Roland Garros 2009

erkeklerde, olası bir nadal-federer finalini kim kazanır?

  • nadal

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    12
Taner Tuna' Alıntı:
[quote="Saadet Unal":314iube3]Bakalım sitede kaç tane centilmen Nadal'cı var beni ve Emelciğimi kutlayacak ? :)

Her ne kadar işi sizin kadar fanatizme dönüştürmesek de , tebrik ederiz tabi ki.. :)[/quote:314iube3]

Teşekkür ederim Taner Çok naziksin. :)
 
Taner Tuna' Alıntı:
Her ne kadar işi sizin kadar fanatizme dönüştürmesek de
Doğrusu bu cümleye kendi adıma katılamıyacağım.Federer en sevdiğim tenisçi bu doğru,ama Federer dışında beğendiğim,izlemekten zevk aldığım tenisçiler de var.Yani Federer sevgisi diğer oyuncuları takdir etmeme engel olmuyor. ;)
 
Merak etme Emel benim de sevip takip ettiğim başka tenisçiler var. ;) Ama Federer'i oldu bitti ayrı severim. Artık buna fanatizm mi dersiniz aşırı sevgi mi dersiniz bilemem.
 
ROLAND GARROS SONRASI
NADAL
Toprak Kortların Kralı Rafael Nadal, son 4 yılda olduğu gibi finalde olmasa da, ezeli rakibi Roger Federer'in şampiyonluğuna sevinenler arasında...

Kendi kişisel sitesi rafaelnadal.com'da, Roland Garros şampiyonu Roger Federer'i tebrik eden Rafa, şampiyonluğu en çok hakeden kişinin mutlu sona ulaştığını yazdı.

Ezeli rakibine şuan için mesaj iletmediğini, çünkü kendisini şuan 300 mesajın bekliyor olabileceğini söyleyen Rafa şöyle konuştu:

"Turnuvayı en çok hakeden kişi kazandı"

Rafa ayrıca, Wimbledon'a katılıp katılmayacağının birkaç gün içinde netlik kazanacağını açıkladı.
....................................................
PETE SAMPRAS
90'lı yılların unutulmaz tenisçisi hatta tenis tarihinin en iyisi olarak kabul gören Pete Sampras, kendisine yakıştırılan bu sıfatın fazlasıyla Federer'e ait olduğunu belirtti...

14 Grand Slam zaferiyle ulaşılması güç bir rekor kıran Pete Sampras, Federer'in de aynı rakama ulaşmasına hiç üzülmediğini açıkladı.

Daha önce de kendi rekorunun Federer tarafından kırılmasına çok memnun olacağını kaydeden efsane tenisçi, "Eminimki şampiyonluklarına devam edecek ve bu rakamı yukarıya taşıyacak" dedi.

Finalden önce de İsviçreli'nin tarihin en iyisi olduğunu hatırlatan Sampras, "Finali kaybetseydi de bu sonuç değişmeyecekti. Bence tarihin en iyisi Federer'dir" diye konuştu.
........................................................
SODERLING
Kariyerinin ilk Grand Slam finalinde Roger Federer'le karşılaşma talihsizliğine düşen Robin Soderling kupa töreninde rakibine övgüler yağdırdı...

Sözlerine, "Bana tenis nasıl oynanır öğretti" diyerek başlayan Soderling, "Bana göre tarihin en iyi tenisçisine yenildim. Bu kupayı kazanmayı fazlasıyla haketmişti" dedi.

Daha önce karşılaştıkları 9 maçın, dokuzunu da kaybetmesine atıfta bulunan dünyanın 25 numarası, "Dün koçumla şakalaşıyorduk. O bana 9 maçımı da kaybettiğimi hatırlattı, ben de 'kimse beni üst üste 10 defa yenemedi' diyerek yanıt verdim. Tabiki yanıldık ama 11. kez olmayacak. Buna inanıyorum" diye konuştu.
........................................................
FEDERER
Robin Soderling'i mağlup ederek kariyerinin ilk Roland Garros kupasını kaldıran Roger Federer hayatının en mutlu saatlerini yaşıyor.

'Bu şampiyonluk çok gurur verici. Hala inanamıyorum. Kariyerimin en büyük kupası diyebilirim' diye konuşan Federer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık tenisi bırakana kadar huzurlu olacağım. Kimse benim için 'Roland Garros'u kazanamadan tenisi bıraktı' diyemeyecek. Geçen yılki finalden sonra çok zor günler geçirdim. Ama her zaman Paris'te kazanmak için ümidim vardı. Kariyerime dönüp baktığımda kendimle gurur duyuyorum. Top toplayıcıyken 1 kez olsa bile Wimbledon'ı kazanmayı hayal etmiştim. Şimdi 14 Grand Slam şampiyonluğum var. Kesinlikle çok mutluyum"
 

Üst