Rakipler ve Galatasaray

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
G

Guest

Misafir
Rakipler ve Galatasaray,

Sezon oncesi kisa bir analiz..Kadrolar,Nerdeyiz,Sampiyonluk zor mu?

Ezeli rakiplerden baslayalim,

Fenerbahce takimi Mrsic haric tum yabancilari ile yollarini ayirdi..En buyuk ve bence sezonun en onemli transferi olarak gozuken Kambala ile anlasan sari lacivertli takim diger yabanci hakkini 30 yasinda ki Stevensson'dan kullandi..Salyers'in yerini doldurmayi birakin daha da iyi katki verebilecek Stevensson Mrsic'ten sonra topa hukmeden hucumu surukleyecek bir oyuncu gorunumunde..Bu hucumda sıkısan zamanlarda arti gibi gozuksede Mrsic-Kambala-Stevensson uclusunun sut paylasimi konusunda sıkıntıda yasiyacagi anlamina geliyor..

Umit milli takiminin gardi Hakan Demirel'i renklerine baglayarak Mrsic'in back-up'ini sonunda bulan Fenerbahce,Omer Onan gibi tecrubeli savunmasi ile taninan oyuncunun yerini Semih Erden ile kapatmaya gittiler..Ancak Semih'ten bir Omer Onan yaratmak Fenerbahce'nin ve Aydin Ors'un basini agritabilir..

Galatasaray'imiza karsi kadro ve teknik ekip olarak ustunlugu gozuksede sene icinde onlarinda kısıtlı kadroda yasiyacagi sıkıntıları degerlendirip ligi ustlerinde bitirmek zor degil..

Notu : 7,5-10

Besiktas Murat Didin yonetiminde ve Cola-Turka sponsorlugunda gecen sene ki finali tekrar yasamasi supriz gozukmeyen Kara-Kartallarda sorunlar sene oncesi Futbol takiminda pek farkli degil..Tribunlerin seviglisi El-Amin'in yerine Mithat ve Kerem gibi iki tecrubeli fakat hucumda sıkısan durumlarda hic sorumluluk almayan,tirbunler icinde pek heycan vermeyen 2 gard ile anlastilar..

Haluk Yildirim'İn yerine daha genc ve UNİVERSİAD'da muthis mucadele gosteren Erdem Turetken'i aldilar..Ancak yabanci seciminde El-Amin'de yaptikari hatayi burda da tekrarladilar..Varda ile yollarini ayirdiktan sonra onun kalitesinin yarisi etmeyen Kornegay ve Elliot ile anlasarak daha bastan hata yaptilar..Micheal Wright ile yollarin ayrilacagi soyleniyordu ki o yollanirsa tercihin bir Shooting gard yani 2 numaradan kullanilmasi gundemde cunku El-Amin ve Varda dısıdna sut kullancak oyuncusu olmayan Besiktas'ta bu sene 2 oyuncunda olmamasi hucumda buyuk sıkıntı doguruyor..

Galatasaray'dan kadro kalitesi olarak ustun gozuksede bir cok sıkıntı ve hucumda cok zorlanan Besiktas'in uzerinde bitirmemiz suan icin makul gozukuyor ancak transferde aciklarini 1-2 yama ile kapaticak Besiktas'in bizi sezon ilerleyen doneminde gecmeleri muhtemel..

Notu: 6-10 ( simdilik transferler bekleniyor )

Kısa kısa diger rakiplerimiz,

Tuborg Pilsener Hakan Koseoglu ve Asim Pars gibi TBL'in en onemli 2 tecrubeli oyuncuyu kadrosunda bulunduran ve yabanci secimlerini Forvet pozisyonu icin kullanan İzmir ekibi Wayne,Bell ve Girenes ile anlastilar.. Murat Ozgul yonetiminde sezona iddali giren Tuborg'un basarisi yabancilarinin sezon icerisinde gostericegi performans belirleyecek..

Galatasaray'a karsi kadrosu pek ustun gozukmesede yinede Tuborg bu ligin tecrubeli ve iyi kadrosu olan bir takim..Ligi ustunde bitirmemiz birazda bizim performansimiza bagli..

Notu : 7-10

Turk Telekom lige sampiyonluk adayi olarak baslayan ender takimlardan..Menajerlige getirilen İbrahim Ulusoy yillar sonra Ankaralilarin arzu ettigi bir takim kurdu..İc transferde Tutku Acik ve Haluk Yildirim ile anlasan mavi-beyazli ekip yabanci transferde ise Ulker ve Efesi kiskandiran transferler yaptilar..Gecen sene kadorda yer alan Grayss ile sozlesme yenilenirken Buyuk Kolej'de sayi kraliigina oynayan Ricardo Marsh ile de anlasildi..Tuborg'da 2 senedir muthis oynayan dis sutlari ile taninan Alex Jensen'ide kadrolarina kattilar..En onemli transferi ise İsrail ribaund krali ve sayi kralliginda ki 3. Erwin Dudey'i kadrosuna katan Ankara ekibi bu sene cok iddali..

Galatasaray'a gore cok daha iyi bir kadrosu olan Ankara ekibini suan icin zorlamamiz birazda sezon icinde ki sorunlara bagli..

Notu : 8,5-10

Tekelspor TBL'de ki 5.sezonuna artik ligde kalmak icin degil play-offlarda bir ust turlar icin giren Tekel'de EURO Basket'de Bulgar milli takimindan hatirladigimiz Filip Videnov'u kadrolarina kattilar..Diger yabancilarini kadroda tutan Tekel'de ic transferde Umut Tinay ve Nedim Dal kadroya katildi..Eger savunmada problemleri cozerlerse cok can yakabilirler..

Galatasaray'a gore kadrosu zayif gibi gozuksede sene icinde supriz galibyetlere imza atabilecek Tekel'in suan icin ustunde bitirememiz cok buyuk supriz olur..

Notu : 7-10

Pinar Karsiyaka sezona mali sıkıntılar ile bogusarak basladilar..Avrupa Kupalarindan cekilerek İzmir'de buyuk ofke ve hayal kırıklıgı yarattilar..Yabanci secimlerinde de deneme tahtasi oldular..Ligin 2.haftasi gelindi halen gelip giden yabancilar soz konusu..Ahmet Kandemir yonetiminde buyuk problemlerle bogusan Kaf-kaf'larin sezonu ust siralarda bitirmesi mali durumlara bagli.

Galatasaray'a gore kadrosu cok assagida olan Pinar Karsiyaka'nin sezon icinde mali sikintilari asamamasi durumunda rakip bile olmasi zor gozukuyor..Kupa'da da cok rahat bir oyunla yendigimiz unutulmasin..

Notu : 3-10

Darussafaka sezonun en buyuk suprizi olucak gibi duruyor..Turkiye Kupasinda oynadigi maclarla herkesin dikkatini ceken Dacka transferde Kevin Rice,Cuneyt Erden,Whornton ve Erdem Turetken gibi oyunculari kaybedince herkes onlari bu sene ''duser'' yakistirmasi yapicakken alinan oyuncularin hemen kaynasmasi ve oturmasi biranda cok iyi savunma yapan ve hizli hucuma cikan bir Dacka yaratti..Clarence,Dexter Lyons ve Kelvin Gibbs pek bilinmeyen ancak inanilmaz suratli ve skorer 3 yabancinin varligi Dacka'yi ligin ust siralarina tasayabilir.

Galatasaray'a gore kadrosu kagit uzerinde kotu gibi gozuksede savunmasi ve ilginc hucum stili ile ligde heran herseyi yapabilecek bir takim..

Notu : 7,5-10

Bandirma Banvitspor Bandirma ekibi Yeni Zelanda'li kocu ve Yeni Zelandali oyunculari ile lige renk katicak bir goruntu ciziyor..Turkiye Kupasinda ve Banvit kupasinda inanilmaz etkili oyunlari ile dikkat ceken Banvit disa suta yonelik bir oyun ciziyor..İcerde etkisiz ancak savunma yonu yuksek Yeni Zelanda'li milli oyuncu Pero Cameroon ile anlasildi..

Galatasaray'a gore kadrosu kagit uzerinde pek iyi durmasada oyun stilleri dis suta dayali ve eger uclukler girerse yenemeycegi takim yok gibi gozukuyor..Eger dis sutlar gununde olmazsa bu sene Banvit'ten pek birsey beklmemek gerekiyor..

Notu : 6,5-10


Bu takimlar icerisinden ligde ilk 4'e girmek cok zor degil..Ancak sene icerisinde istikaririni koruyamazsak ilk 6'yi bile goremeyebilirz..Cunku bir cok yenilenen ve ters gelen takim mevcut..

Ulker ve Efes'i ligin disina koyarsak en kotu 5. bitirebilirz sonrada play-offlarda artik is birazda tecrubeye ve stressiz oyunlara bakicak..

Sampiyonluk tabii ki bir hayal degil ancak rakipleride kucumseyerek ve tek adim tek adim degilde direk butun bir adim atmaya kalkarsak tokezleriz duseriz ayagimiz kisa kalabilir..
 
sigara 69 un tespitlerine büyük ölçüde katılmıyorum.her basketbol sözde otoritesinin sezon başlamadan öngördüğü yuvarlak takım analizlerini taşımış buraya.galatasarayın kadrosu efes hariç saydığı fener,bjk,tuborg vs.hepsinden çok daha kaliteli.ben bu takımın şampiyon olacağına yürekten inanıyorum.inanmasam bu kadar heyecan hissetmezdim.yalnız bugün sabahta halil ünerin röportajını okudum.
hedefimiz biraz kinayeli biçimde play off akalmak demiş.
ister mecazi söylesin ister gerçek anlamda,benim çok canım sıkıldı.
bu takımı ben çalıştırsam iyi bi kondisyonerle zaten play offa sokarım.onu bırak ilk turu da atlatırım.
galatasaray tarihinin en iyi kadrosu kurulmuş dediğine bak.eğer şampiyon olamazsak ki bence olucaz;bunun nedeni hoca ve taraftardaki inanç eksikliği ve aşağılık kompleksidir.
 
queencounty' Alıntı:
sigara 69 un tespitlerine büyük ölçüde katılmıyorum.her basketbol sözde otoritesinin sezon başlamadan öngördüğü yuvarlak takım analizlerini taşımış buraya.galatasarayın kadrosu efes hariç saydığı fener,bjk,tuborg vs.hepsinden çok daha kaliteli.ben bu takımın şampiyon olacağına yürekten inanıyorum.inanmasam bu kadar heyecan hissetmezdim.yalnız bugün sabahta halil ünerin röportajını okudum.
hedefimiz biraz kinayeli biçimde play off akalmak demiş.
ister mecazi söylesin ister gerçek anlamda,benim çok canım sıkıldı.
bu takımı ben çalıştırsam iyi bi kondisyonerle zaten play offa sokarım.onu bırak ilk turu da atlatırım.
galatasaray tarihinin en iyi kadrosu kurulmuş dediğine bak.eğer şampiyon olamazsak ki bence olucaz;bunun nedeni hoca ve taraftardaki inanç eksikliği ve aşağılık kompleksidir.

İlk soyle basliyim digerlerine geciyim analizleri kendim yazdim bir yerden tasimadim..

Simdi kadro kalitesine gelince,

Tarihimizin en iyi kadrosu diyerek zaten bastan yanlis bir soylem bulunuyorsun..Eger bu kadro tarhimizin en iyi kadrosu ise vah yazik Ene'li 2000'deki kadromuza..Ki sampiyon oldugumuz donemlerdeki kadroyu hic saymiyorum 2000'den itibaren bakarsak..

Siena'yi Final-four'a tasiyan Brian Tolbert,Beyaz Rus milli pivot Koul,Orhun Ene,Murat Konuk,Arda Vekiloglu ve halen Bosnak milli takiminda oynayan Muzjenovic..2000'de ki kadromuz..Hakemler olmasa ki hatirlar burdan iyi takip edenler Ulker'e nasil elendigimizi..

Bu sene ki kadroya gelince,

Fatih Solak- Kariyerinde ilk kez istikrarli bir sekilde 20+ dakika almaya baslayan cok cabuk faul problemine giren bir uzun..Tamam ilk mactaki oyunu muhtesemdi ancak her mac bu oyunu beklemek hayalcilikten ote degildir..Ki kendisini sert pota altina sahip takimlara izlerken cok iyi bir back-up center'a ihtiyacimiz oldugunu gorucez..

Chir Garnett- Su ligin bence en kotu yabancilarindan bir tanesi.Fatih'in arkasindan gelip kotu giden oyunu cevirecek kalitede degil..Ribaundlarda da pek oyle iyi yer tutmasini bilmiyor..

Semsettin Bas- Tamam cok tecrubeli ve sutu girdigi zaman cok etkili bir oyuncu yalniz yillardir TBL'de sutunun 3 mac ust ustte istikrarli bir sekilde soktugunu gormedik..Zaten bir yerlere gelememesinin en buyuk sorunuda bu..İstikrar..

Malik Dixon- Muthis bir gard..Suratli iceri korkmadan dalabiliyor..Yalniz sutlari girmedigi zaman nasil oynaycak merak konusu..Sert savunmalara karsi yilabili ve disiplinden kopabilir..

Livingston- Bu lige bir cok NBA patentli oyuncu geldi..Oyle NBA'de oynadi diye burda cok rahat 20s 8 asist gibi manyak ortalamalar beklemeyelim..İstekli ve NBA'den kopmasinin buruklugunu atip Turkiye'ye kolay adapte olursa tecrubesiyle cok sey katar takima..

Hadley- İyi savunmaci..İstatistiklerin her yonune katki saglayabilir yalniz sutu cok istikrarsiz..Ve gereksiz ucluk denemeleri basimiz cok agritabilir..

Neyse uzun lafi kisasi Sampiyonluk sana gore yakindir..Olucagizdir..İnsallah oluruz ancak benim soylemek istediklerim sampiyon olamacagimiz degildir..

Benim demek istediklerim bir Mersin BB'yi yendik diye hemen kendimizi bu agir yukun altina sokmamamiz gerektigidir..Biz yavas yavas engelleri asalim sampiyonluk gelicekse gelir..

Eger sampyon olamazsak sonra buyuk hayal kırıklıgına ugrariz...Simdi derin ve sessiz biz isimizi yapalim zaten ne olucaksak oluruz..

Hele ki sampiyon olamayacagimizi soylemek ''assaglik kompleksi'' hic degildir..Cok talihsiz olmus..
 
Bu takım şampiyon olamazsa inan hiç kimse yıkılmaz,hayalkırıklığına uğramaz.bu forumda ki üyelerin %80 i galatasarayın şampiyonluğunu göremedi bile.görenlerinde bir kısmı 2-3 yaşlarındaydı.hedefsiz başarı olmaz.bizim takımın hedefi nedir?
Hedefimiz play offa katılıp orada bir çeyrek ya da yarı final oynamakmıdır.
Hedef şampiyonluk olmalıdır.bu hedefi geçen yılki kof kadroya göre konulsun demiyorum.bu yılki kadroya ben çok inanıyorum.ama bakarsın bu takım play offların ilk turundada elenebilir o ayrı.spor bu herşey olabilir.
Benim iddiam; hedefi ufak koyarsan o hedefi yakaladığında daha yukarı gidecek motivasyonu bulamazsın takımda.rahatlarsın.ben görevimi yaptım dersen zor takımlarla oynanan serilerde boşta kalan toplara yeterince istekli atlayamazsın.
Hadi sizin dediğiniz gibi şampiyonluğu geçelim,çok iyimser.ama şunu asla kabul edemem:fener,bjk,telekom ve tuborg gibi takımlardan daha zayıf olduğumuz ve amacımızın bunların arasına girmek olduğunu.bu asla kabul edilemez.burası galatasaray.eğer böyle bir hava sezersem yani bu takımlara karşı biz bunlardan zayıfız zihniyeti ile oynarsa bu takım o maçlarda hocaya ve oyunculara en ağır hakareti ben bizzat yaparım o salonlarda.zamanında yapmışlığım da vardır.bunu kabul edemem.
2000 senesinin kadrosuna gelince:eek: kadro bugünmkü kadar derin değildi.bugün sahaya sürebileceğimiz 14 tane oyuncumuz var.tek tek karşılaştırırsak ta bugünkü kadronun çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.koul-fatih kıyaslaması bence en iyi önektir.neyse hepsini kıyaslamaya lüzum yok tek tek.
Tarihin en iyi kadrosu derken biraz mübalaa ettiğimi anlamış olmalıydın.elbetteki bunadan daha kaliteli kadrolara sahiptik.
Siyavuş döneminde 94-95 yıllarında levent-büyükaycan-lütfi-rüçhan-eric meek-cory gaines li kadro yada şampiyon olduğumuz dönemdeki dawkins-calvin-iziç li kadrolar bu kadrodan iyiydi diyemesemde kafa kafaya giderdi.
Ben yinede iddia ediyorum tarihin en iyi bir iki kadrosundan biri yakalanmış durumda.
Şampiyonluk için herşey mevcut.tek eksik inanç.oyuncuları tek tek analiz etmeyeceğim şimdilik çünkü daha topu topu 3 kere izledim.oyuncu performan ve kalitelerinin ve takıma verebileceklerinin 4-5 hafta sonra değerlendirilmesi daha doğru bence.

X : Uyari topicine yazmamiza ragmen yine buyuk harfle yazmissiniz.Duzelttim lutfen dikkat edelim.
 
Öncelikle; böyle topicleri genelde ben açardım ama analizlerini de keyifle okudum :)
Özelikle iki takım analizine takıldım ...

Fenerbahce takimi Mrsic haric tum yabancilari ile yollarini ayirdi..En buyuk ve bence sezonun en onemli transferi olarak gozuken Kambala ile anlasan sari lacivertli takim diger yabanci hakkini 30 yasinda ki Stevensson'dan kullandi..Salyers'in yerini doldurmayi birakin daha da iyi katki verebilecek Stevensson Mrsic'ten sonra topa hukmeden hucumu surukleyecek bir oyuncu gorunumunde..Bu hucumda sıkısan zamanlarda arti gibi gozuksede Mrsic-Kambala-Stevensson uclusunun sut paylasimi konusunda sıkıntıda yasiyacagi anlamina geliyor..

Umit milli takiminin gardi Hakan Demirel'i renklerine baglayarak Mrsic'in back-up'ini sonunda bulan Fenerbahce,Omer Onan gibi tecrubeli savunmasi ile taninan oyuncunun yerini Semih Erden ile kapatmaya gittiler..Ancak Semih'ten bir Omer Onan yaratmak Fenerbahce'nin ve Aydin Ors'un basini agritabilir..

Galatasaray'imiza karsi kadro ve teknik ekip olarak ustunlugu gozuksede sene icinde onlarinda kısıtlı kadroda yasiyacagi sıkıntıları degerlendirip ligi ustlerinde bitirmek zor degil..

Notu : 7,5-10

Şimdi; giden 2 oyuncunun yerine transfer edilen oyuncuların "yerlerini doldurmak" amacını gütmediğini anlatmak isterim. 4 numara Salyers' ın gitmesiyle kendisinin yerini 2-3 numara Stevenssov la doldurduklarını belirtmek pek mantıklı bir analiz olmasa gerek.
Keza; 2 numara Ömer Onan' ın gidişiyle 4 numara Semih Erden' in alınması da tezat olusturuyor.

Bununla beraber Semih' den yeterli katkıyı göremeyen Fenerbahce 4 numara için yeni bir yabancıyla anlaşmak üzere ...



Pinar Karsiyaka sezona mali sıkıntılar ile bogusarak basladilar..Avrupa Kupalarindan cekilerek İzmir'de buyuk ofke ve hayal kırıklıgı yarattilar..Yabanci secimlerinde de deneme tahtasi oldular..Ligin 2.haftasi gelindi halen gelip giden yabancilar soz konusu..Ahmet Kandemir yonetiminde buyuk problemlerle bogusan Kaf-kaf'larin sezonu ust siralarda bitirmesi mali durumlara bagli.

Galatasaray'a gore kadrosu cok assagida olan Pinar Karsiyaka'nin sezon icinde mali sikintilari asamamasi durumunda rakip bile olmasi zor gozukuyor..Kupa'da da cok rahat bir oyunla yendigimiz unutulmasin..

Notu : 3-10


Karşıyaka gibi bir camiaya 10 üzerinden 3 vermek biraz garip geldi. Yabancısız Karşıyaka Turkiye Kupasında mucadele etti. Ve gecen hafta 2 yeni yabancı transfer ettiler. Bu hafta Banvit karsında bu yabancıları da takımla beraber sahada olacaklar. Biraz erken vermişsin düşük notu ;)
 
@ queencounty,

İnsallah senin dedigin gibi sene icinde olaylar gelisir ve bu kadroya benim gibi temkinli yaklasanlarida daha da inanclandirarak sampiyonluk yollunda engelleri teker teker asarak bizi daha da umitlendirir bu takim..

@ ARdaQue,

Haklisin Fenerbahce yorumundaki Salyers-Stevensson benzetmesi sacma duruyor..Ancak yaziyi kisa tutmayi istegim buna yol acmis..Demek istegim Salyers hucumda sayi yukune Mrsic'ten sonra katki yapan ilk oyuncuydu bazen bunu bile yapamayip cogu macta (1-12) (2-10) gibi sacma sapan yuzdelerde sut atti..Stevensson ise istikrarli bir sutor ve sayi yuzdesine sahip duruyor su kupa ve lig maclari isiginda...

Aydin Ors Semih Erden'i ilk macta (Beykoz) bir ara 3 numarada denedi...Gecen senede Omer Onan'i bazen 3 numarada deniyorlardi..Baris Guney'i oyun kurucu Mrsic'i 2 numara kullanarak o bilgiler ısıgında boyle bir benzetme yaptim..

Ama genel olarak senin dedigin mantikli ve dogru olan..

Karsiyaka'ya dusuk verme sebebim Avrupa kupalarindan cekilmesi nedeniyle verdim..Birde sezon acilmasina ragmen halen yabanci oyuncu konusunda ki belirsizlikler bir İzmir'li olarak cok can sıkıcı..Birde Goztepe'li olarak cok sevindirici...
 
bundan sonra artık ,is bizim oyuncuların ve halil hocanın yapacagı basarılı veya basarısız maclara kalıyo sampiyonlukmu cook uzak diil ama sanmayınkı her maca aynı kadro aynı taktik cıkarak bu kupa kazanılabilir... simdi 2 yeni oyuncu daha getirdik randy livingston ve umut yenice eger bizim takım gecen haftaya oranla biraz daha kaynastıysa bu 2 oyuncu hic sıkıntı cekmezler umutu hemen hepimiz taniyoruz dimi???4-5 icin turkiyedeki en ideal oyunculardan biri...randy livingstona gelince nba de 9 sene oynaması onun icin buyuk bi + ancak turkiye'de macların kolay kazanılmadıgını anlayıp biraz çaba gosterirse basarılı olur adamın istatistikleri biraz dusuk olabilir ilk 5 basladıgı maclarda bi cook az sure aldı yaklasık 13 dk bu sureye yaklasık 4 sayı 3 assist sıgdırmıs ki buda fena bi istatistik degil bu adamın gelmesi hucuma kesinlikle zenginlik katacaktır

hersey bu hafta akatlarda belli olur ama hicbizaman takıma destegi bırakmamalıyız!!!
 
Arkadaşlar yorumlarınızı keyif ile okudum ancak gözümüzden kaçan birşey var bu yorumların hepsi hazır olmayan takımlar üzerine yapılmış tamam ileride hepsi bir düzeye gelecektir ama hiçbir takım için önceden kesin konuşamayız.

Birincisi ''şampiyonlukdan söz ediyoruz'' olabiliriz diyoruz bunu söylerken laf olsun diye değil gerçekden inandığımız için söylüyoruz bu forumdaki arkadaşlarımızın hepsinin bir basketbol bilgisi var biz oynanan basketbol,oyuncuların hırsı,Takımdaki arkadaşlık vede en önemlisi bechdeki o kazanma hırsı bizi bu düşünceye itiyor.

Halil Hoca muhakkak ki bir planları var ''Şampiyonluk'' sözü ağzından çıkmıyor hedefi orası değil diye kendisini şuursuzca eleştiriyoruz ama gerçek bu değil içerideki planlar bunun üzerine ama şimdiden herkesi bu noktaya sevketip baskı ve stres yaratmak istemiyorlar gösterecekleri performans ile bu havanın kendiliğinden oluşmasını istiyorlar.Çünkü her sezon ''Hedefimiz Şampiyonluk'' diye yola çıkılır hüsran ile biterdi ama bu yıl çok farklı herkes gereken dersleri almış.

Chris Garnett sanırım Play-off sezonu başlayana kadar takım ile kalacak
iyi bir uzun play-offlarda getirilecek bu saatten sonra bulmak çok zor Avrupa da ve NBA kadrolar oluşturuldu.

BJK maçı zor geçecek yeni ABD oyuncumuzu ilk defa izleme fırsatı bulacağız keza Umut da öyle,iyi savunma ile bu engeli aşacağımızı düşünüyorum.

Bu arada Burak maç da oynayacak mı?
 
Arkadaşım kusura bakma ama tamam belki şu an için ben de şampiyonluk sözcüğünün konuşulmasını erken buluyorum,ama senin de fazlasıyla umutsuz olduğunu da söylemden geçemeyeceğim.Yaptığın yorumların çoğu kağıt üzerinde yapılmış yorumlar.Biraz da geniş çerçeveli düşün.Diğer takımların yaptığı transferlerin hepsini olumlu bulup Galatasarayın yaptığı transferler konusunda hepsinde öyle ya da böyle soru işaretleri taşıman beni hayretlere düşürdü.Bu yorumları içten yaptıysan sana diyecek bişeyim yok ama saygı gösteriyorum ama sadece konu açmak için bu kadar mantıksız yorumlar yaptıysan yazık.
Takımımız yıllar sonra ilk kez bu kadar iyi başladı ev camia yavaş yavaş basketbolda neler oluyo diye takip etmeye başladı.Basketbol sitelerinde en çok konuşulan takım biziz.Neden ii bi kadro oluşturuldu ve takım olduk herşeyden önce.Taraftar da önem verdi bence ilk maç için o kadar seyirci iiydi.Geçen sene hatırlıyorum bu dercede takımlara karşı oynadığımız maçlarda 50 kişi kar sayılıyordu.
Şimdi gelelim takımlarla Galatasaray ı karşılaştırmana.Bende sana bazı görüşlerimi söylemek isterim ister kaale alırsın ister almazsın.Bi kere bu senenin en önemli transferi Kambala değil;Ülkerin aldığı Trapagnier,Mirsad;Efesin aldığı Granger transferleridir.Ayriyeten bunlar kağıt üzerinde de değil;performansla sabit transferlerdir.Bunlar Avrupa da kabur üstü takımların skor ve ribaund yükünü çeken Avrup şampiyonlukları yaşamış oyunculardır.Stevenson un Salyers ın ,Semih in de Ömer in yerini doldurması mümkün değildir.Zira bunlar aynı mevkilerin oyuncuları değildir.Bi de nasıl olurda Fenerbahçe nin kadrosunun şu an Galatasaray dan ii olduğunu iddia edersin?Hadi Mrsiç Dixon dan ii diyelim.Ki bana göre Mrsiç daha komple bi oyuncu ama Dixon da hücum gücü inanılmaz yüksek bi adam.İki numarada Erdalın Hadley den ii olduğunu iddia etmeyeceksin sanırım.Üç numarada Fenerbahçe bizden daha ii.bunu kabul etmek lazım.Stevenson Şemsettin den daha ii bi oyuncu en azından istikrarlı bi şutör.Dört numarada Burak,hem tecrübe hem mevkiisin gereği olarak şut hem de fizik her bakımdan Semih ten(Aslında o bi beş numara zorunluluktan orda oynuyor.) ve de iyileşince gelecek olacak olan Rasim den kat kat ii bi oyuncu Fenerbahçe nin aldığı yeni 4 numara hakkında yorum yapamıyca.Hadfi diyelim ki o da Burakla aynı seviyede olsun.Beş numarada ise Fatih e göre Kambala tecrübe ve fundemental olarak çok daha ii ama kendisine güven verilmiş inanılmış bi Fatih Kambalayı yerle bir edebilecek bi cevhere sahip.Bunu neye dayanarak söylüyorum.Türkiye Kupasında Oğuz,Mirsad,Haislip ve Pasaliç i darmaduman eden Mersin in iki uzununa bi uzun daha eklenmiş haliyle hepsini tek başına alt edebilmesinden ve hırsından.Ve işte Galatasaray ın Fenerbahçe den asıl üstün olduğu nokta.İlk beşiler gayet denk gözüküyo.Fenerbahçe de yedeklerde Doğuş,Barış,Hakan,Levent,Serkan,Altan ve Zeki var Galatasaray da ise Livingston,Serhat,Valentin,Hüseyin,Garnet,Gökhan,Umut Yenice var sence bu yedekler bana göre de teneke olan Garnet hariç Fenerbahçe ye 20 ye katlmaz mı ama şunu da unutmamak lazım ki Aydın Örs bu ligin en tecrübeli ve en kurt hocasıdır.
Beşiktaş ın da kağıt üzerinde kadrosu kesinlikle şua n itibariyle bizden ii değil.Bir numarada Dixon ve Livingston;Kerem ve Mithattan çok çok özellikli oyuncular.Hadley bana göre Barış ve Ellisten daha iyi.Buraya Livingston da dahil.Üç numarada Erdem bana göre Beşiktaş ın bu senki kozu.İnanılmaz bi basketbol fiziği ve kalitesi var ama tek eksiği şutu onu da düzeltiyo.Bu mevki de bana göre bizden daha iiler.Pota altına gelince ise Galatasaray yine Beşiktaş tan ii.Çünkü Brşiktaş ın aldığı üç uzunda aynı özellikte oyuncular.Hiçbiri şut atamıyo.Ve hi,ç biri de pivot değil hepsi klasik kuvvetli dört numaralar.Ama kadro derinliği bakımından da çok bizdeen kötü oldukları söylenemz bana göre Fenerbahçe den daha ii bi kadroları var ama yönetim ve taraftar bu sene çok sorunlu ve berbat başladılar.
Ve gelelim sana en katılmadığım konulara.Nasıl olur da Tuborg un hemen hemen bizimle aynı Telekom un ise daha ii kadrolara sahip olduğunu söleyebilirsin.Tuborg un bu seneki oyuncuları bunlar yani yedi kişi hariç alt yapğı destekli bi takım:Hakan,Wilson,Bell,Rahimiç,Erkan ve Asım.Bizden daha ii olduğunu iddia ettiğin Telekom un ise bizden düşük bi kadro derinliğ olduğunu yine beşleri kıyaslayarak ardından da rotasyon da daha ii olduğumuzu görerek yapabilirsin.Tutku,Grays,Haluk,Marsh,Jensen,Dudley,Adem,Gazi telekomun bu seneki kadrosu gerisi altyapı oyuncuları.Bu takımın özellikle bize oyun kurucu ve pota latında mücadele etmesi gibi saçma bi düşünce olamaz.Ama bana göre de Ankara da zorlanırız.Tekel konusunda ise hiçbişiy demeyi düşünmüyorum.çünkü sen de yanlış bişiy dediğinin farkındasındır.hem kadro hem taraftar hem de tecrübe bakımından bu sene bizim Tekel in üstüne çıkmamız sürpriz sayılırsa bu işi bi tek sen biliyosun.
Yine Karşıyaka konusunda bu kadar çabuk ve yanlış karar vermen senin geniş düşünemediğini gösteriyo.Şu an da geçen hafta da bizim maçtan önce de izledim Karşıyaka yı Efes karşısında.Çok büyük problşemleri olduğu gerçek.Bi oyuncuyla mücadele ettiler ama şu an da iki kaliteli yabancı transfer ettiler ve Arda daha oynamıyo takım şok durmda buna rağmen ruha sahip bi takımı 3 notla değerlendirmen ilginç..
Darüşşafaka konusunda ki görüşülerine katıldığımı belirtmek istiyorum.Bu sene kadroları öyle ahım şahım olmasa da ii bi yapı ve takım yakaldılar.Senenin sürpriz takımı olabilir.Banvit içinse üçlükleri girmezse her takıma yenilir,girerse her takımı yener diyosun peki sen koç olsan o zaman naparsın.Tabii ki bu takıma karşı adam savunması.O zaman adam savunması yapan her takım Banviti rahat geçer.
Takıldığım bi nokta da bana göre bu sene ligin en sürpriz takımı Mersin konusunda hiç yorum yapmaman.Onların da kağıt üzerinde bizdeen daha ii bi kadro kurduğunu sölemeni en azından bu kaliteli ve geniş yetenekli kadrodan oluşmuş Mersin i kaale almanı beklerdim.Nasıl olsa yendik diye bizim rakibimiz olmaktan çıktılar mı yani?Yorum yaptuığın çoğu takımdan özellikle Banvit,Tekel,Karşıyaka dan çok daha ii bi kadroya sahipler.
Şimdi şampiyonluk için konuşmanın ben de erken olduğunu biliyorum ama istikrar yakalanabilirse ki zatebn bu derin kadro inişli çıkışlı olmamak istikrar i,çin kurldu;bu takımın ligi normal sezonda ilk üçte bitireceğinden,play offlarda ise yarı final yapacağından kinsenin şüphesi olmasın.Bi de yavaş yavaş şubenimn üzerinden dağılmaya başlayan kara bulutları tekrar geri toplmasın.Bu sitesi basketbol bilgisi çok yüksek insanlarda;sadece Galatasaray fanatiği olup ta takımının en ii tyerlere gelmesibni isteyen ama takımdan iki oyuncu sölemeyecek insanlarda ziyaret ediyor yorumları okuyor.o yüzden bu adam girip bu yorumları okuyunca ne diyecek bu adamın bildiği bişiy varki yazmış çok abartıyolar.Noluyo inanç azalıyo.
Bu takımın şu ana kadar bana göre tek problemi bi Arda Vekiloğlu yu kaybetmesi bi deGarnet(belki de çok ii bana göreyse felaket basket olduktan sonra bloğa kalkan bim adam)eğer Garnett gönderilip iyi bi 3-4 numara alınabilirse bu takımın kadrosu bana göre ülker den de ii olur.Her ne kadar Ülkere Haislip ve İbrahim de katılacak olsa da.Bana göre Mirsad çok iyi bi performans göstermiş olsa da bnence takık havasını bencilliğiyl bozuyo.
Sene sonu sıra değerlendirmesi benim için yani çok erken ama tahminim.
1-Efes Pilsen
2-Ülker
3- Galatasaray
4-Fenerbahçe
5-Telekom
6-Beşiktaş
7-Mersin
8-Daçka
 
anlamıyorum bu takım şampiyonluğa oynamak için daha kimi almalıydı.
nowitskiyimi yoksa stojakoviçimi almalıydık 4 numaraya.garbajosayımı jurkoviçimi 3 numaraya.jasıceviçyusumu,majeuskasımı gasolumü kimi?
bundan iyi kadro olurmu bu bütçeyle.
euroleague şampiyonluğu değil beklenti türk ligi şampiyonluğu.inanmıyosa kimse bu kadronun şampiyon olacağına teknik heyet ve oyuncularda dahil bıraksınlar bu işi,ceketlerini alıp gitsinler.ayıptır.madem şampiyonluğu hedeflemiyoruz livingston a ne gerek var.ismetle mehmet yedeklerler dixonu.fatihi neden aldık biz garnett tarzı bi yabancıylada buligi 8.-9. bitirirdik.
herşeyi geç neden 100 yıllık ismimizin önüne sponsor aldık.ligi 7.-8.bitirmek içinmi.bu takım inansın çıksın yüreklice oynasın sonuna kadar gider.şampiyon olamasada ufak tefek nüans farklarından kaybeder ki onada kimse bişey demez.
 
Arkdaşlarım, büyüklerim,

Çok güzel konular konuşuluyopr bu topicte. Konu sapsın istemem ama küçük bir noktaya değineceğim, bir çok topicte bunu yazdım ve sonradan sildim. Artık zamanı ve yeri bence.

Forumda 1 galibiyet ile(ve ümit verici bir opyun+isabetli gözüken transferler) şampiyonluk lafları dönmeye başladı. BU çok güzel çünkü "umut" "güven" ve "inanç" göstergesi. Yanlız unutmamız ve bence dikkat etmemiz gereken 1 husus var. Takımımız yeni, Burak Gökhan dışındaki isimler yeni dahil oldular kadroya. Basketbol takım oyunu, bunu Yunanistan, SAS ve Detroit çok güzel gösteriyor son senelerde. Takım olmak için de akışmak lazım birbirine.

Neyse uzun lafın kısası şuan moraller çok yüksek, bu foruma da yansıyor. Ama olası bir veya bir kaç kötü mağlubiyet ve oyunda bizler forum olarak "İSTİKRARLI" olmalıız, hemen kötümserliğe kapılmamalıyız. Şmapiyopnluk koyulabilecek en yüksek hedef, eğer inanıyorsak yada güzel günlere inanıyorsak kötü günlerde de bu inancı bu umudu devam ettirmeliyiz. Yani takımımızın iyi yönde istikrarlı olmasını istiyorsak biz de iyi yönde istikrarlı olalım ki takımımıza bir nebze de olsa katkımız olsun.
 
Simdi soyle baslayalim,

Virginandhardly,

Ben senin babanin oglu degilim hitap sekline dikkat etmeni oneririm..Burda beni bir cok insan tanir nasil biri oldugumu bilir konu acmak icin yazi yazcak yasi coktan gectik..

Begenmedigin bir fikir olursa susarsin yazi yazmassin..Eger karsi bir fikir koyucaksan saygili,diger fikirlerinde varligini kabul ederek fikirlerini ortaya koyarsin..

Simdi gelelim fikirlerine en sondan baslayarak,

O zaman bu siteyide kapatalim,hic aramizda da konusmayalim,elestirmeyelim...İnanalim yeter..İnanc dedigin nedir?? İnanci olusturacak seyler aciklarimizi,rakiplerimizi konusarak her gun bir tas daha koyarak olusturulur...

Aramizda karsi fikirleri tartisamayacaksak o zaman her gun girelim buraya ''En sevidiginiz yemek'' ''Fantasy oyunu'' ''Hangi Sarkiyi dinliyorusunuz'' gibi sacma yerlere yazalim..Hic bosuna tarstismayalim..

Benim fikirlerim beni baglar..Bana gore Telekom'un kadrosu bizden iyidir..Ha 2 mactada yeneriz ustlerindede bitirebilirz ancak yinede benim gorusume gore bizim kadromuzun onlardan iyi oldugunu gostermez..

Fenerbahce'nin transferlerinden Kambala'yi onemli kılmiyorsan ve ne yazik ki Fatih Solak'in onu yerle bir edicegini dusunuyorsan pek talihsiz olmus..Kambala her ne kadar disiplinsiz olsada suan Avrupanin en onemli pivotlarindan birisidir...Gonul ister ki Solak yerle bir etsin ancak Solak'i hucumda Kambala 2-3 pozisyonda faul problemine rahatlikla sokucak pivot hareketlerine sahip..

Mersin konusuna deginmememin sebebi senin assagilar gibi yaptigin yorumdan degil,sadece burda ki cogu kisi o maca gitti o maci seyretti o kadro hakknda bir fikir sahibi..Onlarin fikir sahibi oldugu bir konuda yorum yapmayi gereksiz buldum..Cunku Mersin'i goren gordu..

Ha cok istiyorsan bir yorum yapiyim; senin cok kaliteli dedigin o 2 yabanci uzun benim seyrettigim en vasat yabancilardan..Ben begenmedim..Ulker'in pota altini perisan etmis demissin ama allah askina Ulker'in pota altinda kim var?? Haislip,Mirsat ve 18'lik Oguz..Zaten eger Ulker bu sene bir 5 numara bulamzsa sakatlanan Hollmann'in yerine lig'tede cok zor gunler bekliyor..

Son olarak eger benim yazdigim yazidan bir kisi ''inancsiz'' oluyorsa en kisa zamanda Misyonerlige basliyim ben...
 
Uzun yorumumu BJK mçını izledikte sonra yazacağım ama kısaca şu kadarını söyleyeyim bu kdro şampiyonluk falan beklenecek kadro değil. Geçen 2 seneye göre daha iyi bir kadro hepsi bu. Benim beklentim 5-6 arasında bitirmek. Bunun altındaki derece başarısızlık olur bunun üstü ekstra başarı olur.

NOT: Ezeli rakiplerimiz FB ve BJK dan kötü olduğumuzu (en azından kağıt üzerinde) düşünmüyorum. 2-3 senedir ilk kez onlara denk hatta daha derin bir kadro kurduk bence. FB nin Kambala'sının son halini izlemediğim için yorum yapamayacağım ama 2-3 sene önceki Kambala olduğunu sanmıyorum.
 
Öncelikle yaşınıza dikkat etmeden arkadaşım diye başladığım için özür dilerim abimsiniz yaş itibariyle.Ben de sizi tanımadığım için saygı gösteriyorum ama eğer görüşleriniz içtense dedim.Ama beğenmediğim bi konuda insanlar karamsar olacaksa sonuna kadar da saygı çerçevesinde eleştirme karşı çıkma hakkına sahibim.Eğer insanlar yaşlarına göre bazı şeyleri söyleyebilme hakkına sahip olsalardı;şu an Fanatik te zevkle okuduğmuz Ali Emre arakadışımız orda yazmıyo olurdu.
Teknik konulardaki görüşlerim ise aynen devam ediyo ben size eleştirmeyin eksiklerimizi sölemeyin diye bişiy asla sölemedim sadece sizin fazlasıyla takım için karamsar olduğunuzu,başka takımlara vermiş olduğunuz notların da Galatasaray kadrosu ve teknik ekibine verilmiş olması gerektiğini belirttim.Bu takımda en az diğer kadrolar kadar güvenilmeyi hak ediyo.
Madem Telekom un bizden daha ii bi kadroya sahip olduğunu düşünüyorsun bunu mevkilerdeki oyuncuları kıyaslayarakl yap ta biz de hak verelim.Mesela ben yine kıyaslıyorum.Dixon ve Livingston bir numarada Tutku ve Grays ten daha özellikli oyuncular.Livingston un savunmasını bilmiyorum daha.Pota altında bi Dudley ve Adem e karşı bizim 5 tane uzunumuz var ki yeni transferimiz Umut da eğer bi sağlık problemi yoksa ii bi post up çıdır.
Kambala yı öenmli bi transfer olarak saymıyorum demedim.Onun bu senenin en ii transferi olduğunu sölemişsiniz.Ben de kendi fikrimi söleyip Mirsad,Trapagnier,Granger gibi adamlar varken seneyi Rusya da ortab siklet bi takımda orta siklet bi performansla geçirmiş bi adamı en ii transfer olarak görmediğimi söledim.Ayrıca Kambala nın çok tecrübeli olduğunu,ama kendisine güven verilmiş inanılmış bi Fatih in kambala yı hayatından bezdirebileceğini söledim ve yine tekrar ediyorum Fatih bu ligin en ii vücuduna sahip ve botyuna göre inanılmaz sıçrama yetenğine sahip pivotudur ve tek eksiği fundemental ve güvendir.Bunu da bziden alacak başkalarından değil.Eğer kendisi bu forumu takip ediyosa bu dialoglar kendisini de fazlasıyla hırslandıracaktır.Bu bakımdan teşşekür borçluyuz size.Gözü kararan bi Fatih in potayı da karartacağından hiç şüphem yok.Mersin i yenmiş olmamız konuşmaya gerek yok görüşünü doğurmamalı.İddia ediyorum Mersin çok ii bi takım ve onları baştan sona üstün götürdüğümüz bi maç sonunda yendik.Hem de 2 transferimiz kadroda yoktu.O beğenmediğiniz 18 lik Oğuz Türkiye nibn gelcekteki en ii uzunlarından biri olarak gösteriliyo.Mirsad sa her ne kadar ben de beğenmesmde Avruap Ribaund kralı olmuş bi adam.Haislip ise bi maç önce ve Nba de kalitesini ortaya koymuş bi adam ve Mersin in uzunları bilmiyorum ma.ı seyrettinmi, ama maçta birbiriyle anlaşarak belki 10 smaç yaptılar.Onları kötü bulmanın sebebi maça gittinmi yada izlendinmi bilşmiyorumama görüşünüze göre biraz da Fatih in olğan üstü performansı olmasın.
Bu arada yazılarınızı okuyan ve basketboldan anlamayan kişlerin de bu sitede olabileceğinden bahsettim ve bu çok doğal.Eğer takım ii değil derseniz sizin için demiyorum genel olarak farklı olur ii derseniz gösterilen ilgi farklı olur:kimse kötü bi takımın maçına isteye isteye gelmez:bunu bi; taraftarlık görevi olarak görüp maça gider:yazınızda takımımıza dair hiçbi umut göremediğim için cevap verme gereği hissettim:
 
Virginandhardly,
yazinda üslup sorunu var sadece, gayet normal bir degerlendirme yazisina verdigin cevapta

"taşıman beni hayretlere düşürdü".

"mantıksız yorumlar yaptıysan yazık."

gibi bazi sivri sayılabilecek ifadeler kullanmissin. Tartismalar, hele bu konuda, daha yumusak olabilir...
 
Virginandhardly' Alıntı:
Öncelikle yaşınıza dikkat etmeden arkadaşım diye başladığım için özür dilerim abimsiniz yaş itibariyle.Ben de sizi tanımadığım için saygı gösteriyorum ama eğer görüşleriniz içtense dedim.Ama beğenmediğim bi konuda insanlar karamsar olacaksa sonuna kadar da saygı çerçevesinde eleştirme karşı çıkma hakkına sahibim.Eğer insanlar yaşlarına göre bazı şeyleri söyleyebilme hakkına sahip olsalardı;şu an Fanatik te zevkle okuduğmuz Ali Emre arakadışımız orda yazmıyo olurdu.

Bobmarley gerekli uyariyi yapmis uzatmanin bir alemi yok ama bir ufak sey ekleyip bitircegim,

Yasim sebebiyle sana bir serseniste bulunmadim halen yanlis anliyorsun..Hitap sekline bir kizginligm oldu..Tabii ki begenmedigin veya karsi ciktign bir fikir olucak bunu saygi cercevisnde yaparsan tepki cekmessin..

Madem Telekom un bizden daha ii bi kadroya sahip olduğunu düşünüyorsun bunu mevkilerdeki oyuncuları kıyaslayarakl yap ta biz de hak verelim.Mesela ben yine kıyaslıyorum.Dixon ve Livingston bir numarada Tutku ve Grays ten daha özellikli oyuncular.Livingston un savunmasını bilmiyorum daha.Pota altında bi Dudley ve Adem e karşı bizim 5 tane uzunumuz var ki yeni transferimiz Umut da eğer bi sağlık problemi yoksa ii bi post up çıdır.

Dixon ve Livingston Tutku ve Grays'den daha iyi oyuncular olabilir ancak Telekom'un kadro yapisi itibariyle Grays ve Tutku takimi daha iyi oynatan ve iceri giren Telekom uzunlarina gelecek ikili sıkıstırmalari 3'luk ile degerlendirebilecek turde oyuncular..

Pota altina gelince sen bence Fatih'i cok gozunde buyutyorsun..Tamam Fatih Solak size ve bloklari ile cok onemli bir oyuncu olabilir yalniz basketbol cogu zaman savunma ile kısıtlı degil..Sezonun ilerleyen ksıımlarinda goruceksin bizim Dixon'a ve kisalara onlem alicaklar baski kuracaklar ve oyunun sıkıstıgı bu kısımlarda hucumda topu eline verecegmiz 2 kisiyi uzerine cekicek bir oyuncu degil..Bu da zaten onun NBA gitmesini engelleyen olaylardan birisi..

Telekom'un uzunlarindan Dudley'i seyretme imkani buldun mu bilmyorum ribaundlarda etkinligini gectim iceri cok rahat drive edebilyo ki bu bir uzun icin cok onemli..Adem tamam biraz tecrubesiz ama back-up olarak bence Garnett'den oyuna daha cok katki yapabilen bir oyuncu..


Kambala yı öenmli bi transfer olarak saymıyorum demedim.Onun bu senenin en ii transferi olduğunu sölemişsiniz.Ben de kendi fikrimi söleyip Mirsad,Trapagnier,Granger gibi adamlar varken seneyi Rusya da ortab siklet bi takımda orta siklet bi performansla geçirmiş bi adamı en ii transfer olarak görmediğimi söledim.

Ligin en onemli transferi degerledirmem takimina en onemli takimin cehresini degistireblicek sekilde dusunerek soyledim..

Granger bir Efes'in cehresini degistirmez..Bir Trapaengier Ulker'in oyununu 2-3 kademe yukseltmez ama,

Kambala bir Fener'in cehresini,havasini ve takimin citasini arttirabilecek bir oyuncu..

Ayriyaten oyuncunun nerden geldigi hic onemli degil..Bu lige ne takimlardan ne oyuncular geldi gitti..Nerden geldigi beni ilgilendirmez Kambala benim en begendigim ve avrupada en takdir edilen uzunlardan birtanesidir..
 
Oncelikle boyle guzel basketbol konusulan bir topic ozlenmisti.
Sizden ricam su gereksiz olayi uzatmamaniz.Hatasini anlamis ozur dilemis.Daha dikkatli olucagina inaniyorum ben.

Gelelim bizim durumumuza.Bence en onemli sorunumuz taktik degil teknik degil yonetim bazinda.
Ben son yillarda iyi baslayipta iyi bitirdigimizi hatirlamiyorum.Acikcasi cokta korkuyorum yine bir sorun cikicak diye.Bu sorunlarin ne oldugunu sanirim yazmamiza gerek yok.

Su an Galatasarayin en onemli avantaji guarlar yada Fatih degil bence.Kadro genisligi.Tartismasiz ligin en genis kadrosuyuz belkide.Son Umut Yenice transferiyle dahada pekisti bu.(Eger Umut un ciddi bir durumu yoksa)
Bunu iyi kullanmak oyunculari zinde tutmak gerekiyor.En onemli gorev burada Teknik kadroda.Birde klasik sorunlara cozum bulunmali.Alan savunmasina karsi tek varyasyon yetmez malum.
Play-Offlara kadar sorunsuz gidersek play-off a da kalirsak bende iyi bir oyuncu alinacagini dusunuyorum.Zaten martta secimler var dimi =)

Gelelim izledigim diger takimlara.

Efes Pilsen : Efes yine saglam takim.Sampiyonlugunda en buyuk adayi herhalde.Fazla birsey yazma ihtiyaci duymuyorum herkes biliyor Efesi zaten.

Ulker : Sanssizliklar yakasini biraksaydi Efesten cok daha iyi takim kurmuslardi ama Hollman ve sonrasi felaket oldu resmen.Toplandiktan sonra belli olucak Ulkerin durumu.

Tekel : 5-8 arasi yer alicagini tahmin ediyorum Tekelin su ligde.Reese gercekten iyi bir guard Turkiye icin.Bu haftaki basketleri normalin ustundeydi buyuk ihtimalle.Ama boyle oynarlarsada yenemiyecekleri takim az yani.Uzunlari gereken isleri yapiyor.

Dacka : Ilk defa bugun izliyorum.Fazlasiyla begendim.Mucadeleyi bir dakika birakmadilar.Yabancilar her zamanki gibi iyi.Cevher i zaten cok begeniyorum.Ikizlerde mucadeleye renk katiyor.Ilk 5 i zorliyacaklar gbi geliyor bana.

Fenerbahce : Takim iyi gibi gorunuyor kagit uzerinde.Ama ne ritm var ne takim olmak.Kambala degismis.Yine orta ayar oynuyor ama ozellikleri degismis.3 yabancinin eline bakiyorlar tam anlamiyla.

Mersin : Bizim macta kotu mu oynadilar yoksa bizmi oynatmadik ilerliyen haftalarda gorucez.Uzunlari bence iyi oyuncular.Tabi hedeflere gore.Sampiyon yapamazlar ama iyi yerlere tasiyabilirler.Harun zaten sayi makinesi.Ama artik makine omrunu tamamliyor ne yazikki.Reha Oz u taniyamadim bile sahada.Formu yukselirle Mersine cok sey katar.Guardlari zaten kendini kanitlamis bir oyuncu.Bizim macta cidden iyi savunduk Hadley ve Serhatla.Sayi potansiyelini gostericektir ilerliyen haftalarda.
 
Ufak bir not belirtmeden geçemeyeceğim, Reese'i geçen macerasında defalarca canlı seyrettim, şu kadarının söyleyeyim Ülker'e karşı oynadığı çok da ekstra insanüstü bir performans değil. Normalin üstünde oynadı sadece, konsantre olduğunda bundan çok daha iyi hücu performansları sergieyen bir oyuncu. İtü'ye 2 tanesi nerdeyse orta sahadan olmak üzere 3 dakikada 3 üçlükle 11 sayı attığı maçlar gbi.
 
Izlemedigim takimlar hakkindada genel bir yorum yapayim.

Takip ettigim kadar.

Kaf-Kaf : Bu sene futbola yatirimla en guzel sezon beklenirken (salonlari var artik) en kotu sezonlari olmasi muhtemel.Son anda iki transfer yaptilar ama bakalim ne kadar fayda edicek.Basketbolun Sergeni dedigim Muratcan artik kariyerinde bir kac mac kazandirir umarim.

Telekom : Cidden iyi trasnferler yaptilar.Hatta ilk pozisyonda en iyi takim gorunumundeydiler.Izlemedim daha.Merakla bekliyorum.Kimyayi oturturlarsa iyi takim bekliyorum.

ITU-Beykoz : Ligde kalmalari mucize olur.UNO Istanbul bile daha iyi bir takim goruntusunde su anda.
 
telekom iyi takım kurdu ve iyi oynuyolar surdaa cook haklı bi yanın var beykoz ve itu bu sene gidici ayrıca arkadaslar itunun bole olmasının nedeni sponsor bulamamıs olmaları belki daha once demisimdir cogunuz tanıt gecen sene itude oynayan Serdar Caglan bizim komsumuz ondan ogrendim oyuzden fazla para alan tum oyuncuları dagıtmıs...beykoza yorum yapamam hazırlıklar dahil 4 maclarını izledim hepsine kotuydu isleri cook ama cok zor
GS bu kadroyla cok can yakabilir ozellikle 1-5 numaralarımızın iyi olması diger mevkileri rahatlatıyo SİMDİLİK...bunun devam etmesi icin rotasyonların cook iyi ve zamanında yapılması gerekiyo ozellikle dixon_ livingston _desean rotasyonu iyi yapılmalı ve mac icinde bi oyuncular surekli taze kalmalı aksi taktirde sıkıntı yasayabiliriz ...
arkadasların degindigi diger nokta olan Fatih Solak ın fual problemi konusu bu konuda haklılar eger erken sıkıntıya girerse cook zorlanırız tabi umut yenicenin iyi bi performansı bı acıgı kapayabilir cunku Garnett la bu is cook zor gerci gecen haftaa macta spiker onun aslında cok iyi bi oyuncu oldugunu filan soledi ama biz daha goremedik isallah oledir:!
desean bence en iyi trasferlerimizden biri bence gecen hafta logan onu fazla oyaladı ama bu hafta olay degisecekmis gibi duruyo ve ben onun gereksiz sut kullandıgın inanmıyorum harika bi savunma stili var
tek zayıf gozuken yerimiz semsonun yeri ki oda hermac gecen haftanın 4\3 unu oynasın yine idare eder ki zaten onun rotasyonunu yapacak pastaldan daha skorer bi adam olan umut yenice geldi
isallah yarınki macta biz kazanırız ve bu yorumlarımızı daha emin bi sekilde yaparız
 

Üst