Preston Shumpert

Re: Shumpert'ın Vatandaşlık Meselesi

Şimdi Shumpert 2 yıl bizde oynasa sonra başka takıma gitse 5 yıl Türkiye'de oynamasına rağman Türk statüsünde oynayamayacak yani. Bir camia bu kadar aleni şekilde kollanamaz. Yönetimin buna sessiz kalması kabul edilebilir bir durum değil.

Ünsal Y.' Alıntı:
onur hocam söylediğin yanlış. devletteki vatandaşlık başvurusyla federasyon kararı farklı konular. Sen şu an vatandaşlık başvurusu yaptın; onu devlet değerlendiriyor ; Shumpert Türk vatandaşı olmuş değil. bu kararın çıktığı anda Shumpert hala sadece Amerikan vatandaşı. Shumpert vatandaşlığa geçtikten sonra ; bu kural geçerlioalcağınıdan ; shumpert türk pasaportu bile alsa yabancı statüsünde oynayacaktır.
Haklısın Ünsal. Ben ikisini tek başvuru olarak düşündüm. Oysa Türk statüsünde oynaması için iki aşamadan geçmesi gerekiyormuş.

İlla klüpten beklememek lazım tepkiyi siteden bloglardan ve salondan sistematik bir tepki verilebilir.Atı alan üsküdarı geçti gerçi ama bundan sonrası için en azından belki faydası olur.

Dün radyoda Ali Türsan hiçbir şey yok gibi çalışmalarımız devam ediyor demişti. Ben de bu yüzden kesinlik olmadığını düşündüm ama hiçbir karşı tez ortaya konulmadığı için şansımız kalmadı diyebiliriz sanırım artık.

Siz yanlış biliyorsunuz diyen olursa da o zaman teşekkür ederiz kendilerine.

Ah su Facebook sayfasi benim elimde olacaktiki, nasil is yapilir görürdü herkes :)

Hukuk eğitimi almış bir üyemiz aydınlatılsa seviniriz gerçekten

Kulaktan dolma hukuk bilgimle Benim fikrim bu olayın tek istisnası kazanılmış bir hakkın olması olabilir.

Biraz araştırınca şunu buldum

B- Hakkın Kesinleşmiş Olması
Henüz tamamlanmış olmayan işlemler kesin surette bir hakkın doğumuna delil olmadığından kazanılmış hakka konu olamazlar. Bu sebeple kazanılmış haktan söz edebilmek için kazanılmış, hukukun korunmasına değer hale gelmiş bir haktan söz etmek gerekmektedir.50
Danıştay: ? Kazanılmış hak, bir hak sağlamaya elverişli nesnel kuralların bireylere uygulanması ile onlar için doğan öznel hakkın korunması anlamında kabul edilebileceğinden, kazanılmış bir haktan söz edebilmek için bu hakkın yeni düzenlemeden önce yürürlükte olan kurallara göre bütün sonuçlarıyla fiilen elde edilmiş olması gerektiği ?51 görüşünü benimsemektedir.

YAni Shumpert için kazanımış bir hak olabilmesi için bizim tüm prosedürü 9 ağustosadan önce halletmemiz TC vatandaşı yapım sonrada imzayı atırmamız gerekirdi.

YAni komplo teorisini sevmiyorum ama federasyon önümüzü resmen kesti .

Evet Kutay Abi, yazdığın gibi olmalıydı bu değişikliğin bizi etkilememesi için. Gerçi olay yargıya taşınsaydı Danıştay'ın birçok çelişkili içtihati var ama hiç değilse elimizde umut olurdu.

Onur Yavuz' Alıntı:
Gözüm Eren Aydın´ın vereceği yanıtı bekliyor.

:) :)

Kazanılmış hak konusunda haklısınız Kutay Bey. Yalnız hukuki olarak değil de mantık çerçevesinde ben de size benzer düşünüyorum ve kazanılmış olması için vatandaşlık alması gerektiğini düşünüyorum.

Yalnız burada bir detay var;

Yeni yönergenin bu sezona ait olduğuna dair birçok nokta var. Eski yönerge de öyle ise o zaman kazanılmış hakkımız olmayabilir çünkü o genel bir yönerge değil de sadece o sezona ait bir yönerge olur.

Benim asıl merak ettiğim konuyu tekrarlamak istiyorum;

Dün Ali Bey gayet rahattı. Kulübümüz bu konuda garanti aldı mı acaba? İnşallah diyorum sadece.

Eren, sanırım bu yönerge değişiklikleri kulüplere bildiriliyor ve kulüplerin tebliğden itibaren 60 gün içerisinde yargı yoluna başvurma hakkı bulunuyor. (Yönerge değişikliklerindeki dava açma süresini net bilmiyorum)

Bu nedenle Danıştay´a başvuru için geç kalmış sayılmayız. Gerçi Danıştay da tam Allahlık. Yürütmenin durdurulması istekli dava açsak bile bu konuda kararın çıkması 3 ayı bulur.

Eren Aydın' Alıntı:
Evet Kutay Abi, yazdığın gibi olmalıydı bu değişikliğin bizi etkilememesi için. Gerçi olay yargıya taşınsaydı Danıştay'ın birçok çelişkili içtihati var ama hiç değilse elimizde umut olurdu.

[quote="Onur Yavuz":k8o3esej]Gözüm Eren Aydın´ın vereceği yanıtı bekliyor.

:) :)[/quote:k8o3esej]

Yanlış meslek seçtiğimi biliyordum :) Hukuk ezber diye kandıranlar utansın .

Bu kural geneç sezon gelmedi birkaç sezondur eski şekli ile uygulanıyor 3 sezon önce BJK Pejayı yerli yapmaya çalışmıştı yani mimimum üç sezondur geçerli bir kural.Bunca zaman değişmezken bu sezon yangından mal kaçırır gibi neden değişiyor .Ne değişti de 3 sezondur devam eden sistemden vazgeçildi.

Kerem garanti alamaz ki yani yönerge ortada iken Federasyon kıyak geçmek istese bile yönergeyi değiştirmeden yapamaz.

Garanti verecek Federasyon bu yönergeyi şimdi yayınlamaz bir süre daha bekletirdi.

Yani bir çıkış var mdır diye düşünüyorum ama malesef hiç ama hiç sanmıyorum.

Kaldı ki Shumpert normal şartlarda vatandaş olamaz istisnai bir maddeden yararlanması lazımdı.O maddede işte bilimlek sportif alanda yaptıkları (veya yapacakları idi sanırım ) ile ülke tanıtımına katkı verebilecek kişiler ilgili bakanlığın hazırladığı dosyaya göre bakanlar kurulu kararı ile vatandaş yapılıyor (yapılabiliyor)

Türk vatandaşlığının kazanılmasında istisnai haller

MADDE 12 ? (1) Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak şartıyla Bakanlığın teklifi, Bakanlar Kurulunun kararı ile aşağıda belirtilen yabancılar Türk vatandaşlığını kazanabilirler.

a) Türkiye'ye sanayi tesisleri getiren veya bilimsel, teknolojik, ekonomik, sosyal, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen ya da geçeceği düşünülen ve ilgili bakanlıklarca haklarında gerekçeli teklifte bulunulan kişiler.

b) Vatandaşlığa alınması zaruri görülen kişiler.

c) Göçmen olarak kabul edilen kişiler.

İlgili bakanlık spordan sorumlu devlet bakanlığı onlarda dosya için TBF^den görüş alıyor olmalılar.

Eski yönetmelik geçerli olsa bu oyuncu vatandaş olunca yerli statüsünde oynayacak ne bileyim avrupa kuparınada takıma katkısı ile ülke tanıtımna katkı sağlar gibi tartışılabilir olsa da bir tez öne sürülebilecekti.Şimdi böyle bir şans da kalmıyor.

Benim komplo teorim federasyon bu oyuncuların vatandaşlık işlemleri ile ilgili olumlu görüş bildirmesi için kendini sıkıştıran biz ve Trabzon gibi klüplere mevcut statü ile direnmeyeceğini anladığı için oldukça stratejik bir hamle ile önünü kesti.

Eski statü geçerli olsa idi EMir milli takımda oynamadığı halde işi hızlandıranlara baskı yapma şansı var.

Şimdi staütüye göre EMir milli takımda oynamasa bile zaten yerli olabilecekti sizin oyuncularınız ise vatandaş olsa bile oynayamayacaktı gibi fiili durum yarattılar.

Zaten farklı iki Ülke vatandaşı olan ve Yerli statüsünde oynayamayacak bir oyuncuyu milli takımda oynayacakmış gibi gösterip gerçekleşmeyen bir beyana dayalı olarak TC vatandaşı yapanlar.YAnlışlarını başka bir yanlışla telafi etmek derdindeler.

Bu konu çok çok önemlidir büyük bir tepkiyi hak etmektedir.

Adnan Polat bu karar karşısında ağırlığını koymassa bir daha Salona gelecek yüzü kalmaz.

Bu kanunun Emir Preldzic,Türk yapılmadan önce yürürlüğe koyulmaması büyük tesadüf (!)

Emin Doğanca' Alıntı:
Adnan Polat bu karar karşısında ağırlığını koymassa bir daha Salona gelecek yüzü kalmaz.

Bu kanunun Emir Preldzic,Türk yapılmadan önce yürürlüğe koyulmaması büyük tesadüf (!)

Emir'i etkilemezdi zaten Emir 3 sezondur aynı takımda çünki.

Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Emin Doğanca":22wdtxns]Adnan Polat bu karar karşısında ağırlığını koymassa bir daha Salona gelecek yüzü kalmaz.

Emir'i etkilemezdi zaten Emir 3 sezondur aynı takımda çünki.[/quote:22wdtxns]

E abi Dudley'de Telekom'da 3 sezon üstüste oynadı ama 5.sezonunda Türk statüsünde yer aldı,yanlış mıyım ?

Vatandaşlık işlemleri farklı bir konu milli takımda oynayacak kıyağı ile vatandaş yaptılar doğru ama bir şekilde vatandaş olduktan sonra bu yönetmelikteki şartlar Emir'i tarfi ettiği için bu yönetmelikten olumsuz yönde etkilenmiyor.

Dudley için sürecin uzaması vatandaşlık mevzusu ile ilgili idi Federasyon önce sonradan gerçekleşmeyen (yani gerçek dışı çıkan yani.... ) milli takımda oynatacağız beyanı ile jet hızı ile vatandaş yaptı. Sonrada bu yönetmelikle herkesin önünü kesti.

Emir'i kırk takla atarak ne olduğunu anlamadan TÜRK yapıyorlar milli takımı bahane ederek sonra milli takıma alınmıyor bunada cevap olarak garip durum yok ortada diyor turgay bey. Sonra sırf bizim önümüzü tıkamak için maddeyi değiştirip yeni madde koyuyor fenerasyon. Aziz'in atı turgay demirel. Hiç şaşırmadım ama buna karşı dur demeliyiz.