Play-Off Yarı Final Serisi | Galatasaray - İstanbul Üniversitesi 3-1

14 Nisan Pazar
19:00 Galatasaray – İstanbul Üni. B.G.D.

16 Nisan Salı
19:00 Galatasaray – İstanbul Üni. B.G.D.
19 Nisan Cuma
18:00 İstanbul Üni. B.G.D. – Galatasaray

21 Nisan Pazar
İstanbul Üni. B.G.D. – Galatasaray (Gerekirse)

24 Nisan Çarşamba
Galatasaray – İstanbul Üni. B.G.D. (Gerekirse)

Diğer Yarı Final Eşleşmesi:
13 Nisan Cumartesi

19:00 Fenerbahçe – Kayseri Kaski
15 Nisan Pazartesi
19:00 Fenerbahçe – Kayseri Kaski
18 Nisan Perşembe
19:00 Kayseri Kaski – Fenerbahçe
20 Nisan Cumartesi
Kayseri Kaski – Fenerbahçe (Gerekirse)
23 Nisan Salı
Fenerbahçe – Kayseri Kaski (Gerekirse)

İşin özüne inersek;

#Nilay Abla'ya dribbling'de geçilme ve pick&rolleri iyi savun
#Tuğba Abla'ya boş şut atıp ritim bulmasına izin verme
#Essence Carson Abla'yı nasıl savunuruz bilmiyorum yine güçlü bir 3 numara yine sorun çıkarmaz umarım hele İÜBGD takımı kısaltıp onu 4'e çekince neler yapacaz, nasıl savunacaz merak ediyorum; Ekrem Hoca'ya güvenim tam, bişeyler bulacaktır
#Irina Osipova'nın hücumda bir numarası yok, ribauntlarda dikkat edelim yeter bir de çembere yakın yerde almasına izin vermeyelim
#Ebony Hoffman'da beklentimin üstünde performans sergiliyor, ritim buldurmayalım ve savunduğu adamın iyi oynaması ve savunmada yıpratması önemli, ayrıca her şutunu el kadıralım şuttan kastım orta mesafeden de atıyor ritim bulunca
#Sandra Mandır abla da yaşı geçse de kolay skor üretebilen yapı da benchten geldikten sonra takım onun eline bakıyor perdelerde falan alttan geçmeyelim hiç affetmez zaten şutunu iyi savunursak dribblingle bizi geçemez
#Alınmasınlar ama benchten gelen oyuncularda korkacak bişey yok savunmayı iyi yapmaya çalışan ama yetenekleri kısıtlı oyuncular

Celine Dumerc, Sue Bird (keşke...) ve Augustus yazıyor. Taner Yılmaz beyin belki bir bilgisi vardır. Son durum nedir sizce ?

Sallamak doğru olmaz, bir bilgim yok ama ben yıllardır diyorum Celine Dumerc, Bourges'i bırakıp bir yere gitmez diye hala da aynı düşünceye sahibim...

Ayrıca başlık ile konu biraz alakasız herkesden özür dileriz...

Quantra'yı alıp Newlin'i bırakırlarsa hemen değerlendirelim bana göre Newlin Quanitra'dan çok daha iyi ve yetenekli tek sorun Newlin'i etkili kullanabilmek.

Yeni sezonla ilgili transfer başlığına ihtiyacımız olacak haberler çıkmaya başladı.

Aslında şu an bir çok transfer oldu bitti. Konuşmaya başlarsak uzun uzun sürer, devam eder. Ama şampiyonluk mücadelesinin sürdüğü, yarı finalllerin başladığı bugünlerde, transfer konuşmak istemiyorum. Takıma odaklanmak iyi olacaktır. Önümüzde ciddiye almamız gereken bir rakip var. Normal sezon maçlarını baz almayalım.

Transfer ile ilgili tek cümle edeceğim. GS yönetimi ne mantıkla bilinmez ama transferi durdurdu. Girişimde bulunduğumuz oyuncular vardı. Şu an hepsi beklemede. Bu oyuncular ne kadar bekler bilmem ama Kadın basketbolda transfer dönemi şubat-nisan ayıdır. Ve o dönemlerde olduğumuz bugünlerde yönetim transferi dondurdu:)) Şaka gibi

Basketbol takımlarında 5 yıllık sözleşmeler çok nadir olur, hatta ben Dumerc harici görmedim diyebilirim.. Eğer bir oyuncu 5 yıllık sözleşme imzalıyorsa orada bırakmayı kafaya koymuştur, gelmesin de zaten.. Takıma seviye atlatacak bir guard değil.

Burası transfer bölümü değil arkadaşlar ama illa bir isim söyleyeceksek Becky Hammon.. Dumerc, Becky'nin yanında anca stajyer olur. Dumerc'in hiçbir numarasını göremedim.

Rahatça ilk maçı alacağımızı düşünüyorum Nilay Yiğit-Tuğba-Carson-Hoffman-Mandır-Osipova 6 kişilik rotasyonla oynuyorlar.

Bu seride Işıl-Şaziye ve Sylvia'nın sürelerini biraz aşağı çekmeliyiz bence Wauters yabancı kontenjanı nedeniyle olmayınca Sylvia da 35 dk oynuyor.Umarım dinlendirme şansımız olur.

Essence Carson'un savunması çok önemli Alba'nın bu konuda zorlanacağını düşünüyorum.Tuğba içinse bence Yasemen daha fazla süre almalı bu seride.Işıl'ın süreleri 28 dk civarına düşmezse finalde zorlanacağını düşünüyorum.

Belki zorlanabiliriz ama maç kaybedeciğimizi sanmıyorum, finale rahat çıkarız bence, inşallah bu yıl şampiyon oluruz, olmazsakta canları sağolsun, bu sefer kadro olarak onlar bir adım önde ama inşallah biz kazanırız...

bütün takımlar bu aylarda transferlerini yapıyor bizim şube herzamanki gibi uyuyor sonrada oyuncularla anlaşamadık falan derler şubede radikal degişiklikler olmadıgı sürece benim önümüzdeki senedende umudum yok .

40-25 önde kapattık ilk yarıyı Sylvia sakatmış(Belinde zorlanma var).Wauters-Sancho-Alba-Harding yabancılarımız.Sancho takımı sırtlıyor da denebilir.

Sancho 17-Şaziye 10-Wauters 8 sayı ile oynuyor.

61-59 kazandık. Son saniyeler çok heyecanlı geçti. Farkı bu kadar açmışken maç sonunu bu noktaya getirmek iyi olmadı. İnşallah diğer maçlarda hatalardan ders alırız.

Bugün Alba hiç süre almadı. Sanırım Ekrem Hoca Alba'yı gözden çıkardı. Bence önümüzdeki sene için mutlaka kazanılması gereken bir isim.