Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anlayamadığım birşey var . Velickovic alındı diyelim. Uzun rotasyonunda 5 numarada da değerlendirebiliceğimizi düşünmüyorum. Bu sebeple Shipp'in Türk olamaması sebebiyle de Shumpertı yollamak çok büyük hata olur. Karşıyaka da harika işler yapan İlkan seneye takıma katılacak diye düşününcede Cevher-Shumpert-İlkan-Velickovic olacak 4 numara rostasyonunda. Ben Shumpert'ın ayaklarının 3 numara için yavaş olucağını düşünüyorum.Bu sebeple orda da değerlendiremezsek ve saydığım oyuncular içinde 5 numarada da değerlendirebiliceğimiz birisi olmadığına göre 4 numarayı 4 kişiyle 5 numarayı 2 kişiyle mi idare edeceğiz ?

Sanki bir yerlerde bir yanlış var ama çözemedim.

Cevher'in gelecek sene takımda olacağını kim söyledi?

Havada karada kalır Erdal. Ne kadar istikrarı tutturamasa da kaç tane önemli maçı tek başına çevirdi neredeyse. Üstelik hep özverili oynuyor. Oktay Hoca mutlaka tutar takımda onu.

İlkan Karaman ve Novica Velickovic gelirse Cevher Özer ve Boris Savovic gider Sarper.Çünkü bunlar aynı bölgenin oyuncuları.

Cevher'in koca sezonda 2-3 maç dışında vasatı geçtiğini hatırlatırım.Öyle önemli maçı tek başına çevirme gibi bir olaya girmedi.Son Olympiakos ,Anadolu Efes maçlarında ve Euroleague 1. turunda aldığı süreyi hatırlatırım.

İlkan Karaman ve Novica Velickovic gelirse Cevher Özer ve Boris Savovic gider Sarper.Çünkü bunlar aynı bölgenin oyuncuları.

Cevher'in koca sezonda 2-3 maç dışında vasatı geçtiğini hatırlatırım.Öyle önemli maçı tek başına çevirme gibi bir olaya girmedi.Son Olympiakos ,Anadolu Efes maçlarında ve Euroleague 1. turunda aldığı süreyi hatırlatırım.

İlkan ve Velickovic gelse, gerekirse orda üçüncü olarak mutlaka kalır. İlkan iyi bir oyuncu ama önemli maçları ne kadar kaldırabileceği, daha doğrusu büyük bir kulüpte önemli maçları ne kadar kaldırabileceği meçhul. O bölgenin ikinci adamı olarak İlkan'ı tutmak çok pahalıya mal olabilir. Tabii, Furkan'ı kullandık olumsuz bir şey oldu mu diyebilirsin, ama alınan her karar da istendiği gibi gerçekleşmiyor işte.

Cevher ile ilgili örneklere tamam, ama en basit ve en yakın olan Beşiktaş ve Cska maçları da ortada. Bahsettiğin süreleri, istikrarsız oynarken girip maçın kaderini değiştirebildi. Üstelik sorumluluk alarak. Zaten belli başlı isimler dışında, bir uzunun kısa gibi maçı çevirmesi pek olağan değil, benim anlatmak istediğim maçın seyrini değiştirmesiydi.

Cevher çok değerli bir parça, Oktay Hoca'nın kaybetmek istemeyeceğinden de çok eminim. Bazı oyuncular iyi olmasına rağmen süre bulamadığı oluyor. Bu bazen de şans. İyi oynayan oyuncunun bölgesinde başka oyuncuların da o gün iyi performans sergilemesi gibi. Bunun örneklerini en iyi Caner ve Göksenin'de yaşadık. Bence Cevher'de kesinlikle onlardan biri.

Diyorum, sadece İlkan ve Velickovic değil, üstüne Kerem Gönlüm bile gelse Cevher kalmalı. Sakatlık ve faul problemi açısından 13-14 kişilik rotasyon iyidir.

shipp yeni kurallar gereği yerli statüsünde oynayamayacak. artık oyuncuların aynı takımda 3 sezon oynaması gerek. :(

ne kadar saçma, aynı takımda olmasını zorunlu yapmışlar. sonuçta gs de, mersin de, bjk de türk takımı ve bir adam türkiyede oynuyorsa ve siz, şu kadar oynarsa yerli statüsü olabilir diyorsanız bunun takım farkıyla ne ilgisi var anlamakta güçlük çekiyorum. Sırf GS için yapılmış bir kural diye düşünoyrum çünkü shipp'de türk olursa, çok üst düzey bir ilk 5'imiz olacaktı shipp-veliçkoviç-lucas-furkan-dedoviç(lakoviç) ve türevleri, bir şekilde önüne geçmeye çalışıyorlar.

Novica Velickovic geliyorsa..Hangi hoca istedi ? oktay hoca tamamdir, kalıyor demekdir.Andric gidebilir bu transferden sora icerde eli düzgün temiz sutu olan bir uzunumuz olucak ,keza furkanda fena sayılmaz.Bize seneye ribuand sorununu cözücek bir isim almak kalır geriye.

Velickovic
Cevher
İlkan

Bu sırada olur sene bası sıralama kim hakkını verirse formanın o alır tabiki

Gelirse savovicin 5 gömlek üstünü almis oluruz.Benimde bugun takımda eksik olan oyuncu tarzı taraftarla oynamayı seven biraz cılgın bir adama ihtiyac olmasıydı evet makina gibiyiz ama böle oyuncularda arada sart eskiden D.Wasghtion Charle Ganies vardı velickovic beyazı olur bunların

shipp'in türk olamamasının shumpert'la ne alakası var ki?aynı mevkide kullandığımız adamlar değiller.gelecek sezonki 4 numara rotasyonumuz hakikaten belirsiz..bir yabancı transferi olacak,o belli..bunla beraber cevher de orada olacaktır..o zaman orayı tamamlayacak bir 3.isme ihtiyacımız var..bu shumpert da olabilir,ilkan da olabilir..oktay hocanın tercihine kalmış birşey..ek olarak oktay hoca'nın özellikle uzunları birden fazla mevkide kullanmayı pek sevmediğini görüyoruz..yani 4 numarayı 5'e kaydırma falan gibi şeyleri pek yapmıyor..o yüzden alınacak yeni 4 numaranın da 5 gibi oynayıp oynayamaması çok önemli olmaz bana göre..

pivot rotasyonundaysa ya orayı çok iyi tamamlayacak bir yerli bulacağız..ya da andric'in yerine daha çok yönlü bir uzun alıp belki ortalama bir yerli uzunla rotasyonu tamamlayacağız..açıkçası ilk seçenek için akla en yatkın isim zaza olacak,ama onun transferi bile şu an çok yakın gözükmüyor..o yüzden sanki ikinci seçenek daha ağır basabilir..

Shipp le Shumpert'in aynı mevkilerde oynamadığını gayet iyi biliyorum yasin kardeşim ve hatta Shipp in 3 numaraya göre kısa kaldığını düşünüyorum bazen. Shipp le Shumpert olayında devşirme olayından bahsediyorum bu hakkımızı kullanmıyacakmıyız ?
Benim düşünceme göre Shipp Türk statüsüne geçebilseydi Shumpert ın yerine Velickovic olurdu 4 numara rotasyonu İlkan-Cevher-Velickovic olurdu.Ayrıca Shippe yardımcı olarak bir yabancı 3 numara alınabilirdi.Adam bazı maçlarda çok aşırı süre aldı. Bence teknik ekip Cevheri takımda tutup İlkanında mutlaka takıma katacaktır.

Zaza nın gelmesi ise bence bir hayal şu anda Nba deki durumuna göre ama keşke gelse . Belkide Kerem Gönlüm 5 numarada düşünülebilir.

evet an itibariyle daha hiçbir yerde resmi olarak velickovic transferinden bahsedilmedigi halde 4 numara velickovic'i getirip 5 numara andric'i takımdan yolladık...

Shipp neden türk olamıyor seneye?

devşirme kuralı aşağıdaki gibi salsabasket'ten alabildiğim kadarı ile :)
2010-11 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.
2011-12 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan ve bu süre zarfında en az 2 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.
2012-13 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan ve bu süre zarfında en az 3 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.

bu durumda sezon başı devşirilebilir oyuncular aşağıdaki gibiydi:
Tarence Kinsey (Efes) --devşirilmedi
Gasper Vidmar (F.Bahçe Ülker)--devşirilmedi
Chuck Davis (Banvit)--devşirilmedi
Keith Simmons (Banvit)--türk statüsünde
Lance Williams (Banvit)--devşirilmedi
Bootsy Thornton (M.Siena)--devşirilmedi
Mire Chatman (Karşıyaka)--devşirilmedi
Tomislav Ruzic (Tofaş)--Türk statüsünde
Ray Wesson (erdemir)--devşirilmedi
Aubrey Reese (Mersin BŞB)----devşirilmedi
Kaspars Kambala (t.Telekom)--devşirilmedi

Fakat bu sezon "en az 3 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular" ibaresi eklendiği için yukarıdakilerden bir çoğu hakkını kaybediyor.
görünürde elde kalanlar şunlar:
Tarence Kinsey (Efes) --sözleşmesi 1+1 yıllık
Gasper Vidmar (F.Bahçe Ülker)
Lance Williams (Banvit)
Chuck Davis (Banvit)
Bootsy Thornton (M.Siena)
geçen sezon devşirilebiliyorken evrakları yetişmeyen Chatman'da devşirilemiyor bu durumda. Tbf bu saçmalığa bir kılıf bulabilir belki.

Gel gelelim Galatasaray'a. Bizde sözleşmeli Mert Shumpert var zaten. Üsttekilerden Kinsey belki bir de chuck davis takıma faydalı olabilir. Shipp'in ise türk olamayacağı aşikar ancak tbf'nin sitesini karıştırırken şöyle bir şey buldum. Luksa Andric 09/10 sezonunda bizde 1 maça çıkmış görünüyor.
istatistikleri de : 19:13 dk 6 sayı 9 rib. 2 asist. Eğer bu doğru ise (ki ben tbf'nin hata yaptığını düşünüyorum) Andric de üstteki kurala ucundan girmiş oluyor. Aha da linki:
http://www.tbl.org.tr/beko/oyuncu.asp?sezon=2010-2011&TakimKod=1008&Kod=4351

Dusuncelerine buyuk onem verdigimiz Mahmuti "TBL'de artik her macimiz bir derbi" dedigi bir donemden geciyoruz ama...

Neyi ne zaman konusacagimizi bilinceye kadar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...