R. J. Hunter

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Birleşik Amerikalı şutör guard Ronald Jordan Hunter ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

24 Ekim 1993 Ohio doğumlu RJ Hunter, 196 cm boyunda.

Basketbol kariyerine Indianapolis'te bulunan Pike High School'da başlayan Hunter, kolej tercihini babası Ron Hunter'ın başantrenörlüğünü yaptığı Georgia State Üniversitesi'nden yana kullandı. Daha ilk sezonunda Georgia State'in en önemli oyuncularından biri haline geldi ve sezonu 17 sayı, 5 ribaund ortalamalarıyla tamamladı. Aynı sezon kendi konferansında Yılın Çaylağı seçildi.

Kolejdeki ikinci ve üçüncü sezonunda hemen hemen her istatistik kategorisinde bir önceki yılın üstüne koyan RJ Hunter, son yılında 19.7 sayı, 4.7 ribaund, 3.6 asist, ve 2.1 top çalma istatistikleriyle oynadı. Georgia State'teki üç sezonun ardından oyuncu hala üniversite tarihinin en skorer oyuncusu apoletini taşıyor.

2015 NBA Draft'larında Boston Celtics tarafından 1. tur 28. sırada draft edildi. NBA'deki ilk sezonunda Celtics ile 36 maça çıktı. Daha sonrasında Chicago Bulls ile anlaşan 26 yaşındaki şutör, 2019 yazına kadar G-League'de forma giydi. Haziran 2019'da ligimizin ekiplerinden Türk Telekom ile sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezon BSL'de 16 maça çıktı ve 9.8 sayı, 3.3 ribaund, 2.8 asist ve 1 top çalma istatistikleri tutturdu. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde ise 11 maçta 13.8 sayı, 2.3 ribaund, 2.4 asist ve 1.2 top çalma ortalamalarıyla mücadele ederken üç sayı çizgisinin gerisinden %42.7 gibi yüksek bir yüzdeyle oynadı.

RJ Hunter'a hoş geldin diyor, kendisine sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmesini diliyoruz.
Hem kulübümüz hem de oyuncumuz için hayırlı olsun...
 
Kolej kariyeri çok parlaktı, 2014 ve 2015'de Sun Belt Konferansı'nda yılın en iyi atleti ve yılın en iyi oyuncusu seçildi.
NCAA sürecini tamamladıktan sonra, Boston Celtics tarafından 1. tur 28. sıradan draft edildi.
Gözlemciler onun, gelecekte Marco Belinelli ve JJ Redick gibi bir oyuncuya dönüşebileceğini rapor ediyordu.
NBA'daki ilk yılında 36 maça çıktı ancak, istediği süreleri bulamadı. daha sonraki yıllarda da çeşitli NBA takımları ve G League arasında gidip geldi.
Amerika'dan ayrıldıktan sonra ilk durağı Türk Telekom oldu.
TT formasıyla özellikle Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi maçlar çıkardı.
Ancak, koç Burak Gören ile tartışma yaşayarak kadro dışı kaldı ve tekrar NBA G League'e dönüş yaptı.
Bir sonraki durağı ise Galatasaray oldu.

R.J. Hunter nasıl bir oyuncudur?
Her şeyden önce şutuyla yaşayan bir oyuncudur.
Zaten onu NBA'e 1. turda adım attıran şey de buydu.
Gözlemcilerin söylediği gibi, JJ Redick, Marco Belinelli gibi harika bir şut yeteneği vardı.
Ancak şut ritim işidir ve Hunter NBA'de yeterince süre bulamadığı için bu yönünü gösterme fırsatı yakalayamadı.
Diğer önemli özellikleri ise fena sayılmayacak bir top kontrolü, pas yeteneği ve oyunu aklıyla oynayabilmesidir.
En zayıf yönleri patlayıcı olmaması ve kuvvet eksikliğiydi.
Zaten NBA'de kalıcı olmamasının en temel sebebi bunlardı.

Galatasaray'a ne katar?
Mevcut kadroya baktığımızda kısa rotasyonunda
Alex hHmilton gibi bir delici, patlayıcı
Barış Ermiş gibi tecrübeli, oyun aklı yüksek
Yiğit Arslan gibi her şeyi belli bir standartta yapabilen,
Göksenin Köksal gibi mücadeleci ve dinamik ana parçalar var.
Ve bu kadroya topa yön verebilen bir guard daha transfer edilmesi bekleniyor.
RJ Hunter, bu kadro mühendisliğinin ihtiyaç duyduğu şutör ihtiyacını potansiyel olarak kesinlikle karşılayacak bir oyuncu.
Zaten Türk Telekom formasıyla çıktığı maçların bazılarını izlediğinizde inanılmaz yüzdeyle şut soktuğu maçları görebilirsiniz.
Tek ihtiyacı olan şey devamlılık ve kendisine güvenilmesi.
Eğer Galatasaray formasıyla kendini bulabilirse beklentilerin çok üzerinde bir performansla yeniden kariyerini yukarı taşıyabilir.
 
Şutörümüzü bulduk çok şükür. Hamilton ile çok iyi birbirlerini tamamlayacaklarını düşünüyorum. Yaşı da artık en verimli çağlarında olduğunu gösteriyor. Tek eksiği 27 yaşında ama doğru düzgün bir yerde oynamamış bu yaşına kadar. Sürekli Nba - G league arasında gidip gelmiş. İstikrar sağlarsa çok iyi katkı verir. Sadece şut değil topu da biraz yere vurup oynayabilirse tadından yenmez. Hayırlı olsun camiamıza.
 
Yetenekli bir oyuncu orası kesin. Herkes geçen sezon Telekom da ki kavgasıyla hatırlayacak bu bir soru işareti tabi. Ertuğrul hoca iki senedir Harrison gibi bir karakteri çok iyi idare etmişti bu yüzden hocaya güvenim tam. Zaten mental anlamda soru işareti olmasa bizim bütçelere gelebilecek bir oyuncu değil. Savunması biraz sıkıntı. Hamilton ve alacağımız yeni guard ile birlikte bu sıkıntıyı kapatmaya çalışacağız. Hayırlı olsun.
 
Umarım ligin ilk haftası Telekom ile iç sahada başlarız, R.J. Hunter'da Burak Gören'e güzel hareketler yapar her basket sonrası.
 
Nokta şutör geçen yıl Harrison hariç ciddi eksiklerimizden biriydi. Harrison'ın oyuna getirdiği diğer yönleri Hunter karşılayamayabilir ama onun da getirdikleri daha farklı olacaktır. Hayırlı olsun.
 
Şimdi bu oyuncuya mental açıdan sorunlu oyuncu yaftası yapıştı ama kariyerinin TT öncesi döneminde de bunu destekleyecek veriler var mı yoksa TT döneminde olup biten nedeni ile mi direkt bu sonuca ulaşıldı acaba ?
 
Şimdi bu oyuncuya mental açıdan sorunlu oyuncu yaftası yapıştı ama kariyerinin TT öncesi döneminde de bunu destekleyecek veriler var mı yoksa TT döneminde olup biten nedeni ile mi direkt bu sonuca ulaşıldı acaba ?
Zaten sorun şu ki adamın TT öncesi değerlendirebileceğimiz doğru dürüst bir kariyeri yok. Nba’de bikaç dakikalık maçlar ve G league maçları arasında gidip gelmiş. Sorumluluk aldığı, bir takımın parçası olduğu ilk yer TT. Ve bu adam 27 yaşında. Bence doğru bir transfer ve alınabilecek bir risk. Ama aklıma takılan tek sıkıntı bu Hunter ile ilgili. İnşallah uyum sağlar da katkı verir. Kağıt üstünde istediklerimizi verebilecek gibi görünüyor çünkü.
 
Hazırlık maçı da olsa 9/1 üçlük nedir? Tek iyi tarafı savunmada gayretli olması. Umarım sezon içinde saç baş yoldurmaz.
 
Çok garip şut tercihleri var. Hücum süresinin bitmesine 10-15 saniye varken ve boş değilken düğmesine basılmış gibi şuta kalkıyor. Göksenin'den iyi savunmacı ve daha zeki olduğu kesin ama hücumda atacağı şutları çok iyi seçmesi gerekiyor yoksa Göksenin zararlısı ilk 5 çıkıp, süre almaya devam edecek.
 
Üçlük atmadığı zaman yaptığı savunmanın da pek bir anlamı kalmıyor. Özellike Fethiye'den Elgin Cook'un yaptıklarını görünce insan hayıflanmadan edemiyor.
 
Kevon Looney - Cedi Osman - Jordan Mickey - Montrezl Harrell - Josh Richardson - Willy Hernangomez - Richaun Holmes - Pat Connaughton - Norman Powell - Arturas Gudaitis - Darrun Hilliard - Aaron White

Bu oyunculardan önce RJ Hunter'ı 2015 NBA draftında 28. sırada seçip kendisine büyük bir değer atfettiği için Boston Celtics GM'i Danny Ainge'e çok kırgınım. Sayesinde Slovakya ya da İsviçre liginde oynaması gereken bir oyuncuyu Galatasaray'da izliyoruz.

Keşke Ertuğrul Erdoğan NBA kariyerine aldanıp getirmeseydi takıma. Fethiye'deki Elgin Cook bile daha fazla iş yapardı takımda.
 

Üst