Play-Off Yarı Final 2. Maç | Banvit 69-67 Galatasaray Liv Hospital

Ergin Hoca'nın üst üste iki molasını kullanmasını anlayamadım? Son molasını kullanmamış olsaydı, top kenardan dışarı çıktıntan sonra bir mola daha alıp, iyi bir set çizerek, son topu daha iyi kullanabilirdik.

Neyse, bu takım deplasmanda maç kazanarak üzerine düşeni yaptı. Şimdi iş evimizdeki iki maçı kazanmaya kaldı. İnşallah onları da alıp finale çıkarız. :)

Cenk ilk maç mükemmel oynar ama bu maç yok. 2 Dk oynadı yine attı üçlüğünü. Furkan ile boşuna sözleşme yaptık zaten oynatmıyoruz.Malik konusuna girmiyim küfür etmek istemem.Allah yardım ediyor bize Ender Bonsu Malik Erceg gibi adamlarla buralara geldik.Ergin hoca şapkasını önüne koyacak düşünecek yok öle dava. Ersin 5lemese maç çoktan bitmiştir.Bu zenci sevdası nedir koçun ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Maçı rakibe vermek için elinden gelen herşeyi yapan Ergin hoca ve bazı basketbolcularımızı tebrik ediyorum. 40 dakka bunun için didindiniz, istediğinizi yaptınız.

Bravo hakikatten.

Ersin ve Malik işbirliğiyle kaybettik . Her şeye rağmen son topa kadar umudumuzu sürdürdük evimizde ki maçları kazanmalıyız ötesi yok.

Banvit e calinanlar ile bize çalinmayan düdükler serinin 2-0 olmasina izin vermedi.Son hücum ise cok acemiceydi.Pota alti oyuncularimizin tamami cok kötü günlerindeydiler.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son top öyle mi kullanılır ya ?

Hücumda hiç iyi değiliz !!

Ilk kez bir maç sonrası şampiyonluk ümidim azaldı.

Yabancılardan sadece Arroyo ve Marko'dan katkı alıyoruz.

Şu hâlde şampiyonluk zor malesef !!!

Hücumdaki tekdüzeliğimiz içimi kemirdi.Kendisini fit hissedip de şu maç için zaman ayıranlar adab-ı muhaşeret çerçevesinde ne söylese haklı.İpekçi'de iş farklı gelişebilir yalnız Sinan-Markoishvili heykelini diktirmeden şampiyonluk hayli zor duruyor.Dün Can Altıntığ'ı gördük.Benzeri bir hamle vb lazım.Uzunlar da zahmet olmazsa İpekçi'ye biraz fit çıksın.İstediklerini bulamadılar falan tamam da bitik haldeydiler.

Malum Euroleague için mutlaka finale çıkmamız lazım ve onun için "aman nası olsa avantajı ele geçirdik, kasmayalım" gibi bir düşünce olamaz. Adamlarda Chuck Davis sakatlanmış ama biz 4 kısayla oynuyoruz, Furkan kenarda otururken habire ribaund çekiyorlar falan. Hoca öyle izliyor...

Hiç bir açıdan kabul edilebilir bir maç değildi bugün. İşini sağlama alacaksın fantazi yapmak yerine. Hoca ağır saçmaladı, öyle böyle değil. Ben onun ciddi olmasını beklerken akıl almaz şeyler yaptı.

Uzumlarimizi, banvit guardlari savundu ama içeriden sayi bulamadik, yetmedi ribaund larda geride kaldik. Malik serbest atış bile atamıyor yaw, top kayiplari da cabasi. Bugün en büyük hayal kırıklıgim Ersin.Hoca Furkan nin yerine sirti dönük oynasın diye oynatti ama 4 kisali savunmaya bile etkili olamadi. Hem hücumda hem savunmada döküldü.
Kotu oynadik ama ,hakemlerin de maglubiyette katkisi var bence.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ilk maçtan sonra yazamamıştım, kısaca değineyim. bjk'yi banvit rahat süpürürdü, çünkü aynı tarz oynuyorlar. ama biz bjk'ye zorlanmamıza rağmen, banvit'i ilk maçta yendik. bu da, banvit'ten daha iyi bir takım olduğumuzu ve de kaliteli bir yerli kadromuzun olduğunu gösteriyor.
gelelim bu maça. hedef zaten deplasmanda 1 maç kazanmaktı, istediğimizi aldık, netice olarak. burası iyi.

ama daha iyi olabilirdi.

1. Ergin hoca Cenk ve Furkan'ı yine kenarda unutarak, Malik'e haketmediği süreyi ve sorumluluğu vererek maçın kaybedilmesine zemin hazırladı.
2. Malik ve Bonsu da tuz biber ekti.

3. öncesinde de yazmıştım. eurolig seviyesinde sert bir savunma için Malik faydalı olabilir ama, banvit, ksk ve fener gibi takımlara vasat bir savunma zaten yetiyor. ne amaçla Malik'i oynatıyor Hoca anlamıyorum. zaten rotasyona giremediği için ilk 5 başlayamıyor avrupa'daki gibi. ee, yokken de gayet iyi savunma yapıyoruz. niye hücumda bir kişi eksik oynatılıyoruz, anlamak mümkün değil.

4. tekrar ediyorum. vasat ve her zamanki savunmamız bize yeter. bu birebir takımları karşısında bize şampiyonluğu getirecek en önemli şey iyi hücum yapmak olacaktır. biz 67'de kalıyorken adamlar 57'den 69'a çıkabiliyorlar işte. o zaman da bize Malik değil, Domdom lazım.

5. bu lig için Malik'in yaptığını, Marko, Sinan ve Göksenin haydi haydi yapar savunmada. hatta Cenk ve Ender bile yapar. e o zaman ne gerek var o adama?

6. geçen maç skorumuz 5-6 adama dağılmıştı. bu maç böyle olmadı. bu sefer onlar daha dengeli sayı dağılımı yaptılar.

7. işin ilginci adamlar bu maçta fazla üçlük kullanmayıp, 4 kısayla oynamalarına rağmen hep içerden sayı buldular ve hoca da (takıntılı günündeydi herhalde) Furkan'ı unuttu resmen. ben bi ara sakat zannettim. savunmayı da geçtim, hücumda bile Bonsu ve Ersin'den daha yararlı olurdu kesinlikle. ribaundlarda ezilmezdik en azından.

8. Hoca'nın kesin Cenk'e garezi var. adam en kritik anda 3'lüğü yolladı, hoop kenara. Malik kadar savunma yapabilecek kapasitede ayrıca.

9. görüyorum ki herkes Sinan'ın performansına şaşırıyor. bense hiç şaşırmadım. savunma, penetre, üçlük, ribaund adam hep yapıyordu zaten. Avrupa'da Malik takıntısının kurbanı oldu.

10. Ender'e niye sallanıyor gene anlamıyorum. zaten öyle aman aman bir süre almadı. geçen maçtaki içeri dalışları sonrası asistleri çok çabuk unutuldu. bir kere Malik'ten daha iyi olduğu kesin. ama Engin kullanılmalı bence de, o ayrı.

11. Erceg'e de sallamanın lüzumu yok. hiç olmazsa ribaund alabiliyor. zaten adama doğru dürüst hücum hazırlanmıyor. Furkan olmadan onun boş kalması ve patlaması zaten mümkün değil. ayrıca başka 4 numaramız yok işte.

12. Arroyo steps yaparak basketi attığında yenmeyi istemeyi bıraktım. taa ki, 1:21 kala Erceg ile Sinan arasında kalan ve dışarı çıkan topta Erceg'in kolundan çekiştirip, sinan'ın da suratına hamle yapılmasını hakemlerin es geçmesine kadar. hakemlerin hata yapma hakları var ama bu kadar bariz pozisyonlarda değil.

13. velhâsıl, istediğimizi aldık Bandırma'dan. ama İstanbul'da Domdom olsun artık kadroda. Malik'in yaptığının 5 katını Göksenin bile yapıyor zaten. ki şutları çok iyi olmasa da, Malik'inkinden biraz daha iyi en azından. (neydi o CSKA maçındaki üçlüğü. hey gidi günler hey :) ) seyirci coşkusuyla Domdom'un coşabileceğini, en azından Marko ve Erceg'in boş şut bulabileceğini düşünüyorum. tabii Cenk ve Furkan'ın unutulmaması gerek.

Keşke Ataman´ın samimiyetine inanabilsem, keşke...

Maç Sonu: Ergin Ataman

Banvit yenilgisinin ardından koç Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın son bölümünde yaşanan olaylara değinen Ataman "Maça geçmeden önce çok önemli bir hususun üzerine basmak istiyorum. Biz bir kere Galatasaray Basketbol Takımı olarak taraftarımızın sonuna kadar arkasındayız. Bunu herkes bilsin. Maçın başında taraftarımız bir hata yaptı, 100 kişilik bir grup. Birkaç patlayıcı madde attılar. Zaten o da bizim kafamıza geldi, herhangi bir problem yok. Fakat ondan sonra özellikle maçın ikinci devresinde ortada hiçbir şey yokken salon güvnelik görevlilerinin polisle birlikte taraftarın arasına girip orada arbede yaşatmaları, taraftarı coplarla dövmeleri hiç yakışmadı. Bu gibi durumlarda polisin daha sağduyulu olması lazım. Salon güvenlik görevlilerinin de burada, Bandırma'da değil Türk takımının olduğu yer gibi davranması lazım. O çocuklar da Türk çocuğu. Tabii ki aralarında fanatikler var ama o anda hiçbir şey olmuyordu. Ve inanın bu playoff maçı olmasaydı, zaten biz 1 dakika protesto edip sahaya da geç çıktık hakem çağırdığında, bu maçı biz oynamazdık. Yeter artık. Buna bir son vermemiz lazım. Herkes insan, herkese insan gibi davranmamız lazım. Bu kadar sert müdahale edecek herhangi bir olay yoktu. Bu açıdan çok üzgünüz" şeklinde konuştu.

Bu kadar vefasızlık olurmu, yenilgi sonrası hemen sallamaya başlamış millet koça ve basketçilerimize.Birtane olumlu eleştiri yok.Özellikle bazı arkadaşlar içindekileri dökmek için yenilmemizi bekliyorlar gibi.

Sanki karşımızda rakip yok.Normal sezonun lideriyle oynuyoruz.Bunuda unutmayalım.

Bence deplasmandan galibiyetle dönerek ,istediğimiz aldık.Seri kaybedilir şapkamızı önümüze koyarız,özeleştirimizi yaparız.

Sayın Sabri bey,

bazı ciddi eleştirileri sallamak olarak algılıyorsanız bilemem. ne diyecektik? "süper oynadık, özellikle Malik ve Bonsu çok iyiydi, hoca Furkan'ı ve Cenk'i tam zamanında kullanmayı bildi" mi diyecektik. olumlu olabilecek bir eleştiri olmaması da normal. kimsenin (niyeyse) Ender ve haklı olarak Malik dışında salladığı yok. aynı kişiler geçen maç sonu da yazmışlardı. öyle sallama filan yok çoğunlukta. herkes Galatasaray'ın başarılı olması için içinden geçenleri, düşündüklerini -çok azı hariç- kibarca yazıyor. forumun amacı bu değil mi zaten?

Keşke Ataman´ın samimiyetine inanabilsem, keşke...

neden ki? geçen seneki KSK maçından dolayı mı? İsmail ŞENOL olayından dolayı mı?

ben Hoca'nın taraftara bakışını son derece âdil, objektif (gerektiğinde eleştiri, gerektiğinde takdir) ve samimi buluyorum. şiddet ve küfür istemiyorsa, samimiyetsiz olduğu anlamına mı gelir bu? bak yeri gelince de hakkını teslim ediyor.

Sayın Sabri bey,

bazı ciddi eleştirileri sallamak olarak algılıyorsanız bilemem. ne diyecektik? "süper oynadık, özellikle Malik ve Bonsu çok iyiydi, hoca Furkan'ı ve Cenk'i tam zamanında kullanmayı bildi" mi diyecektik. olumlu olabilecek bir eleştiri olmaması da normal. kimsenin (niyeyse) Ender ve haklı olarak Malik dışında salladığı yok. aynı kişiler geçen maç sonu da yazmışlardı. öyle sallama filan yok çoğunlukta. herkes Galatasaray'ın başarılı olması için içinden geçenleri, düşündüklerini -çok azı hariç- kibarca yazıyor. forumun amacı bu değil mi zaten?

Birkaç genç arkadaşın yorumunu görünce şok oldum.Mesajlar silinmiş heralde tekrarda göremedim.Ergin HOCA ya öyle laflar söylenmiş ki.O sinirle yazdım.

Kötü hücum ettik üstüne berbat da savunmak yaptık. Arroyo ve Sinan çok iyiydi. Arroyo sadece son topu iyi kullanamadı fakat o kadar da kredisi var. Marko da çabalıyor. Cenk girdiğinde üçlükleri atıyor ancak niye süre almıyor bilmiyorum. Bonsu yerine korkuluk diksek daha iyi savunma yapar. Eskiden orta mesafelerde kaçırmayan Ersin artık çemberi bulamıyor. Erceg de iyi değildi, pozisyon da hazırlayamadık. Malik ilk geldiğinde çok daha iyiydi. Şimdi tanınamaz halde. Koç da pek formunda değil galiba yoksa bu kadar kötü savunma yapmazdık. Adamlar ellerini kollarını sallayarak turnikeye gitti kaç defa. Kimse önüne geçmez mi yahu? Neyse boşuna seriyi uzattık ve fazla dinlenme fırsatını kaçırdık. Umarım evimizdeki maçları alıp finale yükseliriz.