Roland Garros 2009

erkeklerde, olası bir nadal-federer finalini kim kazanır?

  • nadal

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    12
ilk gün, ilk elenen seri başı ivo karlovic oldu.. leyton hewitt gibi kafasında tenisi çoktan bırakmış birine kaybetmek kolay değildi ama 5 sette başardı hırvat.. andy murray kolay kazanırken evsahibi seribaşlardan g.simon çok zorlandı ilk turda. tenisi bu yıl sonunda bırakacak olan safin galip..

bayanlarda ise evsahibi seribaşlardan mauresmo hemen beyaz bayrağı çekti ilk turda.. tenisi bıraksa iyi eder..seribaşı kanepi de mağluplardan.. ana ivanovic de ilk turda , italyan errani karşısında özellikle ilk sette sürekli servisini kırdırmasına rağmen zorlayıp 2-0 kazanmayı başardı ama parlk, ümit veren bir ivanovic göremedim..

bugün safina(1), nadal(1), federer(2) ve evsahibi bartoli(14) arka arkaya chatrier kortunda olacaklar ama maalesef iş günü işte..

s.lenglen kortunda venüs williams(3) ve andy roddick(6) olacak.. sharapova da bugün ilk tur maçını oynuyor..

bu arada trt de istediğimiz gibi fahri ikiler anlatıyor turnuvayı.. eurosporttan trt ye kaçmak için yegane neden.. eski turnuvalardan bahsettiği zaman süper oluyor.. bir de herkese tenisi yeni öğreniyor muamelesi yapmasa daha iyi olacak.. dün yarım saat çift hatayı anlattı.. ama olsun.. iyidir..
 
Eser Atalay' Alıntı:
rafa -verdasco
murray-gonzalez
del potro-djokovic
monfils-federer

çeyrek final tahminlerim bakalım ne kadarı tutacak

tam simitçi tahminleri.. ilk 4 seribaşı da elenmemiş bu tabloda.. ben karataş oynamam abi.. bana göre nadal'ın karşısında finalde djokovic veya federer olmaz.. monfils falan olur.. anca öyle para verir.. muhtemel ekranında yok:)
 
roland garrosun tarihi çok ters zamana denk geliyor,haftaya finaller başlıyacak en önemli maçlarda o zamana denk geliyo geçen senede çok sinir olmuştum.gerçi trt izleyemeyenler için bir sene boyunca aynı maçları defalarca yayınlıyor ama... :(
 
Emre Yuksel' Alıntı:
[quote="Eser Atalay":38itry9m]rafa -verdasco
murray-gonzalez
del potro-djokovic
monfils-federer

çeyrek final tahminlerim bakalım ne kadarı tutacak

tam simitçi tahminleri.. ilk 4 seribaşı da elenmemiş bu tabloda.. ben karataş oynamam abi.. bana göre nadal'ın karşısında finalde djokovic veya federer olmaz.. monfils falan olur.. anca öyle para verir.. muhtemel ekranında yok:)[/quote:38itry9m]

auhuahuau hayatımda ilk defa simitçi tablosu deyimini duydum tenisde
evet kabul ana tablomun yukarı tarafı simitçi olabilir ama aşşağı tarafı para verir genede..
üstelik bak bomba geliyor söylemeyecektim ama dayanamadım gene Paris den çok sağlam birinden tüyo geldi ne Rafa ne Fedex nede djokoviç bu sene Rolland Garros bunların dışında birine gidecek onuda sen bul yukarıdaki tablodan 5 kişi kaldı :==)
 
Şuan Federer'imin maçını izliyorum.. Setlerde 1-0 önde 2. sette durum 5-2 ve Martin servis kullanıyor.. Federer arada kendine yakışmayacak vuruşlar yapsada maç iyi gidiyor şuan..
 
Eser Atalay' Alıntı:
üstelik bak bomba geliyor söylemeyecektim ama dayanamadım gene Paris den çok sağlam birinden tüyo geldi ne Rafa ne Fedex nede djokoviç bu sene Rolland Garros bunların dışında birine gidecek onuda sen bul yukarıdaki tablodan 5 kişi kaldı :==)
çok merak ettim doğrusu :)
 
Saadet Unal' Alıntı:
[quote="Veysel Kaya":3s286b2d]bir federerci olarak nadal kazanır demek çok zoruma gidiyor :(

Demek zorunda değilsin sen de bizim gibi duygusal davran.. :)[/quote:3s286b2d]

nadal mı oda kim federer varken federer alır maçı :)(inşallah karşılaşmazlar)
 
Sharapova set verdiğine göre zorlanmış.Sakatlıktan yeni çıktığı için ondan hiç ümidim yok,dayansa dayansa bir kaç tur anca dayanır.Benim tahminim çok sevmesemde finaldeki ismin biri Safina olacak.İvanovic desen geçen sene Roland Garrostan sonra koyboldu bir daha onu hiç üst turlarda görmedim,tekrar çıkış yapar mı orası meçhul.WTA da işler daha karışık :roll:
 
2. gün sonunda çok büyük bir sürpriz olmadı.. elenen seri başları var ama ilk 5-6 sıralarda henüz fire yok.. bugün p.chatrier de önce srıplar, sonra fransızlar var.. jelena jankovic(5), sonra da djokovic(4) sahneye çıkıyor.. ardından kort fransızlara kalacak.. önce 9. nolu seri başı tsonga, sonra da alize cornet (21) seyirci desteği ile 2. tur arayacak..


s.lenglen kortunda da program güzel.. kuznetsova(7), monfils(11), s.williams(2) ve ev sahibi kontenjanından santoro sahada olacaklar..
 
Serena bugün kazandı ama çok zorlandı.. Hiç te iyi sinyaller vermedi gelecek turlar için.. Yani onu Eleyebilirsin Emre abi.. :) Şimdi de çirkinlik abidesi Jelena Jankovic'in maçı var.. :p Bir Jelena bir de Kuznetsova acayip gıcık alırım kendilerinden.. :p
 
Nadal'ı Paris'te kimse deviremez

Toprak kort ustası Paris'te bir kez daha klasını konuşturacaktır...

Rafa Fransa Açık'ta hiç yenilmedi. Şuan 29-0 gibi muazzam bir istatistiği var ve 5.kez üst üste mutlu sona doğru koşuyor. Elbetteki Haziran'ın ilk Pazar günü şampiyonluk kupasını kaldıramazsa bu herkes için büyük bir şok olur.

Peki Nadal'ı Paris'in kızıl kumunda yenilmez yapan nedir? Örneğin, hiçbir zaman size kolay puan alma şansı vermeyecektir. Kişisel fikrimce fiziği en üstün ATP oyuncusu. Bu da Paris'te çok büyük bir silah. Ayrıca servislerini de geliştirdi, bu da oyununa istediği gibi yön verebilme kabiliyeti kazandırdı.

Rakipleri, Rafa'ya karşı kısa toplar atsa bile bu, Nadal'ın topa yetişemeyeceği anlamı taşımaz aksine puanın daha da uzun sürebileceğini veya Nadal'ın rakibini file önünde geçebileceğini gösterir. Kısa top atan rakip bu dezavantajları baştan kabullenmiştir.

Nadal hiçbir zaman yorulmayacaktır. Kaybettiği maçları da yorulduğu için kaybetmemiştir. Çünkü hiçbir tenisçi Nadal'dan hazır durumda değildir. Bitmez enerjisiyle rakiplerini fiziksel ve zihinsel olarak oyundan çok rahat düşürebilir. Bu da her puana rakibinden daha konsantre olduğu anlamını da çıkarabilir.

Bence geçtiğimiz yıla oranla çok daha iyi oynuyor. Çünkü servislerini ve volelerini oldukça geliştirdi. Kariyerinde 6 Grand Slam'i var ve sadece Bjorn Borg bu rakama daha hızlı ulaşabildi.

Geçtiğimiz son 3 finali kaybetmesine rağmen, Roger Federer yine Nadal'ın en büyük rakibi konumundadır. Madrid'de ezeli rakibini mağlup edip toprak korttaki 33 maçlık yenilmezlik serisini set vermeden sonlandırınca İsviçreli'nin umutları elbetteki artmıştır.

Ancak Federer hiç Fransa Açık'ı kazanamadı yani kazanma ruhu bu kortlarda hep 5 maç sonra sona erdi. 18 ay içinde 3 Grand Slam finalinde rakibine hep mağlup olsa da Madrid'de kazanarak finallerde kazanma oranını 5-11 yaptı ve güven tazeledi.

Federer finalde karşılaşırlarsa daha fazla agresif olmak zorunda. Eğer Nadal'a karşı baseline'nın gerisinde beklerse şansı çok azalır. Daha fazla oyuna dahil olmalı ve böyle olursa kazanabilme şansını arttırır.

Ancak herhangi bir antrenöre sahip değil. Federer'in 13 Grand Slam'lik başarısını sorgulamıyorum elbette ama bir antrenöre sahip olsaydı bu onun canını acıtmazdı kuşkusuz. Bu imkanı olsaydı Nadal'a karşı üçüncü bir göze sahip olacaktı ve Nadal'a çelme takmak için daha iyi bir planı bulabilecekti.

Federer'in hemen arkasında Andy Murray olacak ve dünyanın 3 numarası şuan için en fazla çıkış gösteren raket konumunda. Nadal'ı mağlup edip finalde Federer'e mağlup olduğu Amerika Açık'tan çok daha iyi durumda. Bence Fransa'da daha başarılı olabilir çünkü kollarına çok hakim bir tenisçi.

4 numaradaki Djokovic geçtiğimiz yıl 3 sette Nadal'a yarı finalde kaybetmişti. Onun da 2007'den beri yükselen çıkışı göz ardı edilemez ve kupayı kazanma şansı elbetteki var.

Son olarak 2 ABD'li Roddick ve Blake. İkisi de Paris'te oldukça başarısızlar. İkisi de yalnızca birer kez 3.tur gördüler çünkü kızıl toprak kortta başarısızlar. İkisinin de en büyük avantajları servisleri ve bu da Fransa'da, sert kortta gösterdiği etkiyi göstermeyecektir. Kesinlikle üst turlara yükselen raketlerin bir çoğundan yetenekli ve özeldirler ama bu onları toprak kortta başarılı yapmayacaktır.

NBCSports


otorite böyle diyor bakalım sonuç ne olacak
ilk maçlarını izlediğim nadal finale çıkamazsa sürpriz olur
madrid yenilgisi kendine getirmiş adam gibi oynamaya başlamış
federer in şansı madride göre çok az nadal böyle devam ederse
 
roland garros da ilk tur, hava karardığı için tamamlanamamış bir kaç maç dışında tamamlandı. bugün o yaırm kalan maçlar tamamlanacak, ayrıca 2. tur başlayacak..

andy murray, ana ivanovic, marat safin, ven. williams , nadal sahada olacaklar..

tuttuğum iki bayan tenisçiden ilki olan jelena dokic, ilk turda sıralamada kendinden yukarıda olan sprem i geçti ama şimdi dementieva yı yenmek zorunda.. diğeri sharapova da bugün nadia petrova karşısına çıkıyor.. bu iki tenisçinin ne yapacağı değil sharapova nın ne oynayacağı önemli..
 
D.Safina rakibini 6-1 6-1 lik setlerle 2-0 yenmiş.İlk turda da 6-0 6-0 setlerle maçı kazanmıştı.İki maçta toplam iki oyun vermiş,gerçekten çok iyi bir performans.
 

Üst