Rio 2016 Basketbol

Rio'da zevkli maçlarla devam etmekte. Herkesin favorisi ABD çok rahat 2'de 2 yaptı. Bugün gece 01.00'de onları belki biraz daha zorlayabilecek Avustralya ile maçları var.

Fransa son saniyeleri çok çekişmeli geçen maçta Sırbistan'ı 76-75 mağlup etmeyi başardı.

Favorilerden İspanya, ilk 2 maçını da kaybetti.

ABD yine açık ara favori bakalım onları yenen çıkacak mı?

Keşke yenen yasa zorlayan bir ülke çıksa. .. Ama bu kadrolar ile çok zor. Elini kolunu sallayarak her maçı en az 15 sayı farkla alır. Çok ama çok düşük ihtimal ama zorlayacak ben sadece iki takım görüyorum.Brezilya ve Avustralya...

2006 Dünya Şampiyonası yarı finalinde, Lebron,Wade,Carmelo,Chris Paul,Hinrich,Joe Johnson,Dwight Howard ve hatırlamadığım diğer yıldızlarla dolu kadroyu yenen Yunanistan dışında yenen olmadı diye biliyorum bugüne kadar. Kaybettikleri o yarı finalden sonra hırs küpü olmuşlardı zaten. Bu saatten sonra da zor yenilmeleri.

Rio'da zevkli maçlarla devam etmekte. Herkesin favorisi ABD çok rahat 2'de 2 yaptı. Bugün gece 01.00'de onları belki biraz daha zorlayabilecek Avustralya ile maçları var.

Fransa son saniyeleri çok çekişmeli geçen maçta Sırbistan'ı 76-75 mağlup etmeyi başardı.

Favorilerden İspanya, ilk 2 maçını da kaybetti.

ABD yine açık ara favori bakalım onları yenen çıkacak mı?

ABD den 15 sayı altı fark yiyen benim gözümde yenmiş sayılır :) şartlar hic eşit değil çünkü :)

ABD den 15 sayı altı fark yiyen benim gözümde yenmiş sayılır :) şartlar hic eşit değil çünkü :)

Umduğunuz durum gerçekleşti ABD-Avustralya; 98-88 , 10 sayı fark. Galiptir bu yolda mağlup. Avustralya ABD karşısında aslanlar gibi savaştı. Patty Mills özellikle süperstar gibi oynadı.

Carmelo Anthony'yi de unutmamak lazım. Takımını ipten aldı.

durant bu maç beklentilerin çok altında kaldı klay thompson turnuvaya gelmemiş bu kadar dakika verilmesini anlamadım. carmelo ve son çeyrekte kyrie nin extra performansları olmasa avusturalya bu maçı alırdı.

2006 Dünya Şampiyonası yarı finalinde, Lebron,Wade,Carmelo,Chris Paul,Hinrich,Joe Johnson,Dwight Howard ve hatırlamadığım diğer yıldızlarla dolu kadroyu yenen Yunanistan dışında yenen olmadı diye biliyorum bugüne kadar. Kaybettikleri o yarı finalden sonra hırs küpü olmuşlardı zaten. Bu saatten sonra da zor yenilmeleri.

2002'de Paul Pierce, Baron Davis, Reggie Miller, Ben Wallace, Shawn Marion vs... kadro önce Arjantin (Dream Team ilk malubiyeti), sonra Sırbistan ve İspanyaya, sonra 2004'de Duncan, İverson, Lebron, Wade'li kadro Arjantin'e kaybetti...

Kısaca 2000'li yıllarda Dream Team'in fiyakası bayağı bozuldu. Ama ne Güney Amerika nede Avrupa basketbolu o günkü kadar güçlü değil...
Ama Avustralya beni yanılttı. Bayağı iyi kadroyla gelmişler ve iyi oynuyorlar..

Bence diğer ülkelerdeki gerilemeden çok ABD nin bu tip turnuvalara önem vermeye başlaması önemli. Sayılan isimlerin çoğu pozisyonundaki ilk tercih değil.

Abd nin önem vermemesinden kaynaklı değilde Avrupa ve Güney Amerika takımlarının kemikleşmiş kadrosunun yaşlanması çok büyük etken bence.

ABD için olimpiyat çok önemli. Zaten milli takım işini ciddiye almalarının en büyük nedeni 2004'ü kaybetmeleri ve peşinden de 2006'yı kaybetmeleri.

Amerika 2000li yıllarda fazlaca rehavet kaynaklı yenilgiler almıştı. Nasılsa kazanırız kimle olsa kazanırız kafasındaydılar. Koçları zamanında basın toplantısında yunan guard Papaloukas için "4 numara da iyi guardmış" demişliği vardı. Rakibin en kilit adamlarından birinin adını bilmeden maça çıkacak kadar gevşemişlerdi. Şimdi ise çok farklı hazırlanıyorlar. Hem yıldızları getiriyorlar hem de bu yıldızlarla takım oyunu ve savunma yapacak hormaniyi sağlıyorlar. Artık yenilmeleri ciddi anlamda çok zor. Bana göre formda bir Fransa hariç ( ki bu turnuvada hiç formda değiller) hiçbir takımın amerika şansında şansı yüzde birden fazla değil. Fransa da yüksek atletizmiyle Parker De Colo gibi oyun döndürebilen guardları olduğu için diğerlerine göre biraz daha fazla şansı var.

ABD-Sırbistan ilk yarı 50-41.

Sırf Kalinic ve Bogdanovic var diye ABD'nin fark atmasını istiyorum. Tabi bir de Djordevic Micov'u kadroya almadı. 1 sene önce tartışma yaşamışlardı.

ABD-Sırbistan maç sonucu 94-91

Beklenildiği gibi olmadı. ABD yine zorlandı. Son topta Bogdanovic kaçırınca kıl payı galip gelmeyi başardılar. Avustralya ve Sırbistan maçları gösterdi ki. ABD bu turnuvada ilerleyen günlerde yenilebilir. Carmelo ve Durant'a çok bağımlı oynuyorlar. Irving de biraz destek oluyor ama özellikle Klay Thompson,Draymond Greene ve Harrison Barnes ortalarda yoklar.

Sırbistan'da Raduljica ve Jokic parladı. Teodosic her zaman sazı eline alıyor. Transferde bizimle adı geçen Markovic te fena oynamadı ancak yine de çok daha iyi bir oyuncu bir Amerikalı guardla anlaşsak fena olmaz. Stefan Jovic'i de düşündüm , geçen sene Kızılyıldız'da parlamıştı ama Kızılyıldız dışında pek başarılı olması mümkün gözükmüyor.

Mehmet Yagmur - Melih - Birkan - Baris Hersek - Furkan A. ilk 5'i ile cikalim degil Sirbistan, Amerika onumuzde duramaz :)

Isin sakasi neysede, bu milli takim bizim Senegale yenilirse sasirmamak lazim. Iyiki gitmemisiz Brezilya'ya diyorum. Genc oyuncularin oynayabilecegi veya kiralanabilecegi bir lig veya takim olmadiktan sonra , sampuan reklamlarinda oynamakla ancak Papua Yeni Gine veya ne o, endonezya mi, filipinler mi:)heh... onlari yeneriz:)

Gereksiz hareketli savunmada USA. En kötü günlerinde bile 10 sayı ondeydiler Sırplar Son kurşun haklarını iyi kullanıp maçı 3 sayıya getirdi ama Bogdan atamadı. Pota altında Jordan çembere top geçirtmiyor ama ısrarla Cousins'dan yana oy kullanıyor koçları. Neyse sonuçta USA bu, Carmelo yoksa Durant atar o atmazsa Thompson atar o atmazsa yine biri atar maçı alırlar. Bir daha da bu kadar gevşek oynarlar mı bilinmez.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Amerika 2000li yıllarda fazlaca rehavet kaynaklı yenilgiler almıştı. Nasılsa kazanırız kimle olsa kazanırız kafasındaydılar. Koçları zamanında basın toplantısında yunan guard Papaloukas için "4 numara da iyi guardmış" demişliği vardı. Rakibin en kilit adamlarından birinin adını bilmeden maça çıkacak kadar gevşemişlerdi. Şimdi ise çok farklı hazırlanıyorlar. Hem yıldızları getiriyorlar hem de bu yıldızlarla takım oyunu ve savunma yapacak hormaniyi sağlıyorlar. Artık yenilmeleri ciddi anlamda çok zor. Bana göre formda bir Fransa hariç ( ki bu turnuvada hiç formda değiller) hiçbir takımın amerika şansında şansı yüzde birden fazla değil. Fransa da yüksek atletizmiyle Parker De Colo gibi oyun döndürebilen guardları olduğu için diğerlerine göre biraz daha fazla şansı var.

Funda Hanım muhtemelen ABD ilk Arjantin'e kaybetiğinde, muhtemelen siz henüz ilkokuldaydınız. ABD en son 2006'yı kaybettiğinde ise en fazla orta1-2. O zamanlar basketbolu bu kadar takip ettiğinizi hiç sanmıyorum. Kısaca hatırlamadığınız zamanlar için de yorum yapmak zorunda mısınız ?

ABD'ye gelince, o zamanlar rehavet dolayısıyla kesinlikle kaybetmediler. Kaybetme vakitlerinin gelme sinyallerini bir önceki şampiyonada (olimpiyatlarda) vermişlerdi. Scola, Oberto, Ginobili, Hugo'lu, Sanchez'lii müthiş savunma yapan Arjantin'nin,Divac'lı Stojakovic'li, Grurovic'li Sırbistan'ın, Siskauskas'lı, Jasikevicius'lu, Maclauskas'lı, Stombergas'lı Litvanya'nın ABD'yi ezerek yendiği maçlar rehavetle açıklanamaz zaten. ABD'li oyuncuların Arjantin, Litvanya maçlarında daha hava atışındaki korku dolu surat ifadeleri hala benim aklımda...Ha dersiniz, ABD 2002'de birinci takımla gelmedi, 2004'de Kobe ve Shaq yoktu, 2006'da pivot getirmeyi unuttular anlarım ve bu yorumu desteklerim (Ancak gelenlerin çoğu yine NBA'de takımlarının birinci yıldızıydı)...

Bu turnuvada ben ABD'yi fazla büyütmüşüm. Avuctralya ve Sırbistan maçları gösteriyorki yenilmez değiller. En büyük favori onlar bu değişmedi ve ben yine yenilgi almadan altın madalyayı alacaklarını düşünüyorum. Ancak mücadele eden ve iyi gününde olan bir takım ABD'yi yenebilir, artık bu saatten sonra çokda büyüksüpriz sayılmamalı...

Geçmiş yıllarda NBA'de alan savunması teknik faulle cezalandırılıyordu. Uluslararası turnuvalarda ABD'nin rakipleri tüm maçı alan savunmasıyla oynuyor ve ABD'yi bocalatıyorlardı. Daha sonra ise NBA'de alan savunması legalleşti.Artık bu savunmaya karşı cezayı çok rahat kesiyorlar.

Bu arada geçmiş yıllarda LeBron, Wade ve Carmelo'nun aynı anda takımda olduğu ve mağlubiyet aldıkları turnuvaları da bilirim. Yunanistan savunmada alan savunması, hücumda ikili oyunla işi bitirmişti.Dikoudis yıldız olmuştu.

Artık NBA bu tarz Avrupa geleneklerine aşina. Bana sorarsanız şu anki kadrolarından çok daha güçlüleriyle de mağlubiyet aldılar. Ama artık Avrupalıların ABD'ye karşı oynadıkları Kızılderili numaralarını Amerikalılar da biliyor.

Gerçi dün Teodosic, hala bir kaç numarasının kaldığını gösterdi onlara. Radjulica'ya bir asisti var. Top nereden geçti, hala anlayamadım

LeBron , Howard, Griffin, Westbrook, Rose, Curry, CP, Davis gibi isimler yok nasıl yıldız getiriyorlar?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslında kadro olarak İspanya ve Fransa diğer ülkelerden(Abd hariç) bir adım önde. Ama özellikle İspanya'da rolleri düzgün ayarlayamamış koç. Takımın kimyası bi türlü oturmadı. Fransa ise Eleme maçlarından beri halen toparlanamadı. Bu iki takımdan biri Final yapmazsa koçları Scariolo ve Collet derhal kovulmalı