkadaşlar güzel sormuşsunuz,Arda bilir zaten beni
Arda ve diğer değerli arkadaşlarım Erman Hoca ve Murat Didin'in olmayacağı garanti,sizlerden ben isim önerisi alayim ayrıca rakipler 4 yabancı ile oynarken(uzun seçimleri doğru yanlış tartışmıyorum)bizim 2 yabancı ile ligde nereye kadar gitmemizi bekliyotdunuz kaldı ki şubenin paralarının nereye aktarıldığı otradayken...Bne burada kimsenin savunuculuğunu ya da düşmanlığını yapmak istemiyorum ama uzun yıllar sonra ilk kez takımımızda yerli bir oyuncu kendini yetiştirdi bu da Fatih Solaktır,bunları gözardı etmeyelim...
Şayet takımımızın başında Sayın Üner kalacaksa takmımızı desteklemeliyiz,Halil Üneri desteklemekle Galatasaray desteklemeyi birbirine karıştırmamalıyız,biz Galatasarayı desteklemeliyiz,kabul ediyorum eskisi kadar maçlara gelemiyorum eskisi kadar yurt dışındaki oyuncuları takip edemiyorum(bilen bilir belki Avrupada Kambalayı,Tolbert'ı ilk keşfetmiş insanımdır)ama yinede elimdeki isimler ve tanıdığım arkadaşlarla yapacağımız brain stormingler ile(tıpkı 5 yıl öncesi gibi)şubeye destek olmak istiyoruz,ilgili kişilerde ben ve arkadaşlarımın telefonu var,lütfen beni arasınlar.

cok guzel yazmıs arkadasımız bunlara katılmamak elde degıl. bende tufan'ı cok begenıyorum. ama ıcerdekı tekel macından sonra tufan galatasaray'a nasıl bakıyor merak edıyorum cunku o macta tufana ınanılmaz kufurler edıldı. gercı tufan galatasaray'a hayır dıyemez ayrı konu..
bıde bu sene o kadar ılgınc maclar kaybettıkı takım, bunlara ragmen halıl uner'ı sureklı destekledı taraftar.. baska bı taraftar bu kadar dayanmazdı bence halıl uner'e. o kadar kotu taktıge ragmen yınede arkasındaydı taraftar..
umarım guzel gunler galatasarayımızı bekler ve seneye cok kuralarda bıtırırız.

Kerem Ersuna' Alıntı:

Birkaç oyuncu ismi dışında sonuna kadar katılıyorum.
Bana göre Hüseyin'in bu takıma verebileceği birşey yok.İstikrarsızlığı had safhada.
Boddicker'ın ayrılışı pek hoş olmadı.Gelişi de pek hoş olmaz.Ligin son maçlarındaki serbest atışı yüzdesi istemesek de önümüze gelecektir.Neyse fazla deşmeyelim.
JR Koch'un akibetini bilmiyorum.En son İtalya 2. ligindeydi.Eski Koch'tan eser kaldığını zannetmiyorum.
Tufan-Videnov-Hakan Demir üçlüsü bizim için harika olabilir.Tabi biraz da bütçe gerekir bunun için.Bir de Tufan'a ana avrat düz gidenlere sevgilerimi iletiyorum. :(
Halil hoca ile bu işin gitmediği açık.Kendisine de bize de zarar veriyor,kendisini de bizi de yıpratıyor.Coachluğa devam ederse kimi alırsak alalım bir arpa boyu gidemeyiz.Gönlümden şubeden eli eteği çekmesi geçiyor ama bu pek mümkün değil gibi.Bir de çevresinin de etkisiyle şube içinde iyi işler yapabilir.
Brain Stormingler??

Ali Emre konuşurda ben susarmıyım :)

Öncelikle Halil Üner şube başkanı olursa tabiiki iyi olur.Antipatik olayından belki bir iki ceza alırız ama iş bitiricilik konusnda iyi işler çıkarıcağını düşünüyor ve inanıyorum.
Ama altına alıcağı koç Halil Ünerin altında ezilecekse yine birşey değişmez.
(bu cümle çok önemlidir özel olarak belirteyim)

Oyunculara gelince.

Ülker Fatihi bırakmaz bu sene.Dakika alıp oyunu yayması için gönderdi zaten.Kısmende oldu.Fatih şu anda Ülkerdede 10-15 dakika rahat süre alabilir kandırmıyalım kendimizi.

Dixon kalırsa bi inek filan keseriz.Kaç sezondur iki sene üstüste yabancı kalmamış bu takımda.Bir tek koch kalıcaktı o da sakatlandı.Dixon gibi kendine oynıyan ve isteksiz olan birimi kalıcak.Hiç sanmıyorum hemde hiç.Neyse haftaya sorarız.Sözünü unutursa zaten oynıyacak halide kalmaz haha.

De Sean la geçen cumartesi konuştum.Gelecek sezon filan falan.Kalmıcak gibi geldi bana.Profosyonel takılıyor kendileri.

Gökhan teknik kadroda kendine bir yer bulursa mutlu olurum.
Şemsettin ne ettin sezon başı iyiydi sezon sonunu zor getirdi.Yaş fizik filan.Seneye ne bekliyebilirsinki.
Hüseyin olmuyor belli oldu.

Serhat kesinlikle kalmalı.Hiç oynamadı 10 maç bir anda çıktı süper oynadı.
Valentin i bırakırlar gibi geliyor.Kalsın ve daha verimli kullanılsın mümkünse.

Burak kaptan her şekilde kalmalı.Kendisini ne kadar sevdiğimi ve oyununu da sevdiğimi biliyorsunuz zaten.

Umut çok iyi Galatasaraylı.Doğru uzuna karşı doğru oyun sergiliyor.Hatta bu sene pivot hareketi görebildiğimiz yegane oyuncumuzdu.

Gelelim alınabilecek oyunculara.

Boddicker a her zaman evet derim.Boşverin serbest atış atmasın.
Koch nereye gelicek yahu.Basketbol oynıyabiliyormu.
Tufan kalsın aman.Bu sene yeterince sinir olduğumuz bir oyuncu vardı.

Bende iki isim söyliim hemen TBL den.
Dudley ve Gilbert.

Ali Emre' Alıntı:
Neler yapılmalı diye beyin fırtınası düşünce alışverişi sizler bizler aramızda yaparız forumdur burası olmalıdır ama buranın dışına çıkmasını çok beklemeyin benden söylemesi...

Sözüm sana değil yanlış anlama ama dışarı çıkmaması bizim mi sorunumuz? Dışardakilerin basketboldan ne kadar anladıkları malum.

Neden dışarı çıkmıyor ya da çıkamıyor diye dışardakilerin düşünüp problem etmesi gerekir.

Başka hangi takımın böyle bir imkanı var ki...

Yazacak veya yazılabilecek bir dünya şey var. Ama bunların hepsinden önce karar verilmesi gereken 1 nokta var. Buna da en üst seviye yani yönetim kurulu vermeli.

Hedef ve amaç nedir?

malik,gilbert,desean,burak,fatih...bu takım kurulsun,seneye şampyonluğa oynarız..ayrıca serhat,pastal,umut kalmalı..4.yabancıda v. jones..nası kadro ama??2 milyon dolara kurulur bu takım..koç olarakda hakan demir

ozan' Alıntı:
malik,gilbert,desean,burak,fatih...bu takım kurulsun,seneye şampyonluğa oynarız..ayrıca serhat,pastal,umut kalmalı..4.yabancıda v. jones..nası kadro ama??2 milyon dolara kurulur bu takım..koç olarakda hakan demir
Bu sezon niye şampiyonluga oyniyamadık o zaman sadece gilbert var yeni kadronda cünkü...

ozan' Alıntı:
ne fark warki bu seneden bu kadroyla 5 6 olur

benim aklımda olan malik, valentin, serhat, burak, fatih ve umut'un kaldığı, geri kalanın değiştiği ve yabancı iki numara ile 5 numara alınan takımdır...

geri kalan 3 kişi değişik olarak seçilebilir 8)