RAP Müzik

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":13f7clji]Rap Müzik bilindiği gibi önce underground'da (yeraltında) başlar.
Daha sonra overground (bandrollü) olur..

Rap müzik için bandrol peşinde olmak ne rap yapan sanatçıların ne de rap müziği takip eden kişilerin pek de önemsediği birşey değil..

Zaten bandrollü olanlar yeni albümleri.O albümlerde çoğu kişide vardır.
Benim yardımcı olmak istediğim konu bandrollü olmayan underground parçaları.[/quote:13f7clji]tamam o zaman kardeşim underground diye açıklamaya olmayınca söyleyeyim dedim

'' Şampiyonu Sıkar Yarış ''

Sagopa Kajmer'den açıklama :

değerli dinleyenlerim,

bana verdiğiniz oylar için ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim.mtv ema töreninde sagopa kajmer salonu yıktı geçti.zaten sahneden gördüğüm kadarıyla neyin ne olduğu belliydi.emre aydın oylamayı kazanan isim oldu.kendisine başarılar dilerim.
ve sizler? durmadan oylar kullandınız verdiğiniz değeri gösterdiniz elhamdülillah.önemli olan o sahnede gördüklerimdi.ben herşeyin farkındayım siz sakın üzülmeyin.muhteşemdiniz.sizlerle gurur duyuyorum.eğer bu bir fan yarışması olsaydı kesin ödül sizlerindi.çünkü sizin sesleriniz herkesin sesini bastırır.bugün şampiyon zaten bizdik.her zaman da biziz.şampiyonu sıkar yarış bu arada şu oyları bir açıklasalardı en azından hem bizim hem fanların içi rahatlardı.ama hiçbir açıklama yapılmadı.böylesi biraz sıkıcı oldu.ben saat 15 ten 24 e kadar orada bekledim.çok yoruldum,ayrıca anlatamayacağım kadar bunaldım.oylama gecesine kadar çok haber yapıldı.sago önde vs gibi.bu durum diğer sanatçı arkadaşlarımız tarafından tepkilendi.gözler nedense üzerime çevrildi.hatta bir ara benim hakkımda şikeci mi bu vs denildi bir takım kişiler tarafından.kısacası bu yarışma benim için zaten stressli geçmişti.en azından benim oy vs gibi nedenlerle reklam yaptırmadığım ortaya çıktı.aklandım diyelim.verdiğiniz oylar nereye gitti? bu sorunun cevabını ben de bilemiyorum çünkü kimin ne kadar oy aldığını ancak görevliler bilebilir.yarışma bitti ben hala bilmiyorum siz düşünün.bir berraklık yok.iyisimi bütün bu olanları unutun.ve söylediğim gibi üzülmeyin.ben sizleri teskin etmek için böyle bir yazı yazma gereği duydum.çok emek verdiniz.hissetmem yeterliydi.görev tamamlandı.
saygılar sevgiler hepinize?.

Evren YILMAZ' Alıntı:
Sago bırak bu arabesk muhabbetini..

Sizden beklediğim yorum geldi...

Ama Sago söyleyeceğini söylemiş:

'' Kendine birgün kötü gözlerle bak, ayıbını yüzüne vur,
Aşağıla, dürüst ol, bir kere olsun sınırda dur. ''

Sanal alemin en sevmediğim yönü normal hayatta aynı masaya bile oturmayacagın kişilerle muhatap olma zorunluluğu.
Tabi karşı taraf açısından bakıldıgındada birşeyler ögrenme fırsatı.

Ama yapacak birşey yok,diğer tanıdıgımız degerli dostların hatrına bazı boş insanlarıda çekecegiz artık..

Evren YILMAZ' Alıntı:
Sanal alemin en sevmediğim yönü normal hayatta aynı masaya bile oturmayacagın kişilerle muhatap olma zorunluluğu.
Tabi karşı taraf açısından bakıldıgındada birşeyler ögrenme fırsatı.

Ama yapacak birşey yok,diğer tanıdıgımız degerli dostların hatrına bazı boş insanlarıda çekecegiz artık..

Fazla kurcalarsan, yıkılır Tugay'ın tabusu...

Recebim madem Sago'yu bu kadar çok seviyorsun hatta Ceza'dan nefret edecek kadar, ona yazılanlara karşı mutlaka bir cevabın vardır.

Ha diyorsan Sagopa'nın Rap ile alakası yoktur, sözlerinin arabesk olarak adlandırılmasının hiçbir rahatsız edici yanı yoktur, o zaman söylenecek söz yok.

Sagopa'yı körü körüne dinleyip sevmek var, bir de onun felsefesini benimseyip hayatına biçim vermek var.

Eminim ki sen söylediklerimden ikinci kategoriye yani felsefesini benimsemiş biri olarak giriyorsun.

ben bu Ceza mı? Sagopa mı? tartışmalarını anlamıyorum. Aslına bakılırsa ikiside aynı şeyi anlatıyor(bence). Sadece tarz olarak farklılar. Ceza gangsta rap(biraz daha mafya vari ve eğlence tarzı olarak) olarak anlatıyor, Sagopa'da felsefi kendi deyimiyle manevi olarak anlatıyor.
Ben ikisinide severim, ama Sagopa bir adım önde

Selçuk Kahveci' Alıntı:
ben bu Ceza mı? Sagopa mı? tartışmalarını anlamıyorum. Aslına bakılırsa ikiside aynı şeyi anlatıyor(bence). Sadece tarz olarak farklılar. Ceza gangsta rap(biraz daha mafya vari ve eğlence tarzı olarak) olarak anlatıyor, Sagopa'da felsefi kendi deyimiyle manevi olarak anlatıyor.
Ben ikisinide severim, ama Sagopa bir adım önde

Selçuk abi açıkçası ben ceza nın bir şey anlattığına inanmıyorum.Türkiye'de belki de RAP müziğin sevilmesinde ki başlıca etkendir doğru . rapstar ile panorama harem ile ve SAGO K. ile yaptıkları neyim var ki parçası da bunlara örnek gösterilebilir.ancak cezanın buralara gelmesindeki en büyük etken tabi ki de SAGO'dur . ceza nın geçmiş albümlerinin altyapılarını , beatlerini , prodüktörlüğünü hep SAGO yapmıştır . ceza ise saçma ve özentivari sözlerle bu beatlerin üstüne şarkılar yapmıştır . bence ceza nın sevilmesindeki etken şarkılarındaki beatlerdir.yani SAGO'dur . ve ceza giydiği bol pantolonlarla,asi-sokak çocuğu tavırlarıyla , ve RAP müziğin sadece hızlı şarkı söyleme olduğu mantığıyla hareket ettiğinden dolayı benim gözüme hiç bir zaman özentilikten öteye gidemeyecektir.ki zaten bu arkadaşa '' Kır Kalbini Ver Elime '' ve '' Duygu Sömürgesi '' parçalarında cevabı da verilmiştir.daha sayamadığım diss lerde cabası.

Evren YILMAZ' Alıntı:
Sago bırak bu arabesk muhabbetini..

RAP müziğin sadece hızlı şarkı söyleme sanatı sanıldığı bir ülkede SAGO'nun tabuları yıkıp bu kadar büyük bir hayran kitlesine ulaşmasının nasıl bir başarı olduğunu anlatmama gerek yok sanırım . Sago'nun şarkılarının yavaş ve '' Manevi Açıdan Anlam '' içermesini neden arabesk olarak algıladığınızı anlamıyorum.sizin arabesk olarak algıladığınız muhabbeti bırakıpta ne yapmasını bekliyorsunuz ? sansar gibi WestCoast özentisi olmasını mı ? yoksa ceza gibi yerli yalama olmasını mı ? Sago'dan artık '' s.......... gidin '' gibi 20'li yaşların başında yaptığı parçalar beklemeyin.artık hayatını bir düzene sokmuş , kendi manevi dünyasında yaşayan , bu işten ekmek parasını kazanan ve bakması gerekn bir ailesi olan Sago var artık.işini hala severek yapması da cabası. bütün gününü ibadet edip , günahkar olmamak için çabalayarak geçirmektedir. yani şu dünya'da bir sınav içinde olduğumuzu anlamış ve bunun için yaşamaya devam etmektedir.çünkü onun sermayesi sadece çift eli ve çift gözüdür . SAGO KAF KEF ...

Recep Sarımeşe' Alıntı:
[quote="Evren YILMAZ":3syqdyr4]Sago bırak bu arabesk muhabbetini..

RAP müziğin sadece hızlı şarkı söyleme sanatı sanıldığı bir ülkede SAGO'nun tabuları yıkıp bu kadar büyük bir hayran kitlesine ulaşmasının nasıl bir başarı olduğunu anlatmama gerek yok sanırım . Sago'nun şarkılarının yavaş ve '' Manevi Açıdan Anlam '' içermesini neden arabesk olarak algıladığınızı anlamıyorum.sizin arabesk olarak algıladığınız muhabbeti bırakıpta ne yapmasını bekliyorsunuz ? sansar gibi WestCoast özentisi olmasını mı ? yoksa ceza gibi yerli yalama olmasını mı ? Sago'dan artık '' s.......... gidin '' gibi 20'li yaşların başında yaptığı parçalar beklemeyin.artık hayatını bir düzene sokmuş , kendi manevi dünyasında yaşayan , bu işten ekmek parasını kazanan ve bakması gerekn bir ailesi olan Sago var artık.işini hala severek yapması da cabası. bütün gününü ibadet edip , günahkar olmamak için çabalayarak geçirmektedir. yani şu dünya'da bir sınav içinde olduğumuzu anlamış ve bunun için yaşamaya devam etmektedir.çünkü onun sermayesi sadece çift eli ve çift gözüdür . SAGO KAF KEF ...[/quote:3syqdyr4]
Recep biraz yavaş ol! Tamam sen belki Ceza, Sansar dinlemeyebilirsin ama en azından saygı duy. Yalama, yalaka vs. tarzı kelimler hiç hoş değil. Ben Ceza, Sago, Sansar vs. hepsini dinlerim. Ama Ceza'ya ayrı bir ilgin ve sempatim vardır. Ama hiçbir zaman kalkıp Sago'ya şuan buraya yazamayacağım laflar etmedim. İstersen sen de etmedim. Ayrıca ''5 sene önce yanlışımdan dönerek Ceza'yı bıraktım'' diyorsun. Şimdi de istersen bir yanlışından daha dön ve Ceza ile Sago kıyaslamalarını bırak. Çünkü bu işlerin sonu gelmez. Biri hızlı ve anlattıklarını açık açık söyleyen bir söz camabazı, diğeri daha ezgilere de önem veren sözlerini düşünüp taşınıp yapan biri. Birbirlerinin kulvarlarında değildir... İkisinin yaşam tarzları da farklı. O yüzden bu tip konulara istersen fazla girmeyelim...

RAP müziğin sadece hızlı şarkı söyleme sanatı sanıldığı bir ülkede SAGO'nun tabuları yıkıp bu kadar büyük bir hayran kitlesine ulaşmasının nasıl bir başarı olduğunu anlatmama gerek yok sanırım . Sago'nun şarkılarının yavaş ve '' Manevi Açıdan Anlam '' içermesini neden arabesk olarak algıladığınızı anlamıyorum.sizin arabesk olarak algıladığınız muhabbeti bırakıpta ne yapmasını bekliyorsunuz ? sansar gibi WestCoast özentisi olmasını mı ? yoksa ceza gibi yerli yalama olmasını mı ? Sago'dan artık '' s.......... gidin '' gibi 20'li yaşların başında yaptığı parçalar beklemeyin.artık hayatını bir düzene sokmuş , kendi manevi dünyasında yaşayan , bu işten ekmek parasını kazanan ve bakması gerekn bir ailesi olan Sago var artık.işini hala severek yapması da cabası. bütün gününü ibadet edip , günahkar olmamak için çabalayarak geçirmektedir. yani şu dünya'da bir sınav içinde olduğumuzu anlamış ve bunun için yaşamaya devam etmektedir.çünkü onun sermayesi sadece çift eli ve çift gözüdür . SAGO KAF KEF ...[/quote]
Recep biraz yavaş ol! Tamam sen belki Ceza, Sansar dinlemeyebilirsin ama en azından saygı duy. Yalama, yalaka vs. tarzı kelimler hiç hoş değil. Ben Ceza, Sago, Sansar vs. hepsini dinlerim. Ama Ceza'ya ayrı bir ilgin ve sempatim vardır. Ama hiçbir zaman kalkıp Sago'ya şuan buraya yazamayacağım laflar etmedim. İstersen sen de etmedim. Ayrıca ''5 sene önce yanlışımdan dönerek Ceza'yı bıraktım'' diyorsun. Şimdi de istersen bir yanlışından daha dön ve Ceza ile Sago kıyaslamalarını bırak. Çünkü bu işlerin sonu gelmez. Biri hızlı ve anlattıklarını açık açık söyleyen bir söz camabazı, diğeri daha ezgilere de önem veren sözlerini düşünüp taşınıp yapan biri. Birbirlerinin kulvarlarında değildir... İkisinin yaşam tarzları da farklı. O yüzden bu tip konulara istersen fazla girmeyelim...[/quote]

Uğur bu karşılaştırma ile ilgili bir şeyler yazmış Selçuk abi açıkçası bende ortamı biraz alevlendirmişim.Ancak söyledikleriminde arkasındayım.Herkes istediğini dinleyebilir tabi ki ama bende burada bu konu hakkındaki düşüncelerimi ortaya koymak istedim. Sago'nun bu işi cezadan çok daha iyi yaptığına ve cezanın özentilikten öteye gidemeyeceğine inanıyordum , hala inanıyorum , inanacağım .

Recep Sarımeşe' Alıntı:
[quote="Evren YILMAZ":1n6884a3]Sago bırak bu arabesk muhabbetini..

Sago'nun şarkılarının yavaş ve '' Manevi Açıdan Anlam '' içermesini neden arabesk olarak algıladığınızı anlamıyorum.[/quote:1n6884a3]

Bir önceki arkadasın gazına gelip cevap vermişsin.Ama anlamadan yapmışsın bunu.

Ben ""Sago,bırak bu arabesk muhabbetlerini" derken şarkı sözlerini kastetmedim.Emre Aydın a kaybettiği bi yarışmadan sonra "bugün şampiyon zaten bizdik.her zaman da biziz.şampiyonu sıkar yarış " sözü için arabesk lafını kullandım.

Yani birinin gazına gelip konuya bodoslama girmemek gerekir.Umarım anlatabilmişimdir.

Müzik konusuna gelince bana çok uzak bir müzik türü olmasına rağmen kız arkadasım sebebiyle Sagopa dinledim hatta bir defa konserinede gittim.Vasiyet adlı şarkısı ve klibi çok hoşuma gitmiştir halada dinlemekteyim.

Zaten müzik dediğimiz şey Sagocuysan Ceza dinlemezsin,en büyük Sago diger hepsi bi işe yaramaz şeklinde değildir.Müzik eğer kaliteliyse dinlenmelidir.
Şu an yaşın biraz ufak oldugu için fan olayına sahiplenmeni anlayabiliyorum.Ama bence elektro gitarla biran önce tanışmalısın
hele birde çalmaya başlarsan müzik açısından çok büyük ilerlemeler kaydedebilirsin.
Nacizane önerim bu sana..

Bir önceki arkadasın gazına gelip cevap vermişsin.Ama anlamadan yapmışsın bunu.

Ben ""Sago,bırak bu arabesk muhabbetlerini" derken şarkı sözlerini kastetmedim.Emre Aydın a kaybettiği bi yarışmadan sonra "bugün şampiyon zaten bizdik.her zaman da biziz.şampiyonu sıkar yarış " sözü için arabesk lafını kullandım.

Yani birinin gazına gelip konuya bodoslama girmemek gerekir.Umarım anlatabilmişimdir.

Müzik konusuna gelince bana çok uzak bir müzik türü olmasına rağmen kız arkadasım sebebiyle Sagopa dinledim hatta bir defa konserinede gittim.Vasiyet adlı şarkısı ve klibi çok hoşuma gitmiştir halada dinlemekteyim.

Zaten müzik dediğimiz şey Sagocuysan Ceza dinlemezsin,en büyük Sago diger hepsi bi işe yaramaz şeklinde değildir.Müzik eğer kaliteliyse dinlenmelidir.
Şu an yaşın biraz ufak oldugu için fan olayına sahiplenmeni anlayabiliyorum.Ama bence elektro gitarla biran önce tanışmalısın
hele birde çalmaya başlarsan müzik açısından çok büyük ilerlemeler kaydedebilirsin.
Nacizane önerim bu sana..

Öncelikle şunu bilin ki Tugay abi birşey yazmamış olsaydı da ben size cevabımı verirdim.Genelde Erkek Takımı ve Mola bölümünde yazılar yazan ve o bölümlerde takılan birisiyim.Bu yazınızı daha önce görseydim Tugay abiden evvel de cevap verirdim.
Sago benim gözümde zaten şampiyon ve en iyi olduğu için MTV müzik ödüllerini kazanamamasının hiç bir önemi yok bence.Zaten bu olay sonrasındaki açıklamasına katılıyorum.Sago'nun yaş başını almış , Şampiyonu sıkar yarış.

Benim için müzik Sagocuysan Ceza dinlemezsin,en büyük Sago diger hepsi bi işe yaramaz şeklindedir.

Öneriniz için teşekkürler . Öyle bir niyetim yok.Ki olacağını da zannetmiyorum.Ancak elektronik müzik seven bir kız arkadaşım olursa belki beni elimde Elektro ile görebilirsiniz...