Play-Off Yarı Finali |1. Maç | Banvit 57-67 Galatasaray Liv Hospital

Furkan Aldemir'e teknik faul çalındı. Furkan'a çalınan teknik faulün ardından Banvit, serbest atış çizgisine gitti ancak hakemler atış sıralamasını yanlış yaptı. Önce faul atışları sonra da teknik faul atışının yapılması gerekiyordu ancak hakemler tam tersini yaptırdı.Ama hakemler hatayı maç içinde anladı.Karar değiştirdi.Ufak bir toplantı ile çözdüler.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kardeşim Furkan Chuck'a faul yaptı, Furkan faulden sonra itiraz etti..Teknik faul verdi hakem..Kural önce Faul sonra teknik faul atışlarını yapmak..Rowland önce gitti teknik faulü kullandı ondan...Sonra Chuck attı faulleri...Hakemde Rowland'ın serbest atışlarını iptal etti sıra hatası var diye...

Chukck'tan sonra Rowland bir daha atmaya gitmedi ama? Hakkını kaybetmiş mi oldu sıra hatası yaptığı için?

Bakıyorum forumlarda basında Banvit Tofaş maçında aynısı oldu söylemleri gelişmeye başladı...Ancak , Banvit Tofaş maçında Tofaş teknik faul almıştı..Banvit 4 serbest atış kullandı...Sıra yine bugünkü gibi kurallara uygun değildi..Orada dört serbest atış iptal edildi ve asıl kural hatasına sebebiyet verilen noktada topunda Banvitten alınıp Tofaşa verilmesi oldu...Olayları birbirine karıştırma çabası var yine... Klübün dikkatli olması lazım bu konuda..Ayrıca sosyal medyada bu tip yorumlarla karşılaşırsak durumun farklı olduğu konusunda uyarıda bulunalım lütfen..

Cevaplar için teşekkürler.

İzmir'de kazandığımız KSK maçına çok benzettim bugünkü maçı. Oyunu olabildiğince ağırlaştırdık, rakibe hızlı hücum şansı vermedik, ritme girmelerine müsaade etmedik.

Aynı şekilde devam edersek seri sandığımızdan çabuk da bitebilir. İnşallah.

İlginç bir şekilde maç içindeki küçük düşüşlerde dahi gsbasket forum da garipleşiyor bu ara.Anında ona buna sallamalar,ya hocamlar vs. Çoğu yerde bu normal benim için ama burada görmediğim tarz hareketler bunlar.Yolumuz açık,desteğe devam.

Banvit saha avantajını kaybetti . Bu galibiyet takıma daha da ivme kazandırır konsantrasyonumuzu sağladığımızda istediğimizde alamayacağımız maç yok play off larda o yüzden rakipten çok bizim takımın durumu daha da önemli

Bekledigimiz savunma konsantresini ve sertligini görmeye başladik.Ben bunda, Bjk serisinin etkisinin olduğunu düşünüyorum.Bjk ,Banvitten cok daha sert oynayan bir takim.Oynanan maclar bizim takimin da savunma sertligini yukari cekti ve sonucunda dunku caresiz-düzensiz Banvit hücumlarıni gördük.Takimda bir oyuncu, ekstra bir parantezi hak ediyor. Sinan Güler. Performansi giderek artıyor, hızlı hücum ve içeri penetreleri çok yüzdeli bitirmeye başladi. ( Malik te ise giderek düşüyor bu yüzde) .Şut denemeleri yerinde ve başarili oldu. Banvitin geri gelmeye çalıştıği her denemede, Sinan ile tekrar yükseldik.Insallah böyle devam eder.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dün oynanan maçın sonucunu TBL resmi sitesi güncellememiş, acaba tezgahmı hazırlanıyor nedir iyiye işaret değil bu durum ...

Maçı henüz izleyemedim.Banvit ligi net şekilde domine etti düne kadar.Somut ve büyük bir iş yaptı takım,teşekkürler.
Pazar Banvit iki adım yukarı çıkar diye düşünüyorum,kazanabilirsek finale hazırlık için de muazzam olur.Olası mağlubiyette İpekçi'de en azından bir maçın baya kaotik geçeceğini tahmin ediyorum.

Bugünkü savunmada baş pay sahibi Koçtur...Tarzının dışına çıktı koç ilk kez ve oyunculara attığı bütün fırçalar savunma pozisyonlarında geldi...Çok iyi analiz etmiş rakibi ve bu maçın anahtarının savunmadan geçtiğini çok iyi çözmüş..Ergin Atamanın kariyerinde pek görülmüş olay değildir bu (savunma üzerinden maç kazanmak)...Savunma stratejimiz ve konsantrasyonumuz muhteşemdi..Bir tane sete sette penetre yemedi takım..81.5 sayı ortalamalı bir takımı deplasmanda 57 sayıda tuttu takım...Furkan'ın teknik faulü sonrası yakaladıkları kısa bir momentum dışında maçın hiçbir bölümünde maça ortak olamadı rakip...Daha zorlanabilirdik maç içinde Marko'nun kötü bir gününde olması ve Malik'in yine etkisiz olması sebebiyle ama Cenk ve Sinan bu açığı fazlasıyla kapattı..Teşekkürler çocuklar..Galatasaray'ın Türk rotasyonu Türkiye'nin en iyisidir...Bu da Arroyo dışında yabancılardan pek katkı alamadığımız bir günde lideri deplasmanda yenmemizle bir kez daha görülmüştür...Oyuncu süreleri konusunda eleştiriler olabilir tabiki ama Itoudis'in ne kadar kötü işler yaptığını görünce onlarada birşey bulmak bugünün özelinde fazla olur...

ilk defa mı?
2 senedir savunma ile maç kazanıyoruz. hele ki bu sene. sert ve rakibe göre planlanmış bir savunma ve düzen içinde bir hücum. Ergin Hoca'nın BJK sonrası evrildiği ve bizde yarattığı takım anlayışı zaten bu.

ilk defa mı?
2 senedir savunma ile maç kazanıyoruz. hele ki bu sene. sert ve rakibe göre planlanmış bir savunma ve düzen içinde bir hücum. Ergin Hoca'nın BJK sonrası evrildiği ve bizde yarattığı takım anlayışı zaten bu.

Cevabim mesajiniz icinde var zaten ... Ergin Atamanda savunma hucum dengesi vardir..O macta Ergin Hocayi ilk kez defansi bu dengede cok daha fazla on planda tutarken gordum...Bugun 3.period sonunda yedigimiz basketi o gun mac boyunca yemistik...Mesajimi Ergin Hocayi elestiri olarak algiladiysaniz ben Ergin Hocayi cok begenen biriyim bu arada...

Cevabim mesajiniz icinde var zaten ... Ergin Atamanda savunma hucum dengesi vardir..O macta Ergin Hocayi ilk kez defansi bu dengede cok daha fazla on planda tutarken gordum...Bugun 3.period sonunda yedigimiz basketi o gun mac boyunca yemistik...Mesajimi Ergin Hocayi elestiri olarak algiladiysaniz ben Ergin Hocayi cok begenen biriyim bu arada...

yoo, öyle algılamadım. sadece hoca'nın savunma oyununu ilk kez gördüğünüze şaşırdım. bu sene savunma her zaman ön planda idi zaten. ligde attığımız ve yediğimiz sayılara bakılınca görülüyor bu.

hem bu yaptığınız eleştiri değil, tespit. hoca'nın hiç ummadığım şekilde böyle bir anlayışa geçmesi benim de takdir ettiğim bir durumdur zaten. bunda hiç şüphesiz Hawkins'in gidişi ve Marko'nun gelişi etkili olmuştur. yoksa, biz de fener, banvit, bjk gibi bire bir takımı oluyorduk nerdeyse. o nedenle, geçen sene şampiyonluğun gelişinde Hawkins'in gitmiş olmasının payı büyüktür. ben o olayı hep hayırla yâd etmişimdir.

şu açıdan eleştiri olabilir bence. hoca'nın savunmayı bu kadar önemseyeceğim derken, hücumu geri planda tutması biraz sıkıntılı. tıkandığımız anda düşüyoruz. ben aynı zamanda iyi hücum eden, yüksek skor bulan bir takım da istiyorum.

yoo, öyle algılamadım. sadece hoca'nın savunma oyununu ilk kez gördüğünüze şaşırdım. bu sene savunma her zaman ön planda idi zaten. ligde attığımız ve yediğimiz sayılara bakılınca görülüyor bu.

hem bu yaptığınız eleştiri değil, tespit. hoca'nın hiç ummadığım şekilde böyle bir anlayışa geçmesi benim de takdir ettiğim bir durumdur zaten. bunda hiç şüphesiz Hawkins'in gidişi ve Marko'nun gelişi etkili olmuştur. yoksa, biz de fener, banvit, bjk gibi bire bir takımı oluyorduk nerdeyse. o nedenle, geçen sene şampiyonluğun gelişinde Hawkins'in gitmiş olmasının payı büyüktür. ben o olayı hep hayırla yâd etmişimdir.

şu açıdan eleştiri olabilir bence. hoca'nın savunmayı bu kadar önemseyeceğim derken, hücumu geri planda tutması biraz sıkıntılı. tıkandığımız anda düşüyoruz. ben aynı zamanda iyi hücum eden, yüksek skor bulan bir takım da istiyorum.

Hocam belki siz şehir dışında olmanız sebebiyle maçlara fazla gidemiyorsunuzdur..Bende çok gidememe rağmen fırsat buldukça gitme şansım oluyor... Banvit deplasmanında yoktum..Ancak, hocanın hangi pozisyonlarda oyunculara kızdığını , olaylara tepkisini falan çok iyi biliyorum...1. Banvit maçında ise, mükemmel savunma yapmamıza rağmen hocanın çıldırdığı anlar hep savunma pozisyonlarıydı, savunmada görmezden geldiği birçok pozisyonda çıldırdığını gördüm...Bana bunlar, Hocanın Banvit serisini kontrol altında tutmanın yolunun savunmadan geçtiğini düşünüyor gibi hissettirdi ki ben bunu Ergin Hoca'nın kariyerinde pek görmedim...Ergin Hoca 55-45 Hücuma dönüktür her zaman..Bu sene dediğiniz gibi savunma daha önplanda çünkü Jamont sakatlandıktan sonra birtek Arroyo'ya kaldık 80 sayı atarak maç kazanacak bir takımımız yok...Bu sebeple geçmiş yıllara göre dediğiniz gibi savunmayı daha çok önemsiyor...Ancak bu maç bu sene için bile savunmada; hazırlık, konsantrasyon , taktik açıdan çok özel bir maçtı...Benim görüşüm tabii bu...