Shipp neden türk olamıyor seneye?
devşirme kuralı aşağıdaki gibi salsabasket'ten alabildiğim kadarı ile
2010-11 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.
2011-12 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan ve bu süre zarfında en az 2 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.
2012-13 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan ve bu süre zarfında en az 3 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.
bu durumda sezon başı devşirilebilir oyuncular aşağıdaki gibiydi:
Tarence Kinsey (Efes) --devşirilmedi
Gasper Vidmar (F.Bahçe Ülker)--devşirilmedi
Chuck Davis (Banvit)--devşirilmedi
Keith Simmons (Banvit)--türk statüsünde
Lance Williams (Banvit)--devşirilmedi
Bootsy Thornton (M.Siena)--devşirilmedi
Mire Chatman (Karşıyaka)--devşirilmedi
Tomislav Ruzic (Tofaş)--Türk statüsünde
Ray Wesson (erdemir)--devşirilmedi
Aubrey Reese (Mersin BŞB)----devşirilmedi
Kaspars Kambala (t.Telekom)--devşirilmedi
Fakat bu sezon "en az 3 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular" ibaresi eklendiği için yukarıdakilerden bir çoğu hakkını kaybediyor.
görünürde elde kalanlar şunlar:
Tarence Kinsey (Efes) --sözleşmesi 1+1 yıllık
Gasper Vidmar (F.Bahçe Ülker)
Lance Williams (Banvit)
Chuck Davis (Banvit)
Bootsy Thornton (M.Siena)
geçen sezon devşirilebiliyorken evrakları yetişmeyen Chatman'da devşirilemiyor bu durumda. Tbf bu saçmalığa bir kılıf bulabilir belki.
Gel gelelim Galatasaray'a. Bizde sözleşmeli Mert Shumpert var zaten. Üsttekilerden Kinsey belki bir de chuck davis takıma faydalı olabilir. Shipp'in ise türk olamayacağı aşikar ancak tbf'nin sitesini karıştırırken şöyle bir şey buldum. Luksa Andric 09/10 sezonunda bizde 1 maça çıkmış görünüyor.
istatistikleri de : 19:13 dk 6 sayı 9 rib. 2 asist. Eğer bu doğru ise (ki ben tbf'nin hata yaptığını düşünüyorum) Andric de üstteki kurala ucundan girmiş oluyor. Aha da linki:
http://www.tbl.org.tr/beko/oyuncu.asp?sezon=2010-2011&TakimKod=1008&Kod=4351